Напевно багатьох уже цікавить, яким повинен бути новорічний стіл 2020 року, що має бути на столі, а чого краще не ставити. Рік Свині пройде. На зміну йому поспішає рік Сталевий Щура, стихія якої вода.
Щоб належним чином увійти в рік Щура важливо не тільки поставити правильні страви на стіл, а й подбати про сервіровці на належному рівні.
Отже, в обов’язковому порядку стіл повинен бути накритий красивою святковою скатертиною з натуральної тканини, добре підійде лляна. Важливо пам’ятати про кольорову гаму, квітами наступаючого року є:
- класичний білий;
- жовтий;
- помаранчевий;
- чорний;
- сірий;
- світло коричневий;
- золотисто-сріблястий.
Крім паперових серветок подбайте забезпечити кожного гостя персональної тканинною серветкою з тієї ж тканини, в тій же кольоровій гамі, що і скатертина. Під час сервірування їх можна згорнути рулоном, закріпивши кільцем для серветок і розкласти на посадочні місця. До речі кажучи, кільця для серветок краще взяти дерев’яні.
Крім скатертини і серветок на столі повинні бути присутніми красиві новорічні свічки і декоративні букети. Все у відповідній кольоровій гамі.
Новорічний стіл 2020 рік, що обов’язково повинно бути на столі
Символ року — Металева Щур. Вона не вибаглива в їжі, тому на новорічний стіл 2020 можна приготувати все, і зовсім не потрібно ламати собі голову, що має бути на столі, а що ні. Якщо у вашій родині немає вегетаріанців, то основне, і єдине правило, якого важливо дотримуватися, підбираючи рецепти переглядаючи фото і відео — на столі має бути багато м’яса. Щур всеїдна. Від хижаків її відрізняє тільки відсутність іклів. Але не захоплюйтеся екзотичними стравами, символ року цінує простоту.
На столі обов’язково повинні бути присутніми:
- м’ясо: яловичина, баранина, свинина, курятина, індичатина, качка;
- салати з додаванням м’яса і ковбас;
- свіжі і тушковані овочі;
- фрукти: яблука і апельсини;
- можна подати рибу, але виключно морську;
- десерти.
Як десерт буде випічка? Віддайте перевагу будь-кому бездріжджового тіста.
Меню новорічного столу в рік Щура
Вище вже говорилося, що символ року любить ситні блюда. Тепер розглянемо деякі рецепти з фото і відео, які можна використовувати для зустрічі наступаючого року.
Закуски на Новий рік 2020 року, фото
Будь-яке свято починається з закусок. Поки основні страви на завершальному етапі готування, можна поставити гостям закуски на новорічний стіл 2020 року. Що повинно бути на столі в цьому випадку? Перш за все — м’ясні нарізки. Постарайтеся складати їх з різних копченостей, в’яленого м’яса, ковбас і так далі. Доповнити ці нарізки можна тонко різаними сирами, зеленню, фруктами і овочами. Крім нарізок можна подати усіма улюблені кошики з різними начинками і бутербродами з паштетами, наприклад, креветочним.
Рецепт креветочного паштету
Що купити для паштету?
- 8 гр. желатину;
- 100 гр. креветок;
- 1 — цибуля ріпчаста;
- 2 зубчики часнику;
- 50 мл олії оливкової;
- цедра 1 лимона;
- 150 гр. домашнього сиру;
- 1 пучок цибулі зеленого;
- невеликий пучок зелені;
- 200 гр. вершків;
- мелену паприку;
- сіль перець.
Метод приготування:
- Желатин замочити у воді на чверть години.
- Готові очищені креветки ріжемо дрібними кубиками, кілька залишаємо цілими для прикраси.
Часник з цибулею чистимо, миємо, рубаємо кубиками, пасеруємо в маслі разом з креветками. - Поки піджарка остигає, знімаємо з лимона цедру, рубаємо зелень і зелену цибулю, тремо на тертці сир.
Всі підготовлені складові перемішуємо з креветочной масою, солимо, перчимо, додаємо розтанув желатин. - Окремо збиваємо вершки, підмішуємо до паштету. Відправляємо на годину в холодильник.
Перед подачею підсмажуємо тости з білого хліба, накладаємо на них паштет, прикрашаємо цілої креветкою, подаємо на стіл.
Рецепти м’ясних гарячих страв для святкового столу 2020
курка Табака
Купуємо з продуктів:
- 1 курячу тушку;
- ½ головки часнику;
- ½ ч. Л. горіха мускатного;
- суміш перців;
- соєвий соус для марінаціі;
- масло за смаком (оливкова або соняшникова).
Метод приготування:
- Тушку в області грудки розрізаємо навпіл, але не розрізаємо на 2 частини. Тушку треба «розкрити як книжку». Щоб вона не згорталася назад, злегка відбиваємо кулінарним молотком.
- Змащуємо підготовлену курку соєвим соусом з сумішшю перців і меленим мускатним горіхом, залишаємо маринуватися на годину.
- Мариновану тушку кладемо в сковороду вниз шкіркою. Зверху Придавлюємо пресом, обсмажуємо в розпеченому маслі близько 25 хвилин з обох сторін.
- Утворився сік не виливаємо, з нього робимо соус пропустивши через прес часник і змішавши з дрібно рубаною зеленню.
- Перед подачею поливаємо птицю соусом.
Медові свинячі реберця
Інгредієнти:
- 1,3 кг ребер;
- 1 банка ананасів;
- 50 мл соусу соєвого;
- 30 гр. меду;
- 4 зубчики часнику;
- паприка;
- зелень чебрецю і шавлії.
приготування:
- Ребра моєму, сушимо на кухонному рушнику, посипаємо паприкою, перемішуємо, зверху розкладаємо різаний часник.
- З ананасів в мисочку зливаємо сік, додаємо соус, мед, ретельно розмішуємо. Заливаємо свинину, даємо постояти годину.
- Промариновані реберця надягаємо на шампури, обсмажуємо на мангалі.
- Готове м’ясо кладемо на блюдо, притрушуємо пряною зеленню, подаємо до столу.
Печеня з телятини
Для приготування страви нам потрібно:
- 800 гр. телятини (цілий шматок);
- 70 гр. бекону;
- 2 зубчики часнику;
- цибулина;
- 125 мл вина червоного;
- 50 гр. пасти томатної;
- 50 мл олії оливкової;
- сіль перець;
- невеликий пучок петрушки.
Метод приготування:
Очищаємо, подрібнюємо часник і цибулину півкільцями. Бекон ріжемо тонкими пластами.
- Шматок телятини моєму проточною водою, обсушуємо паперовим рушником, натираємо часником і перцем меленим. Зверху покриваємо м’ясо беконом, обв’язуємо білими нитками.
- У жаровню наливаємо масло, гріємо, обсмажуємо з усіх боків телятину.
- Додаємо цибулю, жменю рубаної зелені, пасту томатну. Доводимо до кипіння на тихому вогні.
- Накриваємо жаровню кришку, оговтується гаситися в духовку на годину. Температура 190 градусів. Періодично дістаємо жаровню, поливаємо м’ясо соком. За 15 хв. до готовності відкриваємо жаровню, щоб м’ясо злегка підрум’янилося.
- Готове м’ясо виймаємо з жаровні, загортаємо в фольгу, щоб зберегти температуру.
- Що залишився в жаровні сік уварюємо на плиті, додаємо жменю рубаної зелені.
Знімаємо фольгу з м’яса, кладемо його на велике гарне блюдо, ріжемо товстими скибочками. Подаємо на стіл. Соус подається в соуснику окремо.
Новорічна баранина
Інгредієнти:
- нога бараняча;
- 6 картоплин;
- 2 морковіни;
- 3 зубки часнику;
- 50 мл сливового соусу;
- 2 лаврові листки;
- перець, сіль, приправа «Аджика» за смаком.
Метод приготування:
- Моєму м’ясо, обсушуємо від вологи, видаляємо зайвий жир. Солимо, перчимо, притрушуємо приправою.
- Часник чистимо, миємо, подрібнюємо пресом, обмазуємо ногу. Зверху поливаємо соусом сливовим, кладемо лавр.
- Загортаємо у фольгу, залишаємо в холодильнику на всю ніч.
- На наступний день гріємо духову шафу до 180-200 градусів, кладемо на деко м’ясо у фользі, відправляємо запікатися на 3 години приблизно.
- Картоплю і моркву моєму, очищаємо, ріжемо крупно.
- За півгодини до готовності ноги знімаємо фольгу, навколо розкладаємо овочі, солимо і запікаємо.
Гарніри на Новий рік 2020
Будь-яке гаряче блюдо подається з гарніром. На щастя, тут теж рік Щура дає можливість розгулятися, але без заморських надмірностей.
Найбільш традиційним гарніром святкового столу є картопля. Його можна приготувати по-різному:
- просто обсмажити з цибулею і спеціями;
- запекти в духовці з пряними травами і сметаною / вершками;
- обсмажити в киплячому маслі або на аерогрилі;
- зробити пюре з додаванням масла вершкового, молока, сухофруктів і т. д.
Страви з м’яса добре поєднуються з гарнірами з овочів.
Наприклад, можна приготувати овочеве рагу з помідор, болгарського перцю і цибулі, або можна запекти будь-які овочі на грилі. Якщо ваш вибір припав на баранину, подайте її з рисовим гарніром.
Інгредієнти:
- Рис;
- цибулина;
- болгарський перець;
- 1-2 помідори;
- 250 мл бульйону;
- 25 гр. томатної пасти;
- банка консервованої квасолі;
- сіль, перець, трави.
Метод приготування:
- Перець і цибулину дрібно ріжемо, пасеруємо в маслі.
- До підсмаженні додаємо митий рис, суміш сушених трав, злегка обсмажуємо.
- Помідори бланшируємо (обдаємо гарячою водою), знімаємо шкірку, подрібнюємо, кладемо в сковороду, додаємо бульйон, перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин.
- Через відведений час кладемо пасту томатну, квасоля, солимо, перчимо, тушкуємо ще 10 хвилин.
- Готовий гарнір посипаємо свіжою рубаною зеленню.
Рецепти салатів на Новий рік 2020
Абу Дабі
Для салату візьміть:
- 500 гр. яловичини;
- 500 гр. свинини;
- 500 гр. філе курячого;
- банка маринованих шампіньйонів;
- 150 гр. майонезу / сметани;
- 50 мл соусу соєвого;
- зубчик часнику.
Метод приготування:
- М’ясо миємо, варимо.
- Готове м’ясо студії, ріжемо тонкою соломкою.
- З грибів зливаємо розсіл, так само нарізаємо соломкою. Змішуємо з м’ясним асорті.
- Готуємо заправку. Майонез перемішуємо з соусом соєвим і подрібненим часником. Додаємо в салат, гарненько розмішуємо.
- Готовий салат розподіляємо по салатницю, подаємо на стіл, прикрасивши гілочкою зелені.
Салат «Новорічна ялинка»
Інгредієнти:
- 3 картоплини;
- середня Морковина;
- цибулина;
- 2 солоні огірки;
- 500 гр. яловичого мови;
- соняшникова олія, сіль, майонез за смаком;
- кріп, кукурудза, гранатові зерна для прикраси.
Метод приготування:
- Відварюємо мову. Обдаємо його крижаною водою, видаляємо шкірку. Ріжемо соломкою.
- Моєму, відварюємо моркву і картоплю. Очищаємо, нарізаємо кубиками.
- Огірки нарізаємо соломкою.
- Цибулину чистимо, ріжемо півкільцями, пасеруємо в маслі до золотистого.
- Всі складові з’єднуємо в салат, заправляємо майонезом.
- Викладаємо салат на плоскому блюді для подачі в формі ялинки, зверху покриваємо кропом. Прикрашаємо кукурудзою і гранатом у вигляді іграшок.
Салат «Сьомга на шубі»
Інгредієнти:
- 250 гр. слабосоленої сьомги (якщо немає, згодиться будь-яка червона риба);
- невелика буряк;
- середня Морковина;
- цибулина;
- 3 яйця;
- 150 гр. твердого сиру;
- сіль, майонез.
Метод приготування:
- Морква, буряк і яйця моєму, варимо. Трьом на тертці.
- Цибулину чистимо, дрібно рубаємо.
- Рибу очищаємо від кісток, якщо необхідно, дрібно ріжемо.
- Сир тремо на тертці.
- Глибоку миску будь-якої форми застилає харчовою плівкою, викладаємо туди салат шарами в такій послідовності: риба, цибулина, яйця, морква, сир, буряк. Кожен шар Перемащуємо майонезом. Після складання відправляємо салат в холодильник на пару годин настоятися.
- Коли пройде відведений час виймаємо салат з холодильника, перевертаємо його на плоске блюдо, подаємо, прикрасивши подрібненою зеленню.
Новорічні десерти
Суфле з апельсина
Інгредієнти:
- 200 гр. цукру;
- 500 мл води;
- 6 апельсинів;
- 5 яєць;
- 2 ст. л. крохмалю;
- цукрова пудра для прикраси.
Метод приготування:
- Апельсини розрізаємо навпіл. Акуратно, вибираємо м’якоть з кірок. Корки важливо не пошкодити, а м’якоть подрібнюємо.
- З цукру і води робимо сироп, додаємо в нього подрібнену апельсинову м’якоть, варимо поки маса не стане прозорою.
- Відокремлюємо білки яєць від жовтків. З білків робимо піну, додаємо в готову апельсинову масу, підмішуємо крохмаль.
- Отриману солодку суміш викладаємо в апельсинові кірки, відправляємо запікатися в розігріту до 190 градусів духовку на чверть години.
- Подаємо в теплому вигляді попередньо притрусивши цукровою пудрою.
Це далеко не всі блюда, які можна поставити на новорічний стіл 2020.
Що повинно бути на столі ми розглянемо і в інших матеріалах. Я на сторінках сайту «Острівець позитиву» ближче до Нового року опишу більше рецептів на будь-який смак. Рік Сталевий Щура вже не за горами, пора переглядати відео, фото, рецепти страв, а також варіанти їх оформлення.