Привіт всім любителям смачної їжі! Прийшов час вчитися готувати домашні пельмені. Покроковий рецепт з фото з Пельменниці для тих, кому набридло вибирати якісні магазинні напівфабрикати методом проб і помилок, ми розглянемо.
У моїй родині дуже смачні пельмені люблять все, особливо діти. По праву можна вважати пельмені улюбленою стравою моїх рідних. Для дітей потрібно вибирати тільки якісні продукти, тому від покупних напівфабрикатів краще відмовитися.
Виявляється, приготувати смачні домашні пельмені просто. Для приготування не потрібен широкий перелік інгредієнтів, буде потрібно купити якісний фарш або м’ясо, цибулю, борошно і мінералку.
Будинки є спеціальні пристосування для ліплення? Процес стає ще легше. Пельменниці ми користуємося не часто, але якщо вільного часу немає для ручного ліплення, вона є відмінним помічником в господарстві.
Для тесту:
- 200 мл води (рекомендую мінеральну);
- 400 гр борошна;
- 0,5 ч. Л. солі.
Змішуємо інгредієнти і залишаємо тісто відпочити.
Якщо ви тісто будете замішувати на мінеральній воді, то процес вимішування буде простіше. Таке тісто виходить більш еластичним, слухняним, менш липким. А смакові якості вас точно порадують. Спробуйте!
Для начинки:
- 450 гр фаршу (свинина плюс яловичина);
- 1 цибулина;
- часник;
- прянощі.
Додаємо цибулю, часник і прянощі до фаршу.
Розкачуємо тісто, викладаємо на спеціальну форму.
У кожну клітинку кладемо трохи фаршу, накриваємо зверху шаром тіста.
Розкачуємо качалкою, щоб з’явилися обриси.
Викладаємо пельмені на дошку, заморожуємо і варимо.
Смакові якості домашніх пельменів сильно відрізняються від магазинних. Тільки спробуйте, як це смачно.
До речі, ви можете приготувати пельмені з будь-якого виду м’яса, риби і грибів. У фарш доречно додати листя кропиви і іншу зелень.
Якщо ви подивіться відео, у вас не буде питань, як приготувати тісто для вареників та пельменів на мінералці.
Натисніть на кнопочки соціальних мереж і тоді ваші знайомі, друзі, родичі та однокласники зможуть порадувати своїх домочадців смачним і ситним блюдом.