Філе індички: 7 рецептів як смачно приготувати

Сьогодні ви дізнаєтеся рецепти — як смачно приготувати м’ясо птиці. З індички можуть вийти відмінні кулінарні шедеври, головне, вкласти в них душу і трохи фантазії.

філе індички як смачно приготувати

М’ясо індика в порівнянні з курячим набагато ніжніше і ароматні. Блюдо з маринованого філе виходить соковитіше.

Краще вибирати м’ясо рожевого відтінку з пружною і гладенькою шкірою. Таке філе найсвіжіше і м’яке. Чим більше вага тушки, тим птах старше. Оптимальна маса до 10 кілограм. При обмацуванні на м’ясі не залишається вм’ятин? Воно відповідної якості, можна брати.

Запекти індичку в духовці можна з використанням різних прянощів, трав — від петрушки до запашного коріандру. Яблука, арахіс і каштани, додані в блюдо, додадуть неповторний аромат і солодкувато-пряний смак. З продуктом відмінно поєднується мускатний горіх, гвоздика, кориця, естрагон, чорний перець, майоран. Сімейна вечеря буде по-справжньому ситним, смачним і корисним.

Процес приготування апетитних страв не забере багато часу у господині. Блюдо по простому, але смачному рецептом можна зробити за 30 хвилин. Індичка містить білок, жир в ній практично відсутня. Вона і відрізняється від інших видів м’яса. Слідкуйте за фігурою і правильним харчуванням? Спробуйте на практиці деякі дієтичні рецепти.

Філе індички з фруктами запечене в духовці

Частування з філе індички можна подавати на свята і сімейні торжества. А можна просто порадувати близьких у вихідні і приготувати смачне частування.

Для запікання філе грудки з фруктами будуть потрібні наступні продукти:

  1. 2 кг філе;
  2. 50 грам меду;
  3. 1 апельсин;
  4. 4 яблука;
  5. часник;
  6. перець чорний молотий;
  7. соєвий соус.

Процес приготування:

Індичку промивають і трохи підсушують на паперовому рушнику.

моєму індичку в проточній воді

Дрібно рубають часник і натирають їм філе, а також посипають його чорним меленим перцем. Додавати сіль поки не потрібно, так як соєвий соус досить солоний. М’яса необхідно замаринувати протягом 2 годин. Чим довше залишити філе в маринаді, тим соковитіше воно вийде.

Філе індички: 7 рецептів як смачно приготувати

Апельсини і яблука необхідно почистити від шкірки і видалити з них кісточки. А потім порізати їх великими часточками.

Деко змащують маслом, кладуть на нього мариноване м’ясо, а по колу розсипають часточки фруктів.

філе індички на деку

Зверху додають мед і виливають соєвий соус.

філе індички з яблуками і апельсинами на деку

У розігріту духовку відправляють блюдо для запікання на годину. Рекомендується час від часу перевіряти його готовність, філе можна пересушити.

пропечений індичка з яблуками

Бувають випадки, коли філе запікається дуже швидко, тому краще його вийняти, загорнути фольгою і залишити на деякий час «дійти».

філе індички з яблуками і апельсинами

Готовуюіндичку нарізають на шматочки і викладають на тарілку, а поруч кладуть запечену фруктову суміш. Частування для близьких готово!

Як приготувати відбивну з індички на сковорідці? Відео в допомогу.

Як смачно приготувати філе індички з цибулею в мультиварці

В мультиварці варто спробувати приготувати ніжний гуляш. Подати частування краще з гарніром. М’ясо індика зовні нагадує свинину, але на смак воно м’якше і приємніше.

Нам знадобляться такі інгредієнти:

  1. 700 грам м’яса;
  2. 2 цибулини;
  3. 50 грам борошна;
  4. 2 ст. л. томатної пасти;
  5. 250 мл води;
  6. 100 грам рослинного масла;
  7. лаврушка і сіль.

Процес приготування:

Цибулину очищають і нарізають маленькими скибочками. Потім включають мультиварку, наливають рослинне масло і виставляють режим смаження.

цибулю ріжемо

М’ясо ріжуть середніми шматками, кладуть у мультиварку і додають до нього цибулю. Смажити необхідно 20 хвилин до появи золотистого кольору. Потім засипають борошно, додають томатну пасту і перемішують. Зверху кладуть лаврушку і посипають сіллю.

філе індички в мультиварці

Всі інгредієнти повинні смажитися протягом 5 хвилин, після чого до них додають склянку води і виставляють режим гасіння. У разі, якщо в мультиварці режим відсутній, можна продовжити користуватися гарячою.

Індичку гасять близько години. Готового блюда необхідно трохи настоятися. Потім до нього можна подати з гарнір, наприклад, гречку або рис.

Індичка в мультиварці

Рецепт приготування індички з сиром і помідорами в духовці

Щоб приготоване в духовці страва залишалося соковитим, рекомендується готувати швидко. Зверху його можна накрити овочами або посипати тертим сиром.

Необхідні продукти:

  1. 500 грам м’яса;
  2. 2 томата;
  3. 200 грам сиру твердих сортів;
  4. сіль і спеції.

Процес приготування:

  • М’ясо поділяємо на кілька великих частин і трохи відбиваємо, зменшивши товщину.
  • Шматки посипаємо сіллю і спеціями, розкладаємо їх на деко, який попередньо змащуємо маслом.
  • Томати необхідно порізати на кружечки і розкласти зверху шматків індички.
  • Посипаємо стружкою сиру, попередньо натертої на дрібній тертці.індичка під помідором
  • Відправляємо деко в розігріту духовку на 30 хвилин. Важливо не перетримати філе, воно втратить соковитість.

Філе індички з сиром і помідорами

Соковита і м’яка індичка в рукаві для запікання

Індичка в рукаві виходить особливо пікантною і вишуканою. Блюдо просте, а філе залишається соковитим і не підгорає.

Необхідний склад продуктів:

  1. 1,5 кг індички;
  2. 50 грам соєвого соусу;
  3. 1 болгарський перець червоний;
  4. 15 грам оцту;
  5. 3 зубчики часнику;
  6. корінь імбиру;
  7. 1 цибулина;
  8. 1 перець Чилі.

Процес приготування:

  • Цибулину і часник дрібно рубають, болгарський і гострий перці відправляють в блендер і натирають імбир. До складу приєднують суміш оцту і соєвого соусу, інгредієнти змішують.
  • Індичку обмазують приготованою сумішшю і залишають в ємності маринуватися. індичка відбивна
  • Один край рукава необхідно зав’язати, а з іншого кінця засунути індичку всередину і полити її готовим соусом. Після чого другий кінець слід зав’язати.філе індички в рукаві
  • Індичка повинна запікатися близько години при температурі 200 градусів. Перед тим, як виймати м’ясо з духовки, можна розірвати рукав, щоб утворилася хрустка скоринка. М’ясо залишити ще на кілька хвилин, потім діставати, подати на стіл.

індичка в рукаві

Рецепт запікання м’яса птиці в фользі — готуємо смачно

Даний рецепт просто виконати, він багатьом припаде до смаку. Індичку слід подавати з гарніром, а в холодному вигляді можна класти її на бутерброд.

Необхідно взяти:

  1. 1 кг індички;
  2. 5 зубчиків часнику;
  3. 100 грам гірчиці в зернах;
  4. сіль і приправи.

Процес приготування:

  • М’ясо промивають і роблять на ньому насічки для часнику за допомогою ножа.
  • Шматки посипають приправами і обмазують гірчицею, можна додати сметану.маринуємо філе в сметанному соусі
  • Філе поміщають в фольгу, щоб уникнути надмірного витікання соку всередині.
  • Блюдо відправляють в розігріту до 180 градусів духовку на годину.м'ясо у фользі
  • Готове частування виймають з духовки і залишають постояти в фользі, щоб вбралися соки.

Індичка запечена в фользі

Грудка індички з овочами, запечена в духовці

Багатьом господаркам хочеться смачно нагодувати велику сім’ю, щоб всі вийшли з-за столу ситими і задоволеними, рекомендую зробити блюдо з м’яса і овочів.

Будуть потрібні такі компоненти:

  1. 500 грам м’яса;
  2. 1 великий кабачок;
  3. 4 картоплини;
  4. 2 морквини;
  5. 2 цибулини;
  6. 1 болгарський перець;
  7. 0,5 л томатного соку;
  8. приправи і сіль.

Всі овочі необхідно порізати на маленькі шматочки, а морквину натерти на тертці. Філе стегна нарізаємо на шматки. Замість томатного соку, допускається використовувати звичайні червоні помідори. У такому випадку для збільшення концентрації слід покласти трохи томатної пасти.

індичка з овочами

Блюдо може бути приготовлено одним із таких способів:

  1. Засмажити м’ясо з овочами окремо.
  2. Засипати сіль і прянощі.
  3. Теплим томатним соком полити філе і овочі, довести до кипіння і томити протягом 15 хвилин.

Всі компоненти кладуть в сирому вигляді в сотейник, додають приправи і сіль. Потім наливають холодний томатний сік і ставлять на плиту. Довівши до кипіння, вогонь зменшують і тушкують м’ясо близько 30 хвилин.

Продукти кладуть на деко: знизу спочатку овочі, а потім м’ясо. Для такого методу приготування краще підійде тонко нарізане філе. У томатний сік додають приправи і сіль, і поливають їм м’ясо. Зверху можна натерти трохи сиру. Деко відправляють в духовку на 50 хвилин при середній температурі.

Філе стегна індички з соусом з лимонного соку — простий рецепт

Родзинкою цієї страви є використання соусу. З ним філе не втрачає соки і залишається смачним.

Необхідні інгредієнти:

  1. 650 грам індичого м’яса;
  2. 250 мл оливкової олії;
  3. 2 ст. л. лимонного соку;
  4. 1 середня цибулина;
  5. 3 зубчики часнику;
  6. лаврушка і орегано;
  7. сіль і приправи.

Процедура приготування:

  • Для соусу знадобиться лимонний сік, оливкова олія і приправи. Компоненти потрібно змішувати в окремій чашці.
    Лук потрібно порізати тоненькими кружальцями і приєднати до соусу.
  • Філе кладуть в чашку і поливають приготовленою сумішшю. Воно повинно маринуватися в холодильнику протягом кількох годин.
    На деко кладуть філе і поливають соусом. Зверху закривають фольгою і відправляють запікатися на півгодини в розігріту духовку.
  • Для отримання хрусткої скоринки можна зняти фольгу і дати пропектися ще деякий час.

індичка з хрусткою скоринкою в соусі

Любі друзі! Тепер ви знаєте, як смачно приготувати філе індички, рецепти якої досить прості у виконанні. Можна нагодувати своїх близьких і коханих людей смачним обідом або вечерею, не витративши багато часу за плитою.

Пробуйте нові страви, пригощайте своїх гостей і обов’язково діліться смачними рецептами з друзями в соціальних мережах.

Підписуйтесь на блог і дізнавайтеся ще багато нового та цікавого.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector