Що приготувати з листкового тіста

А ви знаєте, що приготувати з листкового тіста? Пиріжки, печиво — справжня палочка виручалочка на різні випадки життя.

що можна зробити з листкового тіста

Торт до дня народження, пишні булочки для дитячого свята, піца до сімейної вечері, сирні палички до пива, і чудові круасани до сніданку — можна приготувати швидко і смачно, вносячи різноманітність в щоденний раціон.

Використовуйте покупне тісто або приготувати його самі. Відмінним рішенням стане дріжджовий і бездріжджовий варіант. Цей продукт має нейтральний смак, його рекомендують застосовувати не тільки для десертних страв, але і пирогів, пиріжків з сирними, овочевими та м’ясними начинками.

Більш складне і важке дріжджове тісто підійде для булочок, а ось бездріжджове вважається універсальним рішенням. Знаючи різні рецепти можна готувати нове блюдо хоч кожен день. Давайте разом дізнаємося більше про дивовижний світ листкової випічки.

Дріжджове і бездріжджове тісто

У листкового тіста безліч переваг. З нього можна приготувати різні страви за рецептами. Звертатися з ним швидко і легко, варто в готовому вигляді недорого.

Процес приготування стане простіше, знаючи деякі секрети.

Всі види листкового продукту готуються з:

  1. масла;
  2. води;
  3. солі і борошна.

Його готують особливим чином і викладають шарами. Від кількості шарів залежить, наскільки повітряним вийде тісто. Процес приготування дріжджового варіанти трудомісткий, набагато простіше приготувати масу без дріжджів. Бездріжджовий продукт може складатися з 280 шарів, хоча готується швидко.

Дріжджове листкове тісто

Щоб випічка з нього вийшла пишною, духовку необхідно розігріти до 220 градусів і випікати продукт не довше півгодини.

Існує простий класичний варіант, він застосовується для приготування коржів, пиріжків і сирних паличок. Солодке і нескладне блюдо готують з сирно-листкового тіста, а швидкий варіант — вершково-листкового.

Прості рекомендації господині:

  1. Види листкового продукту робляться без цукру, при випічці солодких страв цукор додається в начинку або посипається зверху.
  2. Випічка виходить більш повітряної і ароматною при додаванні спиртного напою.
  3. Воду, яка використовується в приготуванні, беруть холодної.
  4. Для додання випічці золотистого кольору, її змащують яйцем.
  5. Випічка краще підніметься, якщо не відкривати духовку перші 10 хвилин.
  6. Якщо робите випічку з цукром, то його потрібно трохи придавити, інакше цукор підгорить і створить несмачну скоринку.

Смачна страва виходить з покупного тесту. Воно готується відповідно до норм і стандартів, стане чудовою заміною домашньому аналогу.

  1. При виборі магазинного варіанту звертайте увагу на термін виготовлення, так як від свіжості продукту залежить пишність випічки.
  2. У складі присутній вершкове масло? Смак вийде більш ніжним.
  3. Багато супермаркетів пропонують тісто власного приготування, термін зберігання продукту не повинен перевищувати трьох календарних днів.

Правильна підготовка тесту і рецепт

При використанні готового замороженого тіста в домашніх умовах, необхідно розібратися в способах розморожування. Краще залишити продукт на ніч в холодильнику, діставши з упаковки. Під час розморожування масу потрібно періодично перевертати, уникаючи злипання, нерівномірного пом’якшення.

Спробуйте рубаний листковий варіант

  • На кожні 100 грам вершкового масла береться склянка борошна.
  • Масло в охолодженому вигляді ріжеться на шматочки, перемішується з борошном і в такому стані робиться на дрібні шматочки.
  • Суміш збирається в гору, робиться поглиблення.
  • Туди виливається 50 мл води, додається сіль на кінчику ножа і чайна ложка оцту.
  • Маса збирається в грудку і кладеться на пару годин в холодильник.

Що приготувати з дріжджового листкового тіста швидко і смачно

З нього роблять:

  1. чудові булочки;
  2. піци і кулеб’яки
  3. тарталетки;
  4. Растегаев;
  5. самсу;
  6. пироги і поріжки;
  7. великодні кошики;
  8. круасани;
  9. чебуреки, хачапурі;
  10. штруделя.

Печиво з нього виходить ніжне і розсипчасте.

страви з дріжджового листкового тіста

Солодкі і нескладні булочки «Равлики»

знадобиться:

  1. пачка дріжджового тіста, 60 грам розтопленого вершкового масла;
  2. половина чайної ложки кориці;
  3. півсклянки цукру.

Готувати потрібно так:

  • Зачекайте поки продукт розтане, розкачайте його.
  • Намажте маслом, а зверху посипте корицею і цукром.
  • Пласт скачайте в ковбаску і поріжте на шматочки.
  • Поверхня промажьте збитим яйцем і викладіть на деко, змащене жиром.
  • Поставте в духовку на 20 хвилин. Температура повинна бути не менше 200 градусів.

Яку начинку використовувати для випічки залежить від вашої фантазії.

булочки

Для круасанів використовуйте чорнослив і горіхи. Для приготування пирога підійде варення, вершковий сир. З тіста і сиру створіть пишні ватрушки.

Випічка з дріжджового листкового тіста

З дріжджового тіста безпрограшним варіантом стануть вироби з солодкими начинками.

Невеликий список добавок:

  • джеми;
  • горіхи;
  • шоколад;
  • фрукти;
  • цукати.

Подібна випічка завдяки легкості користується популярністю. Зовсім простий рецепт — листкові язички, які можна приготувати з цукром, з фруктовою, ягідної начинкою. Слойки в духовці готуються за 5 хвилин.

листкові язички

Процес приготування смачного штруделя не займе багато часу. Розкочується тонкий пласт, на який викладається спеціально підготовлена ​​суміш з мороженої вишні, цукру, ванілі, розтопленого масла і крохмалю. Потім пласт згортається в рулет, а його краї защипують. Рулет випікається близько півгодини.

З прісного тіста виходять смачні сирні палички.

сирні палички

Готуються просто із залишків тіста. Тісто розкочується в тонку пластину, зверху промащується жовтком, приправляється приправами і посипається тертим сиром. Укладається на деко і вже там нарізається на тонкі смужки. У духовку ставиться всього на 5-7 хвилин.

Що приготувати з листкового тіста з солодкими, м’ясними начинками

Листкове тісто використовуються для печених виробів з овочевими та м’ясними начинками.

В якості начинки підійде:

  • картопля;
  • печінку;
  • рис з куркою;
  • капуста або гриби;
  • сир;
  • ягоди.

Для смаку в картопляну, м’ясну начинку варто додати підсмажену цибулю. Форми залежать від вашої фантазії: конвертики, рогалики, слойки, пиріжки. Цікавим рішенням стануть тарталетки. Оригінальні кошики прикрасять святковий стіл.

Тарталетки з листкового тіста

А який пиріг виходить з м’ясної начинки? Пальчики оближеш!

  1. Фарш, перець, сіль, обсмажену цибулю перемішуються.
  2. Тісто розкочується в два пласта.
  3. Один укладається на деко з формуванням бортиків, а другий кладеться після розподілу начинки.

А можна чебуреки, хачапурі зробити? Подібні вироби виходять пишними і соковитими.

Смачна і швидка піца з готового листкового тіста

Можна піцу зробити з готового листкового тіста? Відповім, так. Вона вийде хрусткою і тонкої.

Як зазвичай розкочується корж, а зверху використовується будь-яка начинка: відварне м’ясо з грибами та оливками, сир з шинкою.

Маслини ріжуться кружечками, гриби скибочками, сир натирається на тертці, а шинка нарізається соломкою. Готується піца 25-30 хвилин.

Піца з оливками

Піцу можна приготувати в мультиварці. Для цього застосовується режим «випічка», що встановлюється на 25 хвилин.

Підключивши уяву, ви знайдете масу оригінальних рецептів, що можна зробити з листкового тіста. Експериментуйте, пробуйте.

У вас є цікавий рецепт? Поділіться їм в коментарях. Не забувайте підписуватися на оновлення мого блогу, і ділитися цікавою інформацією з друзями. До нових зустрічей, дорогі друзі!

Ссылка на основную публикацию