Зміст
У вас наближається торжество і ж ви чекаєте гостей, але не знаєте, чим можна здивувати присутніх, салат мімоза з сайра, класичний рецепт з фото якого ви знайдете в статті, вас виручить.
Блюдо стане своєрідною родзинкою вашого столу, адже привабливий зовнішній вигляд і насичений смак порадують кожного гостя. Заінтриговані? Тоді читайте статтю, яка допоможе вам приготувати легкий і швидкий салатик.
«Мімоза» з сайра: класичний рецепт салату з консервами і сиром
Салат «Мімоза» з вершковим маслом є одним з класичних, тому якщо ви не знаєте, що ж поставити на стіл, він вас виручить. Необов’язково бути кулінаром, щоб зробити блюдо, його приготування буде під силу кожному.
Отже, які ж інгредієнти знадобляться для даного салату?
- консервована сайра — 1 банка;
- варені круто яйця — 5 шт;
- твердий сир (відмінно підійде «Маасдам» — 140 г);
- головка цибулі;
- майонез;
- вершкове масло — 60-70 г;
- петрушка і кріп для прикраси.
Важливо! Зверніть увагу, універсальний рецепт робиться без моркви.
Перед початком роботи вам потрібно зварити яйця, очистити цибулю і нарізати його невеликими кубиками. Натерти білки і жовтки на дрібній тертці окремо один від одного, а потім приступити безпосередньо до самого приготування.
- Візьміть довгу пласку тарілку, т. К. Салат буде укладатися на неї в кілька шарів.
- Терті білки яєць викладіть на тарілку. Це і буде першим шаром. Зверху посипте дрібно натертим сиром, потім подрібненої сайра з банки. Намажте все майонезом. Викладіть кубики ріпчастої цибулі.
- Натріть на невеликій тертці вершкове масло, і викладіть поверх лука. Зверху посипте подрібненими жовтками.
- Прикрасьте блюдо гілочками петрушки, кропу, іншої зелені. Можете зробити з яйця і помідори невелику сонечко і прикрасити їй закуску. Подавайте «Мімозу» в холодному вигляді і насолоджуйтеся насиченим смаком.
Смачний салат Мімоза без сиру і масла
Існує кілька рецептів приготування цієї страви. Ви хочете проявити себе в ролі чудової господині? Спробуйте додати в «Мімозу» картоплю і моркву. Такий рецепт вийде небанальним і вразить гостей.
Потрібні інгредієнти:
- картопля — 2 шт .;
- банку сайри або скумбрії в маслі;
- варені яйця — 3 шт .;
- головка цибулі;
- морква — 2 шт .;
- майонезний соус.
Отже, розглянемо, як же покроково приготувати «Мімозу» з додаванням вареної моркви і картоплі.
- Відкрийте банку з рибою і акуратно злийте з неї масло. Гарненько подрібніть все за допомогою вилки. Зваріть 3 яйця, видаліть з них шкаралупу і дрібно поріжте білки з жовтками (окремо).
- Головку цибулі почистіть, наріжте дрібними кубиками. Зваріть моркву і картоплю, після чого натріть їх на дрібній тертці.
- Візьміть довгу неглибоку тарілку, на яку ви будете викладати шаруватий салат. По-перше, укладіть подрібнену рибу і полийте її майонезним соусом. По-друге, додайте ріпчасту цибулю, терту картоплю і знову залийте майонезом. Наступними шарами будуть морква, перемішана з соусом і білки. Завершать все жовтки, які змащувати не потрібно.
Поставте блюдо в холодне місце на кілька годин, попередньо прикрасивши петрушкою. Дайте верствам просочитися, і, через деякий час, витягніть салат з холодильника, подавши на стіл охолодженим. Смачного!
Мімоза — рецепт з яблуком, але без картоплі
Ще один незвичайний і креативний рецепт салату з сиром і яблуком буде під силу будь-якій господині.
Вам знадобляться:
- банка рибних консервів (сайра, тунець і т. д.);
- 2 морквини;
- 3 варені яйця;
- 140 г. твердого сиру;
- 1 яблуко, головка ріпчастої цибулі і майонез.
Отже, як же правильно зробити «Мімозу» з яблуком в домашніх умовах?
- Кубиками поріжте ріпчасту цибулю; виделкою розімніть рибу. Викладіть шар на плоску тарілку і покрийте зверху майонезом.
- Зверху викладіть нарізані білки, заливши їх майонезом. Потім додайте шар тертого твердого сиру.
- Натріть моркву і викладіть її в якості наступного шару, додавши майонезний соус.
- Дрібно порізане яблуко і шар картоплі покрийте майонезом, потім відправте блюдо в холодильник на 1,5 години.
- Подавайте закуску гостям і насолоджуйтеся приємним смаком!
Мімоза зі свіжим огірком — швидко, смачно, по річному
Блюдо, приготоване за рецептом, не залишить байдужими домочадців. Насичений зелений колір і смак будуть асоціюватися з теплим літом. Спробуйте приготувати дане блюдо, воно відмінно підійде для будь-яких ситуацій, будь то день народження, скромний сімейна вечеря, зустріч з друзями.
Для приготування вам знадобляться:
- петрушка кріп;
- майонез;
- 2 міцних огірочка;
- тунець в олії;
- 3 зварених круто яйця.
Замість тунця, ви можете брати будь-яку іншу рибу, наприклад, скумбрію, сайру. Тут все залежить тільки від вашого бажання.
Візьміть витягнуту тарілку, щоб було зручно викладати на неї салат шарами.
- Зваріть яйця, дрібно поріжте пластинками огірки, потріть окремо на дрібній тертці білки і жовтки.
- Візьміть зелень і змішайте її з огірком.
- На дно тарілки викладаємо посічену рибку, потім цибулю.
- Змащуємо все майонезом.
- Викладаємо яєчні білки і зелень з огірочками. Завершіть всі черговим шаром майонезу і прикрасьте дрібно натертими жовтками.
Готово!
Як ви бачите, варіацій приготування салату «Мімоза» досить багато, і кожен знайде собі рецепт до душі. Ви можете спробувати приготувати кілька варіантів, а потім вибрати той, що сподобається більше.
А може, ви вирішите додати свій інгредієнт, і нове блюдо стане «візитною карткою» вашого столу? У будь-якому випадку бажаю вам удачі. Сподобалася стаття? Діліться нею в соціальних мережах зі своїми друзями, а також підписуйтесь на мій блог, щоб не пропустити нові оригінальні рецепти. Бажаю успіхів!