Гаряче на Новий рік 2020: рецепти з фото прості і смачні

З настанням свят кожна господиня думає що приготувати на гаряче на Новий рік. Адже в 2020 році потрібно ретельно продумати меню, включити тільки найсмачніші і ситні основні страви з м’яса або риби, які сподобаються господині майбутнього року — Білій Пацюкові.

Для приготування основних гарячих страв на святковий стіл, як правило, використовують м’ясо або рибу. М’ясні блюдо можна приготувати з свинини, яловичини, курки, качки або використовувати дієтичне м’ясо індички Різноманіття рибних страв вразить будь-яку уяву.

У наш добірці рецептів смачних новорічних гарячих страв найпростіші, але дуже смачні варіанти приготування. Вам залишилося тільки вибрати і здивувати своїх гостей кулінарними здібностями.

Гаряче на Новий рік 2020 з індички: святкові рецепти

Індичка в духовці: соковита і м’яка шматочками

Смажені стегна індички — соковите, дуже смачне, що тане в роті м’ясо. Ідеально підходить для новорічного столу. Зазвичай найпростіші страви, які не вимагають багато інгредієнтів, є кращими і найсмачнішими стравами. Перед запіканням, при бажанні можна вжалити кістки. Або замінити стегна на філе індички.

Інгредієнти:

  • близько 1300 г індичатина (на кості);
  • маринад: 3 ст. л. меду;
  • 5 ст. л. кетчупу;
  • 2 ст. л. гірчиці;
  • 1 ст. л. паприки;
  • 1 ст. л. майорану;
  • 1 ч. Л. приправи прованські трави;
  • 2 ч. Л. чорного меленого перцю;
  • 3 десертні ложки солі;
  • 4 дрібно нарізаних зубчика часнику;
  • 2 столові ложки олії;
  • 3 столові ложки води.

Як смачно запекти філе індички в духовці — покроковий рецепт з фото:

Очистіть м’ясо від хрящів і зайвого жиру. Вимийте і висушіть паперовим рушником або тканиною. Гострим ножем акуратно зробіть надрізи на шкірі.

Гаряче на Новий рік 2020: рецепти індичкою

Підготуйте маринад для запікання індички в духовці. Покладіть всі інгредієнти маринаду в миску і добре перемішайте.

Гаряче на Новий рік 2020: рецепти в духовці

Покладіть м’ясо в жаростійкий посуд і розподіліть маринад по всій поверхні м’яса.

Гаряче на Новий рік 2020: рецепти з фото

Залиште м’ясо індички в маринаді на 3-4 години.

Гаряче на Новий рік 2020: що готувати нове і цікаве на святковий стіл

Після закінчення часу, накрийте посуд з м’ясом кришкою або алюмінієвою фольгою. Розігрійте духовку до 200 градусів і поставте м’ясо. Запікати 30 хвилин, після чого зменшити температуру до 180 градусів.

Гаряче на Новий рік 2020: рецепти з фото прості

Запікати ще приблизно 60-70 хвилин. Після цього зняти кришку або фольгу і випікати 10 хвилин для утворення хрусткої скоринки на м’ясі. Подавати на святковий стіл запечене в духовці м’ясо індички слід гарячим.

Гаряче на Новий рік 2020: рецепти з фото смачні

Рагу з філе індички з овочами на сковороді

Інгредієнти:

  • 1 кг індички (вага тільки м’яса без кісток);
  • 2 столові ложки олії;
  • 1/2 цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки соєвого соусу;
  • за бажанням 1/3 склянки сухого білого вина або пива;
  • спеції: 1 чайна ложка паприки, 1 чайна ложка сушеного орегано, 2 лаврові листки, 2 запашних перцю;
  • за бажанням 4 шматочки в’ялених помідорів;
  • 2 чашки бульйону або води;
  • 1 столова ложка пшеничного борошна;
  • за бажанням: 3 столові ложки вершків 30%.

Як готувати:

Наріжте м’ясо на 2 см шматочки. Розігрійте каструлю з товстим дном або сковороду з кришкою. Залийте оливкова олія і, після нагрівання, покладіть м’ясо, ретельно обсмажте з кожного боку (близько 10 хвилин).

Додайте нарізаний кубиками цибулю і очищений подрібнений часник. Смажити, постійно помішуючи, поки цибуля не стане прозорим і інгредієнти не підрум’яняться.

Налийте соєвий соус і вино або пиво, якщо вирішили їх використовувати. Гасіть близько 2 хвилин. Додайте мелену паприку, орегано, лавровий лист і запашний перець, подрібнені сушені помідори і мелений перець.

Залийте бульйоном або водою і доведіть до кипіння. Посоліть, накрийте рагу з індички кришкою і тушкуйте на повільному вогні близько 1 години, поки м’ясо не стане м’яким.

Рагу загустіть за допомогою соусу: обсмажте борошно на маленькій сковороді, постійно помішуючи дерев’яною ложкою. Додайте ложку бульйону, перемішайте. Влийте в сковороду бульйон, перемішайте. Додайте вершки. Змішайте соус з майже готовим м’ясом індички і тушкуйте ще хвилин 5-10. Найсмачніше рагу з м’яса індички з підливою і овочами, приготоване на сковороді готове. Можна відразу ж гарячим подавати на святковий стіл.

Гаряче на Новий рік 2020: м'ясні страви

Що приготувати на гаряче на Новий рік 2020 з яловичини

Ростбіф з яловичини з грибами: класичний рецепт

Якщо ви не знаєте, що можна приготувати з яловичини на новорічний стіл, рекомендуємо дуже смачне і одночасно просте в приготуванні святкове блюдо — Ростбіф з грибним соусом. Готувати швидко, на приготування піде близько 30 хвилин. Час маринування 30 хв. Таке м’ясне гаряче обов’язково потрібно включити в святкове меню на Новий рік 2020.

На 6 порцій потрібно:

  • 1 ч. Ложка апельсинового мармеладу;
  • 6 ст. ложок червоного винного оцту;
  • 3 ст. ложки м’ясного бульйону (концентрат);
  • 4 ст. ложки олії з волоських горіхів;
  • 4 ст. ложки рослинної олії;
  • сіль, мелений чорний перець;
  • 12 скибочок ростбіфа (по 80 г кожен);
  • 200 г печериць;
  • 2 ст. ложки вершкового масла;
  • 200 г листя салату;
  • 1 червона цибулина;
  • 40 г хрону (консервованого).

Як приготувати смачно свинину на святковий стіл:

  1. Мармелад змішати з 4 столовими ложками рослинного масла. Посолити, поперчити. На 30 хв покласти в цей маринад ростбіф.
  2. Печериці очистити, розрізати навпіл. Загасити в гарячому вершковому маслі 5 хв. Посолити і поперчити.
  3. Салат помити, обтрусити від крапель. Цибулю нарізати дрібними кубиками.
  4. Дістати м’ясо з маринаду. Розтерти залишки оцту, рослинного масла і хрону. Додати нарізану цибулю.
  5. Салат розкласти по тарілках разом з скибочками ростбіфу і печерицями. Полити маринадом і подавати на святковий стіл гарячим.

ростбіф з цибулею і грибами

Медальйони з яловичини: як приготувати ніжними і м’якими

Якщо ви вирішили готувати на новорічний стіл основні страви з яловичини або телятини, можна приготувати ніжні і соковиті медальйони з м’яса. Святкове гаряче блюдо готується швидко і у вас залишиться час на підготовку до свята. Час приготування страви 1 ч. 10 хв. Приступимо!

Інгредієнти для приготування медальйонів (на 4 порції):

  • 500 г яловичої вирізки;
  • 120 г бекону;
  • 500 г відвареного рису;
  • 4 помідори;
  • 2 свіжі огірки;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 морква;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • Зелень салату;
  • 5 ст. л. рослинної олії.

Приготування яловичих медальйонів:

1. Яловичу вирізку наріжте медальйонами і маринують 10 хвилин в 2 ст, л. соєвого соусу, сухого аджике, спеціях. Обсмажте на сковороді з обох сторін (по 6-7 хвилин з кожного боку).

2. Свіжі огірки і листя салату наріжте тонкою соломкою і заправте 1 ст. л. соєвого соусу. Помідори і цибулю наріжте кільцями, обсмажте на сковороді без масла.

3. Для гарніру болгарський перець, морква, ріпчаста цибуля очистіть і наріжте дрібними кубиками. Бекон також наріжте дрібними кубиками і обсмажте на сковороді разом з овочами, додайте відварений рис, тертий часник, 1 ст. л. соєвого соусу, кунжутне масло. Все перемішайте і через хвилину зніміть з вогню. Подайте до яловичини томатний кетчуп. Він найбільш підходить для цієї страви.

От і все! М’які і соковиті медальйони з яловичини готові. Приємного вам апетиту і смачного Нового року 2020!

Медальйони з телятини

Гаряче з курки на Новий рік: прості і смачні рецепти

Перепелиці в духовці: як смачно запекти перепелів до свята

Чудова ідея для меню до Нового року! М’ясо птиці, а ще й таке ніжне як перепілки, буде чарівним доповненням оригінального, святкового застілля.

Ідеальний варіант швидкого і оригінального блюда для новорічного столу. Готується на раз — два — три! Просто, швидко і смачно! Якраз саме такі страви виручають нас в моменти браку часу! Меню до Нового року — справа дуже відповідальна.

Потрібно встигнути приготувати смакоту, прикрасити будинок до свята, придумати розваги для дітлахів і гостей … і при цьому ще й встигнути навести марафет і бути найчарівнішою і привабливою, як ніби не ви стояли і біля плити кілька годин, і вже звичайно не ви продумали і прикрасили цілий будинок у святкове вбрання!

Рецепт цієї страви запозичений у шеф-кухаря мисливського ресторану, це було коронне пропозицію від шефа. І тепер це ефектне і смачна страва стане невід’ємною частиною будь-якого домашнього святкового застілля і вашим коронною стравою.

На гарнір до перепелам можна подати запечена картопля.

Інгредієнти:

  • перепел — 4 шт .;
  • смужки бекону — 4 шт .;
  • лавровий лист-4 шт .;
  • перець болгарський (великий) — 4 шт .;
  • масло вершкове — 4 ч. л.
  • сіль, перець, спеції — за смаком.

приготування:

Для початку підготуємо перці: для цього їх моєму, обрізаємо плодоніжки і позбавляємося від всіх насіння. Перепелів солимо, перчимо і натираємо спеціями.

Кожного перепела обертаємо смужкою бекону поперек, всередину тушки кладемо по лаврового листа. Перепелів встановлюємо «вниз головою» в болгарський перець, змащуємо виступаючі з перцю ніжки перепелів вершковим маслом. Деко застилає папером для випічки, щоб перці не підгорає і ставимо на папір перці з перепелами.

Накриваємо фольгою кожного перепела. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів і запікаємо перепелів 30 хвилин, потім видаляємо фольгу і підрум’янюємо перепелів до золотистої скоринки ще хвилин 20.

Щасливого Нового року та смачного вам і вашим гостям! Цей святковий гаряче блюдо з перепелів буде паличкою виручалочкою на Новий рік 2020 для економії часу в святковій метушні!

Перепелиці в духовціГаряче на Новий рік 2020: рецепти з перепелиці

Курячі стегна в духовці з вершками: найсмачніший рецепт

Курка універсальний продукт! З лимоном, з вином, з маслом, в вершковому соусі, в томатному, в сливове, в гранатовому, та й у власному соку завжди чарівна і дуже смачна. Святкова ідея сьогодні — запечена в духовці курка в вершковому соусі з тонкою хрумкою скоринкою, рецепт оригінального і чудового смаку!

Для приготування потрібні:

  • курячі стегна — 1,5 кг;
  • лимон — 1 шт .;
  • морква — 2 великі;
  • ріпчаста цибуля — 2 головки;
  • вершки — 200 мл .;
  • палички кориці — 1 шт .;
  • томатний сік або паста — сік -1 стакан (паста — 2 столові ложки);
  • сіль, чорний мелений перець, розмарин, червоний мелений перець — за смаком.

Для гарніру можна приготувати відварну картоплю.

Як готувати:

Курячі стегна солимо, перчимо червоним перцем і маринуємо з нарізаною кільцями цибулею, лимонними часточками в вершках. Ми залишаємо м’ясо настоюватися на хвилин 40 — 50.

У форму для запікання кладемо мариновані курячі стегна, між шматочками курки кладемо лимонні дольки з маринаду.

Зверху заливаємо курку маринадом, додаємо розмарин і кладемо чорний мелений перець і відправляємо курочку запікатися в духовку при температурі 180 — 200 градусів.

Коли курочка вбере в себе вершковий соус, додаємо нарізану великими шматочками моркву. Лук, який маринувався разом з курочкою теж кладемо в форму для запікання. Додаємо томат, корицю і відправляємо форму з курячими стегенцями знову в духовку до повної готовності.

Для повноти картини до готової запеченої курочку додаємо гарнір картопельку і подаємо до столу. Оригінально і просто!

Курячі ніжки в грибному соусіГаряче на Новий рік 2020: рецепти з курячими ніжками

Святкова курка в духовці, запечена цілком

Продовжуємо тему підготовки до свят, будемо готувати смачну, соковиту, запечену курочку. Запечена ціла курка в духовці — гідне прикраса святкового столу і гордість кулінарних здібностей господинь.

Рецептів приготування цього гарячого блюда незліченна безліч. Можна перераховувати починаючи з простого рецепту курчат — тютюну, продовжуючи, курочкою приготовленої в різних маринадах, фаршированої різноманітними начинками, рецептом приготування курочки з овочами або фруктами … і т. Д.

Вам потрібно вибрати найпростіший і найсмачніший рецепт приготування курки і трохи потренуватися. Готуйте з задоволенням. Дивуйте, радуйте своїх близьких і гостей за святковим столом!

продукти:

  • Оливкова олія — ​​1 столова ложка;
  • курочка (можна замінити 2 — 3 курчатами) — 1, 5 — 2 кг .;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт .;
  • часник — 1 великий зубок;
  • вершкове масло — 4 столові ложки;
  • селера (стебло) — 2 шт .;
  • морква (невелика) — 8 шт .;
  • кабачок — 2 шт .;
  • картопля — 8 шт .;
  • курячий бульйон — 2, 5 склянки;
  • сухе біле вино — 2/3 склянки;
  • лавровий лист — 1 шт .;
  • свіжий чебрець — 2 гілочки;
  • свіжий розмарин — 2 гілочки;
  • борошно — 1 столова ложка;
  • сіль і чорний мелений перець за смаком.

Як смачно і незвично запекти курку в духовці цілком:

Ретельно моєму овочі та ріжемо великими шматочками: моркву можна розрізати на дві частини вздовж, а картопля на чотири. Кабачки нарізати великими півкільцями або дуже великими кубиками (розміром з часточки отриманого картоплі).

Розігріваємо духовку до 190 градусів. У великій жароміцної каструлі розігріваємо оливкове масло. Чистимо цибулю, часник і дрібно нарізаємо кубиками. Кладемо в розігріте оливкове масло і обсмажуємо протягом 5 — 6 хвилин, поки цибуля не стане м’яким.

Ретельно моєму курку під проточною водою. Обсушуємо паперовим рушником, змащуємо двома ложками розтопленого вершкового масла, добре солимо і перчимо. Кладемо курочку на суміш цибулі, а навколо розкладаємо приготовані овочі і подрібнені стебла селери. Додаємо курячий бульйон, біле вино і пряні трави.

Накриваємо каструлю і готуємо курку в духовці протягом 20 — 25 хвилин. Потім знімаємо кришку і змащуємо пташку вершковим маслом. Продовжуємо запікати ще 25 — 30 хвилин до утворення апетитною золотистої скоринки.

Потім перекладаємо запечену курочку на підігріте блюдо сервіровки і розрізаємо її навпіл секатором для птиці або ножицями. Виймаємо шумівкою з каструлі овочі і розкладаємо навколо курочки. Накриваємо блюдо фольгою, щоб не охололо.

Виймаємо з каструлі трави. Змішуємо в мисці 1 столову ложку вершкового масла з борошном і перемішуємо до утворення тістоподібної однорідної маси. Доводимо рідина залишилася в каструлі, до кипіння і додаємо, збиваючи, не великий ложкою суміш масла і муки, поки соус не загусне. Вершковий соус солимо і додаємо чорний мелений перець за смаком. Поливаємо соусом овочі навколо курочки. (Можна полити і курочку)

Подаємо наше кулінарне диво прикрасивши свіжими травами. Курочка запечена в духовці з часником і пряними травами готова! Запрошуйте гостей до новорічного столу!

Скільки запікати курку в духовці?

Святкове гаряче з фаршу на новорічний стіл

Картопля фарширована м’ясом, запечений в духовці

Готуємося до майбутніх свят. Згадуємо цікаві рецепти, шукаємо нові смачні ідеї, тренуємося заздалегідь і втілюємо свої найсміливіші фантазії. Готуємо картопля фарширований м’ясним фаршем.

продукти:

  • Картопля (середнього розміру) — 1, 5 кг .;
  • фарш свинячий — 250 г;
  • фарш яловичий — 250 г;
  • яйце -1 шт .;
  • морква — 2 шт .;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт .;
  • лавровий лист — 2 шт .;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • сіль за смаком;
  • зелень кропу — 20 г;
  • овочевий бульйон (вода) — 1 літр;
  • ваша улюблена приправа.

приготування:

У мисці змішуємо фарш, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Чистимо 1 головку ріпчастої цибулі, дрібно ріжемо і кладемо в фарш, вбиваємо 1 яйце. Своїм та чистимо одну моркву, тремо на тертці і кладемо в фарш. Додаємо подрібнену зелень кропу. Ретельно перемішуємо.

Картопля моєму під проточною водою. Чистимо від шкірки. Спеціальним ножем вирізаємо отвори. (У мене є спеціальний ніж для приготування фаршировані овочів. Його можна придбати в магазині з кухонним приладдям, або можна акуратно вирізати наскрізні отвори в картоплі тонким ножем.)

В казані розігріваємо топлене масло. Чистимо і подрібнюємо залишилися моркву, ріпчасту цибулю. Кладемо в казан і тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин. Начиняємо підготовлену картоплю фаршем. Кладемо фарширований картопля в казан шарами, додаємо 1 літр овочевого бульйону або води. Тушкуємо на помірному вогні до готовності.

За п’ять хвилин до готовності додаємо подрібнений кріп і лавровий лист. За бажанням можете додати Вашу улюблену приправу.

Тепер у Вас є новий рецепт на святковий стіл «Картопля фарширований м’ясом».

Гаряче на Новий рік 2020: рецепти з картоплею

Гаряче зі свинини на святковий стіл: нові рецепти

Соковитий стейк зі свинини на сковороді: рецепт з соусом

Традиційний стейк — товстий шматок м’яса, вирізаний з туші тварини поперек волокон. Зазвичай для приготування стейка беруть яловичину іноді телятину. Але часто це блюдо готують зі свинини, таке м’ясо легше купити в магазинах і готується воно простіше, зіпсувати страву практично не можливо.

Отже, готуємо стейк зі свинини в кисло-солодкому соусі на Новий рік 2020. Це незвичайний соковитий і м’який стейк зі свинини, його незвичайність буде в тому, що попередньо слід маринувати м’ясо в сливової глазурі деякий час.

Для приготування потрібно:

  • свиняча вирізка — 1 кг. ;
  • сіль, чорний мелений перець — за смаком;
  • прованські трави — ½ чайної ложки;
  • сливи червоні (сливовий сироп) — 3 столові ложки;
  • французька гірчиця — 1 столова ложка;
  • оливкова олія — ​​1 столова ложка.

Як приготувати стейк зі свинини на сковороді, щоб він був соковитим і м’яким:

М’ясо ріжемо поперек волокон на стейки (2, 5 — 3 см завтовшки). У мисці змішуємо гірчицю, сливовий сироп або перетерту м’якоть великих червоних слив, сіль, мелений перець і оливкове масло. Накриваємо миску плівкою і залишаємо стейки маринуватися на 2 — 3 години в прохолодному місці.

Потім стейки запікаємо на сковороді, обсмажуємо 3 — 5 хвилин з кожного боку. Кладемо стейки на деко, поливаємо маринадом і запікаємо в духовці до повної готовності.

Готовність стейка можна перевірити зробивши надріз, якщо випливає сік прозорий — стейк готовий.

Вітаємо вас з новим рецептом! Ваша скарбничка кулінарних рецептів поповнилася ще одним чудовим святковим рецептом смачного гарячого страви з м’яса!

Готувати стейк з м’яса свинини будинку одне задоволення! Один тільки аромат — чого вартий і домочадці від аромату смаженого м’яса просто в захваті!

Рекомендації до рецептом:

  1. Якщо хочете приготувати стейк з кров’ю досить буде обсмажити його в сковороді на оливковій олії 2 — 5 хвилин з кожного боку. М’ясо середньої прожарювання 5 — 7 хвилин.
  2. Після того ка ви прожарити стейк і зняли його з вогню, дайте йому настоятися і прикрийте стейк фольгою.

Нові рецепти на Новий рік 2020Святкове гаряче зі свинини на Новий рік

Свинина смажена в томатному соусі на сковороді

Гаряче м’ясне блюдо не обов’язково готувати в духовці. Можна приготувати дуже смачно свинину шматочками на сковороді, якщо попередньо її потримати в маринаді з пряних трав з часником і спеціями. А після посмажити ніжне м’ясо в томатному соусі. Ідеальним святковим гарніром для такого м’якого і соковитого м’яса буде картопля або відварений рис.

Інгредієнти:

  • Свинина (філе) 500 г;
  • часник 2 зубчики;
  • свіжий розмарин 2 гілочки;
  • рослинне масло 4 ст. л .;
  • мелена паприка 1 ч. л .;
  • філе анчоусів 2 шт .;
  • цибуля ріпчаста 1 шт .;
  • солодкий червоний перець 1 шт .;
  • консервовані томати 300 г;
  • чорний перець мелений;
  • сік з 1/2 лимона;
  • свіжа петрушка 3 гілочки.

приготування:

1. Свинину ріжемо смужками. Часник чистимо і дрібно рубаємо. Рубаємо листочки розмарину.

2. Кладемо часник і розмарин в 2 ст. л. масла рослинного, додаємо паприку і перемішуємо. Маринуємо свинину в цій суміші не менше 45 хвилин.

3. Філе анчоусів дрібно ріжемо. Чистимо і ріжемо цибулю. Перець солодкий очищаємо від насіння і ріжемо соломкою. Томати консервовані звільняємо від шкірки і крупно ріжемо.

4. Розігріваємо масло рослинне в сковорідці і обсмажуємо свинину. Додаємо до м’яса анчоуси, перець солодкий, цибуля і томати. Перемішуємо і обсмажуємо три хвилини на сильному вогні.

5. Зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою сковорідку і тушкуємо свинину з овочами хвилин двадцять.

6. Перед подачею додаємо сіль і перець за смаком, заправляємо соком лимона і посипаємо петрушкою. Свинина смажена в томатному соусі на Новий рік 2020 Білій Щури готова, кличте гостей за святковий стіл!

Гуляш з яловичини простий домашній рецепт покроково з фотоМ’ясне гаряче на Новий рік зі свинини з томатом

Рецепти гарячого основного блюда з риби

Риба запечена з сиром в духовці

Новий рік — це сімейне свято і домашнє святкове застілля буде практично в кожному будинку. Пропонуємо нові рецепти рибних страв в якості основного гарячого замість м’яса. Адже крім того, що риба має масу поживних властивостей, запечена риба багато в чому корисніше ніж смажена на сковороді.

Це універсальний рецепт приготування риби. Використовувати можна будь-який вид: червону рибу — форель, лосось або сьомгу шматками. Так і річкову — щука, короп, сазан.

Риба запечена з сиром у фользі один з улюблених рецептів рибних страв практично для всіх. Рибка виходить соковита, смачна і неймовірно ніжна.

продукти:

  • Риба свіжа (річкова, очищена) — 1 кг .;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • сир твердий (сорт на Ваш розсуд, я вибираю такий який добре плавиться) — 150 г;
  • майонез — 150 г;
  • лимон — 0,5 шт .;
  • перець чорний мелений, сіль — за смаком.

Риба в духовці запечена під овочами з сиром — покрокова інструкція приготування:

Рибу ретельно промиваємо під проточною водою і висушуємо паперовим рушником. Кладемо рибку на обробну дошку і робимо насічки порційних шматків повністю не прорізаючи рибу до дошки (наша мета прорізати хребет, але зберегти один бік рибки не розрізаним, як раз це допоможе нам зробити нашу рибку соковитою).

Готуємо маринад. Змішуємо сіль, перець і 100 грам майонезу. Вийшла сумішшю натираємо нашу красуню рибку всередині і зовні. Ріпчасту цибулю очищуємо від шкірки і ріжемо кільцями (для тих хто любить цибулю з м’яким смаком можна кільця обдати окропом).

Кільця цибулі кладемо в черевце риби і на цибулю кладемо тертий сир 50 грам. Закриваємо черевце риби і скроплюємо тушку соком лимона (на мій погляд є відчутне розходження: лимонний сік перед маринадом або після. Мені більше подобається коли лимоном поливають після, м’ясо тоді має своєрідний аромат і смак.)

Відрізаємо лист фольги за розміром риби. Кладемо рибку на середину листа і загортаємо краї фольги так, щоб сік при запіканні не витікав на деко, в фольгу наливаємо трохи рослинного масла (1 — 2 чайні ложки).

Перекладаємо рибу у фользі на деко і ставимо запікати в духовку при температурі 230 градусів на 30 хвилин. Потім виймаємо деко з духовки, рибку поливаємо майонезом і посипаємо зверху 100 грамами тертого сиру.

Повертаємо деко з рибою в духовку і продовжуємо запікати ще 20 хвилин до утворення золотистої скоринки на нашій рибку. Святкова риба запечена з сиром в духовці на новорічний стіл готова. Тепер у вас є ще один смачний рецепт приготування риби.

Риба, запечена з сиром. Пальчики оближеш. СВОЄ РІДНЕ ЯндГаряче з риби шматочками в духовці на Новий рік 2020

Як смачно приготувати стейки з сьомги на сковороді

Легке і дуже смачна страва — стейк із сьомги смажений на сковороді з соєвим соусом і пряними травами! Головний плюс процесу приготування — це те, що на приготування потрібно дуже мало часу. І у вас вистачить часу на підготовку зустрічі Нового року 2020. Корисне, швидке, поживна, просте і доступне блюдо! Готуйте з задоволенням і будьте здорові!

Для приготування нам будуть потрібні:

  • стейк сьомги — 2 шт .;
  • журавлина — 100 г;
  • оливкова олія — ​​1 ст. ложка;
  • соєвий соус — 1/2 ч. л .;
  • цукор — 1/3 ч. л .;
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком;
  • розмарин сушений — 1/2 ч. л .;
  • гірчиця в зернах — 1/2 ч. л .;
  • лайм і лимон для прикраси при подачі;
  • журавлина — 50 г;
  • крохмаль — 1/3 ч. л .;
  • цукор — за смаком;
  • розмарин — за смаком.

Як приготувати стейки сьомги на сковороді з журавлинним соусом і лимоном:

Сьомгу промиваємо під струменем води і видаляємо з неї шкіру. Для маринаду перетираємо в ступці зерна гірчиці, змішаної з соєвим соусом, оливковою олією і листочками розмарину. Маринад для сьомги солимо і додаємо в нього за смаком чорний мелений перець.

Рибні стейки ретельно натираємо маринадом і залишаємо маринуватися на хвилин 10 — 15. Підготовлені стейки риби обсмажуємо з додаванням невеликої кількості оливкової олії на сковороді. Обсмажуємо стейки по 2 — 3 хвилини з кожного боку.

Для перевірки готовності злегка придавлюємо стейк вилочкою і дивимося, якщо випливає сік прозорий — рибка готова.

Час приготування залежить ще і від товщини стейка, в рецепті використовуються рибні шматочки близько 2,5 см завтовшки.

Якщо для обсмажування ви хочете використовувати сковороду з антипригарним покриттям, то масло для обсмажування можна не використовувати. Таким же чином «в суху» можна обсмажити стейки в мультиварці.

Журавлину пробиваємо блендером. Додаємо до неї цукор, крохмаль і розмарин. Ще раз ретельно пробиваємо блендером — соус готовий. Святкове гаряче блюдо з риби подаємо до столу з журавлинним соусом, прикрасивши дольками лайма і лимона. Новорічного настрою вам!

Гаряче на Новий рікГаряче на Новий рік 2020: рецепти з риби

Гаряче на Новий рік з курячої грудки

Курячі грудки фаршировані грибами

Ця страва універсально — воно прекрасно і як гаряче, і як холодна закуска, можна його подати і як святкове блюдо, і просто як сніданок.

З опеньками виходить дуже смачно, але якщо немає опеньків — їх чудово можна замінити печерицями. З курячих грудок можна приготувати безліч смачних страв, наприклад, салат з курячих грудок. Отже, готуємо курячі грудки фаршировані грибами!

знадобиться:

  • Купки курячі — 4 шт .;
  • гриби опеньки або печериці — 0,5 кг;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • сметана — 6 ст. л .;
  • сир твердий — 100 г;
  • масло для смаження;
  • сіль і перець — за смаком.

Як готувати:

Грудки моєму, якщо ви їх купили зі шкірою — очищаємо від шкіри. Надрізаємо грудки навпіл уздовж, щоб туди покласти фарш.
Обсмажуємо на сковороді дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору, потім кладемо туди відварені опеньки (якщо використовуєте печериці, то годі й відварювати) і ще кілька хвилин обсмажуємо. Солимо і перчимо до смаку, додаємо 4 ст. ложки сметани.

Тепер фаршируємо грудки обсмаженими грибами і викладаємо у форму для запікання. Зверху обмазуємо грудки сметаною (2 ст. Ложки). Посипаємо тертим сиром і ставимо духовку. Запікаємо при 200 градусів до готовності (хвилин 20).

Готову страву викладаємо на тарілки, прикрашаємо. На гарнір можна подати картопляне пюре або відварний рис. Фаршировані грибами і цибулею курячі грудки можна подавати як гаряче основне блюдо на святковий стіл, так і як закуску, розрізавши їх упоперек.

Гаряче на Новий рік 2020: святкові рецептиГаряче на Новий рік 2020: рецепти з курячої грудки

Курячі відбивні в клярі на сковороді з грудки

Як приготувати курячі відбивні на святковий стіл? Та дуже просто! Відбивні з курячого філе — це відмінне дієтичне блюдо, легке і поживне. Ваші гості в новорічну ніч залишаться задоволені частуванням.

Потрібно взяти:

  • 3 курячі грудки;
  • 5 сирих яєць;
  • 5-6 ст. л. борошна;
  • сіль, соняшникова олія.

приготування:

Беремо курячу грудку, гарненько промиваємо, ріжемо її на маленькі шматочки, відбиваємо, присаливаем і вивалюємо в борошні з обох сторін. Викладаємо на блюдо — нехай чекають своєї черги на жарку.

Тим часом розігріваємо сковороду, наливаємо соняшникову олію. Коли вершкове масло досить розігрілося — обмакиваем кожну шматочок курячої грудки в кляр. Для клярі збиваємо 5 яєць в мисочці вінчиком або виделкою. Викладаємо послідовно курячі відбивні на сковороду. Смажимо з обох сторін по 2-3 хвилини під кришкою на повільному вогні.

У Вас вийде хороша мисочка смачних курячих відбивних котлет на святкову вечерю. До відбивних з курячих грудок можна приготувати картопляне пюре як гарнір. Курячі відбивні це смачне дієтичне і швидке в приготуванні блюдо, корисне і дорослим і дітям. Спробуйте приготувати — це не складно, а головне, швидко і дуже смачно. Удачі вам в Новому 2020 році!

Ссылка на основную публикацию