Гарячі страви будуть обов’язково на кожному святковому столі на Новий 2020 рік. Жінки хочуть здивувати гостей, тому шукають нові та оригінальні рецепти. Так як господиня року Щур вважається невередливим і всеїдних тварин, гаряче можна приготувати з свинини, птиці, яловичини, риби і ін.
Свинячі реберця по-канадськи
Готуються реберця дуже просто, але яблучний соус робить їх смак просто незрівнянним. Ніжне м’ясо з солодкувато-карамельним присмаком вразить навіть вишуканого гурмана. Ви зможете здивувати гостей цим простим в приготуванні стравою.
Слід підготувати такі інгредієнти:
- 0,8-1 кг ребер;
- 80-100 г яблучного пюре (1-2 яблука);
- 80-100 г томатного соусу або кетчупу;
- 3 стол. ложки соєвого соусу;
- 0,5 ч. Ложки кориці;
- 1 стіл. ложки коричневого цукру;
- 1-2 стіл. ложки лимонного соку;
- 1 ч. Л. паприки;
- 0,5 ч. Л. сухого часнику;
- чорний і пекучий перець;
- сіль.
Щоб приготувати ніжне м’ясо, виконайте нескладні дії:
- Ребра розділіть на порційні частини. Промийте і висушіть серветкою. Потім відставте їх в сторону і займіться приготуванням маринаду.
- Готове яблучне пюре (підійде дитяче харчування) змішайте зі спеціями і кетчупом або томатним соусом. Якщо немає сухого часнику, можна взяти пару зубчиків звичайного і пропустити через м’ясорубку. Порада! Пюре можна приготувати зі свіжих яблук. Очистіть фрукти від шкірки і насіння, поріжте шматочками. Надішліть на 5-7 хвилин в мікрохвильовку, щоб яблука стали м’якими. Розімніть виделкою до однорідного стану.
- У приготовлений маринад помістіть ребра. Слідкуйте, щоб маринад повністю покривав м’ясо. Залиште на пару годин.
- Викладіть ребра на деко і накрийте фольгою. Запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів 40-50 хвилин.
- Приберіть фольгу і продовжуйте запікати до появи золотистої скоринки, періодично змащуючи залишками маринаду.
- Відразу подавайте на стіл з будь-яким гарніром.
Якщо залишився маринад, проваріть його на невеликому вогні і подайте в якості соусу.
Пікантна яловичина з апельсиновим соусом
Рецепт пікантного гарячого страви на Новий 2020 рік стане в нагоді господиням, які люблять гостреньке. Хоча гостроту страви можна змінювати в залежності від особистих уподобань. Досить зменшити кількість гострого соусу або зовсім не використовувати його при приготуванні.
Для яловичини в апельсиновому соусі будуть потрібні наступні продукти:
- 600-700 г м’яса (без кістки);
- стакан апельсинового соку;
- 2 зубчики часнику;
- 2 солодких перцю;
- 5 стіл. ложок соєвого соусу;
- 2-3 стол. ложки гострого соусу;
- 2 стол. ложки рослинної олії;
- 1 ч. Л. кунжутного масла;
- 1 стіл. ложка кукурудзяного крохмалю.
Яловичину поріжте невеликими шматочками, болгарський перець — соломкою, а часник дрібно порубати.
Сковороду добре розігрійте на вогні. Влийте рослинне масло, а потім відправте яловичину. Обсмажуйте на сильному вогні 5-7 хвилин. Додайте підготовлені раніше овочі і смажте всі разом ще 2-3 хвилини.
Тепер займіться приготуванням апельсинового соусу. Для цього в мисці змішайте апельсиновий сік, гострий і соєвий соус, кунжутне масло. Злегка збийте віночком, а після вилийте в сковороду з м’ясом. Після закипання тушкуйте все 10 хвилин на невеликому вогні.
Крохмаль розведіть в 2 ложках холодної води. Влийте суміш в сковороду і продовжуйте тушкувати ще 2-3 хвилини, поки суміш не загусне. Потім відразу подавайте. Можна при подачі прикрасити зеленню.
Курячі «кишеньки» з грибами
Серед новорічних гарячих страв 2020 багато рецептів з фото, з яких можна вибрати смачні варіанти для святкового застілля. Заслуговують на увагу курячі «кишеньки», з приготуванням яких впоратися навіть молода і недосвідчена господиня. До того ж потрібно нескладний набір продуктів:
- 2 курячих філе;
- 100 г сиру;
- пучок зеленої цибулі;
- 100-150 г грибів;
- 3 стол. ложки оливкової олії;
- 1 ч. Л. паприки;
- 2 зубчики часнику;
- сіль і перець.
Спочатку потрібно замаринувати м’ясо. У курячому філе потрібно зробити надрізи так, щоб вийшов «кишеньку».
Пропущений через прес часник змішайте з паприкою, оливковою олією і перцем. При бажанні можна використовувати улюблені трави. Приготовленої сумішшю потрібно добре натерти підготовлені філе. Складіть їх в миску і відставте в сторону, а поки займіться начинкою.
Гриби поріжте невеликими шматочками і обсмажте на сковороді.
Додайте до грибів тертий сир і рубаний зелений лук. Перемішайте. Начинка готова.
Гриби з сиром покладіть в курячі «кишеньки». Закріпіть їх зубочисткою, щоб не відкривалися під час запікання. Покладіть на деко і накрийте фольгою. Запікайте 30-40 хвилин, накривши філе фольгою. Потім фольгу приберіть і готуйте ще 5-10 хвилин до появи апетитною скоринки.
Горбуша в м’ятно-вершковому соусі
Якщо хочете здивувати гостей, тоді приготуйте на Новий 2020 рік гаряче з горбуші. У приготуванні блюдо нескладне, зате смак ніжної рибки уб’є будь-якого наповал. Для приготування потрібно:
- 1-1,2 кг горбуші;
- кілька листочків м’яти;
- 250 мл вершків;
- 2 ч. Л. коричневого цукру;
- трохи чебрецю;
- рослинне масло для обсмажування;
- сіль.
Процес приготування:
Спочатку в ступці розітріть цукор, чебрець і сіль. Якщо горбуша ціла, розділіть її на стейки.
Розігрійте сковороду на сильному вогні. Стейки горбуші з одного боку посипте сумішшю з цукру і спецій. Далі посипаною стороною відправте горбушу на сковороду. Зменшіть вогонь, щоб риба не підгоріла.
Поки обсмажується одна сторона, сумішшю з спецій і цукру посипте іншу. Смажте рибу 2-3 хвилини, потім переверніть і обсмажуйте стільки ж. Горбуша повинна придбати красиву і апетитну кірочку.
Перекладіть стейки в деко і займіться приготуванням соусу. Кілька листочків м’яти подрібніть блендером і змішайте з вершками.
Залийте вершковою сумішшю рибу і відправте її в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікайте 20-25 хвилин під фольгою. Потім фольгу приберіть, щоб рибка красиво підрум’янилася.
Відразу подавайте на стіл.
Індичка в медово-гірчичному соусі
Збірник рецептів гарячих страв на Новий 2020 рік може доповнити і запечена грудинка індички в пікантному соусі. Для приготування знадобитися трохи часу і простий набір продуктів:
- 500-600 г філе індички;
- 2-3 ч. Л. меду;
- 1 ч. Л. прованських трав;
- 1-2 ч. Л. гірчиці;
- 1-2 ст. л. апельсинового соку;
- 1 ст. л. оливкового масла;
- сіль і перець.
Щоб м’ясо вийшло смачним і ароматним, необхідно його заздалегідь замаринувати.
Для цього промийте і просушіть серветкою грудинку.
Натріть її з усіх боків сіллю, перцем і прованськими травами. Помістіть в миску, полийте зверху апельсиновим соком. Він не тільки додасть особливий смак м’яса, але і зробить його ніжним і м’яким. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте індичку в холодильник хоча б на годину. Маринувати можна і цілий день.
Мед змішайте з оливковою олією і гірчицею. Якщо мед зацукрувався, спочатку розтопіть його.
Отриманою сумішшю натріть філе індички. Можна додати трохи улюблених трав. Запікайте грудинку при температурі 180 градусів, поки зверху не з’явиться рум’яна кірочка. Періодично поливайте м’ясо соком з дека.
Перед подачею порційно наріжте.
Кролик в пиві
Ніжне м’ясо кролика відмінно поєднується з будь-яким гарніром і припаде до смаку всім гостям. Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- тушка кролика на 1,5-1,7 кг;
- 2-3 стол. ложки рослинної олії;
- 300 мл пива;
- 2 цибулини;
- трохи листя базиліка;
- 1 стіл. ложка борошна;
- 2-3 зубчики часнику;
- сіль і спеції.
Тушку кролика промийте і розділіть на порційні шматки.
Обсмажте м’ясо на сильному вогні на рослинній олії. Бажано смажити кролика в кілька парафій, щоб він добре обсмажувався, а не гасився.
Очищену цибулю поріжте півкільцями. Часник дрібно порубати. Складіть м’ясо в форму для запікання. Покладіть зверху овочі, рубаний базилік. Посипте все сіллю і спеціями, залийте пивом, а потім долийте води, щоб кролик був повністю покритий рідиною.
Накрийте форму зверху фольгою і відправте на 1,5-2 години. М’ясо кролика має стати м’яким. Подавати стіл потрібно відразу.
Свинячий рулет з чорносливом і яблуками
Якщо складно вирішити, що приготувати гаряче на Новий 2020 рік, перегляд рецептів з фото допоможе визначитися з вибором. Порадувати гостей можна апетитним свинячим рулетом. Для його приготування потрібні такі продукти:
- 1 кг свинини без кісточки;
- 100 г чорносливу (без кісточок);
- 2 ст. ложки кедрових горішок;
- 2 яблука;
- 1 ст. ложка лимонного соку;
- сіль і спеції.
Підготуйте начинку для рулету. Чорнослив залийте окропом і залиште на час, а поки очистіть яблука і поріжте невеликими шматочками. З чорносливу злийте воду і наріжте його невеликими шматочками. Змішайте сухофрукти з яблуками і кедровими горішками, полийте лимонним соком. Лимонний сік не дасть яблукам темніти.
Шматок свинини розрізати так, щоб вийшов пласт невеликої товщини. Можна злегка м’ясо відбити, щоб воно було ніжніше і соковитіше. Посоліть і за бажанням натріть спеціями, хоча це необов’язково.
Викладіть зверху начинку і скрутіть рулетом. Зв’яжіть ниткою, щоб рулет не розпадається під час запікання.
Надішліть рулет в духовку, нагріту до 180 градусів. Через 20 хвилин прикрийте фольгою, щоб він не підгорів, і продовжуйте запікати ще 40-50 хвилин. Коли страва буде готове, нитки приберіть, а рулет поріжте на шматки.
Також дивіться ще кілька цікавих рецептів, які допоможуть урізноманітнити новорічне меню: