Добридень! Хочу поділитися з вами маленькими секретами, як спекти пишний бісквіт на швидку руку в мультиварці.
Рецепти сподобається одиноким неодруженим, мамам, бабусям, юним початківцям Кухарчуки. Бісквіт в перекладі з французької означає кондитерський хліб. Готується з трьох основних компонентів — яєць, цукру, борошна.
На замітку господарочкам 8 головних секретів приготування смачного бісквіта:
- Всі продукти для випічки повинні бути однакової температури в правильних пропорціях.
- Білки і жовтки краще збивати окремо. Жовтки з цукровим піском, а білки з сіллю.
- Борошно і інші інгредієнти додавати до жовтків, а потім поступово вводити білкову масу.
- Вимішувати тісто треба акуратно без міксера, лопаткою знизу вгору або за годинниковою стрілкою.
- Форма для випічки повинна бути холодною, змазана тільки вершковим маслом.
- Не можна довго тримати тісто поза духовки, бісквіт не підніметься, а під час випічки не відкривати дверцята і не знижувати температуру.
- Готову випічку краще ставити на мокрий рушник і через 5 хвилин виймати високий «солодкий хліб» в гарячому вигляді.
- Бісквіт для торта витримати 8 годин, а потім насичують кремом і різними начинками.
Рецепт французької випічки цінується господарочками за швидкість приготування і завжди хороший результат. Ідеально приготований бісквіт відрізняється ніжною пористою структурою з тонкою світлою скоринкою. Його практично не потрібно жувати, а з повітряними кремами смачний бісквітний торт просто тане в роті.
На замітку кулінарам! Бісквітні напівфабрикати не зашкодять фігурі, вони довго зберігаються в холодильнику і їх навіть можна заморозити!
Бісквіт в мультиварці Редмонд: класичний рецепт для торта
Приготування простого бісквіта в мультиварці не відніме у господині багато часу. Сучасна розумна каструлька Редмонд стане справжнім помічником на кухні. Випічка вийде гладкою, рівномірно пропечене без горілих цяток.
Приготуємо продукти для класичного рецепту:
- 1 стакан пшеничної муки;
- 5 яєць;
- 150 г сах. піску;
- 1 ч. Л. розпушувача;
- щіпка ваніліну;
До приготування тіста кілька корисних порад: борошно для пишної випічки потрібно просіяти кілька разів, наситивши її киснем, яйця потримати 45 хвилин поза холодильником, а мультиварку змастити шматочком маслечка до половини чаші.
У каструльку відправляємо яйця, цукор, ваніль. Ставимо ємність на парову баню і доводимо пісок до повного розчинення. Збиваємо суміш міксером 10 хвилин до утворення стійких піків.
Поступово додаємо в суміш борошно і розпушувач, акуратно перемішуємо лопаткою знизу вгору.
Пухку масу заливаємо в мультиварку, розрівнюємо, щільно закриваємо кришку. Включаємо «Випічку» на півгодини.
На замітку! Якщо провести пальчиком по збитою яєчною суміші і залишиться ямка, то маса готова для випічки.
Після сигналу перевіримо пиріг на готовність зубочисткою! У гарячому вигляді перевертаємо бісквіт на блюдо і охолоджуємо. Дістаємо найсмачніше варення і запрошуємо домашніх до чаю.
Впевнена, ароматний повітряний бісквіт на швидку руку вдався на славу!
Рецепт приготування шоколадного бісквіта в Поларіс на швидку руку
Давно хотіли навчитися пекти пишний шоколадний бісквіт? Зараз швидко розповім, як це зробити за допомогою мультиварки Polaris.
Продукти прості:
- 2 склянки просіяного пшеничного;
- 2 яйця;
- 400 г сах.песка;
- 1 стакан молочка;
- 0,5 склянки какао;
- розпушувач — 1 ч. ложка:
- ваніль.
На замітку господарочкам! Готувати будемо на крутому окропі і нам знадобиться 1 стакан гарячої води.
- Яйця збиваємо з цукром, потім вливаємо туди молоко і ложку соняшникової олії.
- Перемішуємо сухі інгредієнти, поступово вводимо їх в рідку масу. Акуратно перемішуємо.
- Обережно вливаємо гарячу воду, збиваємо лопаткою. Отримуємо подобу заварного тесту.
- Чашу мультиварки змащуємо маслом, виливаємо суміш. Ставимо «Випічку» на 1 годину.
- Після завершення програми кришку не відкриваємо, а залишаємо на «підігріву» ще 15-20 хвилин.
Готовий остиглий бісквіт прикрашаємо цукровою пудрою, фруктами, розтопленим шоколадом. Виходить просто казкове смакота!
До задоволення читачів, відеорецепт від досвідченого кулінара Ольги Матвій. Вона детально розповість і покаже, як спекти високий, ароматний, смачний медовий бісквіт.
Пишний і повітряний бісквіт в мультиварці — простий рецепт з фото
Уважним господарочкам хочу запропонувати рецепт бісквіта в мультиварці з покроковими фото.
Зараз все стане ясно і зрозуміло, необхідно тільки запастися продуктами:
- 4 яйця;
- 1 стакан пшеничної муки;
- 200 г сах. піску;
- щіпка ванілі;
- масло для змазування.
Просеем кілька разів борошно і змішаємо її з ваніллю.
Яєчні жовтки і білки розділимо в різні миски.
Шматочком маслечка ретельно смажена дно і стінки хащі мультиварки.
На замітку читачам! Приготування бісквіта в розумній каструльці завжди гарантує хороший результат. Мультиварка підтримує рівномірний температурний режим, не допускає утворення горілої скоринки, сприяє ідеальному випікання пишного бісквіта.
Поколдуем з яйцями і цукром. Збиваємо білки до стійкої пінки, їх бажано трохи присолити. Тепер додаємо в суміш по одному жовтку і потроху цукру. Продовжуємо збивати до з’єднання яєчно-цукрових інгредієнтів. | |
Відкладаємо міксер і вводимо борошно ложками, акуратно перемішуємо лопаткою. | |
Готове тісто поміщаємо в змащену чашу мультиварки. Розрівнюємо лопаткою, закриваємо кришку і запускаємо «Випічка» на 60 хвилин. | |
Готове тісто поміщаємо в змащену чашу мультиварки. Розрівнюємо лопаткою, закриваємо кришку. Запускаємо «Випічка» на 60 хвилин. | |
Гарячий бісквіт перевертаємо на блюдо і даємо йому охолонути. Далі на розсуд господині, відразу подаємо випічку до столу або використовуємо для приготування розкішних святкових тортів. |
Відеорецепт від шефа кулінарного каналу «Мультіварочка» наочно продемонструє покрокове приготування бісквіта. Приємно дивитися, коли чоловіки пригощають прекрасних дам чашкою кави з шматочком пирога.
Як спекти пишний бісквіт мультиварці Філіпс для торта
Давайте разом спечемо пишний бісквіт в мультиварці Філіпс 3039, а потім приготуємо з нього фруктово-карамельний торт.
- Збиваємо 4 яйця з 1 склянкою цукру до стійкої пінки.
- Поступово вводимо стакан просіяного борошна з пакетиком ваніліну.
- Акуратно перемішуємо лопаткою. Виливаємо тісто в попередньо змащену гущавину мультиварки.
- Випікаємо на програмі «Випічка» 45 хвилин. Виймаємо гарячий бісквіт, даємо йому охолонути. За цей час приготуємо солодку просочення з варенням, ніжний крем.
- Гострим довгим ножем нарізаємо з бісквіту коржі для торта.
- Сиропом поливаємо кожен пласт, а з банки вареного молока і пачки вершкового масла. Збиваємо віночком пишний однорідний крем.
- Щедро змащуємо коржі, укладаємо один на одного.
- Краї прикрашаємо товченим печивом, а верхівку різноманітними свіжими фруктами, ягодами з варення.
Відправляємо торт в холодильник на просочення і через кілька годин насолоджуємося смачним найніжнішим ласощами.
Швидкий сирний пиріг з яблуками в мультиварці на сметані
Давайте разнообразим повітряний бісквіт соковитою фруктовою ноткою. Приготуємо сирний пиріг з яблуками.
Інгредієнти прості:
- ½ кг сиру;
- 4 середніх яблучка;
- 200 г сах. піску;
- 0,5 склянки борошна;
- 4 ст. л. манки;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. сметанки;
- трохи солі.
- Нарізаємо яблука тоненькими шматочками і укладаємо на дно змащеної чаші мультиварки. Бажано приготувати гарячий сироп з півсклянки цукрового піску, кількох ложок води, шматочка вершкового масла.
- Провареної сумішшю полити нарізані яблучка.
- Міксером збиваємо пишне тісто зі свіжого сиру, цукрового піску, яєць, сметани, борошна, манки. Повітряною масою заливаємо яблучка, закриваємо кришку. Запускаємо «Випічку» на 1 годину.
- Гарячий яблучний пиріг перевертаємо на блюдо. Даємо охолонути. Подаємо з кавою або свіжозавареним чаєм.
Торт Санчо Панчо зі сметанним кремом — рецепт з фото з бісквіту
Хочу поділитися чудовим рецептом приготування торта в мультиварці скороварці. Нам допоможе каструлька Редмонд — РМ 4506 з чашею об’ємом 5 літрів.
Спочатку спечемо простий бісквіт, який завжди виходить.
- Змішуємо 4 яйця з 1 мультістаканом цукру (150 мл), збиваємо до пишної піни.
- Поступово вводимо в суміш неповний стакан борошна, 1 ч. Ложку розпушувача.
- Акуратно перемішуємо лопаткою. Переливаємо тісто в змащену маслом чашу скороварки. Закриваємо кришку. Ставимо важіль на «Норм. Тиск », випікаємо на програмі« Випічка »не більше півгодини. Після сигналу залишаємо бісквіт в чаші під кришкою ще на 15 хвилин.
- Остиглий бісквіт ділимо на 2 коржі. Один залишаємо для денця, другий нарізаємо на кубики.
- Готуємо густий крем з великою банки сметани (500 г) і склянки ніжної пудри.
- Будь-яку напівкруглу форму застилає харчовою плівкою.
- Викладаємо на дно порізаний банан або інші м’які фрукти, промазуємо їх кремом. Слідом насипаємо кубики бісквіта. Їх просочуємо повітряної кремовою масою.
- Такими шарами заповнюємо всю форму, накриваємо зверху цілим коржем бісквіта.
- Перевертаємо форму. Ручками утрамбовуємо майбутній торт, надаючи йому форму купола. Знімаємо харчову плівку. Рясно змащуємо заготівлю повітряним кремом.
- Готуємо глазур на молоці з какао, цукром, вершковим маслом.
- Охолодженої густий масою поливаємо готовий торт. Відправляємо в холод на 45-50 хвилин. Красивий і дуже смачний тортик «Санчо-Пансо» зробить незабутнє враження на заглянули гостей.
Бісквіт в мультиварці Мулинекс зі згущеним молоком в домашніх умовах
Повітряна випічка на сметані і з солодкою згущеним молоком виходить м’якою, вологою, що тане в роті. У приготуванні найніжнішого кексу нам допоможе сучасна універсальна мультиварка Мулинекс.
Знадобиться звичайний набір продуктів:
- 350 г просіяного борошна;
- 4 яйця;
- 200 г сах.песка;
- 1 стакан жирної сметанки;
- 1 банка згущеного молока;
- 1 ст. л. розпушувача.
- Починаємо збивати яйця, поступово додаючи в ємність цукровий пісок.
- У стійку повітряну масу втручаємося сметану зі згущеним молоком.
- Додаємо порціями борошно з розпушувачем і обережно перемішуємо лопаткою.
- За бажанням закидаємо жменьку промитого кишмишу або подрібнених цукатів.
- Виливаємо тісто в змащену чашу. Готуємо на програмі «Випічка» протягом 1 години. Після сигналу випічку не виймати, а даємо охолонути.
Перевертаємо на блюдо і нарізаємо на порційні шматочки.
Повітряний пиріг в чаю готовий. Він обов’язково обрадує солодким смаком маленьких і великих домочадців!
Шоколадний бісквіт з вишнею (черешнею) — рецепт для мультиварки
Хочу поділитися ще одним рецептом дуже смачної повітряної випічки. Шифоновий бісквіт відрізняється вологою, розсипчасто-пористою структурою. У нього особливий спосіб приготування, неймовірно ніжна консистенція. Спробуємо створити незвичайний десерт?
Тоді дістаємо продукти в тісто:
- 1,5 склянки борошна;
- 250 г сах. піску;
- 8 яєць;
- 70 г какао
- 0,5 склянки маслечка;
- 10 г розпушувача;
- 1 ч. Л. соди.
- У миску наливаємо неповна склянка води. Насипаємо какао, доводимо суміш до кипіння, отримуємо шоколад.
- В іншому посуді збиваємо 4 жовтки і 180 г пісочку.
- Додаємо рослинне масло, остигнула шоколадну масу.
- Борошно просіваємо, змішуємо з содою і розпушувачем, відправляємо до решти інгредієнтів. Ретельно перемішуємо.
- Відокремлюємо 8 білків. Збиваємо з 70 г цукру до стійкої пінки.
- Акуратно лопаткою втручаємося білки в шоколадне тісто.
Чашу мультиварки змащувати не потрібно! Виливаємо нашу пишну масу, закриваємо кришку. Ставимо режим «Випічка» на 1 годину 20 хвилин. Чашу з готовою випічкою перевертаємо. Чекаємо, коли вона сама опуститься на підставку.
Приготуємо наповнювач для шифонового бісквіта. Нам знадобляться 0,5 кг вишні свіжої або замороженої без кісточок, 400 г вершків, неповна склянка цукрової пудри.
- Акуратно зрізаємо у бісквіта верхівку.
- Виймаємо серцевину, розминаємо її на крихту, змішуємо з вишнею.
- Вершки збиваємо з пудрою до стійкої консистенції і додаємо до начинки.
- Наповнюємо смачною сумішшю бісквіт, накриваємо кришкою. Відправляємо в холодильник на кілька годин.
Залишається приготувати ганаш і прикрасити верхівку торта. У мисці з’єднуємо 100 г вершків, 2 ст. ложки тростинного цукру, ставимо на газ. Доводимо до кипіння.
У гарячу суміш кришимо плитку гіркого шоколаду. Додаємо шматочок вершкового масла. Остившім ганашем довільно поливаємо торт. Відправляємо в холодильник ще на 1 годину.
Прикраса на розсуд господині! Можна зробити квіточки зі збитих вершків або помістити в сердцевінкі вишеньки.
Шоколадний шифоновий бісквіт готовий. Він обов’язково сподобається всім дегустаторам вибуховим кисло-солодко-гіркуватим смаком!
Пиріг Зебра в мультиварці: на кефірі і манки
Мармуровий пиріг «Зебра» часто пекли наші мами, бабусі, навіть прабабусі. Популярність простий і смачної випічки не слабшає. Я хочу запропонувати вам легкий рецепт приготування повітряного пирога на кефірі.
Запам’ятовуйте склад:
- 1 стакан манки;
- 200 мг свіжого кефіру;
- 200 г пшеничного;
- 3 яйця;
- 1 стакан пісочку;
- 200 г сирка розсипчастого;
- 100 г маслечка;
- 0,5 склянки какао;
- 1 ч. Ложка соди.
- Заллємо манку кефіром. Дамо їй набрякнути. В іншій мисці змішаємо сир, яйця, цукор, м’яке вершкове масло.
- Збиваємо інгредієнти до однорідної пишної консистенції. Додаємо до суміші набряклу манку, соду, борошно.
- Акуратно вимішуємо густе тісто. Ділимо його на 2 частини. В одну половинку сиплемо какао, а іншу залишаємо світлою.
- У центр змащеній чаші мультиварки виливаємо порціями тісто, то біле, то чорне. Виходять красиві кола, які розходяться до стінок мультиварки. За допомогою зубочистки проводимо з центру своєрідні промінчики.
- Ще один варіант змішування двокольорового маси. З двох сторін вливаємо темне і світле тісто, отримуємо дві рівні половинки як інь-янь. Потім за допомогою палички або пальчика, акуратно перемішуємо тісто по спіралі від центру. Отримуємо красивий неповторний малюнок.
Випікаємо бісквіт «Зебра» на програмі «Випічка» рівно 1 годину. Якщо у пирога виходить біла верхівка, то його можна перевернути і підрум’янити з іншого боку в режимі «Підігрів».
На замітку господиням! Три головні секрети бісквіта на кефірі:
- Випічка на кисломолочний продукт вважається економною, корисною.
- Кефір можна використовувати свіжий, кислий і з будь-яким відсотком жирності.
- Для тесту кефір з холодильника необхідно злегка підігріти.
Не можна класти в випічку крижані продукти.
Бісквіти на кефірі виходять неймовірно повітряними, але після випікання їх не можна відразу діставати з печі. Нехай хвилин 10-15 він постоїть в вимкненій духовці або мультиварці і збереже до подачі свою неймовірну пишність.
Тісто на кефірі любить всякі ароматні приправи. Рекомендую обов’язково додавати ваніль, лимонну цедру, корицю і какао для смачної шоколадної випічки.
Індійський бісквіт без яєць: рецепт для вегетаріанців
Відомий рецепт індійського бісквіта вважається вегетаріанським, так як готується без яєць.
Нам знадобиться кілька звичайних продуктів:
- 350 г борошна;
- 250 г свіжого йогурту;
- 200 мл молока;
- 0,5 склянки рослинного масла;
- 150 г сах. піску;
- 3 ч. Л. розпушувача;
- Щіпка ванілі.
- Збиваємо йогурт з цукром, соняшниковою олією і ваніллю.
- Вливаємо поступово молоко, а потім порціями вводимо просіяне борошно з розпушувачем. Віночком доводимо тісто до однорідної маси і виливаємо його в змащену чашу мультиварки.
- Запускаємо програму «Випічки» на 1 годину і після сигналу перевертаємо бісквіт на чашу пароварки. Випічка виходить такою ж високою і повітряної, як зі збитими яйцями.
В якості прикраси для кексу підійдуть цукрова пудра і солодкі струмочки сиропу.
На закінчення ще один відеорецепт на газованому лимонад. Завдяки бульбашок і приємному аромату напою бісквіт виходить смачним, ніжний і неймовірно повітряним!
Сторінка рясніє розмаїттям випічки, і кожна господиня обов’язково знайде тут корисний і легкий рецепт на смак.
Перевірте його на практиці і поділіться враженнями, а ще порадьте незрівнянний французький бісквіт подружкам і друзям в соціальних мережах.
А я буду намагатися і далі висвітлювати актуальні теми, і ділитися з вами маленькими секретами світової кулінарії. Ловіть повітряний! Успіхів!