Новорічний салат «Мануелла» з червоною рибою сьомгою

Не знаєте, чим порадувати або здивувати гостей? У такому випадку рекомендуємо приготувати новорічний салат «Мануелла». Смачна страва з оригінальною подачею стане справжнім фаворитом на святковому столі. Повз такого частування ніхто не зможе пройти мимо.

Головним інгредієнтом новорічного салату є авокадо. Екзотичний фрукт надає салату особливу пікантність, робить його неймовірно смачним і апетитним. Крім того, авокадо — дуже корисний продукт. Він багатий на вітаміни клітковиною, фолієвою кислотою, вітамінами A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, H і K, а мінералами — хромом, міддю, цинком, магнієм, залізом, кальцієм, селеном і фосфором. Енергетична цінність екзотичного фрукта становить близько 160 Ккал.

У момент покупки рекомендуємо звернути увагу на авокадо. Зрілий плід має темну шкірку і маслянисту м’якоть зеленуватого відтінку. При натисканні на фрукті не повинно залишатися сильних слідів спеціальних засобів, які нерідко використовують для збереження товарного вигляду.

мануелла

Другим не менш важливим компонентом є слабосолона сьомга. Для приготування рекомендуємо використовувати саме цю рибу, так як вона прекрасно гармонує з іншими компонентами салату.

Інгредієнти;

  • авокадо — 1 шт .;
  • яйця — 4 шт .;
  • сир «Філадельфія» — 100 г;
  • великий свіжий огірок — 1 шт .;
  • плавлені сирки — 2 шт .;
  • слабосолона сьомга — 300 г;
  • сіль — на розсуд.

Для прикраси:

  • слабосолона сьомга — 70 г;
  • лимон — 1 часточка.

готуємо:

В першу чергу відварюємо яйця. У міру готовності охолоджуємо їх і очищаємо від шкаралупи. Відокремлюємо білки від жовтків.

Беремо тарілку і встановлюємо на неї рознімне кільце. Нарізаємо слабосоленую сьомгу на маленькі шматочки. Частина подрібненої риби викладаємо першим шаром. Так як сьомга сама по собі соковита, її змащувати нічим не будемо.

сьомга

Натираємо на крупній тертці яєчні білки. Викладаємо інгредієнт другим шаром. Трохи солимо за смаком і змащуємо сиром «Філадельфія».

білок

Беремо авокадо, очищаємо його від шкірки і видаляємо кісточку. М’якоть плоду нарізаємо на невеликі кубики.

авокадо

Викладаємо авокадо третім шаром. Зверху покриваємо інгредієнт сиром «Філадельфія».

сир

Натираємо на крупній тертці плавлені сирки і викладаємо їх четвертим шаром. Беремо огірки, очищаємо їх від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Викладаємо овоч п’ятим шаром. Покриваємо огірки сиром «Філадельфія».

огірки

Викладаємо решту риби, розподіляючи її по краях форми. Натираємо жовтки на дрібній тертці, після чого засипаємо ними середину салату. Заповнюємо прогалину між рибою і жовтками сиром «Філадельфія».

шари салату

Нарізаємо рибу на тонкі пластини. Формуємо з них трояндочки, після чого прикрашаємо рибними квіточками салат. На завершення додаємо часточку лимона. Відправляємо салат в холодильник на 1 годину. Через деякий час дістаємо новорічне блюдо, знімаємо рознімне кільце і подаємо делікатес до столу.

Посилання на відеорецепт — https://www.youtube.com/watch?v=PQLp90ayhl0

Автор: Вікторія Кравченко.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector