Напередодні Нового Року бажаю моїм дорогим читачам всіляких радостей, дзвінких струмочків сміху, величезний океан посмішок!
Астрологи стверджують, прийдешній 2020 буде роком білого металевого Щура. Більшість господинь дотримуються принципу — курку не готують на рік Півня, а свининку не вживають під час ситного застілля при зустрічі року Кабана. Як приготуватися до року Щура?
Бажано підключити дітей. Вони намалюють веселих смішних мишенят, прикрасять малюнками кімнати у великому будинку.
Але найбільша радість буде в родині, якщо купити живого мишеняти і разом з чарівним створенням зустрічати наближається рік Щура.
Вмілим рукодільниця можу дати просту пораду, як підключити до прикраси будинку бабусь, малюків, забігла в гості подругу.
Що повинно бути на столі до зустрічі 2020 року
Дикі щурики практично всеїдні. Вони обожнюють різноманітність овочів, фруктів. Чи не відмовляться від хліба і випічки, з’їдають все до краплі і швидко набирають вагу.
Ми не будемо об’їдатися в новорічну ніч, але все ж приготуємо розкішне меню для святкового сімейного столу. На радість ненажерливої щура підберемо різноманітні прості, смачні рецепти.
З фото і покроковим описом будь-яка недосвідчена домогосподарка і самотній холостяк легко підготуються до зустрічі красивого свята.
Складати меню краще за принципом — чим більше смачної їжі і пиття, тим краще!
На столі обов’язково повинні бути присутніми:
- різноманітні салати;
- рибна закуска;
- м’ясне та сирне асорті;
- гаряче з птиці;
- блюдо з бобових;
- випічка і солодощі;
- горішки і свіжі фрукти;
- трави і квіти-прикраси.
У меню обов’язково повинен бути хліб і здобні булочки!
Новорічний стіл 2020: меню з рецептами
Готуємо салати: нові рецепти витісняють олів’є
Щороку напередодні свят подружки діляться один з одним новими рецептами салатів. У новорічну ніч особливо хочеться здивувати домочадців і заглянули гостей незвичайними стравами, заздалегідь перевіреними на практиці.
Пропоную свої знахідки турботливим господарочкам взяти на замітку:
- салат «Тіффані»;
- оригінальний французький салат «Єлисейські поля»;
- авторську страву кулінара — незвичайний салатик «Імператриця».
Готуємо продукти для Тіффані:
- 0,5 кг курячої грудки;
- 4 яйця;
- 200 г голландського сиру;
- 100 г волоських горіхів;
- 1 гроно солодкого винограду;
- приправа карі:
- майонез;
- зелень для прикраси.
Суху курячу грудку приправимо ароматної спецією каррі і відправимо обсмажувати на рослинній олії. | |
Коли курочка придбає апетитну кірочку, додамо трохи водички і потримаємо її під кришкою до готовності. | |
Помістимо грудку на серветку, вона охолоне і віддасть зайве масло. | |
Наріжемо курочку соломкою, сформуємо перший шар на блюді і змажемо його майонезом. | |
Нарубаємо горішки в дрібну крихту і посипати на курочку. | |
Далі натираємо сир на дрібній телиці і красивою стружкою оформляємо третій шар. | |
Промащуємо апетитну красу майонезом і слідом кладемо новий шар з натертих варених яєць. | |
Знову акуратно промазуємо майонезом і по периметру страви викладаємо гілочки петрушки. | |
З виноградом доведеться трохи повозитися! Розрізаємо ягідки уздовж і виймаємо кісточки, бурштиновими половинами заповнюємо поверхню смачного салату. |
Даємо страві просочитися і настоятися в холодильнику, а в новорічну ніч підносимо гостям новий незвичайний салатик «Тіффані».
Листковий французький салат приготуємо з наступних продуктів:
- копчена ковбаска — 200 г;
- сир твердий — 200 г;
- яйця — 3 шт;
- огірок свежій- 1 шт;
- помідор — 1 шт;
- майонез — 200 г.
Для зручності приготування візьмемо целофановий кульочок, помістимо туди майонез і зробимо на куточку маленьку дірочку.
Використовуємо пакетик як кондитерський мішок і будемо видавлювати соус на шари салату.
Підготуємо інгредієнти. Сир і яйця натерти на тертці, половинку ковбаси (100 г) наріжемо соломкою, помідори очистимо від внутрішньої м’якоті і наріжемо тонкими часточками, свіжий огірочок подрібнити соломкою.
Сформуємо шари. Спочатку йде сир і покривається сіточкою майонезу. Потім нарізана ковбаска і яйця, які також покриваються тонкою сіточкою майонезу з кулечка.
Тепер формуємо верхній шар — візитну картку «Єлисейських полів». Ділимо блюдо подумки на 4 частини. Викладаємо смужками нарізані помідори, ковбаску, сир, огірки. Між смужками і по периметру страви оформляємо ажурними мереживами з майонезу.
Моя рекомендація! Інгредієнтів у салату може бути більше, відповідно верхніх смужок теж. Чим більше яскравих фарб, тим салат привабливіше і апетитніше. Верхній шар можна оформити не смужками, а красивими трикутниками, як часточки у піци.
Включаємо фантазію і створюємо новий новорічний шедевр!
Краще один раз побачити, ніж сто разів почути! Тому дивіться відеоролик з докладним процесом приготування авторського салату «Імператриця».
Трохи креативу!
Якщо на столі буде улюблений салат олів’є, то подавати його краще в новому світлі — на великому блюді з щурячими атрибутами.
Щурик сподобається таке підношення, і гості будуть в захваті від незвичайної апетитною подачі.
Проявляйте фантазію, робіть маленькі відкриття, і Новий рік обов’язково буде радісним і щасливим!
Рибна закуска на заміну традиційних страв
Дорогі господині, хочу запропонувати блюдо, яке замінить і традиційний вінегрет, оселедець під шубою. В одному рецепті буйство смаків і фарб, а подача рибної закуски по-справжньому чудова.
Продуктів знадобиться мінімум:
- оселедець — 1 шт;
- картопля — 3 шт;
- буряк — 2 шт;
- морква — 2 шт;
- огірочок солоний — 1 шт;
- зелений горошок — 100 г;
- черствий хліб;
- зелень;
- лимон для прикраси.
У соус — 100 мл рослинного масла, по 1 ст. ложці гірчиці і лимонного соку, сіль, перець.
- Картопля, буряк, морква відварюємо. Очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками.
- Звішувати овочі, туди ж відправляємо подрібнений огірочок, зелений горошок і трохи зелені.
- Від філе оселедця відрізаємо кілька тоненьких скибочок для прикраси закуски. Частину, що залишилася рибку нарізаємо кубиками, відправляємо до овочів.
- Готуємо заправку, присмачуємо смачну суміш, перемішуємо. Даємо салату трохи настоятися.
- Підготуємо тости з черствого хліба. Наріжемо невеликі кружечки або квадрати. Підсушимо хлібець на сковорідці.
- Розкладемо тости на велике блюдо, викладемо на них салатну суміш, прикрасимо часточками рибки і лимонними квіточками. Порожні простору на блюді заповнимо свіжою зеленню.
Порада! Рибна закуска на тостах відмінно підійде до романтичної вечері. Для великої родини рекомендую подати блюдо в салатниці, прикрасити з боків тостами, а зверху часточками лимона, зернами граната і зеленню.
Новорічне сирне асорті: швидко, смачно і красиво
Хочете поглянути на справжній святковий диво? Тоді дивіться відео з Ютуб і насолоджуйтеся процесом приготування швидких і смачних сирних кульок. Впевнена, чудове блюдо обов’язково прикрасить святковий стіл і справить враження на всіх присутніх гостей.
Качка з яблуками і картоплею в помаранчевій глазурі
Тепер найважливіше питання, що приготувати на гаряче? Можна одним пострілом вбити двох зайців, вірніше одну качку. Запекти в духовці птицю. Подамо до столу прямо з пилу, з жару, а ще догодимо кабанчика шикарним блюдом з овочами і фруктами.
Інгредієнти:
- качка — 2,5 кг;
- картопля — 1 кг;
- яблука — 3 шт;
- часник — 3 зубчики;
- спеції;
- соус — 3-4 ст. ложки меду, сік одного апельсина.
- Качку ретельно промиваємо, сушимо паперовим рушником, видаляємо половинку крила, зайву шкіру, жир.
- Ми залишаємо в районі черевця шкірочку, щоб стягнути її і закріпити зубочистками.
- Маринуємо качку в спеціях і в часточках часнику протягом 12 годин.
- Перед фаршировані птиці часничок краще видалити, залишиться тільки його апетитний аромат.
- Яблука ділимо на 4, 6 частин, щільно набиваємо черевце качки.
- Шкірку стягуємо, прошиває ниткою або скріплюємо зубочистками.
- Для запікання знадобиться велика жаровня. Спочатку качечка на самоті постоїть в духовці 1 годину під кришкою при температурі 200 градусів. За цей час підготуємо картоплю і смачний соус.
- Бульби очистимо й наріжемо на великі кубики, якщо в жаровню піде більше 1 кілограма, сміливо кладіть, картопелька піде на ура!
- Дістаємо качку, зливаємо витопився жирок, обкладає пташку картоплею. Присмачуємо улюбленими спеціями, заливаємо рідним качиним маслом.
- Відправляємо жаровню знову в духовку на 30-40 хвилин. Тепер швиденько варимо соус з меду і апельсинового соку.
Гарячої карамеллю через кожні 10 хвилин змащуємо качечку. Млоїмо птицю з картоплею ще 60 хвилин в духовці. Залежно від величини пташки, її змащують пікантним соусом 4-5 разів.
Подавати на стіл бажано прямо з духовки, додавши прикраси з часточок лимона, апельсина, гілочок свіжої зелені.
Бобове блюдо в рік Щура
Додамо до новорічного столу нотку кавказької кухні? Легко!
Приготуємо грузинське лобіо і догодимо ненажерливої щурики з її чоловіком. Нехай парочка відчує чудовий запах бобового страви в горіховому соусі.
До речі, квасоля корисна при діабеті і служить справжнім концентратом природних вітамінів і мінералів.
Замочимо червону квасолю з вечора, а вранці будемо готувати лобіо, щоб в новорічну ніч на столі було одне з найсмачніших кавказьких страв.
Інгредієнти в лобіо:
- 400 г червоної квасолі;
- 1 цибулина велика;
- 3 зубчики часнику;
- 70 г мелених горішків;
- 50 г оливкової олії;
- 2 с. ложки яблучного оцту;
- 1 ч. Ложка хмелі-сунелі;
- трохи кінзи і спецій.
- Червона квасоля, яка вимочувалася 12 годин, швидко вариться. Готові зернятка відкидаємо на друшляк, але відвар не виливаємо. Можливо, нам знадобиться кілька ложок для соковитості страви.
- Приготуємо заправку. Обсмажити на оливковій олії подрібнену цибулину, до неї закинемо мелені горішки і натертий на дрібній тертці часник. Присмачити апетитну заправку спеціями, яблучним оцтом, зеленню, за бажанням фасольним відваром.
- Ретельно перемішати всі інгредієнти і згасимо під кришкою ще 5-7 хвилин. Подавати страву краще в холодному вигляді з гілочками петрушки, коли воно настоїться кілька годин в прохолодному місці.
Булочки-сюрпризи у вигляді рум’яних поросят
Посвята, що ставити на стіл замість хліба в новорічну ніч. Ми приготуємо випічку у вигляді симпатичних свинок і, напевно, догодимо кабанчика. Тому заздалегідь запасемося дріжджовим тестом, яке відмінно зберігається в холодильнику в целофановому пакеті і навіть продовжує підніматися.
Булочки бажано приготувати з різноманітними начинками, тоді гостей чекатиме сюрприз! Кому-то попадеться сосиска, кому-то зелений горошок, а якомусь (бідоласі) перчик чилі. Маленька перевірка на везучесть, буде забавно і цікаво спостерігати за реакцією гостей!
Найпростіший варіант догодити щурика — спекти здобні булочки у вигляді її симпатичною мордочки.
- Вирізаємо з тіста кружечки, розгортаємо в овал і робимо зверху надріз для вушок.
- Змащуємо заготівлю збитим яйцем, загинаємо вуха вперед і формуємо пальчиками.
- Очки можна зробити з насіння і шматочків маслин.
Випікаємо булочки-сюрпризи не більше 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Запевняю, гостям і щурики з східного календаря підношення сподобаються!
Солодощі для новорічної ялинки і на радість дітворі
У переддень свята зовсім не хочеться довго стоять біля плити, готувати багатошаровий торт або гори солодкого печива. Пропоную зробити швидкі, недорогі, яскраві солодощі, які можна повісити на ялинку і з’їсти в новорічну ніч.
Підготуємо прості інгредієнти:
- хлібні палички;
- темний шоколад;
- горішки і мигдаль;
- кольорове посипання;
- карамельна крихта.
- Поламаємо шоколадну плитку на кубики і розтопити на водяній бані.
- Великий піднос накриємо калькою, хлібні палички будемо занурювати в гарячий шоколад, розкладати на папері.
- Посиплемо заготовки рубаними горішками, кольоровий і карамельної крихтою. За бажанням використовуємо і кольорову кокосову стружку.
- Відправляємо вкусняшки в холодильник на кілька годин.
Підготуємо кольорові кульочки з картону, заповнимо їх солодкими паличками. За допомогою мотузки підвісимо на ялинку. Вийде по-новорічному красиво!
Яким повинен бути новорічний стіл, вирішує тільки господиня будинку. Дбайлива мама знає, що люблять діти, коханий чоловік і старі батьки.
Всім хочеться догодити різноманітними стравами, але на десерт від смачних хрустких солодощів ніхто не відмовиться. Тому сміливо експериментуйте з шоколадними вкусняшками і вішайте їх на ялинку!
Як прикрасити новорічний стіл 2020
Як прикрасити новорічний стіл для залучення достатку, удачі і благополуччя в рік кабана? За порадами досвідчених астрологів новорічний стіл потрібно заповнити символами багатства і родючості. До сервіровки тарілками і святковими стравами в центр ставимо піднос і розмішати на нього 7 предметів:
- свічки від 3 до 7 штук;
- будь-які боби;
- сушені червоні перчики;
- посудину з ладаном;
- пряні і ароматичні трави;
- виноград;
- квіти — троянди, гвоздики.
Під час зустрічі Нового року свічки обов’язково повинні горіти, а предмети навколо вогню грати роль підношення вищим природним силам.
Яскрава композиція створюється з глибоким змістом! Палаючі свічки уособлюють осередок, а навколишні його предмети зміцнюють віру в бадьору божественну сутність, залучають достаток в будинок і проносять здоров’я членам сім’ї.
У центрі кімнати повинна бути ялинка, прикрашена дарами для ненажерливої щурики. Якщо немає живої ялинки, використовують штучну або створюють новорічну композицію з гілочок ялини, сосни та кипариса.
Щури плідні, вони люблять жити в колі великої родини і завжди охороняють свій численний верескливий виводок. Щоб догодити щура, важливо зустрічати Новий Рік 2020 на оточенні рідних і близьких.
Бажано запросити якомога більше родичів, наповнити будинок дитячим бешкетом, сміхом. Зустрічати красиве свято, обіймаючись і тримаючись за руки.
Від себе особисто напередодні свята хочу побажати всім читачам великого родинного щастя. Немає на світі більш цінної речі, ніж здоров’я і благополуччя близьких.
Нехай діти заливаються гучним сміхом, дорослі розчулюють від їх витівок, а в будинку завжди буде радість, достаток і нове поповнення!
Ловіть повітряний, удачі!