Сьогодні вашій увазі постане покроковий рецепт чудового частування — лазіння з фаршем. Рецепт з фото в домашніх умовах підкаже (є ледачий спосіб) як приготувати страву.
З’їсти лазанью можна за лічені хвилини, і я вам допоможу зробити блюдо чудово смачним. Як приготувати лазанью з вишуканим смаком, ви і дізнаєтеся зі статті.
Ні для кого не секрет, дане ласощі люблять італійці. Спробуйте і ви приготувати традиційне блюдо для своєї сім’ї. По суті — це пиріг, в якому шари начинки чергуються з шарами тіста.
Начинка може бути різною, в тому числі і фруктової.
Лазанья без фаршу теж виходить цікавою на смак, експериментуйте з різними інгредієнтами. Але ми з вами крок за кроком розберемо процес приготування за класичним рецептом і інших його різновидів, в яких присутня фарш.
Для цієї страви нам необхідні три компоненти: паста, або борошняні листи, а також соуси «Бешамель» і «Болоньєзе». Для соусу «Больньезе» знадобиться фарш. Можна взяти свинину і яловичину в однакових пропорціях. «Бешамель» готувати легко, головне, добре розмішати грудочки. Якщо ви не хочете морочитися, то фарш і кожен аркуш для лазаньї можна придбати в магазині. Але ми розглянемо процес самостійного приготування простого рецепту страви в духовці.
Лазанья з фаршем з соусом болоньєзе і бешамель
Для тесту нам буде потрібно:
- 2 яйця;
- половина чайної ложки солі;
- 30 грам рослинного масла;
- 8 ст. л. муки.
Процес приготування:
- Відміряйте потрібну кількість борошна, насипте половину чайної ложки солі і перемішайте.
- Висипати борошно на поверхню столу і зробіть в ній невелике заглиблення для яєць.
- Додайте яйця і починайте місити тісто. Краще робити це за допомогою рук.
- Налийте рослинного масла і продовжуйте місити.
- Тісто має вийти пружним і однорідним. Загорніть його харчовою плівкою і покладіть в холодильник на півгодинки.
- Охолоджене тісто розділіть на 3 частини.
- Кожну частину присипаємо борошном і розгортаємо з неї пласт товщиною менше сантиметра.
Заготовки потребують варінні.
- Візьміть 2 каструлі. В одну з них налийте води і доведіть до кипіння, посоліть і капніть трохи рослинного масла.
- У другу каструлю налийте холодну воду. Можете покласти в неї лід і пару крапель олії.
- У ємність з киплячою водою відправляйте листочки по черзі. Відварюйте пару хвилин і перекладайте в каструльку з холодною рідиною.
- Готовий пласт перекладіть в друшляк, щоб вода стекла.
Для соусу «Болоньєзе» нам необхідно:
- 4 томата;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- зелень, приправи;
- половина чайної ложки солі;
- 800 грам фаршу;
- 150 мл білого сухого вина;
- 0,5 кг сиру.
Процес приготування:
- Залийте томати окропом.
- Через пару хвилин зніміть з них шкірку.
- Подрібніть томати за допомогою терки. Для цієї мети ще можна використовувати кухонний комбайн або блендер.
- У томатне пюре вичавіть часник, насипте солі і зелені.
- Поріжте цибулину півкільцями і відправте її на розпечену сковорідку для обсмажування.
- До вже золотистої лушпиння пережарку відправте фарш і перемішайте.
- Через 10 хвилин до фаршу вилийте томати і трохи підсолити. Накрийте сковороду і включіть середній вогонь на плиті. Не забувайте помішувати періодично.
- Приблизно через 20 хвилин влийте до м’яса біле вино і перемішайте.
- Продовжуйте готувати ще близько 60 хвилин, поки вся волога не випарується.
- Натріть сир твердих сортів на тертці з дрібними отворами.
Соус «Бешамель» ми приготуємо з наступних продуктів:
- молоко — 0,5 л;
- борошно — 60 грам;
- мускатний горіх;
- вершкове масло — 60 грам;
- дрібка солі.
Процес приготування:
- Вилийте в каструльку молоко, посоліть і додайте мускатний горіх.
- У другій каструльці розтопіть шматок вершкового масла.
- До нього відправте борошно і перемішайте суміш. Вийде щось на кшталт тесту.
- Налийте в суміш ополоник молока і перемішайте віночком, щоб прибрати грудочки. Поступово додавайте молоко, щоб уникнути утворення грудок.
- Соус повинен вийти однорідним. Залиште його на плиті, щоб він охолов. Спробуйте соус на кількість солі, якщо Додайте її ще трохи.
Тепер можна приступати до приготування лазаньї:
- Візьміть форму і налийте на її дно трохи соусу «Бешамель». Його має бути стільки, щоб лазіння не плавав.
- Потім викладіть кожен аркуш.
- Наступним шаром покладіть фарш.
- Зверху полийте соусом «Бешамель».
- Далі, покладіть натертий сир.
- Покладіть ще один лист, покрийте його фаршем, полийте бешамель і посипати сиром.
- Зробіть наступний шар. М’ясо класти вже не потрібно. Просто полийте соусом і посипте сиром.
- Надішліть блюдо в розпечену духовку на півгодини.
- Після того як частування приготується, дайте йому настоятися протягом 10 хвилин, щоб воно не розвалювалося при розрізанні.
А також рецепт приготування можна подивитися на відео.
Класичний рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах
Замість борошняних листів, можна використовувати лаваш для рецепта цієї страви.
Для приготування нам буде потрібно:
- 500 грам фаршу;
- 4 листа лаваша;
- томати — 2 шт .;
- цибулинка — 1 шт .;
- морква — 1 шт .;
- сир — 300 грам;
- зелень;
- молоко — 0,5 л;
- вершкове масло — 50 грам;
- 20 грам борошна;
- сіль;
- соняшникова олія.
Процес приготування:
- Очищаємо цибулю і моркву. Ріжемо їх на кубики середнього розміру.
- В розпечену сковороду з соняшниковою олією відправляємо цибулю і смажимо до золотистої скоринки.
- До нього відправляємо фарш і тримаємо на вогні ще 10 хвилин.
- Надрізаємо томати і опускаємо їх в окріп, а потім обдаємо холодною водою.
- Очищаємо шкірку з помідорів, а м’якоть мнем в окремому посуді за допомогою вилки.
- Пюре додаємо на сковороду і продовжуємо тушкувати ще кілька хвилин. Додаємо сіль.
- Нарізаємо зелень і додаємо її до начинки. Знімаємо сковороду з плити, щоб начинка охолола.
- Починаємо робити соус. Наливаємо в чашку половину молока і висипаємо борошно. Заважаємо суміш за допомогою віночка.
- В окремій ємності плавимо шматок вершкового масла.
- Вливаємо до маслу склад з молоком і борошном і потроху виливаємо молоко, що залишилося.
- Солимо соус і не забуваємо помішувати.
- Трьом сир за допомогою терки.
- Обмащуємо маслом посуд для запікання, наливаємо трохи соусу на дно і кладемо лаваш.
- Трохи начинки кладемо зверху, наливаємо соус і сипем сир.
- Викладаємо другий лист лаваша, знову фарш, соус і сир.
- Повторюємо процедуру з третім шаром.
- Накриваємо лавашем, виливаємо залишки соусу і сипем сир.
- В розпечену духовку відправляємо форму і випікаємо протягом 45 хвилин.
Замість лаваша зручно користуватися готовими листами для лазаньї фірми «Барілла». А також ви можете зробити ледачу лазанью з макаронами в мультиварці.
Рецепт лазаньї з фаршем і баклажанами в духовці
Ласощі готується за 1,5 години. Готові борошняні листи опустіть в окріп, а потім в посуд з холодною водою. Томати перетворити в пюре в блендері, додати до них зелень і приправи. Замість рікотти допускається використовувати сир з низьким відсотком жирності.
Необхідні інгредієнти:
- 800 грам фаршу;
- 1 баклажан;
- 1 цибулина;
- 100 грам моцарели;
- 500 грам сиру або рікотти;
- 4 зубчики часнику;
- 4 помідори;
- третину склянки води;
- половина склянки тертого пармезану;
- 14 готових листів лазаньї;
- приправа, зелень;
- сіль.
Процес приготування:
- Подрібнюємо цибулю і часник. Баклажан нарізаємо кубиками. Обсмажуємо інгредієнти на сковороді.
- Додаємо фарш і тушкуємо до зникнення червоного відтінку.
- Подрібнюємо томати до стану пюре і додаємо в фарш. Туди ж виливаємо трохи води.
- Змішуємо моцарелу і рикотту, насипаємо приправи.
- Викладаємо шар фаршу на дно форми і накриваємо готовими листами.
- Зверху кладемо суміш сирів, а потім фарш. Повторюємо шари.
- Для останнього шару викладаємо листи, що залишився сир і посипаємо пармезаном.
Форму закрити фольгою і поставити в розпечену духовку на 20 хвилин. Після закінчення часу фольгу прибрати і випікати блюдо ще 15 хвилин.
Замість готової пасти, допустимо використовувати листкове тісто. Його легко вдасться приготувати самостійно будь-якій господині, а також можна придбати в магазині. Лазанья виходить смачною, нітрохи не гірше, ніж в класичному варіанті. Якщо є всі необхідні інгредієнти в готовому варіанті, то блюдо вийде зробити швидко.
Лазанья з фаршем і грибами — простий рецепт з фото
Для рецепта необхідні наступні компоненти:
- пачка готової пасти для лазаньї;
- 800 грам фаршу;
- цибулина — 1 шт .;
- часник — 2 зубчики;
- неповна склянка кефіру;
- 600 мл молока;
- 50 грам вершкового масла;
- печериці;
- сир;
- приправа, сіль.
Процес приготування:
- Чистимо цибулину і нарізаємо її.
- Ставимо сковороду з соняшниковою олією на плиту.
- Висипаємо в неї цибулю.
- Обсмажуємо його до золотистої скоринки.
- А поки видавлюємо часник за допомогою чеснокодавкі.
- Додаємо його на сковорідку і продовжуємо обсмажувати.
- Кладемо фарш на сковорідку. Насипаємо приправи і солимо.
- Виливаємо в фарш кефір, щоб він не утворював грудки.
- Гарненько перемішуємо лопаткою.
- Доводимо до готовності і прибираємо з плити.
- Трьом сир.
- Беремо форму для випікання і викладаємо пасту так, щоб вона повністю покривала дно.
- Закладаємо фарш і розподіляємо його рівномірно.
- Далі, йде шар грибів, а потім сиру.
- Покриваємо борошняними листами.
- Робимо ще кілька шарів.
- Включаємо духовку для розігріву і готуємо посуд для замочування борошняних листів. Їх ми покладемо зверху, як останній шар. Їх можна покласти на папір для випічки і залити окропом. Папір допоможе їм не злипатися між собою.
- Приступаємо до приготування соусу.
- Плавимо шматок вершкового масла на сковорідці і насипаємо до нього ложку борошна. Перемішуємо.
- Виливаємо молоко і кип’ятимо суміш на маленькому вогні.
- Замочені в окропі листи починаємо викладати в форму.
- Зверху виливаємо соус і ставимо в духовку. Запікаємо 40 хвилин.
Замість кефіру можна використовувати томатну пасту, свіжі томати. Курячий фарш стане відмінною начинкою для цієї страви. Любителям курячого м’яса напевно сподобається таке рішення. Воно добре поєднується з брокколі і адигейським сиром.
Лазанья з фаршем і макаронами: відео
Блюдо для справжніх гурманів — лазіння з фаршем. Прості рецепти з фото в домашніх умовах порадує ваших близьких, будь то свято, звичайний сімейний вечерю.
Красиве і смачне блюдо нікого не залишить байдужим, і ваші домочадці обов’язково попросять добавки!
Заходьте на блог, щоб не пропустити інші оригінальні рецепти і не забудьте підписатися. А також рекомендуйте статтю своїм друзям в соціальних мережах. Вас чекає ще багато різних і цікавих новин!