Торт медовий (медовик): 8 рецептів в домашніх умовах

Безумовно, всім сподобається оригінальний торт медовий, рецепт в домашніх умовах збережіть обов’язково. Я запевняю, всі мої рецепти сподобаються як починає господині, так і господині з великим досвідом.

торт медовий, рецепт в домашніх умовах

У кожній родині люблять солодощі, хороша господиня має свій унікальний рецептом приготування смачного пирога або торта. Вона радує своїх близьких під час свят та урочистостей, та й не тільки …

Найкраще починати з самого простого рецепту, але це не означатиме, що торт вийде менш смачним.

Торт медовий — найпростіший спосіб

Щоб приготувати тісто для майбутнього медовика, знадобляться такі продукти:

  • масло сливочн. — 100 гр .;
  • цукор — 210 гр .;
  • яйце середнього розміру — дві штуки;
  • мед — 3 великих ложки;
  • сода — 1 або можна 2 чайн. ложок;
  • борошно — 4 скл. + Дві столові ложки.

Для крему потрібно взяти 1 баночку згущеного молока і триста грам слив. масла.

Все приготовлено? Тоді пора братися за випічку.

  1. На першому кроці ретельно з’єднати продукти, тільки борошно в початковій стадії взяти не більше двох ложок. Каструлю краще брати з товстим дном, щоб уникнути Пригара.
  2. Все розтерти, поставити на повільний вогонь, не перестаючи помішувати. Обсяг повинен збільшитися на сто відсотків. Тепер пора прибирати з вогню, додавати борошно, що залишилося.
  3. Тісто треба розкачати тоненько, щоб вийшло вісім коржів. У нагрітій духовці на промасленим деку випекти по одній коржику. Час випікання — близько п’яти хвилин.
  4. Поки корж випікається, тісто необхідно оберігати від висихання, укривши мокрим рушником.

Крем готується просто: розтопити все кількість масла, додати згущене молоко, все змішати. Тепер нехай остигає.

Скоро почнеться найприємніша процедура: формування торта.

Кожен корж потрібно густо змастити отриманим кремом, укладаючи коржі один на одного. Останній верхній теж змастити і посипати крихтою.

простий рецепт медовика

Як отримати крихту? Можна акуратно обрізати коржі (підрівняти їх з самого початку нашої піраміди) або залишити цілий корж і руками подрібнити його на дрібні шматочки. Медовий торт приготований. Можна ставити кип’ятити чай.

Насправді, не тільки рецептура приготування коржів у кожної господині своя, але і улюблений крем, помадка з глазур’ю. Господиня може порівняти різні рецепти, вибрати для себе — який для неї стане екзотичною, а який стане класичним.

Торт медовий неймовірно смачний, хоч би яким був рецепт його приготування, адже він готується в домашніх умовах з натуральних продуктів.

Наступний подарунок для діточок і справжніх ласунів — шоколадний рецепт медового торта.

З легким заварним кремом: рецепт в домашніх умовах, щоб танув у роті

Рецептура розрахована на дванадцять чоловік, спробують все друзі і гідно оцінять. На приготування цих ласощів знадобиться півтори години. Щоб приготувати тісто, слід скористатися такими інгредієнтами:

  • 400 гр. борошна;
  • 1 куряче. яйце;
  • 150 гр. цукру;
  • 30 гр. маргарину;
  • 1 ложка для чаю питної. соди;
  • 2 ст. або 3 десертних ложок меду;
  • 3 стол. л. молока;
  • шоколад — 1 плитка;
  • 3 великих ложки какао-порошку.

Для начинки: 1 яйце курки, борошна дві стіл. ложки, 100 г цукрового піску, 300 мілілітрів молока, триста грамів сливочн. масла, додати одну склянку волоських горіхів.

Процес приготування простий.

  1. Всі продукти, тільки без борошна і какао, поміщаються в тару. Вміст перемішується. Слід трохи поварити (орієнтуватися на зміну кольору) і висипати решту складових.
  2. Отриману масу поділити, розкачати однакові млинці-коржі. Нагріти духовку і випікати, попередньо посипавши деко борошном.

Випікаються коржі швидко: пара хвилин — все готово. Тепер їх треба остудити, а у вільний час приготувати крем:

  1. Збити яйце і цукор.
  2. Всипати борошно, доливаючи молоко. Все добре розмішати вінчиком, щоб не було грудок.
  3. Ємність перенести на мінімальний вогонь і зварити крем. Такий торт виходить із заварним кремом.
  4. Коли суміш охолоне, поступово додати вершкове масло, розмішати ретельно.
  5. Подрібнити горіхи, підготувати посипання.

Коржі чергувати, змащуючи кремом і обсипаючи горіхами.

Прикрасити гарячим шоколадом.

торт шоколадно-медовий

Тепер можна накрити на стіл, трохи зайнятися собою. Через годину торт буде просочений, смачний і готовий до подачі на стіл. Їжте із задоволенням!

Як приготувати медовик за класичним рецептом: відео

Наступний чудо-рецепт медовика можна дізнатися, а також приготувати, уважно вивчивши відеоінструкцію.

З вареним згущеним молоком — найсмачніший медовик

Варіантів приготування медових тортів дуже багато, кожен з них привертає чимось своїм: якийсь простотою і швидкістю виготовлення, якийсь виходить з кислинкою, якщо крем робиться сметанний.

Але неймовірно ніжний виходить медовик з вареним згущеним молоком. Торт робиться таким способом:

  1. Змішати борошно (3 склянки), розпушувач тіста (2 чайні ложки) і 1 чайну ложку соди.
  2. Взяти чисту ємність і перемішати наступні продукти: згущене молоко — 1 банку, молоко — 1 стакан, мед — 1 стакан, корицю — 1 чайну ложку, гвоздику — 1 чайну ложку, розчинна кава — 1 з половиною чайної ложки.
  3. Тепер борошно з содою і розпушувачем ретельно змішати з продуктами, завантаженими в інший посуд. Домогтися однорідності маси допоможе міксер.
  4. Випікати отримане тісто в духовці при 180 градусах, остудити, розрізати на два коржі.
  5. Помістити між коржами начинку — 1 банку вареного згущеного молока.
  6. Підливу для торта готувати так: розтопити 400 грамів шоколаду, полити нею медовик і помістити в холодильник.

медовик з вареним згущеним молоком

Зі сметанним кремом: покроковий рецепт на сковороді

Всі звикли, що сковорода видає господині засмажені продукти, в цьому випадку ситуація не така. Кожен корж виходить пишний і м’який. Прошарок господиня може робити на свій смак і досвіду.

Взяти для тіста:

  • меду — ложку;
  • масла слив. — 70 гр .;
  • яйце — одне;
  • соди — половину чайн. ложки;
  • цукру знадобиться 1/3 частина склянки;
  • борошна — дві склянки;
  • чорносливу — 10 штук.

Якщо частування готується для великого застілля, кількість продуктів слід збільшити.

  1. Мед з вершковим маслом розтопити, додати в отриману масу соду, потримати на вогні, поки не стемніє (хвилинки дві), тепер нехай остигає.
  2. Нарізати чорнослив, окремо з’єднати яйце з цукром.
  3. Медову остигнула масу з’єднати зі збитими білками, жовтками і цукром, додати чорнослив.
  4. Борошно всипати не поспішаючи, замішуючи тісто. Воно виходить однорідним. Розділити його на п’ять частин, сформувати колобки.
  5. Сформувати коло за допомогою качалки і викласти в суху підігріту сковороду.
  6. Обсмажити з кожного боку, в загальній складності 4 хвилини.

Коли всі п’ять штук будуть готові і охолонуть, змастити їх кремом.

Торт пропоную зробити зі сметанним кремом, для нього беруть півлітра сметани, 1 стакан перетерті в пудру цукру, 1 чайну ложку ванілі.

Прикрасити тим, що підкаже фантазія: ягодами замороженими, цукерками фруктовими часточками.

Особливий торт в мультиварці — найсмачніший у світі: відео

А зараз можна подивитися покроковий рецепт з фото, де представлений медовик, приготований в мультиварці.

Простий рецепт приготування медовика на сметані з вишнею та родзинками

До класичних рецептах можна віднести торт «Рижик». Він завжди припадає до смаку господиням через свою простоту. А домочадці цінують його смакові якості. Залишилося тільки дізнатися його спосіб приготування. Рецепт розрахований на десять персон. Менше робити не варто, так як торт виходить смачним.

Для тестової маси:

  • 100 гр. сливочн. масла;
  • 1 стакан цукрового піску;
  • 80 мілілітр. сметанки;
  • 3 ложки меду;
  • 2 чайні ложечки соди;
  • 3 скл. муки.

Крем робиться з кисло-молочного продукту (0,5 л), ста грамів цукрового піску, 150 грамів родзинок, стільки ж грамів вишні, чорносливу.

  • Потрібно перемішати в одному посуді масло, сметану і цукор, додати мед.
  • Все це відправити на вогонь, щоб дійшло до кипіння, потім зняти з плити і посипати содою, повернути на вогонь, щоб утворилася шапка.
  • Присипати борошном і відправити на двогодинне охолодження.

За цей період часу розігріється піч. З тіста виходить сім, а то й усі вісім колобків.

  1. З них розкачати пласти і випекти в духовці на великому вогні по п’ять хвилин кожен.
  2. Випічка вимагає дбайливого звернення, так як дуже ніжна. Готові коржі вирівнюються по краях.
  3. Сметану збити, посипати цукром і змастити отриманою масою кожен корж.
  4. Між коржами крім крему додавати вишню, родзинки.

Прикрасити посипаною крихтою, а через дві години можна пробувати.

Торт медовий «Бджілка»

Медовик — це і бісквітний торт, його рецепт теж не складний. Мед, масло, сметану, з додаванням соди і солі змішати, всипати борошно. Тісто виходить ніжним, негустим. Випікається півгодини в не до кінця прогрітому духовій шафі. Потім остуджують, ділиться на «коржі» по горизонтальній лінії. Крему підійдуть будь-які для змащення або просочення. Потім краще облити підготовленої глазур’ю.

Тепер про склад:

  • 50 мл меду;
  • 1 грам ванілі;
  • 200 мл сметани;
  • 1 ч. Ложка соди;
  • 150 г масла, тільки не рослинного;
  • солі;
  • 400 г борошна.

Глазур потрібно зварити: цукор (150 грамів), воду (шість ложок для перших страв). Поварити до стану сиропу, влити лимонний сік з половинки фрукта, потім посипати цукровою пудрою.

медовик з бісквіту

Торт медовий без розкочування коржів

У цьому рецепті можна обійтися без розкочування пластів, без їх випічки, що, безумовно, займає багато часу.

Все змішати за допомогою міксера (два стаканчика кефіру, три яйця, дві ложки для перших страв меду, дві склянки борошна, дві третини чайної гуртки цукру, дві чайні ложки розпушують речовини), спекти в духовці, промазати кремом.

Найкраще підійде сметанний крем.

Залишиться тільки прикрасити відповідно до обставин свята. Про медових тортах можна говорити багато, вони поживні і тануть у роті. До них підходять абсолютно будь-яка обробка.

Для прикраси пропонують зробити дивовижний політ своєї фантазії.

медовик торт

Про медовик кажуть: «Смачний, просто пальчики оближеш!». Може бути тільки один нюанс, який зупинить декількох господинь від приготування такого виду торта: алергія на мед. Але якщо такого не спостерігається ні у кого з членів сім’ї або запрошених гостей, то медовий торт буде просто знахідкою.

Медовий торт поширений вид солодкого десерту на будь-яке свято. Багато господині шукають рецепт, щоб приготувати солодкість і провести торжество в теплій домашній обстановці.

Подивитись усі фотографії страв або відеорецепти, наприклад, мастики для торта, можна в розділі «Кулінарні рецепти».

Інформація на «Острівці позитиву» оновлюється, поповнюється відомостями, порадами та рекомендаціями, просто потрібно підписатися на блог.

Діліться з усіма, кому потрібні гідні і прості рецепти. Готуйте, пригощайте своїх рідних і близьких. Смачного.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector