Шашлик зі свинини: 7 рецептів маринаду для шашлику, щоб м’ясо стало м’яким і соковитим

Сьогодні ви дізнаєтеся, як зробити шашлик зі свинини. Ми з вами приготуємо найсмачніший маринад.

шашлик зі свинини найсмачніший маринад щоб м'ясо було м'яким

Дуже смачні шашлики виходять не тільки з баранини, як вважають багато хто, але і зі свинини. Я, наприклад, баранину зовсім не їм.

Якщо приготувати м’ясо правильно, то шашлики будуть соковитими, м’якими, пікантними.

Важливо знати: як приготувати маринад, скільки по часу маринувати, що додати. У кожного шеф-кухаря є фірмовий рецепт, але далеко не кожен розповість вам про тонкощі і хитрощі.

Як приготувати смачний маринад для соковитого і м’якого шашлику

Я одного разу приставала до кухаря з проханням розкрити секрети приготування маринаду, але мені практично нічого не вдалося дізнатися. Справа була в Гірському Алтаї. Ми на машині подорожували по Чуйскому тракту, там уздовж дороги стоять затишні кафе. Мій син попросив шашлик, ми зупинилися.

Арсенію принесли замовлення. Дитина з великим задоволенням ласував шашлик з цибулею і кетчупом. Нагодувати моєї дитини складно, він завжди знайде якусь причину, і в останній момент відмовиться від їжі. Я вирішила спробувати на смак один шматочок м’яса. Він був м’який і смачний. «З чого приготований шашлик?» — питання я задала офіціантові і була здивована. Шашлик був з баранини. Але я не їм баранину, а запах баранини відчуваю за версту!

Мені захотілося поспілкуватися з кухарем. Я вийшла на вулицю і підійшла до мангалу. Кухар мені привітно посміхнувся, зав’язалася бесіда.

Секрет приготування маринаду, на превеликий жаль, мені не вдалося дізнатися, свій фірмовий спосіб хлопець тримає під замком комори. Але дещо він мені все ж повідав.

шашлик на багатті

На кожному шматочку баранини він робить невеликі надрізи ножем: з одного боку поперек, з іншого — уздовж. Укладає м’ясо на стіл одним шаром, зверху кладе товстий шар цибулі і рясно посипає цибулю сіллю. Так баранина маринується всю ніч.

Вранці він готує інший маринад, рецепт якого мені не вдалося дізнатися.

  1. Всі кращі варіанти приготування маринаду, які мені відомі, ви прочитаєте в статті. Ми розглянемо основні секрети і способи приготування смачних шашличків. Який маринад здасться вдалим, вирішувати вам. Спробуйте вибрати потрібний варіант, зі списку мною запропонованих.
  2. Для страви вибирають різні шматочки свинячого м’яса в залежності від уподобань. Це може бути частина лопатки і стегенця. Ми перед пікніком на дачі набуваємо корейку.
  3. Важливо вибирати свинину хорошої якості, від м’яса залежить смак майбутнього шашлику. Чим молодша тварина, тим свинина світліше. На ній є жовті прожилки? Краще відкласти її сторону. На хорошому свіжому шматку жир розподілений досить рівномірно і має світло-жовтий відтінок.
  4. Маринувати м’ясо краще в емальованому, скляному, глиняному посуді.
  5. Залізні, алюмінієві і дерев’яні ємності не годяться. Залізо сприяє окисленню, смак свинини може змінитися і зіпсуватися. Уникаючи отруєння, краще не ризикувати.
  6. Розріжте шматочки поперек волокон, залишаючи прожилки. І не шкодуйте лука, його багато не буває.

Маринад для шашлику зі свинини з ківі

На приготування маринаду не буде потрібно багато часу.

В процесі задіяні такі інгредієнти:

  • 2 шт. фрукта ківі (можна замінити лимоном);
  • 2 — 2,5 кг шийки свинини;
  • 4 великі цибулини;
  • різна приправа на ваш смак, можна купити суміш приправ;
  • зелень не обов’язково.

Процес приготування:

Кладемо шматочки свинини в каструлю і додаємо до них цибулю порізану півкільцями.

м'ясо і ківі

Дрібно рубаємо зелень і висипаємо до м’яса, потім додаємо спеції.

цибуля і м'ясо

Очищаємо ківі і натираємо його на тертці. Після цього розминаємо фрукт руками, маса виділить сік. Додамо його в загальну ємність.

розм'якшене ківі

Перемішуємо компоненти і залишаємо суміш на 2 години.

Поки настоюється маса, ви спокійно займайтеся розпалом багаття і установкою мангала. М’ясо по рецепту готується швидко, рекомендую взяти його собі на замітку.

маринад з ківі для шашлику

Важливо не перетримати шашлик в соусі довше покладеного часу, інакше він вийде пухким. Ківі сприяє розм’якшенню волокон. Замість ківі можна взяти лимон, кислий сік має схожий ефект.

Рецепт маринаду для шашлику з кефіром

Багато любителів смачних шашликів користуються даними рецептом. Блюдо на кефірі виходить соковитим і м’яким смак. Шашлик, приготований за запропонованим рецептом, сподобається всій родині.

Підготуйте наступні продукти:

  • 1 кг молодої свіжої свинини;
  • 2 цибулини (можна взяти більше, але не менше);
  • 0,5 л кефіру нежирного;
  • приправу.

Процес приготування:

Гарненько промиваємо м’ясо в проточній воді. Потім його можна просушити на паперовій серветці.

ріжемо м'ясо

Нарізаємо свинину на шматочки і закладаємо в миску.

шматочки м'ясо

Ріжемо цибулю півкільцями і додаємо до м’яса.

Посипаємо спеціями, заливаємо кефіром і перемішуємо.

м'ясо і кефір

Накриваємо посуд і ставимо в холодильник на 6 годин.

свинина

Шматочки прожарюйте до появи золотистої скоринки.

Mapінaд для шaшликa нa кeфіpe

Шашлик подобається багатьом, але якщо ви припускаєте відпочити теплим літнім днем ​​на природі, не залишайте надовго м’ясо в кефірному маринаді, воно швидко зіпсується.

Самий соковитий маринад для свинини з томатом і лимоном

Заздалегідь приготуємо:

  • 2 кг свинини;
  • 4-6 цибулин;
  • 500 г томатної пасти;
  • 80-100 гр холодної води;
  • півсклянки соку лимона;
  • приправу (перець горошком, базилік, коріандр);
  • сіль.

Процедура готування:

  1. Для початку, потрібно промити м’ясо і обробити його на шматки такого розміру, щоб було зручно їх нанизувати на шампури.
  2. Посипаємо шматочки спеціями і солимо.
  3. Очищаємо цибулини і нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями. Кладемо цибулю і свинину в спільний посуд.
  4. В окремій ємності ми будемо готувати маринад. Змішуємо воду, сік лимона і томатну пасту. Отриману суміш додаємо до м’яса з цибулею і добре заважаємо. Свинина в цьому маринаді повинна настоюватися всю ніч в прохолодному місці.

Замість томатної пасти використовуйте томатний сік.

Маринуємо свинину з томатом

В якості приправи підійде червоний, чорний перець, карі, лавровий лист.

Маринад для шашлику по-вірменськи на мінеральній воді з приправами

Для м’яса по-вірменськи краще брати частину свинячої шийки, готову страву вийде ніжним.

Для шашликів нам буде потрібно:

  • 4 кілограми свинини;
  • один кілограм цибулі;
  • півлітра мінеральної води;
  • сіль;
  • приправа (коріандр, паприка, чорний перець, сушені томати).

Процес приготування:

Ріжемо м’ясо на шматки і складаємо його в каструлю.

шматки м'яса

Ріжемо цибулю і додаємо його до свинини.

цибуля

В отриману суміш насипаємо приправу і сіль. Зерна кінзи можна перемолоти. Не забудьте додати сушені помідори.

шашлик в мінералці

Гарненько пам’ятайте масу, щоб вона пустила сік, і залийте її мінералкою.

М'ясо по-вірменськи

Поставте суміш у холодильник на всю ніч. На наступну добу ви можете приступати до приготування шашликів. Залишками маринаду з мінералкою поливайте шашличок в процесі смаження.

Шашлик з гранатовим соком — пальчики оближеш

Кислі фрукти, сік граната сприяють розм’якшенню м’ясних волокон і надають смакову родзинку готового блюда. Для маринування підійде натуральний стовідсотковий сік граната.

Підготуйте наступні інгредієнти:

  • 1 кілограм свинини;
  • 3 цибулини;
  • 1 стакан свіжовичавленого гранатового соку;
  • приправи;
  • сіль.

Процес приготування:

Очищаємо цибулю і трьом його на крупній тертці. Можна використовувати блендер, але простежте за тим, щоб не вийшло пюре, а саме дрібні шматочки.

цибуля на тертці

Промийте свинину і розріжте її на шматки середнього розміру.

пісна свинина

Кожен шматочок натріть сіллю і приправами. Мелений перець цілком підійде. Масу пересипте в загальну ємність і добре пам’ятаєте. Додайте до неї сік граната. Виливайте його повільно, постійно помішуючи, щоб м’ясо краще просочилося.

гранатовий сік для шашлику

Закрийте посуд кришкою і залиште на годинку. Після цього заберіть маринад в холодильник ще на 10 годин.

Займіться підготовкою мангала, розведіть багаття. Коли вуглинки почнуть тліти, приступите до процесу обсмажування. Постійно перевертайте шампури. Готовність перевірте, проткнувши шматочок м’яса ножем. Він виділяє світлий сік? Значить страва готова.

М'ясо з гранатовим соком

Вам обов’язково сподобається шашлик, приготований в цьому маринаді. Він виходить соковитим і надзвичайно смачним.

М’який і смачний шашличок на червоному вині з цибулею

Один з особливих видів маринаду — маринад з використанням червоного вина.

Компоненти, які нам будуть потрібні:

  • 1,5 кілограма свинини;
  • 3 цибулини;
  • 300 мл червоного вина;
  • спеції;
  • сіль.

Процес приготування:

  1. Ріжемо цибулини кільцями і викладаємо їх на дно посуду.
  2. Обполіскуємо м’ясо і просушують за допомогою паперових серветок. Нарізаємо його невеликими шматочками і кладемо поверх лука.
  3. Посипаємо приправами і солимо. Можна використовувати суху паприку.
  4. Поливаємо вином і перемішуємо суміш.
  5. Накриваємо посуд кришкою і залишаємо маринуватися на 1 годину. Потім прибираємо в холодильник на ніч.

Маринуємо свинину з вином

Під час приготування поливаємо шашлик маринадом з вином. Щоб він присмажився з усіх боків, не забувайте його перевертати. Подавайте гаряче блюдо зі свіжими овочами.

Маринад для свинини з гірчицею, майонезом, цибулею, лимоном

Такий маринад оцінять любителі гірчиці. Вона вдало поєднується з м’ясом.

Необхідні компоненти:

  • свинина;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 5 цибулин;
  • сік 1 лимона;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • лаврушка;
  • приправи;
  • сіль.

маринад з гірчицею

Процес приготування:

  1. Ріжемо м’ясо і викладаємо його в миску.
  2. Посипаємо приправами. Додаємо лаврушку, гірчицю, майонез.
  3. Цибулини ріжемо на кільця і ​​висипаємо до свинини. Збризгуємо соком одного лимона.
  4. Добре заважаємо суміш. Прибираємо в холодильник на 7 годин. Можна поставити під прес.
  5. Маринаду виходить трохи, але розбавляти його не слід. Гарненько пам’ятайте суміш руками і поставте зверху вантаж, щоб виділилося досить соку.

маринад з гірчицею

Пробуйте готувати за різними рецептами і знаходите кращий метод приготування. Тоді у вас обов’язково вийде шашлик м’який, смачний, соковитий.

Підписуйтесь на новини блогу і розповідайте друзям про «Острівець позитиву». Не пропустіть нові рецепти!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector