Картопляні зрази з м’ясним фаршем — 3 рецепта

Привіт, мої дорогі читачі! Сьогодні ми з вами будемо готувати картопляні зрази з м’ясним фаршем, покроковий рецепт з фото, а краще сказати мої улюблені рецепти — сьогодні для вас в безкоштовному доступі.

На рахунок безкоштовного доступу — це звичайно ж жарт. У нашій родині всі люблять не тільки смачно поїсти, а й пожартувати.

Слов’янське блюдо ми сьогодні будемо готувати по-особливому, але для початку давайте розберемося що таке зрази.

Картопляні зрази з м’ясним фаршем на сковороді

Класичні зрази — це м’ясні котлети з будь-якої начинкою всередині, а картопляні — це котлети з картопляного пюре з вмістом всередині — з капустою, грибами, сиром, з м’ясним, овочевим або рибним фаршем.

Наша сім’я віддає перевагу ніжно-золотистим пиріжків з соковитим м’ясним лівером, який приправлений цибулею, часником, запашним перчиком.

картопляні зрази

Перш, ніж приступити до приготування картопляного шедевра, давайте згадаємо про основні моменти:

  1. Зрази краще готувати не з учорашнього пюре, в яке ми додавали яйця, молоко, а з відвареного товченого картоплі.
  2. Не рекомендується розріджувати товчений картопля ні яйцями, ні молоком, але шматочок вершкового масла краще додати, масло поліпшить смакові якості готового блюда.
  3. М’ясну начинку перед приготуванням основного блюда необхідно обсмажити на вогні, але не до повної готовності, в іншому випадку начинка вийде сухуватою.
  4. «Тісто з картоплі» липке, неслухняне, тому перед приготуванням страви переконайтеся в наявності панірувальних сухарів або борошна.

Картопляні котлети з різноманітною начинкою готують в ресторанах, які знаходяться в різних куточках світу, готують їх і на домашніх кухнях.

Зрази — ситне, смачне блюдо, яке сміливо можна подати на святковий стіл з бульйоном, соусом, сметаною або вершковим маслом.

Здається, все найважливіше я сказала у вступі, тепер можна приступати до приготування улюбленої страви короля Польщі В. Ягелло.

Найчастіше ми в домашніх умовах готуємо котлети з начинкою на сковороді і, якщо вам здоров’я дозволяє їсти смачні обсмажені з двох сторін картопляні котлети, то обов’язково скористайтеся моїм рецептом.

Для приготування страви з м’ясною начинкою нам буде потрібно:

  • 0,5 кг. свіжого м’ясного фаршу;
  • 1 кг. очищеної картоплі;
  • 1 цибулина для начинки;
  • 3-4 їдальні ложки масла рослинного для смаження;
  • сіль, спеції для м’яса;
  • панірувальні сухарі або борошно.

картопляні зрази на сковороді

Зрази з м’ясом в мультиварці

В мультиварці можна приготувати картопляні котлети з будь-якою начинкою: овочевий, м’ясний, рибної. Я вам розповім, як приготувати такі з курячою печінкою.

Для приготування страви нам потрібно:

  • паштет з курячої печінки;
  • один кілограм картоплі;
  • яйце;
  • спеції і сіль;
  • сухарі для панірування.
  1. Щоб приготувати курячий паштет, промиваємо печінку, ріжемо на невеликі шматочки і замочуємо її на 2-3 години в молоці. Відправляємо печінку в мультиварку, додаємо терту на тертці моркву, дрібно нарізану цибулю, сіль. Рослинна олія можна не додавати. Печінка буде гаситися у власному соку. Включаємо режим «гасіння». Коли печінка буде готова, подрібнюємо її за допомогою блендера. За смаком додаємо шматочок вершкового масла.
  2. Відварюємо картоплю до готовності, зливаємо воду, додаємо яйце і розминаємо картопля толкушкой.
  3. Формуємо корж з картоплі, в серединку коржа кладемо ложечку курячого паштету.
  4. В мультиварці обсмажуємо зрази до утворення золотистої скоринки з двох сторін в режимі «жарка».

Зрази з курячою печінкою в мультиварці

Подаємо страву до столу зі сметаною, з часниковим соусом або з солоними огірочками.

Зрази з картоплі з фаршем в духовці

Доречно приготувати картопляні котлетки до вечері на пару, так як смажені страви шкідливі для здоров’я людини.

Інгредієнти:

  • відвареної м’ясний фарш;
  • відвареної товчений картопля.

Приготувати нежирну м’ясну начинку можна двома способами.

  1. Перекручуємо шматочок яловичини і свинини, додаємо туди цибулю і спеції за смаком. Варимо фарш в посоленной воді до готовності, постійно помішуючи ложкою. Коли він буде готовий, зливаємо бульйон в окрему ємність.
  2. М’ясо свинини і яловичини розрізаємо на невеликі шматочки і відварюємо в підсоленій воді. Перекручуємо варене м’ясо, одну цибулину на м’ясорубці або подрібнюємо за допомогою блендера, додаємо сіль, спеції.

Коли товчений картопля і начинка готові, формуємо картопляні котлетки і відправляємо їх на 15-20 хвилин в пароварку або духову шафу, попередньо обсипав їх борошном з усіх боків.

зрази в пароварці

Готові зрази можна подати з м’ясним бульйоном, в якому ви варили фарш. Смачного.

Моя улюблена свекруха часто нас балувала фаршированими млинцями і картопляними котлетками з відвареним фаршем.

Я рекомендую звернути увагу саме на цей рецепт. Якщо вам сподобається рекомендоване мною блюдо, не полінуйтеся повернутися на сайт «Острівець позитиву», щоб залишити свій позитивний відгук.

Я завжди рада вашим коментарям, які б вони не були.

Якщо ви підпишетеся на оновлення, то першими дізнаєтесь про вихід нової статті.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector