Добридень! Ви знаєте, що солодкий перець або паприка виконав вельми довгий шлях. Його вирощування почали в Болгарії. Наші прилавки тривалий час були заповнені свіжими іноземними овочами, а також чудовою консервацією, що має величезний успіх у радянських споживачів.
Сьогодні ми з задоволенням купуємо червоні, зелені, жовті і навіть чорні плоди російського походження, успішно використовуємо ці чудові продукти в кулінарії, наповнюємо їх різноманітними компонентами, в тому числі і м’ясною начинкою.
Влітку і восени ми часто готуємо перець фарширований м’ясом і рисом. Рецепт з фото крок за кроком в каструлі я докладно описала для вас, мої дорогі читачі.
Не сумніваюся, що вам сподобається мій рецепт, тому рекомендую натиснути на кнопочки соціальних мереж, які знаходяться в самому початку і в кінці статті. Нехай і ваші друзі потішать своїх домочадців смачним і корисним стравою.
Тож почнемо.
Інгредієнти:
- рис — 100 г;
- м’якоть свинини і яловичини — по 300 г;
- три цибулини;
- перець болгарський (різних кольорів) — 8 шт .;
- морква;
- кількість солі підбираємо за смаком;
- п’ять помідорів;
- ложка томату;
- масло (вершкове або соняшникова);
- свіжа зелень по перевагах.
Приготування.
Зрізаємо у овочів верхівку з «хвостиком», але не викидаємо, ми будемо використовувати їх в якості мініатюрних кришечок. Витягуємо насіння, добре помиємо плоди.
Очищаємо цибулину і моркву, нарізаємо соломкою, обсмажуємо в маслі до м’якого стану. Додаємо ложку томату, нарубані на маленькі шматочки помідори. Продовжуємо приготування ще п’ять хвилин, після чого вимикаємо вогонь.
М’ясо, очищене від плівок і сухожиль, розрізаємо на невеликі частини, подрібнюємо разом із другою цибулиною. Додаємо бажану кількість солі і пекучого перцю, півсклянки охолодженої води, робимо заміс фаршу.
Рис добре помиємо, кілька разів зливаємо каламутну рідину, потім викладаємо зерна в м’ясний склад, ще раз його перемішуємо.
Наповнюємо кожен плід приготовленої начинкою, закриваємо зрізаними кришечками, встановлюємо перці в широку каструлю «хвостиками» вгору.
Для різноманітності таким же способом фаршируємо попередньо очищені від насіння помідори.
Накриваємо нашу розкішну кулінарну композицію плоскою тарілкою. Таким способом утримуємо овочі в первісному положенні.
Заливаємо їжу бутильованої водою або бульйоном, великі перці відварюємо протягом півтори години, для приготування невеликих екземплярів зменшуємо час теплової обробки на 30 хвилин.
В кінці процесу витягаємо з каструлі тарілку, викладаємо підсмажені з томатом овочі.
Подаємо фаршировані перці зі свіжою сметаною і нарубаного зеленню.
Скільки варити фарширований перець з м’ясом і рисом в каструлі?
Я тушу на повільному вогні не менше 40 хвилин. Можна гасити і більше години так, щоб трохи булькало. Чим довше тушішь, тим ніжніше виходять овочі і фарш.
Для бажаючих іншого способу вживання додаємо в тарілки бульйон, перетворюємо їжу в повноцінне перша страва. Такі воістину універсальні можливості притаманні чудовій і корисного болгарському продукту! Читайте рецепти приготування перців в мультиварці.