Наближається сімейне свято, а ви не знаєте, чим порадувати гостей? Салати на день народження прості і смачні рецепти з фото яких ви знайдете нижче, виручать вас у важку хвилину. Такі страви порадують навіть запеклого гурмана.
Зацікавилися? Тоді читайте, що можна поставити на стіл, приємно дивуючи всіх присутніх.
Приготовлені салати дуже смачні, а рецепт їх приготування не складний. При бажанні приготувати їх зможе будь-яка господиня. До того ж, набір інгредієнтів досить простий, що особливо важливо, коли гості вже на порозі, а ви в розгубленості. Краще такі страви готувати заздалегідь. Привабливий зовнішній вигляд і насичений смак точно завоюють увагу кожного присутнього.
Салати на день народження: ідеї рецептів
Ви ще не знаєте, які салати можна поставити на святковий стіл? Я із задоволенням вам допоможу.
Насправді, рецепти страв досить прості, і під силу будь-кому. Зате результат приємно вас здивує, і протягом вечора ви будете чути компліменти на свою адресу.
Отже, розглянемо найбільш популярні види салатів і рецепти їх приготувань в домашніх умовах.
Олів’є з куркою — класичний варіант до застілля
Крім традиційного новорічного столу, олів’є з легкістю прикрасить і стіл в день народження.
Для його приготування вам знадобляться:
- картопля;
- солоні огірки;
- куряча грудка;
- морква;
- цибуля;
- зелений горошок за бажанням;
- яйця.
Думаю, нехитрий список продуктів знайдеться на кухні кожної господині.
- Розпочати підготовку салату олів’є з куркою рекомендується з отварки картоплі, моркви та яєць. Доведіть воду до кип’ятіння, трохи посоліть її і відваріть всі перераховані вище інгредієнти до м’якого стану, після чого дозвольте їм охолонути.
- У цей час можна зайнятися іншими продуктами: нарізати кубиками солоні огірочки, відкрити банку з горошком і злити з неї воду, обробити курячу грудку і дрібно її нашаткувати.
- Остигнули яйця наріжте невеликими кубиками і складіть їх в обрану вами тару.
- Додайте туди ж дрібно нарізану моркву і картоплю, зелений горошок і курячу грудку з огірками.
- Перемішайте салат і додайте за смаком перець і сіль. Потім наріжте трохи зеленої цибулі з петрушкою і прикрасьте ними ваш олів’є.
Як ви бачите, таке блюдо готується просто, зате салат дійсно смачний і заслуговує на увагу.
Простий і швидкий варіант — салат з квасолею і сухариками
Такий варіант салату готується моментально і підійде для будь-якої ситуації, будь то день народження, Новий рік, здача диплома. Його величезний плюс — готується він оперативно, а для його приготування використовуються лише три основних інгредієнта. Вас раптово відвідали гості? Легкий салатик виручить у важку хвилину. Щоб власноруч спорудити салат з сухариками, вам знадобляться:
- біла або червона квасоля в баночці;
- сухарики (найкраще підійдуть «Слов’янські»);
- яйця;
- цибуля.
Як ви бачите, набір продуктів мінімальний і не вимагає особливих витрат. Знайти їх можна в будь-якому магазині міста.
- Злийте з-під квасолі воду і викладіть її в ємність.
- Відваріть яйця і наріжте їх дрібними кубиками.
- Відкрийте сухарики, поріжте цибулю і додайте його до решти інгредієнтів.
- Заправте салат майонезом і подавайте в готовому вигляді.
Готується дане блюдо просто, зате воно ситне і принесе купу позитивних емоцій вашим гостям. Ви можете прикрасити салат сухариками, половинкою яйця і дрібно нарізаною петрушкою.
Грандіозний салат «Шапка Мономаха» на день народження
Такий справді вражаючий салат, як «Шапка Мономаха», порадує навіть найвибагливішого гурмана.
Потрібно взяти такі інгредієнти, як:
- морква;
- буряк;
- цибуля;
- картопля;
- яйця;
- голандський сир;
- гранат;
- часник;
- яловичина;
- грецькі горіхи;
- свіжа зелень.
Як ви бачите, набір продуктів немаленький. Доведеться попрацювати знайти гранат з волоськими горіхами влітку.
Отже, як же приготувати приголомшливе блюдо, яке прикрасить ваш стіл?
- Відваріть моркву, буряк і картопля, після чого натріть всі ці інгредієнти на крупній тертці.
- Зваріть яловичину і наріжте її невеликими смужками.
- Зваріть круто яйця, остудіть в воді і видаліть шкаралупу, натріть на тертці.
- Сир «Голландський» слід також натерти на крупній тертці.
- Візьміть велику плоске блюдо і починайте викладати салат шарами. Почніть з вареної картоплі, потім намажте шар майонезом. Зверху покладіть варену буряк і додайте майонез, а на нього викладіть волоські горіхи.
- Наступним шаром стане сирний. Просто викладіть сир і змастіть його (ви вже здогадалися?) Майонезной заправкою.
- Потім кладемо поверх всього яловичину, а зверху шар з варених яєць.
- У нас вийшов досить великий салат. Далі ми робимо шари поменше. На майонезну сітку викладаємо варену моркву, трохи сиру і часнику.
- Надаємо салатик форму «Шапки Мономаха», в кінці прикрашаємо зернятками граната і свіжою зеленню.
Відправляємо салат настоятися в холодильник і насолоджуємося смаком. Смачного!
Як приготувати салат «Соняшник» в домашніх умовах
Хочете здивувати гостей чимось смачненьким і незвичайним? До вашої уваги салат «Соняшник», приготувати який ви зможете в будь-яких умовах. Зовнішній вигляд страви сподобається всім без винятку, а насичений смак стане приємним доповненням до шикарної «обгортці».
Для приготування салату потрібно взяти:
- чіпси «Лейс» або «Прінглс» з будь-яким смаком;
- курячу грудку;
- яйця;
- сир;
- огірки і помідори черрі (для прикраси);
- цибуля;
- оливки;
- майонезну заправку;
- печериці.
Розглянемо докладніше, покрокове приготування в домашніх умовах без особливих зусиль.
- Відваріть курячу грудку і наріжте її дрібними кубиками.
- Наріжте шампіньйони пластинками, а цибулю кубиками, після чого обсмажте їх на олії.
- Подрібніть огірочки соломкою і натріть на тертці слабосоленої сир.
- Наріжте яйця і окремо натріть жовтки.
- Візьміть відповідну ємність і викладіть першим шаром курячу грудку, заправивши зверху майонезом. Потім викладіть гриби з цибулею, огірки, знову шар майонезу, потім сир і терті жовтки, які повинні нагадувати серединку соняшнику.
- Відкрийте чіпси і створіть з них «пелюстки» вашого квітки, виклавши з боків навколо салату.
- Поріжте оливки на дольки і імітуйте насіння соняшнику.
- Залишайте з помідора сонечко і прикрасьте її майонезом.
Салат готовий. Він точно стане чудовою прикрасою вашого столу. Ви не зовсім уявляєте, як він виглядає? Можете знайти в інтернеті відео за запитом.
Яскравий «Чафан» без майонезу — оригінально і креативно
Ви хочете додати кольору вашого столу, спробуйте приготувати незвичайний салат з овочів без майонезу. Його можна подавати також як закуску, а підійде він для будь-якого торжества, адже «Чафан» універсальний.
Візьміть:
- картопля;
- яловичину;
- морква;
- цибуля;
- сіль;
- капусту;
- буряк.
- Наріжте картоплю дрібною соломкою аналогічно картоплі фрі і обсмажте на сковороді.
- Сиру моркву очистіть і наріжте тонкими пластинками. Те ж виконайте і з капустою.
- Прожарте на маслі яловичину до золотистої скоринки.
- Натріть смужками буряк і поріжте гуртками цибулю.
- М’ясо викладаємо в центр, а навколо нього яскравими шарами викладаємо овочі.
Заправляємо все маслом і насолоджуємося насиченим смаком.
Воістину королівський — рецепт салату «Цезар» з куркою
Куди святковий стіл без улюбленого багатьма салату «Цезар»? При бажанні спорудити його зможе будь-хто, незалежно від того, має він кулінарними навичками або немає.
Вам знадобляться:
- курячі яйця;
- листовий салат;
- зелень;
- куряча грудка;
- пекінська капуста;
- грінки (зробити можна самостійно);
- оливкова олія;
- твердий сир;
- помідори.
До речі кажучи, в моду входить салат з печерицями, так що якщо ви віддаєте перевагу екзотику, то можете додати продукт в блюдо.
- Тонко наріжте варену курячу грудку, вимийте капусту і натріть на тертці сир.
- Викладіть пекінську капусту в ємність, додайте туди грінки або домашні сухарики, нарізані помідори і курку.
- Полийте салат соусом з додаванням оливкової олії і насолоджуйтеся смаком.
Салати без яєць і курки
У кожної сім’ї є фірмовий рецепт. Господиня може вдосконалити свій салат, змінюючи інгредієнти. Салати грають роль закусок, поживних страв. Залежить все складу. Світ салатів так різноманітний, деякі шеф-кухаря стали створювати свою рецептуру, назви, навіть привід, за яким подають черговий салатний шедевр до столу.
Дует цвітної капусти з помідорами
Свіжі помідори з цвітною капустою в дуеті створить незвичайне блюдо, додадуть аромат літа зимового святкового столу. А приготувати його зможуть навіть початківці господині.
взяти:
- кольорову капусту — півкілограма;
- свіжі помідори — 3 штуки;
- часник — 1 зубчик;
- зелень;
- лимон;
- рослинна олія.
- Спочатку зварити капусту, а поки вона кипить, томати потрібно розкласти на дольки.
- Коли красиві суцвіття зваряться і трохи охолонуть, з’єднати овочі, додавши часник, попередньо роздавав його під пресом.
- Полити маслом, вичавити сік лимона, посолити. Зелень знадобиться для оформлення.
Вегетаріанські страви припадуть до смаку жіночої статі, вони звикли стежити за своєю фігурою, часто дотримуються дієти. А ось чоловіки навряд чи залишаться задоволені таким частуванням. Вони не відмовилися б від м’яса. Гарні будуть наступні рецепти. Ці салати не тільки смачні, але дуже оригінальні з оформлення і за назвою.
Святковий салат-сюрприз
Коли сервіровка святкового столу буде завершена, салат-сюрприз в індивідуальних креманках прекрасно доповнить загальне враження святкового настрою.
знадобляться:
- 390 грамів шинки або копченого м’яса;
- сир твердих сортів — 120 грамів;
- консерви з ананасів і кукурудзи — 2 банки;
- свіжий помідор;
- свіжий огірочок;
- оливки;
- сметана і майонез;
- петрушка кріп;
- зубець часнику.
Як готувати?
- Ананас з овочами накришити, сир натерти, часник відправити під прес і потім перетерти його з сиром.
- Шинку слід настругати соломкою або порубати кубиками.
- Перекласти в ємність, чергуючи шари, змащуючи їх сметаною і майонезом в наступній послідовності: шинка, огірок, кукурудза, помідор, ананас, сир.
Креманки повинні бути з прозорого скла, шари будуть чітко видні. Сюрприз настільки оригінальний і красивий, гості обов’язково підуть з фото, зробленими на тлі святкового столу.
з морепродуктів
Частування до довгоочікуваного свята готується з таким розрахунком: враховуються смаки і переваги членів сім’ї. Потрібно обов’язково згадати про тих, хто любить морепродукти. Прекрасним подарунком для них стане салат з кальмарів. Зараз не буде покрокової інструкції, як приготувати таку страву, нехай господиня спробує зробити його сама, знаючи які інгредієнти їй знадобляться. Фантазія і кулінарні навички підкажуть правильні кроки. А до складу будуть входити такі продукти:
- кальмари;
- свіжі огірки;
- солодкий болгарський перець;
- консервовані печериці.
Кілька порад з приготування страви хочеться дати початківцям господаркам.
- Кальмари відварити і звільнити від плівки, ні в якому разі не можна їх варити довго, буквально дві хвилини, інакше м’ясо стане жорстким, схожим на гуму.
- Перець краще брати різних кольорів: жовтого, червоного, зеленого. Салат буде дуже гарний.
- Заправляється він майонезом. Кількість продуктів беруть залежно від смакових уподобань.
До традиційних салатів можна віднести вінегрет. У його складі варені овочі, які завжди є на будь-якій кухні: буряк, морква, картопля.
Для гостроти додаються солоні, мариновані огірочки, консервований зелений горох, квашена капуста. Ріпчасту цибулю можна порізати тонкими кільцями або покришити. Кинути дрібку солі, полити олією, прикрасити листком кропу і петрушки.
Новорічна радість в день народження
- Яловичину і огірочки всі гості з задоволенням знайдуть в салаті «Новорічна радість».
- Відварити і подрібнити 200 грамів яловичини і дві картоплини, одне не солодке яблуко порізати кубиками, додати зелений горошок, дрібно покришити цибулю, п’ять маринованих огірочків подрібнити, полити майонезом, посипати кедровими горіхами.
- Все ретельно перемішати, поставити в холод.
Діставати безпосередньо перед подачею на святковий стіл.
За грецьки з овочів
Стандартний грецький салат готується дуже просто з наступних продуктів:
- з червоних помідорів;
- свіжих огірків;
- сиру фета;
- маслин;
- цибулі ріпчастої;
- перцю солодкого;
- солі;
- масла оливкового.
Всі інгредієнти нарізаються великими кубиками, несильно перемішуються. Салат слід посолити і полити олією.
Солодкий салат «Смарагдова черепаха» для дітей
Ці салати розраховані, насамперед, на дітей, так як їм подобаються фрукти і солодощі. Вони будуть прекрасним десертом і самостійною стравою в якості доповнення до святкового столу. Діляться солодкі салати на овочеві та фруктові.
Важлива добавка вітамінних страв: трохи оцту, лимонного соку.
Ще добре поєднуються мед, сметана і йогурт. Такі салати добре оформити у вигляді тварини, фрукта, картини. Яскравий приклад тому фруктовий салат під назвою «Смарагдова черепаха». Чому такий колір? Викладається все блюдо ківі, а воно, як відомо смарагдово-зеленого кольору.
Потрібні будуть фрукти:
- ківі — 4;
- грейпфрут — половина;
- яблуко — 1;
- мандарини — 3;
- 80 грамів родзинок;
- шоколадка;
- півлимона;
- йогурт;
- дві столові ложки меду.
- Мандарини очищають, нарізають так, як хочеться на даний момент господині, з яблука прибрати шкірку, сформувати з них кубики, тут же додати трохи лимонного соку, інакше м’якоть яблука стане темною через великий вміст у фрукті заліза. Грейпфрут очистити від всіх надлишків і теж нарізати довільно, а шоколад кубиками. Все перемішати. Підготувати родзинки, обшпаривши ягоди окропом, додавши в салатницю.
- Йогурт гарненько змішати з медом, отриманою сумішшю заправити салат і перемішати. Тепер залишилося тільки оформити кружечками ківі, викласти панцир, виготовити лапки, хвіст і голову.
Можна запрошувати дітей до столу.
Не треба боятися експериментувати, додавати нові продукти в салати, поєднувати різні овочі і фрукти. По-перше, йде насичення організму вітамінами, по-друге, любителі всього новенького будуть раді провести дегустацію.
Як ви бачите, приготувати салати на день народження зовсім нескладно. Вам сподобалася стаття? Запропонуйте її друзям і обов’язково занесіть сторінку в закладки, адже незабаром я порадую вас новими оригінальними рецептами. Успіхів!