Зміст
- 1 Філе індички з фруктами запечене в духовці
- 2 Як смачно приготувати філе індички з цибулею в мультиварці
- 3 Рецепт приготування індички з сиром і помідорами в духовці
- 4 Соковита і м’яка індичка в рукаві для запікання
- 5 Рецепт запікання м’яса птиці в фользі — готуємо смачно
- 6 Грудка індички з овочами, запечена в духовці
- 7 Філе стегна індички з соусом з лимонного соку — простий рецепт
Сьогодні ви дізнаєтеся рецепти — як смачно приготувати м’ясо птиці. З індички можуть вийти відмінні кулінарні шедеври, головне, вкласти в них душу і трохи фантазії.
М’ясо індика в порівнянні з курячим набагато ніжніше і ароматні. Блюдо з маринованого філе виходить соковитіше.
Краще вибирати м’ясо рожевого відтінку з пружною і гладенькою шкірою. Таке філе найсвіжіше і м’яке. Чим більше вага тушки, тим птах старше. Оптимальна маса до 10 кілограм. При обмацуванні на м’ясі не залишається вм’ятин? Воно відповідної якості, можна брати.
Запекти індичку в духовці можна з використанням різних прянощів, трав — від петрушки до запашного коріандру. Яблука, арахіс і каштани, додані в блюдо, додадуть неповторний аромат і солодкувато-пряний смак. З продуктом відмінно поєднується мускатний горіх, гвоздика, кориця, естрагон, чорний перець, майоран. Сімейна вечеря буде по-справжньому ситним, смачним і корисним.
Процес приготування апетитних страв не забере багато часу у господині. Блюдо по простому, але смачному рецептом можна зробити за 30 хвилин. Індичка містить білок, жир в ній практично відсутня. Вона і відрізняється від інших видів м’яса. Слідкуйте за фігурою і правильним харчуванням? Спробуйте на практиці деякі дієтичні рецепти.
Філе індички з фруктами запечене в духовці
Частування з філе індички можна подавати на свята і сімейні торжества. А можна просто порадувати близьких у вихідні і приготувати смачне частування.
Для запікання філе грудки з фруктами будуть потрібні наступні продукти:
- 2 кг філе;
- 50 грам меду;
- 1 апельсин;
- 4 яблука;
- часник;
- перець чорний молотий;
- соєвий соус.
Процес приготування:
Індичку промивають і трохи підсушують на паперовому рушнику.
Дрібно рубають часник і натирають їм філе, а також посипають його чорним меленим перцем. Додавати сіль поки не потрібно, так як соєвий соус досить солоний. М’яса необхідно замаринувати протягом 2 годин. Чим довше залишити філе в маринаді, тим соковитіше воно вийде.
Апельсини і яблука необхідно почистити від шкірки і видалити з них кісточки. А потім порізати їх великими часточками.
Деко змащують маслом, кладуть на нього мариноване м’ясо, а по колу розсипають часточки фруктів.
Зверху додають мед і виливають соєвий соус.
У розігріту духовку відправляють блюдо для запікання на годину. Рекомендується час від часу перевіряти його готовність, філе можна пересушити.
Бувають випадки, коли філе запікається дуже швидко, тому краще його вийняти, загорнути фольгою і залишити на деякий час «дійти».
Готовуюіндичку нарізають на шматочки і викладають на тарілку, а поруч кладуть запечену фруктову суміш. Частування для близьких готово!
Як приготувати відбивну з індички на сковорідці? Відео в допомогу.
Як смачно приготувати філе індички з цибулею в мультиварці
В мультиварці варто спробувати приготувати ніжний гуляш. Подати частування краще з гарніром. М’ясо індика зовні нагадує свинину, але на смак воно м’якше і приємніше.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 700 грам м’яса;
- 2 цибулини;
- 50 грам борошна;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 250 мл води;
- 100 грам рослинного масла;
- лаврушка і сіль.
Процес приготування:
Цибулину очищають і нарізають маленькими скибочками. Потім включають мультиварку, наливають рослинне масло і виставляють режим смаження.
М’ясо ріжуть середніми шматками, кладуть у мультиварку і додають до нього цибулю. Смажити необхідно 20 хвилин до появи золотистого кольору. Потім засипають борошно, додають томатну пасту і перемішують. Зверху кладуть лаврушку і посипають сіллю.
Всі інгредієнти повинні смажитися протягом 5 хвилин, після чого до них додають склянку води і виставляють режим гасіння. У разі, якщо в мультиварці режим відсутній, можна продовжити користуватися гарячою.
Індичку гасять близько години. Готового блюда необхідно трохи настоятися. Потім до нього можна подати з гарнір, наприклад, гречку або рис.
Рецепт приготування індички з сиром і помідорами в духовці
Щоб приготоване в духовці страва залишалося соковитим, рекомендується готувати швидко. Зверху його можна накрити овочами або посипати тертим сиром.
Необхідні продукти:
- 500 грам м’яса;
- 2 томата;
- 200 грам сиру твердих сортів;
- сіль і спеції.
Процес приготування:
- М’ясо поділяємо на кілька великих частин і трохи відбиваємо, зменшивши товщину.
- Шматки посипаємо сіллю і спеціями, розкладаємо їх на деко, який попередньо змащуємо маслом.
- Томати необхідно порізати на кружечки і розкласти зверху шматків індички.
- Посипаємо стружкою сиру, попередньо натертої на дрібній тертці.
- Відправляємо деко в розігріту духовку на 30 хвилин. Важливо не перетримати філе, воно втратить соковитість.
Соковита і м’яка індичка в рукаві для запікання
Індичка в рукаві виходить особливо пікантною і вишуканою. Блюдо просте, а філе залишається соковитим і не підгорає.
Необхідний склад продуктів:
- 1,5 кг індички;
- 50 грам соєвого соусу;
- 1 болгарський перець червоний;
- 15 грам оцту;
- 3 зубчики часнику;
- корінь імбиру;
- 1 цибулина;
- 1 перець Чилі.
Процес приготування:
- Цибулину і часник дрібно рубають, болгарський і гострий перці відправляють в блендер і натирають імбир. До складу приєднують суміш оцту і соєвого соусу, інгредієнти змішують.
- Індичку обмазують приготованою сумішшю і залишають в ємності маринуватися.
- Один край рукава необхідно зав’язати, а з іншого кінця засунути індичку всередину і полити її готовим соусом. Після чого другий кінець слід зав’язати.
- Індичка повинна запікатися близько години при температурі 200 градусів. Перед тим, як виймати м’ясо з духовки, можна розірвати рукав, щоб утворилася хрустка скоринка. М’ясо залишити ще на кілька хвилин, потім діставати, подати на стіл.
Рецепт запікання м’яса птиці в фользі — готуємо смачно
Даний рецепт просто виконати, він багатьом припаде до смаку. Індичку слід подавати з гарніром, а в холодному вигляді можна класти її на бутерброд.
Необхідно взяти:
- 1 кг індички;
- 5 зубчиків часнику;
- 100 грам гірчиці в зернах;
- сіль і приправи.
Процес приготування:
- М’ясо промивають і роблять на ньому насічки для часнику за допомогою ножа.
- Шматки посипають приправами і обмазують гірчицею, можна додати сметану.
- Філе поміщають в фольгу, щоб уникнути надмірного витікання соку всередині.
- Блюдо відправляють в розігріту до 180 градусів духовку на годину.
- Готове частування виймають з духовки і залишають постояти в фользі, щоб вбралися соки.
Грудка індички з овочами, запечена в духовці
Багатьом господаркам хочеться смачно нагодувати велику сім’ю, щоб всі вийшли з-за столу ситими і задоволеними, рекомендую зробити блюдо з м’яса і овочів.
Будуть потрібні такі компоненти:
- 500 грам м’яса;
- 1 великий кабачок;
- 4 картоплини;
- 2 морквини;
- 2 цибулини;
- 1 болгарський перець;
- 0,5 л томатного соку;
- приправи і сіль.
Всі овочі необхідно порізати на маленькі шматочки, а морквину натерти на тертці. Філе стегна нарізаємо на шматки. Замість томатного соку, допускається використовувати звичайні червоні помідори. У такому випадку для збільшення концентрації слід покласти трохи томатної пасти.
Блюдо може бути приготовлено одним із таких способів:
- Засмажити м’ясо з овочами окремо.
- Засипати сіль і прянощі.
- Теплим томатним соком полити філе і овочі, довести до кипіння і томити протягом 15 хвилин.
Всі компоненти кладуть в сирому вигляді в сотейник, додають приправи і сіль. Потім наливають холодний томатний сік і ставлять на плиту. Довівши до кипіння, вогонь зменшують і тушкують м’ясо близько 30 хвилин.
Продукти кладуть на деко: знизу спочатку овочі, а потім м’ясо. Для такого методу приготування краще підійде тонко нарізане філе. У томатний сік додають приправи і сіль, і поливають їм м’ясо. Зверху можна натерти трохи сиру. Деко відправляють в духовку на 50 хвилин при середній температурі.
Філе стегна індички з соусом з лимонного соку — простий рецепт
Родзинкою цієї страви є використання соусу. З ним філе не втрачає соки і залишається смачним.
Необхідні інгредієнти:
- 650 грам індичого м’яса;
- 250 мл оливкової олії;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 1 середня цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- лаврушка і орегано;
- сіль і приправи.
Процедура приготування:
- Для соусу знадобиться лимонний сік, оливкова олія і приправи. Компоненти потрібно змішувати в окремій чашці.
Лук потрібно порізати тоненькими кружальцями і приєднати до соусу. - Філе кладуть в чашку і поливають приготовленою сумішшю. Воно повинно маринуватися в холодильнику протягом кількох годин.
На деко кладуть філе і поливають соусом. Зверху закривають фольгою і відправляють запікатися на півгодини в розігріту духовку. - Для отримання хрусткої скоринки можна зняти фольгу і дати пропектися ще деякий час.
Любі друзі! Тепер ви знаєте, як смачно приготувати філе індички, рецепти якої досить прості у виконанні. Можна нагодувати своїх близьких і коханих людей смачним обідом або вечерею, не витративши багато часу за плитою.
Пробуйте нові страви, пригощайте своїх гостей і обов’язково діліться смачними рецептами з друзями в соціальних мережах.
Підписуйтесь на блог і дізнавайтеся ще багато нового та цікавого.