Салати на Новий 2020 рік Щура | новорічні рецепти з фото

Зазвичай на новорічному столі крім основного блюда і закусок, присутній як мінімум 1-2 салату. Новий 2020 рік — це рік щура, а гризуни невибагливі в їжі. Тому можна особливо не морочитися з приводу інгредієнтів. Залишилося тільки вирішити, який варіант вам потрібен: простий, дієтичний або екстравагантний для гурманів? Наступні рецепти допоможуть з вибором.

прості рецепти

Що зазвичай потрібно господиням — щоб страва була смачною, продукти — доступними, а приготування не займало багато часу. Все інше — справа смаку. Комусь подобається курка і ананаси, іншим — риба і морепродукти.

«Лісовик»

Складові:

  • 2 курячі грудки або філе;
  • 400 г маринованих шампіньйонів;
  • 1 велика цибулина;
  • 0,5 склянки подрібнених волоських горіхів;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 2 яйця;
  • зелена цибуля, петрушка;
  • майонезний соус.

Салат «Лісовик»

приготування:

  1. Курку відварити в підсоленій воді, а після того, як вона охолоне, дрібно нарізати.
  2. Яйця зварити круто, остудити в холодній воді. Очистити шкаралупу і натерти.
  3. Сир подрібнити на крупній тертці.
  4. Цибулю і гриби порізати і підсмажити до золотистої скоринки, посолити.
  5. Зелень порубати.
  6. Перемішати всі продукти і заправити майонезом.

Для краси можна викласти суміш у формі вінка. Для цього на центр тарілки поставте склянку і акуратно сформуйте навколо нього коло з салату. Стакан приберіть і прикрасьте блюдо гілочками кропу, петрушки, оливками, або насінням граната.

«Біла шубка» з тунця

Цей варіант також називається «Мімоза з тунцем». Для його приготування знадобляться:

  • 1 банка консервованого тунця у власному соку;
  • 4 варених яйця;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • майонез, або йогурт;
  • зелень.

«Біла шубка» з тунця

Порада: щоб зробити страву більш поживним і збільшити його обсяг, можна додати картоплю. Варіант без картоплі є більш дієтичним.

Підготовка інгредієнтів:

  1. Яйця і моркву необхідно зварити. Відокремте жовтки від білків і натріть окремо на дрібній тертці.
  2. Сир теж слід натерти.
  3. Відкрийте консерви і розімніть виделкою рибу.
  4. Наріжте дрібно цибулю. Якщо хочете прибрати його гіркоту, то обдайте овоч окропом.

Салат викладається пошарово. Кожен шар змащується майонезом.

  1. Спершу викладаємо розім’ятий тунець.
  2. Зверху тунця — натертий білок. Не забуваємо присаливать і змащувати.
  3. Далі — подрібнену цибулю.
  4. Третій шар — натертий сир, а четвертий — жовтки. Процес можна повторити 1-2 рази. Зверху полити майонезним соусом і прикрасити зеленню. Якщо під рукою є свіжий огірок, то можна прикрасити верхівку кружечками огірка.

Перед подачею блюдо бажано охолодити в холодильнику.

Салат із крабових паличок з сухариками

Цей дуже просте блюдо, так як його компоненти не потрібно варити, смажити і т.д. Просто купив, порізав, і готово! При цьому виходить дуже ситно і смачно.

склад:

  • банка кукурудзи;
  • маленька упаковка сухариків з нейтральним смаком, наприклад, зі сметаною, або домашні сухарі;
  • упаковка крабових паличок (250 г);
  • шматок пармезану (200-300 г);
  • пекінська капуста — 0,5 качана;
  • зелена цибуля і кріп;
  • 2 зубчики часнику.

Салат із крабових паличок з сухариками

Крок 1: нарізати кубиками сир і крабові палички.

Крок 2: нашаткувати капусту, подрібнити зелень, пропустити часник через прес.

Крок 3: перемішати, посолити і додати майонез.

Корисно: замість крабових паличок в цей салат можна кинути шинку. Вона відмінно поєднується з іншими інгредієнтами.

Рецепт «Мишка» з кальмаром і плавленим сирком

Це незвичайний салат, як з боку складу, так і в оформленні, але разом з тим його дуже просто готувати. Головний інгредієнт — м’ясо кальмара. Можна купити заморожену тушку, або копченого кальмара. Залежно від цього, вийде різний смак.

складові:

  • кальмар — близько 300-400 г;
  • яйця — 2-3 шт. (Зварені круто);
  • плавлений сирок — 2 шт .;
  • 1 цибулина;
  • майонез;
  • маслини і морквина — для оформлення.

Рецепт «Мишка» з кальмаром і плавленим сирком

Порада: для додання салату свіжості можна додати 1 огірок або яблуко.

приготування:

  1. Копчене м’ясо готове до вживання, а ось морозиво доведеться розморозити і зварити. Вариться кальмар недовго — всього 2 хвилини. М’ясо слід опускати вже в киплячу воду!
  2. Варений і нарізаний кубиками кальмар з’єднати з цибулею, натертим яйцями і сирком.
  3. Посолити, залити соусом і перемішати.
  4. Далі потрібно формувати з звичайного салату новорічний, сформувавши з нього мишку (ну або щура — символ 2020 року). Зверху її ще раз можна змастити тонким шаром майонезу, або посипати тертим білком.
  5. Робимо очі і носик з оливок, а вушка — зі шматочка морквини. Як хвостика підійде шматочок кальмара, а вусики можна зробити з гілочок зелені.

Корисні святкові рецепти

Для тих, хто захоплений правильним харчуванням і турбується про свою фігуру, найкраще підійдуть рецепти з цього розділу. Вони низькокалорійні, корисні, але в той же час смачні.

сирна кошик

Вам знадобиться:

  • селера — 3 стебла;
  • листя салату;
  • 50 г горіхів;
  • 1 зелене яблуко;
  • грудка індички — 150 г;
  • сир — 200 г;
  • виноград — 50 г;
  • лимонний сік — 1 ч. л .;
  • часник — за смаком;
  • сметана — 2-3 ст. л.

сирна кошик

Відразу необхідно приготувати кошики, в які будемо викладати наше страву.

  • 200 г сиру вистачить приблизно на 2 кошики. Натираємо його на крупній тертці і ділимо на 2 частини. На цьому етапі можна додати часник, тоді кошик буде ароматною.

Як приготувати сирну кошик

  • Застеляємо пергаментним папером і викладаємо не надто товстим шаром коло з сиру.

Як приготувати сирну кошик

  • Відправляємо деко в розігріту духовку на кілька хвилин, щоб сир розплавився, але не підгорів. Поки сирна маса не застигла, потрібно виготовити з неї кошик. Для цього знадобиться банку. Піднімаємо пергамент і кладемо його зверху банки, створюючи необхідну форму, як це показано на фотографії.

Як приготувати сирну кошик Як приготувати сирну кошик

Ставимо кошик остигати в прохолодне місце, наприклад, на балкон. А поки вона остигає, робимо безпосередньо салат:

  • Грудку відварити і порізати кубиками.

Як приготувати сирну кошик

  • Нарізати яблука.

Як приготувати сирну кошик

  • Роздрібнити горіхи ножем.

Як приготувати сирну кошик

  • Подрібнити селера.

Як приготувати сирну кошик

  • Розрізати виноградини навпіл, і прибрати кісточки.

Як приготувати сирну кошик

  • Нарізати латук.

Як приготувати сирну кошик

  • Приготувати заправку: змішати сметану з лимонним соком, сіллю і перцем.

Як приготувати сирну кошик

Змішуємо компоненти салату і викладаємо його в кошик. Зверху можна посипати цю красу кунжутом.

гранат

А це вже рецепт простіше і легше — в його складі тільки рослинні компоненти, але тим не менше він здатний здивувати і порадувати око своїм незвичайним виглядом. Отже, вам знадобляться:

  • пекінська і червонокачанна капуста — по 0,5 качана;
  • трохи кропу;
  • невеликий гранат;
  • оливкова олія;
  • часник — 1 зубчик;
  • винний або яблучний оцет — 1 ст. л.

салат Гранат

Спосіб приготування:

  1. Нашаткувати червону капусту на шатківниці або ножем. Підсолити її і пожмакать руками, щоб вона стала м’якше. Пекінка м’яти немає необхідності.
  2. Подрібнити кріп (це зручно робити ножицями).
  3. Витягти зерна з граната. Для цього шкірку потрібно розрізати навхрест і поламати фрукт на кілька частин. Білу плівку обов’язково прибрати.
  4. З’єднуємо компоненти, трохи присаливаем, підливати оцет і масло, і ретельно перемішуємо. Готово!

Салат з полуницею і смаженої куркою

склад:

  • куряча грудка — 1-2 шт., в залежності від розміру;
  • жменька бебі шпинату;
  • червона цибуля — половинка;
  • полуниця — 5-7 шт .;
  • половина авокадо;
  • мигдальні пелюстки — 1 ст. л. без гірки;
  • Фета — 80-100 г.

Для маринаду:

  • 3 ст. л. оливкового масла;
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • сушіння італійські трави, сіль, перець — за смаком.

Салат з полуницею і смаженої куркою

  1. Для початку необхідно замаринувати м’ясо. Готуємо маринад з перерахованих продуктів і мачає в нього грудку цілком. Ми залишаємо мінімум на 15 хвилин в холодильнику.
  2. Смажимо м’ясо (можна цілком) на оливковій олії до повної готовності. За рахунок оцту м’ясо буде мати красиву коричневу скоринку.
  3. Викладаємо в миску добре вимиті листя шпинату. Додаємо порізану півкільцями цибулю.
  4. Вирізаємо з авокадо м’якоть. Для цього зручно попередньо проробити поперечні надрізи, а потім витягти м’якоть ложкою.
  5. Ділимо полуницю на 2 частини і з’єднуємо підготовлені продукти, крім м’яса. Заправляємо їх тим же маринадом.
  6. Зверху салат посипаємо мигдальними пелюстками / кунжутом і кришимо невелику кількість сиру Фета.
  7. В кінці викладаємо нарізану курочку.

незвичайні салати

Якщо ви вже перепробували всілякі страви і хочете відкрити для себе щось нове, здивувати свої смакові рецептори, то варто звернути увагу на наступні рецепти. Деякі складові цих салатів доведеться пошукати, але вони точно є у продажу, і летіти за ними в Італію не доведеться. Зате гості будуть однозначно здивовані.

Салат з креветок в половинках ананаса

складові:

  • 1 великий ананас;
  • заморожені креветки — 500 г;
  • печериці — 100 г;
  • ківі — 2-3 шт .;
  • мандарини — 3 шт .;
  • яблуко — 1 шт .;
  • гілочка петрушки і кропу;
  • коньяк — 20 мл .;
  • лікер «Амаретто» — 2 ст. л .;
  • винний оцет — 1 ст. л. (Можна замінити лимонним соком);
  • оливкова олія — ​​для заправки.

Салат з креветок в половинках ананаса

Порада: гриби за бажанням можна замінити на авокадо або горіхи.

приготування:

  1. Вимиті ананаси розрізати навпіл разом з верхівкою. Вирізати серцевину і порізати її кубиками.
  2. Креветки опустити на 2 хвилини в киплячу воду. Потім дістати, просушити, почистити.
  3. Частина зелені залишити для прикраси, а решту — дрібно нарубати.
  4. Креветки цілком покласти в миску, посипати зеленню і залити коньяком. Дати просочитися 10 хвилин.
  5. Печериці нарізати пластинами, проварити 7 хвилин. Висипати в друшляк, щоб вода стекла.
  6. Тепер беремося за фрукти. Яблуко потрібно дрібно нарізати, мандарини розібрати на дольки, а ківі очистити і порізати півкільцями.
  7. Об’єднати всі продукти, заправити винним оцтом і оливковою олією. Висипати суміш в половинку ананаса.
  8. Зверху скропити лікером і прикрасити зеленню.

Смачного!

«Екзотика» з виноградом і чорносливом

Перелік необхідних продуктів:

  • 600 г курячого м’яса (краще всього — грудка);
  • по 150 г зеленого винограду кишмиш, горіхів і чорносливу;
  • кукурудза в банку;
  • чеддер — до 200 г;
  • майонез.

«Екзотика» з виноградом і чорносливом

рецепт:

  1. Курку відварити і нарізати кубиками.
  2. Чорнослив замочити в гарячій воді, обсушити і дрібно нарізати. Кілька штук порізати навпіл для прикраси.
  3. Горіхи подрібнити, виноградники розрізати на 2 частини.
  4. Сир натерти і з’єднати його з куркою, чорносливом, горіхами, кукурудзою і заправити соусом.
  5. Прикрасити виноградом.

«Пікантний» з куркою гриль і авокадо

Головний інгредієнт цього незвичайного, вишуканої страви — курка, приготована на грилі. Ви можете купити готове м’ясо, або приготувати його самостійно. Головне попередньо замаринувати м’ясо в спеціях.

На порцію знадобиться:

  • 300 г курки;
  • сирний сир (Фета, Філадельфія або ін.) — 150 г;
  • помідори черрі — 4 шт .;
  • авокадо — 1 шт .;
  • Червона цибуля;
  • шпинат — 100 г;
  • волоські горіхи за смаком.

«Пікантний» з куркою гриль і авокадо

Для заправки використовуйте суміш оливкового масла з бальзамічним оцтом в пропорції 2: 1. Також туди можна додати дрібку цукру.

Приготування самого салату дуже просте:

  1. Спершу продукти необхідно подрібнити: авокадо — порізати дольками, цибулю і м’ясо — соломкою, помідори — розрізати на 4 частини, горіхи — роздрібнити на дрібні шматочки, а шпинат можна просто порвати.
  2. Перемішати всі з заправкою з масла, цукру і оцту.
  3. Зверху накидати раскрошенную сирок і присипати цю красу горіхами.

варіанти оформлення

Будь-який звичайний салат можна перетворити в цікавий і святковий, щоб він підходив до новорічного столу:

  • Салат-годинник. Для декору підійде морквина, як показано на фото. Також можна викласти цифри і стрілочки з зерен граната. Виглядає дуже красиво.

салат годинник

  • Новорічна іграшка. Тут можна включити фантазію і створити візерунки з усього, що попадеться в холодильнику: оливок, маслин, граната, будь-яких овочів, ковбаси та ін.

Салат Новорічна іграшка

  • Салат-ялинка. Спорудити такий шедевр елементарно: викладаєш блюдо у формі ялинки і посипати зеленню. Зверху можна додати яскраві ялинкові іграшки у вигляді помідорів чері.

салат ялинка

  • Салат-сніговик. Присипати салат натертим білками / плавленим сирком і зробити красиву пику сніговика не складе труднощів. А сподобається таке «творіння» і дорослим, і дітям. А якщо постаратися, то можна взагалі створити витвір мистецтва!

салат сніговик

Ссылка на основную публикацию