Кролик в духовці: 5 смачних і простих рецептів

Добрий день. Як приготувати кролика, щоб м’ясо було соковитим і м’яким. Кролик — не надто поширений продукт, нечасто зустрічається на наших столах. А даремно! Блюдо з дієтичного м’яса корисне і смачне!

Є багато способів готування м’яса кролика, в поєднанні з різними продуктами, в духовці, в мультиварці, в скороварці. Ви напевно знайдете відповідний. А я, наскільки зможу, допоможу, поділившись інформацією.

Як приготувати кролика в духовці, щоб м’ясо було соковитим і м’яким

Кролик кролику ворожнеча. Найбільш смачне і ніжне м’ясо у молоденького тваринного, якому майже 5 місяців.

м'ясо кролика

Воно складається з м’язів, жиру майже немає. Особливість м’яса кролика: м’язи і жир практично ніколи не змішуються, тому воно щільне. Зазвичай тушка важить приблизно півтора кілограма. Чим більше вага, тим дорослішими кролик. Додатковий критерій — колір м’яса. Біло-рожевий відтінок з віком стає темніше.

підготуємо м’ясо

Тушку потрібно розділити на дві частини по поперековій хребця. Нижню добре запікати і смажити, в ній сполучної тканини мало. Верхню частину краще гасити (в вершках, вини, сметані), варити або робити з неї рагу. Цілком кролика готують, але за смаковими якостями страви з цілої тушки поступаються, приготованим з різних частин окремо.

Незважаючи на свою ніжність, кроляче м’ясо потребує тривалого вимочування (від 2 до 5 годин залежно від розміру тушки) або маринуванні. Завдяки попередньої підготовки м’ясо стає більш ніжним і приємним на смак. Вимочують тушку в воді, сироватці, молоці.

В якості маринаду використовують біле вино (воно добре прибирає специфічний запах і смак), винний оцет, сметану, оливкова олія, мінеральну воду зі спеціями (лавровий лист, часник, перець, цибуля). Прекрасно відтіняють і збагачують смак страв з кролика розмарин, чебрець, гвоздика, базилік, орегано.

Підбір посуду

Для запікання чудово підійде качатницю, для смаження — сотейник, сковорода або казан, для варіння — звичайна емальована каструля.

посуд

Кролик в духовці з картоплею і сметаною

Багато продуктів в поєднанні зі сметаною незрівнянні. А кролик в сметані — справжні ласощі. Один рецепт для духовки привернув мою увагу своєю простотою.

Отже, крім самого кролика (вагою приблизно кілограм), нам знадобиться:

  • 200-250 г сметани;
  • дві, три цибулини (в залежності від розміру);
  • 120 г борошна;
  • 100 г. слив. масла;
  • два лавр. листочка;
  • сіль, приправи і перець за смаком.

готуємо:

  1. Тушку розділити на порції, промити. Посипати приправами, залити водою і залишити на п’ять годин маринуватися.
  2. Прибравши серветкою надлишки рідини, обкатати м’ясні шматочки в борошні.
  3. Прогріти сковороду і підсмажити м`ясце в маслі до рум’яної скоринки.
  4. Додати окремо обсмажену цибулю.
  5. Залити водою (яку використовували для маринування), тушкувати до її випарювання.
  6. Додати до відварного м’яса спеції, залити сметаною, прибрати утятницу в духову шафу (200 градусів).

кролик в сметані

Сметана підрум’янилася? Страва готова! Подавайте з відвареною картоплею.

Як приготувати кролика з майонезом

Любителям пива в якості альтернативи копченим продуктам, запропонуйте на пробу кролика в пиві. Є різні рецепти приготування кролятини в пінному напої. Запропоную один.

Буде потрібно:

  • тушка кролика;
  • перець і чорний, і червоний;
  • майонез — три ст. ложки;
  • цибулина;
  • універсальна приправа до м’яса;
  • раст. масло — чотири ст. л .;
  • пиво — ½ літра;
  • фольга харчова.

Діємо так:

  1. Промиту кролячу тушку розділити на шматочки.
  2. Додати цибулю, майонез, перець або іншу приправу, добре перемішати і дві години не чіпати.
  3. В добре прогрітому маслі обсмажити до скоринки м’ясні шматочки.
  4. Додати в казан лук з маринаду, залити все пивом, поставити в духовку (t — 200 МЉС) на одну годину, накривши фольгою.
  5. Фольгу видалити і ще 30 хвилин томити блюдо в духовці.

кролик в пиві

Готуємо кролика в мультиварці: рецепт з часником

Приготувати кролика в мультиварці, щоб м’ясо було соковитим, просто. Рецепт з чорносливом зацікавив мене.

На два кілограми філе потрібно:

  • 0,2 кг чорносливу (при необхідності попередньо замочити);
  • три зубчики часнику;
  • морква — 2 шт;
  • цибуля — 2 шт;
  • дві ст. ложки раст. масла;
  • кетчуп — 3 ст. ложки (можна сметани або майонезу);
  • 1,5 чайної ложечки гірчиці;
  • за смаком — сіль, спеції.

Готуємо так:

  1. Прогріти масло в мультиварці.
  2. Помішуючи обсмажувати в ньому 30 хвилин, нарізане на шматочки м’ясо. Підійде режим «Жарка», «Випічка».
  3. Овочі, очищені і нарізані, додати до м’яса і підсмажувати все ще хвилин десять.
  4. Додати води, щоб вийшло дві третини чаші. Змішати м’ясо з кетчупом (сметаною або майонезом), гірчицею і спеціями, посолити, перемішати.
    Режим «Гасіння» встановити на одну годину.
  5. Через півгодини гасіння додати чорнослив.
  6. Незадовго до готовності додати, вичавлений через прес часник.

Страва готова, кличте домочадців на обід. В мультиварці кролик вийде м’яким, смачним. На гарнір приготуйте картопля, рис, овочі.

Кролик в мультиварці

Кролик в рукаві для запікання в сметанному соусі в духовці

Ще один спосіб приготувати м’ясо — запекти його в рукаві. На мій погляд, будь-яке м’ясо, приготоване в фользі, якщо його не перетримати, буде незрівнянно. Не виняток і кролик.

Підготуйте:

  • кроляче м’ясо — одну тушку;
  • масло оливи — 100-150 мл;
  • сметану — грам 300;
  • п’ять часникових зубчиків;
  • стакан вина білого сухого;
  • за смаком — перець і сіль, базилік

Готуємо так:

  1. Розділивши тушку на шматки і охолодивши їх, змастити маринадом (подрібнений часник, сіль, спеції і половину масла оливи). Надіслати м’ясо в холодильник на три-чотири години.
  2. На розігрітій сковороді змішати розтоплене вершкове масло і, оливкове, обсмажити м’ясні шматочки. Укласти їх в форму, в якій будете запікати.
  3. Соус робиться так: потримати вино в сковорідці кілька хвилинок на слабкому вогні і перемішати зі сметаною. Потім ще хвилини 3-4 згасити з сіллю і спеціями.
  4. Залити м’ясо соусом і запакувати в рукаві. У духовку поставити приблизно на півтори години (t — 200 МЉС).

Кролик в рукаві

Існує багато рецептів: кролик у вині, кролик в різних соусах, в духовці з картоплею, в скороварці, шашлик і рагу з кролятини. Всі рецепти з дієтичного м’яса не перелічити в одній статті.

Зі знанням справи вибирайте тушку, не шкодуйте часу на замочування, маринування …

Ну ось, мабуть, і все. Сподіваюся, ви знайшли рецепт коронного блюда.

Діліться статтею з друзями і повертайтеся на «Острівець позитиву» за новими рецептами!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector