Привіт, мої дорогі читачі! Сьогодні ми з вами будемо готувати картопляні зрази з м’ясним фаршем, покроковий рецепт з фото, а краще сказати мої улюблені рецепти — сьогодні для вас в безкоштовному доступі.
На рахунок безкоштовного доступу — це звичайно ж жарт. У нашій родині всі люблять не тільки смачно поїсти, а й пожартувати.
Слов’янське блюдо ми сьогодні будемо готувати по-особливому, але для початку давайте розберемося що таке зрази.
Картопляні зрази з м’ясним фаршем на сковороді
Класичні зрази — це м’ясні котлети з будь-якої начинкою всередині, а картопляні — це котлети з картопляного пюре з вмістом всередині — з капустою, грибами, сиром, з м’ясним, овочевим або рибним фаршем.
Наша сім’я віддає перевагу ніжно-золотистим пиріжків з соковитим м’ясним лівером, який приправлений цибулею, часником, запашним перчиком.
Перш, ніж приступити до приготування картопляного шедевра, давайте згадаємо про основні моменти:
- Зрази краще готувати не з учорашнього пюре, в яке ми додавали яйця, молоко, а з відвареного товченого картоплі.
- Не рекомендується розріджувати товчений картопля ні яйцями, ні молоком, але шматочок вершкового масла краще додати, масло поліпшить смакові якості готового блюда.
- М’ясну начинку перед приготуванням основного блюда необхідно обсмажити на вогні, але не до повної готовності, в іншому випадку начинка вийде сухуватою.
- «Тісто з картоплі» липке, неслухняне, тому перед приготуванням страви переконайтеся в наявності панірувальних сухарів або борошна.
Картопляні котлети з різноманітною начинкою готують в ресторанах, які знаходяться в різних куточках світу, готують їх і на домашніх кухнях.
Зрази — ситне, смачне блюдо, яке сміливо можна подати на святковий стіл з бульйоном, соусом, сметаною або вершковим маслом.
Здається, все найважливіше я сказала у вступі, тепер можна приступати до приготування улюбленої страви короля Польщі В. Ягелло.
Найчастіше ми в домашніх умовах готуємо котлети з начинкою на сковороді і, якщо вам здоров’я дозволяє їсти смачні обсмажені з двох сторін картопляні котлети, то обов’язково скористайтеся моїм рецептом.
Для приготування страви з м’ясною начинкою нам буде потрібно:
- 0,5 кг. свіжого м’ясного фаршу;
- 1 кг. очищеної картоплі;
- 1 цибулина для начинки;
- 3-4 їдальні ложки масла рослинного для смаження;
- сіль, спеції для м’яса;
- панірувальні сухарі або борошно.
Зрази з м’ясом в мультиварці
В мультиварці можна приготувати картопляні котлети з будь-якою начинкою: овочевий, м’ясний, рибної. Я вам розповім, як приготувати такі з курячою печінкою.
Для приготування страви нам потрібно:
- паштет з курячої печінки;
- один кілограм картоплі;
- яйце;
- спеції і сіль;
- сухарі для панірування.
- Щоб приготувати курячий паштет, промиваємо печінку, ріжемо на невеликі шматочки і замочуємо її на 2-3 години в молоці. Відправляємо печінку в мультиварку, додаємо терту на тертці моркву, дрібно нарізану цибулю, сіль. Рослинна олія можна не додавати. Печінка буде гаситися у власному соку. Включаємо режим «гасіння». Коли печінка буде готова, подрібнюємо її за допомогою блендера. За смаком додаємо шматочок вершкового масла.
- Відварюємо картоплю до готовності, зливаємо воду, додаємо яйце і розминаємо картопля толкушкой.
- Формуємо корж з картоплі, в серединку коржа кладемо ложечку курячого паштету.
- В мультиварці обсмажуємо зрази до утворення золотистої скоринки з двох сторін в режимі «жарка».
Подаємо страву до столу зі сметаною, з часниковим соусом або з солоними огірочками.
Зрази з картоплі з фаршем в духовці
Доречно приготувати картопляні котлетки до вечері на пару, так як смажені страви шкідливі для здоров’я людини.
Інгредієнти:
- відвареної м’ясний фарш;
- відвареної товчений картопля.
Приготувати нежирну м’ясну начинку можна двома способами.
- Перекручуємо шматочок яловичини і свинини, додаємо туди цибулю і спеції за смаком. Варимо фарш в посоленной воді до готовності, постійно помішуючи ложкою. Коли він буде готовий, зливаємо бульйон в окрему ємність.
- М’ясо свинини і яловичини розрізаємо на невеликі шматочки і відварюємо в підсоленій воді. Перекручуємо варене м’ясо, одну цибулину на м’ясорубці або подрібнюємо за допомогою блендера, додаємо сіль, спеції.
Коли товчений картопля і начинка готові, формуємо картопляні котлетки і відправляємо їх на 15-20 хвилин в пароварку або духову шафу, попередньо обсипав їх борошном з усіх боків.
Готові зрази можна подати з м’ясним бульйоном, в якому ви варили фарш. Смачного.
Моя улюблена свекруха часто нас балувала фаршированими млинцями і картопляними котлетками з відвареним фаршем.
Я рекомендую звернути увагу саме на цей рецепт. Якщо вам сподобається рекомендоване мною блюдо, не полінуйтеся повернутися на сайт «Острівець позитиву», щоб залишити свій позитивний відгук.
Я завжди рада вашим коментарям, які б вони не були.
Якщо ви підпишетеся на оновлення, то першими дізнаєтесь про вихід нової статті.