Лазанья з фаршем — 5 домашніх рецептів

Сьогодні вашій увазі постане покроковий рецепт чудового частування — лазіння з фаршем. Рецепт з фото в домашніх умовах підкаже (є ледачий спосіб) як приготувати страву.

лазанья з фаршем

З’їсти лазанью можна за лічені хвилини, і я вам допоможу зробити блюдо чудово смачним. Як приготувати лазанью з вишуканим смаком, ви і дізнаєтеся зі статті.

Ні для кого не секрет, дане ласощі люблять італійці. Спробуйте і ви приготувати традиційне блюдо для своєї сім’ї. По суті — це пиріг, в якому шари начинки чергуються з шарами тіста.

Начинка може бути різною, в тому числі і фруктової.

Лазанья без фаршу теж виходить цікавою на смак, експериментуйте з різними інгредієнтами. Але ми з вами крок за кроком розберемо процес приготування за класичним рецептом і інших його різновидів, в яких присутня фарш.

Для цієї страви нам необхідні три компоненти: паста, або борошняні листи, а також соуси «Бешамель» і «Болоньєзе». Для соусу «Больньезе» знадобиться фарш. Можна взяти свинину і яловичину в однакових пропорціях. «Бешамель» готувати легко, головне, добре розмішати грудочки. Якщо ви не хочете морочитися, то фарш і кожен аркуш для лазаньї можна придбати в магазині. Але ми розглянемо процес самостійного приготування простого рецепту страви в духовці.

Лазанья з фаршем з соусом болоньєзе і бешамель

Для тесту нам буде потрібно:

  • 2 яйця;
  • половина чайної ложки солі;
  • 30 грам рослинного масла;
  • 8 ст. л. муки.

Процес приготування:

  1. Відміряйте потрібну кількість борошна, насипте половину чайної ложки солі і перемішайте.
  2. Висипати борошно на поверхню столу і зробіть в ній невелике заглиблення для яєць.
  3. Додайте яйця і починайте місити тісто. Краще робити це за допомогою рук.
  4. Налийте рослинного масла і продовжуйте місити.
  5. Тісто має вийти пружним і однорідним. Загорніть його харчовою плівкою і покладіть в холодильник на півгодинки.
  6. Охолоджене тісто розділіть на 3 частини.
  7. Кожну частину присипаємо борошном і розгортаємо з неї пласт товщиною менше сантиметра.

тісто для лазаньї

Заготовки потребують варінні.

  1. Візьміть 2 каструлі. В одну з них налийте води і доведіть до кипіння, посоліть і капніть трохи рослинного масла.
  2. У другу каструлю налийте холодну воду. Можете покласти в неї лід і пару крапель олії.
  3. У ємність з киплячою водою відправляйте листочки по черзі. Відварюйте пару хвилин і перекладайте в каструльку з холодною рідиною.
  4. Готовий пласт перекладіть в друшляк, щоб вода стекла.

варимо тісто лазіння

Для соусу «Болоньєзе» нам необхідно:

  • 4 томата;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • зелень, приправи;
  • половина чайної ложки солі;
  • 800 грам фаршу;
  • 150 мл білого сухого вина;
  • 0,5 кг сиру.

Процес приготування:

  1. Залийте томати окропом.
  2. Через пару хвилин зніміть з них шкірку.
  3. Подрібніть томати за допомогою терки. Для цієї мети ще можна використовувати кухонний комбайн або блендер.
  4. У томатне пюре вичавіть часник, насипте солі і зелені.
  5. Поріжте цибулину півкільцями і відправте її на розпечену сковорідку для обсмажування.
  6. До вже золотистої лушпиння пережарку відправте фарш і перемішайте.
  7. Через 10 хвилин до фаршу вилийте томати і трохи підсолити. Накрийте сковороду і включіть середній вогонь на плиті. Не забувайте помішувати періодично.
  8. Приблизно через 20 хвилин влийте до м’яса біле вино і перемішайте.
  9. Продовжуйте готувати ще близько 60 хвилин, поки вся волога не випарується.
  10. Натріть сир твердих сортів на тертці з дрібними отворами.

соус болоньєзе

Соус «Бешамель» ми приготуємо з наступних продуктів:

  • молоко — 0,5 л;
  • борошно — 60 грам;
  • мускатний горіх;
  • вершкове масло — 60 грам;
  • дрібка солі.

Процес приготування:

  1. Вилийте в каструльку молоко, посоліть і додайте мускатний горіх.
  2. У другій каструльці розтопіть шматок вершкового масла.
  3. До нього відправте борошно і перемішайте суміш. Вийде щось на кшталт тесту.
  4. Налийте в суміш ополоник молока і перемішайте віночком, щоб прибрати грудочки. Поступово додавайте молоко, щоб уникнути утворення грудок.
  5. Соус повинен вийти однорідним. Залиште його на плиті, щоб він охолов. Спробуйте соус на кількість солі, якщо Додайте її ще трохи.

Соус «Бешамель»

Тепер можна приступати до приготування лазаньї:

  1. Візьміть форму і налийте на її дно трохи соусу «Бешамель». Його має бути стільки, щоб лазіння не плавав.
  2. Потім викладіть кожен аркуш.
  3. Наступним шаром покладіть фарш.
  4. Зверху полийте соусом «Бешамель».
  5. Далі, покладіть натертий сир.
  6. Покладіть ще один лист, покрийте його фаршем, полийте бешамель і посипати сиром.
  7. Зробіть наступний шар. М’ясо класти вже не потрібно. Просто полийте соусом і посипте сиром.
  8. Надішліть блюдо в розпечену духовку на півгодини.
  9. Після того як частування приготується, дайте йому настоятися протягом 10 хвилин, щоб воно не розвалювалося при розрізанні.

лазанья з фаршем фото

А також рецепт приготування можна подивитися на відео.

Класичний рецепт лазаньї з фаршем в домашніх умовах

Замість борошняних листів, можна використовувати лаваш для рецепта цієї страви.

Для приготування нам буде потрібно:

  • 500 грам фаршу;
  • 4 листа лаваша;
  • томати — 2 шт .;
  • цибулинка — 1 шт .;
  • морква — 1 шт .;
  • сир — 300 грам;
  • зелень;
  • молоко — 0,5 л;
  • вершкове масло — 50 грам;
  • 20 грам борошна;
  • сіль;
  • соняшникова олія.

Процес приготування:

  1. Очищаємо цибулю і моркву. Ріжемо їх на кубики середнього розміру.
  2. В розпечену сковороду з соняшниковою олією відправляємо цибулю і смажимо до золотистої скоринки.
  3. До нього відправляємо фарш і тримаємо на вогні ще 10 хвилин.
  4. Надрізаємо томати і опускаємо їх в окріп, а потім обдаємо холодною водою.
  5. Очищаємо шкірку з помідорів, а м’якоть мнем в окремому посуді за допомогою вилки.
  6. Пюре додаємо на сковороду і продовжуємо тушкувати ще кілька хвилин. Додаємо сіль.
  7. Нарізаємо зелень і додаємо її до начинки. Знімаємо сковороду з плити, щоб начинка охолола.
  8. Починаємо робити соус. Наливаємо в чашку половину молока і висипаємо борошно. Заважаємо суміш за допомогою віночка.
  9. В окремій ємності плавимо шматок вершкового масла.
  10. Вливаємо до маслу склад з молоком і борошном і потроху виливаємо молоко, що залишилося.
  11. Солимо соус і не забуваємо помішувати.
  12. Трьом сир за допомогою терки.
  13. Обмащуємо маслом посуд для запікання, наливаємо трохи соусу на дно і кладемо лаваш.
  14. Трохи начинки кладемо зверху, наливаємо соус і сипем сир.
  15. Викладаємо другий лист лаваша, знову фарш, соус і сир.
  16. Повторюємо процедуру з третім шаром.
  17. Накриваємо лавашем, виливаємо залишки соусу і сипем сир.
  18. В розпечену духовку відправляємо форму і випікаємо протягом 45 хвилин.

лінива лазіння рецепт

Замість лаваша зручно користуватися готовими листами для лазаньї фірми «Барілла». А також ви можете зробити ледачу лазанью з макаронами в мультиварці.

Рецепт лазаньї з фаршем і баклажанами в духовці

Ласощі готується за 1,5 години. Готові борошняні листи опустіть в окріп, а потім в посуд з холодною водою. Томати перетворити в пюре в блендері, додати до них зелень і приправи. Замість рікотти допускається використовувати сир з низьким відсотком жирності.

Необхідні інгредієнти:

  • 800 грам фаршу;
  • 1 баклажан;
  • 1 цибулина;
  • 100 грам моцарели;
  • 500 грам сиру або рікотти;
  • 4 зубчики часнику;
  • 4 помідори;
  • третину склянки води;
  • половина склянки тертого пармезану;
  • 14 готових листів лазаньї;
  • приправа, зелень;
  • сіль.

Процес приготування:

  1. Подрібнюємо цибулю і часник. Баклажан нарізаємо кубиками. Обсмажуємо інгредієнти на сковороді.
  2. Додаємо фарш і тушкуємо до зникнення червоного відтінку.
  3. Подрібнюємо томати до стану пюре і додаємо в фарш. Туди ж виливаємо трохи води.
  4. Змішуємо моцарелу і рикотту, насипаємо приправи.
  5. Викладаємо шар фаршу на дно форми і накриваємо готовими листами.
  6. Зверху кладемо суміш сирів, а потім фарш. Повторюємо шари.
  7. Для останнього шару викладаємо листи, що залишився сир і посипаємо пармезаном.

Форму закрити фольгою і поставити в розпечену духовку на 20 хвилин. Після закінчення часу фольгу прибрати і випікати блюдо ще 15 хвилин.

лазанья з фаршем і баклажанами рецепт

Замість готової пасти, допустимо використовувати листкове тісто. Його легко вдасться приготувати самостійно будь-якій господині, а також можна придбати в магазині. Лазанья виходить смачною, нітрохи не гірше, ніж в класичному варіанті. Якщо є всі необхідні інгредієнти в готовому варіанті, то блюдо вийде зробити швидко.

Лазанья з фаршем і грибами — простий рецепт з фото

Для рецепта необхідні наступні компоненти:

  • пачка готової пасти для лазаньї;
  • 800 грам фаршу;
  • цибулина — 1 шт .;
  • часник — 2 зубчики;
  • неповна склянка кефіру;
  • 600 мл молока;
  • 50 грам вершкового масла;
  • печериці;
  • сир;
  • приправа, сіль.

Процес приготування:

  1. Чистимо цибулину і нарізаємо її.
  2. Ставимо сковороду з соняшниковою олією на плиту.
  3. Висипаємо в неї цибулю.
  4. Обсмажуємо його до золотистої скоринки.
  5. А поки видавлюємо часник за допомогою чеснокодавкі.
  6. Додаємо його на сковорідку і продовжуємо обсмажувати.
  7. Кладемо фарш на сковорідку. Насипаємо приправи і солимо.
  8. Виливаємо в фарш кефір, щоб він не утворював грудки.
  9. Гарненько перемішуємо лопаткою.
  10. Доводимо до готовності і прибираємо з плити.
  11. Трьом сир.
  12. Беремо форму для випікання і викладаємо пасту так, щоб вона повністю покривала дно.
  13. Закладаємо фарш і розподіляємо його рівномірно.
  14. Далі, йде шар грибів, а потім сиру.
  15. Покриваємо борошняними листами.
  16. Робимо ще кілька шарів.
  17. Включаємо духовку для розігріву і готуємо посуд для замочування борошняних листів. Їх ми покладемо зверху, як останній шар. Їх можна покласти на папір для випічки і залити окропом. Папір допоможе їм не злипатися між собою.
  18. Приступаємо до приготування соусу.
  19. Плавимо шматок вершкового масла на сковорідці і насипаємо до нього ложку борошна. Перемішуємо.
  20. Виливаємо молоко і кип’ятимо суміш на маленькому вогні.
  21. Замочені в окропі листи починаємо викладати в форму.
  22. Зверху виливаємо соус і ставимо в духовку. Запікаємо 40 хвилин.

лазанья з фаршем і грибами

Замість кефіру можна використовувати томатну пасту, свіжі томати. Курячий фарш стане відмінною начинкою для цієї страви. Любителям курячого м’яса напевно сподобається таке рішення. Воно добре поєднується з брокколі і адигейським сиром.

Лазанья з фаршем і макаронами: відео

Блюдо для справжніх гурманів — лазіння з фаршем. Прості рецепти з фото в домашніх умовах порадує ваших близьких, будь то свято, звичайний сімейний вечерю.

Красиве і смачне блюдо нікого не залишить байдужим, і ваші домочадці обов’язково попросять добавки!

Заходьте на блог, щоб не пропустити інші оригінальні рецепти і не забудьте підписатися. А також рекомендуйте статтю своїм друзям в соціальних мережах. Вас чекає ще багато різних і цікавих новин!

Ссылка на основную публикацию