Новорічний стіл 2020: рецепти простих і смачних страв

Напередодні Нового Року бажаю моїм дорогим читачам всіляких радостей, дзвінких струмочків сміху, величезний океан посмішок!

Астрологи стверджують, прийдешній 2020 буде роком білого металевого Щура. Більшість господинь дотримуються принципу — курку не готують на рік Півня, а свининку не вживають під час ситного застілля при зустрічі року Кабана. Як приготуватися до року Щура?

Бажано підключити дітей. Вони намалюють веселих смішних мишенят, прикрасять малюнками кімнати у великому будинку.

Але найбільша радість буде в родині, якщо купити живого мишеняти і разом з чарівним створенням зустрічати наближається рік Щура.

Вмілим рукодільниця можу дати просту пораду, як підключити до прикраси будинку бабусь, малюків, забігла в гості подругу.

Що повинно бути на столі до зустрічі 2020 року

Дикі щурики практично всеїдні. Вони обожнюють різноманітність овочів, фруктів. Чи не відмовляться від хліба і випічки, з’їдають все до краплі і швидко набирають вагу.

Ми не будемо об’їдатися в новорічну ніч, але все ж приготуємо розкішне меню для святкового сімейного столу. На радість ненажерливої ​​щура підберемо різноманітні прості, смачні рецепти.

З фото і покроковим описом будь-яка недосвідчена домогосподарка і самотній холостяк легко підготуються до зустрічі красивого свята.

Складати меню краще за принципом — чим більше смачної їжі і пиття, тим краще!

На столі обов’язково повинні бути присутніми:

  • різноманітні салати;
  • рибна закуска;
  • м’ясне та сирне асорті;
  • гаряче з птиці;
  • блюдо з бобових;
  • випічка і солодощі;
  • горішки і свіжі фрукти;
  • трави і квіти-прикраси.

У меню обов’язково повинен бути хліб і здобні булочки!

Новорічний стіл 2020: меню з рецептами

Готуємо салати: нові рецепти витісняють олів’є

Щороку напередодні свят подружки діляться один з одним новими рецептами салатів. У новорічну ніч особливо хочеться здивувати домочадців і заглянули гостей незвичайними стравами, заздалегідь перевіреними на практиці.

Пропоную свої знахідки турботливим господарочкам взяти на замітку:

  1. салат «Тіффані»;
  2. оригінальний французький салат «Єлисейські поля»;
  3. авторську страву кулінара — незвичайний салатик «Імператриця».

Готуємо продукти для Тіффані:

  • 0,5 кг курячої грудки;
  • 4 яйця;
  • 200 г голландського сиру;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 1 гроно солодкого винограду;
  • приправа карі:
  • майонез;
  • зелень для прикраси.
грудка в масліСуху курячу грудку приправимо ароматної спецією каррі і відправимо обсмажувати на рослинній олії.
курочка смаженаКоли курочка придбає апетитну кірочку, додамо трохи водички і потримаємо її під кришкою до готовності.
грудка на серветціПомістимо грудку на серветку, вона охолоне і віддасть зайве масло.
шар салатуНаріжемо курочку соломкою, сформуємо перший шар на блюді і змажемо його майонезом.
горішкиНарубаємо горішки в дрібну крихту і посипати на курочку.
посипання сиромДалі натираємо сир на дрібній телиці і красивою стружкою оформляємо третій шар.
яйця на тертціПромащуємо апетитну красу майонезом і слідом кладемо новий шар з натертих варених яєць.
петрушкаЗнову акуратно промазуємо майонезом і по периметру страви викладаємо гілочки петрушки.
салат тіффаніЗ виноградом доведеться трохи повозитися! Розрізаємо ягідки уздовж і виймаємо кісточки, бурштиновими половинами заповнюємо поверхню смачного салату.

Даємо страві просочитися і настоятися в холодильнику, а в новорічну ніч підносимо гостям новий незвичайний салатик «Тіффані».

Листковий французький салат приготуємо з наступних продуктів:

  • копчена ковбаска — 200 г;
  • сир твердий — 200 г;
  • яйця — 3 шт;
  • огірок свежій- 1 шт;
  • помідор — 1 шт;
  • майонез — 200 г.

Для зручності приготування візьмемо целофановий кульочок, помістимо туди майонез і зробимо на куточку маленьку дірочку.

Використовуємо пакетик як кондитерський мішок і будемо видавлювати соус на шари салату.

Підготуємо інгредієнти. Сир і яйця натерти на тертці, половинку ковбаси (100 г) наріжемо соломкою, помідори очистимо від внутрішньої м’якоті і наріжемо тонкими часточками, свіжий огірочок подрібнити соломкою.

Сформуємо шари. Спочатку йде сир і покривається сіточкою майонезу. Потім нарізана ковбаска і яйця, які також покриваються тонкою сіточкою майонезу з кулечка.

Тепер формуємо верхній шар — візитну картку «Єлисейських полів». Ділимо блюдо подумки на 4 частини. Викладаємо смужками нарізані помідори, ковбаску, сир, огірки. Між смужками і по периметру страви оформляємо ажурними мереживами з майонезу.

Моя рекомендація! Інгредієнтів у салату може бути більше, відповідно верхніх смужок теж. Чим більше яскравих фарб, тим салат привабливіше і апетитніше. Верхній шар можна оформити не смужками, а красивими трикутниками, як часточки у піци.

Включаємо фантазію і створюємо новий новорічний шедевр!

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути! Тому дивіться відеоролик з докладним процесом приготування авторського салату «Імператриця».

Трохи креативу!

Якщо на столі буде улюблений салат олів’є, то подавати його краще в новому світлі — на великому блюді з щурячими атрибутами.

Щурик сподобається таке підношення, і гості будуть в захваті від незвичайної апетитною подачі.

Проявляйте фантазію, робіть маленькі відкриття, і Новий рік обов’язково буде радісним і щасливим!

Рибна закуска на заміну традиційних страв

Дорогі господині, хочу запропонувати блюдо, яке замінить і традиційний вінегрет, оселедець під шубою. В одному рецепті буйство смаків і фарб, а подача рибної закуски по-справжньому чудова.

Продуктів знадобиться мінімум:

  • оселедець — 1 шт;
  • картопля — 3 шт;
  • буряк — 2 шт;
  • морква — 2 шт;
  • огірочок солоний — 1 шт;
  • зелений горошок — 100 г;
  • черствий хліб;
  • зелень;
  • лимон для прикраси.

У соус — 100 мл рослинного масла, по 1 ст. ложці гірчиці і лимонного соку, сіль, перець.

  1. Картопля, буряк, морква відварюємо. Очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Звішувати овочі, туди ж відправляємо подрібнений огірочок, зелений горошок і трохи зелені.
  3. Від філе оселедця відрізаємо кілька тоненьких скибочок для прикраси закуски. Частину, що залишилася рибку нарізаємо кубиками, відправляємо до овочів.
  4. Готуємо заправку, присмачуємо смачну суміш, перемішуємо. Даємо салату трохи настоятися.
  5. Підготуємо тости з черствого хліба. Наріжемо невеликі кружечки або квадрати. Підсушимо хлібець на сковорідці.
  6. Розкладемо тости на велике блюдо, викладемо на них салатну суміш, прикрасимо часточками рибки і лимонними квіточками. Порожні простору на блюді заповнимо свіжою зеленню.

рибна закуска

Порада! Рибна закуска на тостах відмінно підійде до романтичної вечері. Для великої родини рекомендую подати блюдо в салатниці, прикрасити з боків тостами, а зверху часточками лимона, зернами граната і зеленню.

Новорічне сирне асорті: швидко, смачно і красиво

Хочете поглянути на справжній святковий диво? Тоді дивіться відео з Ютуб і насолоджуйтеся процесом приготування швидких і смачних сирних кульок. Впевнена, чудове блюдо обов’язково прикрасить святковий стіл і справить враження на всіх присутніх гостей.

Качка з яблуками і картоплею в помаранчевій глазурі

Тепер найважливіше питання, що приготувати на гаряче? Можна одним пострілом вбити двох зайців, вірніше одну качку. Запекти в духовці птицю. Подамо до столу прямо з пилу, з жару, а ще догодимо кабанчика шикарним блюдом з овочами і фруктами.

Інгредієнти:

  • качка — 2,5 кг;
  • картопля — 1 кг;
  • яблука — 3 шт;
  • часник — 3 зубчики;
  • спеції;
  • соус — 3-4 ст. ложки меду, сік одного апельсина.
  1. Качку ретельно промиваємо, сушимо паперовим рушником, видаляємо половинку крила, зайву шкіру, жир.
  2. Ми залишаємо в районі черевця шкірочку, щоб стягнути її і закріпити зубочистками.
  3. Маринуємо качку в спеціях і в часточках часнику протягом 12 годин.
  4. Перед фаршировані птиці часничок краще видалити, залишиться тільки його апетитний аромат.
  5. Яблука ділимо на 4, 6 частин, щільно набиваємо черевце качки.
  6. Шкірку стягуємо, прошиває ниткою або скріплюємо зубочистками.
  7. Для запікання знадобиться велика жаровня. Спочатку качечка на самоті постоїть в духовці 1 годину під кришкою при температурі 200 градусів. За цей час підготуємо картоплю і смачний соус.
  8. Бульби очистимо й наріжемо на великі кубики, якщо в жаровню піде більше 1 кілограма, сміливо кладіть, картопелька піде на ура!
  9. Дістаємо качку, зливаємо витопився жирок, обкладає пташку картоплею. Присмачуємо улюбленими спеціями, заливаємо рідним качиним маслом.
  10. Відправляємо жаровню знову в духовку на 30-40 хвилин. Тепер швиденько варимо соус з меду і апельсинового соку.

Гарячої карамеллю через кожні 10 хвилин змащуємо качечку. Млоїмо птицю з картоплею ще 60 хвилин в духовці. Залежно від величини пташки, її змащують пікантним соусом 4-5 разів.

качка з яблуками

Подавати на стіл бажано прямо з духовки, додавши прикраси з часточок лимона, апельсина, гілочок свіжої зелені.

Бобове блюдо в рік Щура

Додамо до новорічного столу нотку кавказької кухні? Легко!

Приготуємо грузинське лобіо і догодимо ненажерливої ​​щурики з її чоловіком. Нехай парочка відчує чудовий запах бобового страви в горіховому соусі.

До речі, квасоля корисна при діабеті і служить справжнім концентратом природних вітамінів і мінералів.

Замочимо червону квасолю з вечора, а вранці будемо готувати лобіо, щоб в новорічну ніч на столі було одне з найсмачніших кавказьких страв.

Інгредієнти в лобіо:

  • 400 г червоної квасолі;
  • 1 цибулина велика;
  • 3 зубчики часнику;
  • 70 г мелених горішків;
  • 50 г оливкової олії;
  • 2 с. ложки яблучного оцту;
  • 1 ч. Ложка хмелі-сунелі;
  • трохи кінзи і спецій.
  1. Червона квасоля, яка вимочувалася 12 годин, швидко вариться. Готові зернятка відкидаємо на друшляк, але відвар не виливаємо. Можливо, нам знадобиться кілька ложок для соковитості страви.
  2. Приготуємо заправку. Обсмажити на оливковій олії подрібнену цибулину, до неї закинемо мелені горішки і натертий на дрібній тертці часник. Присмачити апетитну заправку спеціями, яблучним оцтом, зеленню, за бажанням фасольним відваром.
  3. Ретельно перемішати всі інгредієнти і згасимо під кришкою ще 5-7 хвилин. Подавати страву краще в холодному вигляді з гілочками петрушки, коли воно настоїться кілька годин в прохолодному місці.

Булочки-сюрпризи у вигляді рум’яних поросят

Посвята, що ставити на стіл замість хліба в новорічну ніч. Ми приготуємо випічку у вигляді симпатичних свинок і, напевно, догодимо кабанчика. Тому заздалегідь запасемося дріжджовим тестом, яке відмінно зберігається в холодильнику в целофановому пакеті і навіть продовжує підніматися.

Булочки бажано приготувати з різноманітними начинками, тоді гостей чекатиме сюрприз! Кому-то попадеться сосиска, кому-то зелений горошок, а якомусь (бідоласі) перчик чилі. Маленька перевірка на везучесть, буде забавно і цікаво спостерігати за реакцією гостей!

Найпростіший варіант догодити щурика — спекти здобні булочки у вигляді її симпатичною мордочки.

  1. Вирізаємо з тіста кружечки, розгортаємо в овал і робимо зверху надріз для вушок.
  2. Змащуємо заготівлю збитим яйцем, загинаємо вуха вперед і формуємо пальчиками.
  3. Очки можна зробити з насіння і шматочків маслин.

Випікаємо булочки-сюрпризи не більше 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Запевняю, гостям і щурики з східного календаря підношення сподобаються!

булочка

Солодощі для новорічної ялинки і на радість дітворі

У переддень свята зовсім не хочеться довго стоять біля плити, готувати багатошаровий торт або гори солодкого печива. Пропоную зробити швидкі, недорогі, яскраві солодощі, які можна повісити на ялинку і з’їсти в новорічну ніч.

солодощі на ялинку

Підготуємо прості інгредієнти:

  • хлібні палички;
  • темний шоколад;
  • горішки і мигдаль;
  • кольорове посипання;
  • карамельна крихта.
  1. Поламаємо шоколадну плитку на кубики і розтопити на водяній бані.
  2. Великий піднос накриємо калькою, хлібні палички будемо занурювати в гарячий шоколад, розкладати на папері.
  3. Посиплемо заготовки рубаними горішками, кольоровий і карамельної крихтою. За бажанням використовуємо і кольорову кокосову стружку.
  4. Відправляємо вкусняшки в холодильник на кілька годин.

Підготуємо кольорові кульочки з картону, заповнимо їх солодкими паличками. За допомогою мотузки підвісимо на ялинку. Вийде по-новорічному красиво!

Яким повинен бути новорічний стіл, вирішує тільки господиня будинку. Дбайлива мама знає, що люблять діти, коханий чоловік і старі батьки.

Всім хочеться догодити різноманітними стравами, але на десерт від смачних хрустких солодощів ніхто не відмовиться. Тому сміливо експериментуйте з шоколадними вкусняшками і вішайте їх на ялинку!

Як прикрасити новорічний стіл 2020

Як прикрасити новорічний стіл для залучення достатку, удачі і благополуччя в рік кабана? За порадами досвідчених астрологів новорічний стіл потрібно заповнити символами багатства і родючості. До сервіровки тарілками і святковими стравами в центр ставимо піднос і розмішати на нього 7 предметів:

  1. свічки від 3 до 7 штук;
  2. будь-які боби;
  3. сушені червоні перчики;
  4. посудину з ладаном;
  5. пряні і ароматичні трави;
  6. виноград;
  7. квіти — троянди, гвоздики.

Під час зустрічі Нового року свічки обов’язково повинні горіти, а предмети навколо вогню грати роль підношення вищим природним силам.

Яскрава композиція створюється з глибоким змістом! Палаючі свічки уособлюють осередок, а навколишні його предмети зміцнюють віру в бадьору божественну сутність, залучають достаток в будинок і проносять здоров’я членам сім’ї.

У центрі кімнати повинна бути ялинка, прикрашена дарами для ненажерливої ​​щурики. Якщо немає живої ялинки, використовують штучну або створюють новорічну композицію з гілочок ялини, сосни та кипариса.

новорічний стіл

Щури плідні, вони люблять жити в колі великої родини і завжди охороняють свій численний верескливий виводок. Щоб догодити щура, важливо зустрічати Новий Рік 2020 на оточенні рідних і близьких.

Бажано запросити якомога більше родичів, наповнити будинок дитячим бешкетом, сміхом. Зустрічати красиве свято, обіймаючись і тримаючись за руки.

Від себе особисто напередодні свята хочу побажати всім читачам великого родинного щастя. Немає на світі більш цінної речі, ніж здоров’я і благополуччя близьких.

Нехай діти заливаються гучним сміхом, дорослі розчулюють від їх витівок, а в будинку завжди буде радість, достаток і нове поповнення!
Ловіть повітряний, удачі!

Ссылка на основную публикацию