Перець фарширований м’ясом і рисом в каструлі

Добридень! Ви знаєте, що солодкий перець або паприка виконав вельми довгий шлях. Його вирощування почали в Болгарії. Наші прилавки тривалий час були заповнені свіжими іноземними овочами, а також чудовою консервацією, що має величезний успіх у радянських споживачів.

Сьогодні ми з задоволенням купуємо червоні, зелені, жовті і навіть чорні плоди російського походження, успішно використовуємо ці чудові продукти в кулінарії, наповнюємо їх різноманітними компонентами, в тому числі і м’ясною начинкою.

болгарський перець

Влітку і восени ми часто готуємо перець фарширований м’ясом і рисом. Рецепт з фото крок за кроком в каструлі я докладно описала для вас, мої дорогі читачі.

Не сумніваюся, що вам сподобається мій рецепт, тому рекомендую натиснути на кнопочки соціальних мереж, які знаходяться в самому початку і в кінці статті. Нехай і ваші друзі потішать своїх домочадців смачним і корисним стравою.

Тож почнемо.

Інгредієнти:

  • рис — 100 г;
  • м’якоть свинини і яловичини — по 300 г;
  • три цибулини;
  • перець болгарський (різних кольорів) — 8 шт .;
  • морква;
  • кількість солі підбираємо за смаком;
  • п’ять помідорів;
  • ложка томату;
  • масло (вершкове або соняшникова);
  • свіжа зелень по перевагах.

інгредієнти

Приготування.

Зрізаємо у овочів верхівку з «хвостиком», але не викидаємо, ми будемо використовувати їх в якості мініатюрних кришечок. Витягуємо насіння, добре помиємо плоди.

зрізаємо верхівку перцю

Очищаємо цибулину і моркву, нарізаємо соломкою, обсмажуємо в маслі до м’якого стану. Додаємо ложку томату, нарубані на маленькі шматочки помідори. Продовжуємо приготування ще п’ять хвилин, після чого вимикаємо вогонь.

цибулю і моркву

пережарку овочів

додаємо в овочі томатну пасту

М’ясо, очищене від плівок і сухожиль, розрізаємо на невеликі частини, подрібнюємо разом із другою цибулиною. Додаємо бажану кількість солі і пекучого перцю, півсклянки охолодженої води, робимо заміс фаршу.

м'ясо шматочками

м'ясорубка

готуємо м'ясний фарш

м'ясний фарш

Рис добре помиємо, кілька разів зливаємо каламутну рідину, потім викладаємо зерна в м’ясний склад, ще раз його перемішуємо.

Рис

Наповнюємо кожен плід приготовленої начинкою, закриваємо зрізаними кришечками, встановлюємо перці в широку каструлю «хвостиками» вгору.

фарширування перцю

Для різноманітності таким же способом фаршируємо попередньо очищені від насіння помідори.

фаршируємо помідори

Накриваємо нашу розкішну кулінарну композицію плоскою тарілкою. Таким способом утримуємо овочі в первісному положенні.

фаршировані овочі

Заливаємо їжу бутильованої водою або бульйоном, великі перці відварюємо протягом півтори години, для приготування невеликих екземплярів зменшуємо час теплової обробки на 30 хвилин.

Перець фарширований м'ясом і рисом в каструлі. Як приготувати фарширований перець в соусі

В кінці процесу витягаємо з каструлі тарілку, викладаємо підсмажені з томатом овочі.

percy-tushatsya-v-kastryule

фаршировані перці в бульйоні

Подаємо фаршировані перці зі свіжою сметаною і нарубаного зеленню.

фаршировані перці зі сметаною

Скільки варити фарширований перець з м’ясом і рисом в каструлі?

Я тушу на повільному вогні не менше 40 хвилин. Можна гасити і більше години так, щоб трохи булькало. Чим довше тушішь, тим ніжніше виходять овочі і фарш.

Для бажаючих іншого способу вживання додаємо в тарілки бульйон, перетворюємо їжу в повноцінне перша страва. Такі воістину універсальні можливості притаманні чудовій і корисного болгарському продукту! Читайте рецепти приготування перців в мультиварці.

Ссылка на основную публикацию