Зміст
- 1 Рулетики з бекону з сирною начинкою
- 2 Фініки в беконі
- 3 Фаршировані печериці з беконом
- 4 Гаряча закуска c куркою
- 5 Рулетики з бекону з зеленою цибулею
- 6 Ситна закуска з картоплею
- 7 Рулетики з бекону з помідорами і баклажаном
- 8 Картопляні троянди з беконом
- 9 Рецепт простий новорічної закуски
- 10 Холодна закуска з курки з беконом і сиром
Бекон — інгредієнт, без якого неможливо уявити самі ситні, смачні і апетитні страви. Традиційно його використовують для приготування класичного англійського сніданку, що відображає аристократичний спосіб життя. Але це далеко не всі заслуги продукту.
Бекон має яскравий, соковитий і насичений смак, тому його все частіше використовують для створення неймовірних закусок. Смачна страва стає чудовою прикрасою святкового столу з року в рік. Тому не дивно, що закуски на Новий рік з беконом приймаються на «Ура!» На новорічному застіллі.
Англійці люблять даний інгредієнт не просто так. Крім смакових якостей бекон може похвалитися унікальним складом. Смачний продукт є джерелом вітамінів A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, D, E, H, K і PP. Крім того, до його складу входять мікро- і макроелементи, такі як: натрій, селен, фосфор, магній, мідь і залізо.
Ми знайшли найкращі рецепти закусок на Новий рік з беконом, які стануть справжньою паличкою-виручалочкою для кожної господині.
Рулетики з бекону з сирною начинкою
Родзинкою цієї страви є оливки. Вони не тільки прикрашають новорічне блюдо, але і надають йому вишуканий і пікантний смак.
Інгредієнти:
- вершковий сир «Філадельфія» — 150 г;
- варено-копчений бекон — 200 г;
- твердий сир — 100 г;
- часник — 2 зубчики;
- сіль — на розсуд;
- чорний мелений перець — на розсуд.
Для прикраси:
- оливки — 5 шт .;
- зубочистки — 10 шт.
готуємо:
- У глибоку чашу натираємо на тертці твердий сир. Дрібно шаткуємо часник і додаємо його в ємність. Солимо і перчимо до смаку. Викладаємо вершковий сир, після чого перемішуємо інгредієнти.
- Додаємо на шматочки бекону сирну начинку і загортаємо рулетики. Розрізаємо оливки навпіл і прикрашаємо або заготовки. На завершення фіксуємо рулетики зубочистками.
Фініки в беконі
Іспанські страви рідко зустрічаються на новорічному столі. Так чому б не здивувати гостей незвичайною закускою? Для приготування використовуються лише 2 інгредієнта, тому кожна господиня зможе заощадити час на приготуванні інших святкових страв.
Інгредієнти:
- бекон — 300 г;
- фініки — 15 шт.
готуємо:
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Викладаємо на шматочки бекону фініки і загортаємо рулетики.
- Розстеляємо на деко пергаментний папір. Викладаємо на поверхню заготовки і відправляємо майбутню закуску в духовку на 15 хвилин. Після закінчення часу охолоджуємо рулетики і красиво викладаємо їх на тарілку.
Фаршировані печериці з беконом
Такий рецепт нікого не залишить байдужим. Фаршировані печериці з ніжною начинкою і беконом порадують своїм витонченим, ніжним і вишуканим смаком, перед яким просто неможливо встояти.
Для цього рецепта краще всього брати печериці з великими капелюшками. Так закуска стане не тільки гарніше, але і смачніше.
Інгредієнти:
- бекон — 300 г;
- великі печериці — 11 шт .;
- яйця — 2 шт .;
- морква — 1 шт .;
- часник — 2 зубчики;
- ріпчаста цибуля — 1 шт .;
- сир — 150 г;
- сіль — на розсуд;
- рослинне масло — 50 мл;
- чорний мелений перець — на розсуд;
- сметана — 3 ст.л.
Для прикраси:
- зубочистки — 11 шт .;
- кріп — 5 гілочок.
готуємо:
Очищаємо гриби від верхньої шкірки і відокремлюємо ніжки. Капелюшки викладаємо у форму для випікання. Дрібно шаткуємо грибні ніжки і ріпчасту цибулю. Як можна дрібніше рубаємо часник.
Натираємо моркву на крупній тертці, а сир на дрібній. В окрему ємність розбиваємо яйця, після чого ретельно перемішуємо їх виделкою.
Ставимо сковороду на плиту і наливаємо рослинне масло. Викладаємо цибулю і обсмажуємо його до прозорості. Додаємо часник і ретельно перемішуємо інгредієнти. Через хвилину висипаємо моркву. Обсмажуємо овочі приблизно 3 хвилини.
Висипаємо на сковороду грибні ніжки. Обсмажуємо інгредієнти на сильному вогні до появи рум’яної скоринки. На завершення додаємо сметану і ретельно перемішуємо начинку. Не забуваємо посолити і поперчити за смаком.
Розігріваємо духовку до 170 градусів. Фаршируємо грибні капелюшки начинкою. У кожну заготовку додаємо по 1 чайній ложці яєчної маси. Зверху викладаємо тертий сир. На завершення загортаємо грибні капелюшки в бекон і фіксуємо всі зубочистками. Відправляємо блюдо в духовку на 20 хвилин.
Після закінчення часу дістаємо закуску і даємо їй часу охолонути. Викладаємо грибні заготовки на тарілку і прикрашаємо блюдо гілочками кропу.
Гаряча закуска c куркою
Гаряча закуска — саме те, чого так не вистачає на новорічному столі. Найчастіше на застілля готують холодні страви, тому саме час урізноманітнити святковий раціон. Гаряча закуска з курки в беконі виходить дуже ніжною, ароматною, апетитною і неймовірно смачною. Її обов’язково варто приготувати на Новий 2020 рік.
Інгредієнти:
- куряча печінка — 250 г;
- сирої бекон — 12 шт .;
- паприка — 1 ч.л .;
- чорний мелений перець — ½ ч.л .;
- куряче філе — 600 г;
- рослинне масло — 50 мл;
- часник — 3 зубчики;
- ріпчаста цибуля — ½ шт .;
- сіль — 1,5 ч.л .;
- подрібнений коріандр — ½ ч.л.
готуємо:
Нарізаємо куряче філе на 12 однакових шматків, після чого відбиваємо їх качалкою. В результаті повинні вийти тонкі заготовки. Посипаємо кожен шматок сіллю і спеціями з обох сторін. Загортаємо м’ясо в целофановий пакет і відправляємо його на півгодини в холодильник.
У блендері подрібнюємо курячу печінку. Повинна вийти сметанообразная маса. На розігріту сковороду виливаємо рослинне масло. Викладаємо печінку і обсмажуємо її до повного випаровування рідини. Не забуваємо посолити і поперчити за смаком.
Додаємо подрібнений часник і готуємо ще 3 хвилини. У міру готовності охолоджуємо курячу печінку і прибираємо її в холодильник.
Починаємо фарширувати закуску. Для цього викладаємо куряче філе, начиняє його печінкою і складаємо як млинець. Розтягуємо сирої бекон і загортаємо заготовку в рулетик.
Ставимо Скородом на вогонь, наливаємо рослинне масло і обсмажуємо закуску з усіх боків до появи золотистої скоринки. Розігріваємо духовку до 160 градусів, після чого випікаємо рулетики протягом 15 хвилин. У міру готовності охолоджуємо блюдо і викладаємо на тарілку.
Рулетики з бекону з зеленою цибулею
Іноді через обмеженого бюджету немає можливості приготувати найяскравіші і вишукані страви на застілля. В такому випадку, рулетики з бекону з зеленою цибулею — справжній порятунок для кожної господині. Бюджетна закуска потребують не тільки мінімальних вкладень, а й зовсім небагато часу на приготування.
Інгредієнти:
- бекон — 1 упаковка;
- сирний сир — 1 упаковка;
- хліб — 2 скибочки;
- зелена цибуля — 1 пучок;
- чорний мелений перець — на розсуд;
- часник — 1 шт.
готуємо:
- Продавлюємо через прес часник, після чого змащуємо їм скибочки хліба. Викладаємо бекон на дошку.
- Змащуємо кожен шматок сирним сиром.
- Нарізаємо хліб маленькими смужками. При бажанні можна прибрати часник. Нарізаємо цибулю на смужки 2-3 см.
- Кладемо шматочок хліба і трохи цибулі на бекон. Загортаємо заготовки в рулетики. На завершення викладаємо закуску на тарілку і перчимо до смаку.
Ситна закуска з картоплею
Картопляні закуски не часто зустрічаються на новорічному столі. Але цей рецепт варто уваги кожної господині. Ситна закуска під вершковим соусом зачарує гостей не тільки своїм смаком, але і апетитним виглядом.
Інгредієнти:
- картопля — 7 шт .;
- оливкова олія — 5 ст.л .;
- часник — 2 зубчики;
- бекон — 200 г;
- мелений перець чилі — ½ шт .;
- розмарин — ½ ч.л.
Для соусу:
- часник — 4 зубчики;
- плавлений сир — 200 г;
- бринза — 130 г;
- кріп — на розсуд;
- майонез — 2 ст.л .;
- чорний мелений перець — на розсуд.
Для прикраси:
- твердий сир — 100 г
готуємо:
- Змішуємо в окремій ємності оливкова олія, розмарин, мелений перець чилі і подрібнений часник.
- Ми залишаємо масло на 15-20 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Ретельно промиваємо картоплю, так як будемо запікати його прямо в шкірці. Розстеляємо в фольгу, викладаємо овоч і змащуємо його приготованим маслом. Загортаємо заготовку. Викладаємо картоплю на деко і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
- У глибокій чаші змішуємо всі інгредієнти для соусу до однорідної маси. Дістаємо картопля з духовки і даємо йому часу охолонути.
- Відрізаємо у овоча бічні сторони. Акуратно витягуємо м’якоть з картоплі. Начиняємо заготовки сирним соусом. Загортаємо картоплини в бекон і фіксуємо зубочистками.
- Розігріваємо духовку до 120 градусів. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо 20 хвилин. У міру готовності дістаємо закуску з духовки. Поверх начинки викладаємо трохи тертого твердого сиру.
- Відправляємо закуску в духовку ще на 5 хвилин.
У міру готовності дістаємо блюдо і охолоджуємо його. На завершення красиво викладаємо закуску на тарілку.
Рулетики з бекону з помідорами і баклажаном
Перед соковитими і пікантними рулетиками ніхто не в силах встояти. Особливо, якщо це не тільки смачно, але і корисно. Рулетики з бекону з помідорами і баклажанами виходять дуже легкими, ситними і неймовірно красивими. Рекомендуємо приготувати велику порцію, щоб кожен гість в повній мірі зміг насолодитися новорічною стравою.
Інгредієнти:
- бекон — 1 упаковка;
- помідори — 2 шт .;
- часник — 2 зубчики;
- баклажан- 1 шт .;
- соняшникова олія — 3 ст.л .;
- чорний мелений перець — на розсуд;
- запашні спеції — на розсуд;
- сіль — на розсуд.
Для прикраси:
- петрушка — 3 гілочки;
- кріп — 2 гілочки.
готуємо:
- Обшпарюємо помідори окропом. Це дозволить швидко і легко видалити шкірку. Беремо баклажан, відрізаємо плодоніжки і очищаємо плід. Ділимо овоч на три частини. Дві відкладаємо в сторону, а одну рубаємо великою соломкою. Ножем розчавлює зубчики часнику.
- Розрізаємо помідори на однакові часточки, попередньо видаливши серцевину. Розігріваємо на сковороді олію і викладаємо часник. Посипаємо нарізані овочі спеціями, чорним меленим перцем і сіллю.
- Прибираємо зі сковороди підсмажений часник. Викладаємо на розігріту поверхню помідори і баклажани. Обсмажуємо овочі з усіх боків до появи рум’яної скоринки.
- Беремо бекон і начиняє його помідорами і баклажаном. Закуску звертаємо рулетиком. Обсмажуємо заготовки на сковороді. На завершення викладаємо рулетики на тарілку і прикрашаємо страву зеленню.
Картопляні троянди з беконом
Даний рецепт стане візитною карткою будь-якої господині. Завдяки яскравому подачі кожен гість не пройде повз смачною закуски і оцінить старання шеф-кухаря.
Інгредієнти:
- маленький картопля — 10 шт .;
- бекон — 13 шт .;
- оливкова олія — 2 ст.л;
- сушений лук — 1 ч.л .;
- чебрець — 1 ч.л .;
- сушений часник — 1 ч.л .;
- прованські трави — 1 ч.л .;
- чорний мелений перець — на розсуд;
- сіль — на розсуд.
Для прикраси:
- кріп — 1 гілочка;
- будь-які спеції — на розсуд.
готуємо:
- Очищаємо картоплю і нарізаємо його на тонкі пластини. Перекладаємо овоч в глибоку миску і ретельно солимо. Додаємо всі приправи і оливкове масло. Ретельно перемішуємо картопля руками.
- Починаємо формувати троянди. Викладаємо один шар бекону, а потім другий. Крайній край м’яса повинен лежати зверху. Далі викладаємо картоплю, злегка накладаючи слайси один на одного. Загортаємо заготовку в рулетик. Готово. Робимо те ж саме з рештою інгредієнтами.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Викладаємо отримані троянди в форму для випікання. Відправляємо закуску в духовку на 45 хвилин. У міру готовності викладаємо блюдо на тарілку, посипаємо подрібненим кропом і спеціями.
Рецепт простий новорічної закуски
У більшості випадків новорічний стіл переповнений достатком страв. В результаті багато гостей не встигають спробувати все. Тому в 2020 році варто урізноманітнити меню простий закускою, приготовленої з найдоступніших продуктів.
Інгредієнти:
- бекон — 200 г;
- печериці — 500 г;
- ріпчаста цибуля — 2 шт .;
- соняшникова олія — 1 ст.л .;
- часник — 1 зубчик;
- мелений мускатний горіх — 1 щіпка;
- петрушка — 1 пучок;
- сіль — на розсуд.
готуємо:
- Довільно нарізаємо печериці. Розігріваємо сковороду і викладаємо гриби на розпечену поверхню. Обсмажуємо печериці на соняшниковій олії до тих пір, поки не випарується рідина.
- Нарізаємо бекон невеликими смужками. Як тільки рідина випарується, додаємо нарізані шматочки до грибів. Обсмажуємо інгредієнти протягом 5-7 хвилин на середньому вогні.
- Крупно нарізаємо цибулю і викладаємо його на сковороду. Обсмажуємо інгредієнти до появи золотистого відтінку. Дрібно шаткуємо часник і додаємо його до інших компонентів. Продовжуємо обсмажувати інгредієнти протягом 2 хвилин. В кінці приготування не забуваємо посолити і додати дрібку мускатного горіха.
- Дрібно нарізаємо петрушку. Викладаємо зелень на сковороду, перемішуємо і перекладаємо закуску на тарілку.
Холодна закуска з курки з беконом і сиром
Листкові закуски завжди користуються великим попитом на будь-якому святі. Новий рік не є винятком. Ситна, апетитна, ароматна і чарівна закуска — ідеальний варіант для тих, у кого достатньо часу на приготування святкових страв.
Інгредієнти:
- тертий сир — 200 г;
- солодка мелена паприка — ½ ч.л .;
- варена шинка — 200 г;
- вершки — 3 ст.л .;
- сушений часник — ½ ч.л .;
- копчений бекон — 150 г;
- куряча грудка — 600 г;
- яйця — 3 шт .;
- сушена петрушка — 2 ст.л .;
- сушений кріп — 2 ст.л .;
- борошно — 4 ст.л .;
- сіль — на розсуд;
- чорний мелений перець — на розсуд.
готуємо:
Нарізаємо курячу грудку, накриваємо м’ясо харчовою плівкою і відбиваємо. Солимо і перчимо заготовки за смаком по обидва боки. Також додаємо сушений часник. Відставляємо курку в сторону. Кладемо шинку один на одного і ділимо навпіл.
В окремій чаші збиваємо яйця. Додаємо сушену петрушку і кріп. Ретельно перемішуємо яєчну масу.
Висипаємо борошно в окрему ємність. Додаємо сушену петрушку і кріп. Перемішуємо сухі компоненти.
Починаємо збирати закуску. Беремо скляну форму і викладаємо в неї бекон так, щоб він звисав по краях. Курячі грудки обвалюють в борошні, потім в яйці і викладаємо на дно форми. Рясно посипаємо заготовку тертим сиром. Зверху додаємо шинку. Знову присипаємо заготовку сиром. У такій послідовності викладаємо інші шари.
Розігріваємо духовку до 200 градусів. Змішуємо вершки з залишилася яєчною масою. Додаємо в соус трохи спецій за смаком. Виливаємо вершкову суміш на заготовку. Загортаємо закуску в бекон. Накриваємо блюдо фольгою і відправляємо в духовку на 40 хвилин.
У міру готовності дістаємо закуску і охолоджуємо її. Накриваємо блюдо папером для випічки, а зверху кладемо пляшку води. Ми залишаємо закуску в такому стані на добу в холодному приміщенні. Після закінчення часу виймаємо заготовку з форми, нарізаємо і красиво викладаємо на тарілку.
Автор: Вікторія Кравченко.