Салат Мімоза з сайра — 4 рецепта

У вас наближається торжество і ж ви чекаєте гостей, але не знаєте, чим можна здивувати присутніх, салат мімоза з сайра, класичний рецепт з фото якого ви знайдете в статті, вас виручить.

салат мімоза з сайра

Блюдо стане своєрідною родзинкою вашого столу, адже привабливий зовнішній вигляд і насичений смак порадують кожного гостя. Заінтриговані? Тоді читайте статтю, яка допоможе вам приготувати легкий і швидкий салатик.

«Мімоза» з сайра: класичний рецепт салату з консервами і сиром

Салат «Мімоза» з вершковим маслом є одним з класичних, тому якщо ви не знаєте, що ж поставити на стіл, він вас виручить. Необов’язково бути кулінаром, щоб зробити блюдо, його приготування буде під силу кожному.

Отже, які ж інгредієнти знадобляться для даного салату?

  • консервована сайра — 1 банка;
  • варені круто яйця — 5 шт;
  • твердий сир (відмінно підійде «Маасдам» — 140 г);
  • головка цибулі;
  • майонез;
  • вершкове масло — 60-70 г;
  • петрушка і кріп для прикраси.

Важливо! Зверніть увагу, універсальний рецепт робиться без моркви.

Перед початком роботи вам потрібно зварити яйця, очистити цибулю і нарізати його невеликими кубиками. Натерти білки і жовтки на дрібній тертці окремо один від одного, а потім приступити безпосередньо до самого приготування.

  1. Візьміть довгу пласку тарілку, т. К. Салат буде укладатися на неї в кілька шарів.
  2. Терті білки яєць викладіть на тарілку. Це і буде першим шаром. Зверху посипте дрібно натертим сиром, потім подрібненої сайра з банки. Намажте все майонезом. Викладіть кубики ріпчастої цибулі.
  3. Натріть на невеликій тертці вершкове масло, і викладіть поверх лука. Зверху посипте подрібненими жовтками.
  4. Прикрасьте блюдо гілочками петрушки, кропу, іншої зелені. Можете зробити з яйця і помідори невелику сонечко і прикрасити їй закуску. Подавайте «Мімозу» в холодному вигляді і насолоджуйтеся насиченим смаком.

мімоза з прикрасою

Смачний салат Мімоза без сиру і масла

Існує кілька рецептів приготування цієї страви. Ви хочете проявити себе в ролі чудової господині? Спробуйте додати в «Мімозу» картоплю і моркву. Такий рецепт вийде небанальним і вразить гостей.

Потрібні інгредієнти:

  • картопля — 2 шт .;
  • банку сайри або скумбрії в маслі;
  • варені яйця — 3 шт .;
  • головка цибулі;
  • морква — 2 шт .;
  • майонезний соус.

Отже, розглянемо, як же покроково приготувати «Мімозу» з додаванням вареної моркви і картоплі.

  1. Відкрийте банку з рибою і акуратно злийте з неї масло. Гарненько подрібніть все за допомогою вилки. Зваріть 3 яйця, видаліть з них шкаралупу і дрібно поріжте білки з жовтками (окремо).
  2. Головку цибулі почистіть, наріжте дрібними кубиками. Зваріть моркву і картоплю, після чого натріть їх на дрібній тертці.
  3. Візьміть довгу неглибоку тарілку, на яку ви будете викладати шаруватий салат. По-перше, укладіть подрібнену рибу і полийте її майонезним соусом. По-друге, додайте ріпчасту цибулю, терту картоплю і знову залийте майонезом. Наступними шарами будуть морква, перемішана з соусом і білки. Завершать все жовтки, які змащувати не потрібно.

готуємо салат мімоза

Поставте блюдо в холодне місце на кілька годин, попередньо прикрасивши петрушкою. Дайте верствам просочитися, і, через деякий час, витягніть салат з холодильника, подавши на стіл охолодженим. Смачного!

Мімоза — рецепт з яблуком, але без картоплі

Ще один незвичайний і креативний рецепт салату з сиром і яблуком буде під силу будь-якій господині.

Вам знадобляться:

  • банка рибних консервів (сайра, тунець і т. д.);
  • 2 морквини;
  • 3 варені яйця;
  • 140 г. твердого сиру;
  • 1 яблуко, головка ріпчастої цибулі і майонез.

Отже, як же правильно зробити «Мімозу» з яблуком в домашніх умовах?

  1. Кубиками поріжте ріпчасту цибулю; виделкою розімніть рибу. Викладіть шар на плоску тарілку і покрийте зверху майонезом.
  2. Зверху викладіть нарізані білки, заливши їх майонезом. Потім додайте шар тертого твердого сиру.
  3. Натріть моркву і викладіть її в якості наступного шару, додавши майонезний соус.
  4. Дрібно порізане яблуко і шар картоплі покрийте майонезом, потім відправте блюдо в холодильник на 1,5 години.
  5. Подавайте закуску гостям і насолоджуйтеся приємним смаком!

мімоза з яблуками

Мімоза зі свіжим огірком — швидко, смачно, по річному

Блюдо, приготоване за рецептом, не залишить байдужими домочадців. Насичений зелений колір і смак будуть асоціюватися з теплим літом. Спробуйте приготувати дане блюдо, воно відмінно підійде для будь-яких ситуацій, будь то день народження, скромний сімейна вечеря, зустріч з друзями.

Для приготування вам знадобляться:

  • петрушка кріп;
  • майонез;
  • 2 міцних огірочка;
  • тунець в олії;
  • 3 зварених круто яйця.

Замість тунця, ви можете брати будь-яку іншу рибу, наприклад, скумбрію, сайру. Тут все залежить тільки від вашого бажання.

Візьміть витягнуту тарілку, щоб було зручно викладати на неї салат шарами.

  1. Зваріть яйця, дрібно поріжте пластинками огірки, потріть окремо на дрібній тертці білки і жовтки.
  2. Візьміть зелень і змішайте її з огірком.
  3. На дно тарілки викладаємо посічену рибку, потім цибулю.
  4. Змащуємо все майонезом.
  5. Викладаємо яєчні білки і зелень з огірочками. Завершіть всі черговим шаром майонезу і прикрасьте дрібно натертими жовтками.

мімоза з огірком

Готово!

Як ви бачите, варіацій приготування салату «Мімоза» досить багато, і кожен знайде собі рецепт до душі. Ви можете спробувати приготувати кілька варіантів, а потім вибрати той, що сподобається більше.

А може, ви вирішите додати свій інгредієнт, і нове блюдо стане «візитною карткою» вашого столу? У будь-якому випадку бажаю вам удачі. Сподобалася стаття? Діліться нею в соціальних мережах зі своїми друзями, а також підписуйтесь на мій блог, щоб не пропустити нові оригінальні рецепти. Бажаю успіхів!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector