Сосиски в дріжджовому тесті: рецепти в духовці

У сьогоднішній статті я вам розповім, як приготувати сосиски в тісті. Рецепти з дріжджового тіста не забудьте додати в закладки. Це апетитне частування додасть будь-якій чайній церемонії присмак насолоди і замінить шкільний сніданок вашої дитини і ваш робочий обід.

Традиційний варіант включає в себе сосиски і тісто. У статті ви побачите не тільки фото покроковий рецепт приготування випічки, але і дізнаєтеся про те, як зробити класичний варіант більш пікантним і різноманітним.

Для приготування підійде будь-який вид тесту. Воно може бути дріжджовим, листковим, здобних і будь-яким іншим. Ви можете замісити його самостійно, придбати готовий варіант.

Розмаїття сосисок на полицях магазинів існує безліч. Вибирайте ті, що вам до душі. Але економити на них точно не слід. Адже невідомо, як поведе себе при випічці дешева продукція, і якою вона вийде на смак. Такі ковбасні вироби можуть розбухнути і лопнути в процесі приготування, виділяти жир у великих кількостях. Так що уважно вивчайте склад при покупці.

Рекомендую взяти собі на замітку дані рецепти сосисок з повітряного тіста. Адже вони так легко здійснимі, ваші домочадці точно залишаться ситими і задоволеними.

Сосиски в дріжджовому тесті в духовці

Тісто готується з швидкодіючих дріжджів і фільтрованої води. Але, крім води, тісто допустимо замішувати на молоці і кефірі. Воно стає повітряним і довго зберігає м’якість.

Інгредієнти, які нам знадобляться:

  • 12 сосисок;
  • стакан фільтрованої води;
  • 320 грам пшеничного борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • упаковка сухих дріжджів (11 грам);
  • 50 грам вершкового масла;
  • 25 грам цукрового піску;
  • дрібка солі;
  • жовток для змазування тіста;
  • мак або кунжут для посипання.

дріжджове тісто

Процес приготування:

  1. Починаємо готувати «опару». Спочатку трохи подогреем рідина. Потім додамо туди сухі дріжджі. Якщо ви користуєтеся пресованими дріжджами, то їх доведеться покласти в кілька разів більше. Приблизно знадобиться 25 грам. Їх потрібно розкришити руками і насипати в рідину. Потім додайте цукровий пісок (половину столової ложки). Перешкодьте суміш і переконайтеся у відсутності грудочок.
  2. Так як дріжджова суміш буде збільшуватися в розмірах і виходити за краї посуду, тому підберіть відповідну миску. Її краще прикрити рушником або затягнути поліетиленовою плівкою. У плівці можете зробити проколи для доступу повітря. Миску приберіть в тепленьке місце туди, де немає протягу. Наприклад, це може бути батарея. Залиште її на деякий час. На дозрілої опари з’являться бульбашки і піна.
  3. Попередньо вийміть яйця з холодильника, щоб вони зігрілися в умовах кімнатної температури. В окремий посуд розбийте яйце, насипте солі і залишки цукрового піску. Перемішайте склад, поки частинки солі і цукру не розтануть.
  4. Розтопити вершкове масло. Замість нього, можна використовувати рослинне. Щоб випічка не мала запаху, вибирайте дезодорована.
  5. До дріжджовий суміші додаємо масло і яєчну суміш. Гарненько перемішуємо. У суміш додайте пшеничне борошно. Для цього її необхідно просіяти, щоб вона наситилася киснем. Від цього випічка буде виглядати легше.
  6. Ретельно перемішайте тісто ложкою. Склад повинен вийти однорідним.
  7. Присипте робочу поверхню борошном і покладіть на неї тісто. Його потрібно вимішувати руками, поступово досипляючи борошно. Виконуйте цю процедуру, поки тісто не перестане бути липким. Воно повинно вийти еластичним, з гладкою і рівною поверхнею.
  8. Розділіть тісто і сформуйте з нього кульки. Їх повинно вийти стільки, скільки ви берете сосисок. В даному випадку 12 штук.
  9. За допомогою качалки розкачайте з кульок смужки, довжина яких удвічі більше сосисок.
  10. Обмотайте сосиски смужками з тіста методом спіралі внахлест, щоб кожен новий шар трохи заходив на попередній.
  11. Увімкніть духовку, щоб вона розігрілася, і постеліть на деко пергаментний папір. Її теж можна змастити маслом. Викладіть випічку рядами.
  12. Яєчним жовтком змастіть кожну сосиску. Можете залишити сосиски на 10 хвилин, тоді вони ще трохи збільшаться в розмірах. Посипте їх маком, кунжутом за бажанням.
  13. Надішліть деко в розпечену духовку на 30 хвилин. Після появи золотистої скоринки, готову випічку можна змастити ще одним шаром яєчного жовтка в поєднанні з ложечкою фільтрованої води або молока.

сосиски в тісті

А також процедуру приготування сосисок в дріжджовому тесті ви можете подивитися на відео.

Сосиски в дріжджовому листковому тісті: рецепт в духовці

Необхідні компоненти:

  • пакетик дріжджів;
  • 150 мл кефіру;
  • 350 грам борошна;
  • 1 яйце;
  • 12 сосисок;
  • 150 грам маргарину;
  • 10 грам цукрового піску;
  • дрібка солі.

сосиски в листковому дріжджовому тесті на кефірі

Процес приготування:

  1. Робимо тісто, замішуючи теплий кефір разом з дріжджами, цукром, сіллю, яйцем, 50 грамами маргарину і просіяного борошном. Борошно рекомендується вмішувати поступово, використовуючи віночок. Ми залишаємо опару на годину в тепленьке місце, щоб вона підійшла.
  2. Розкачуємо тісто в овал товщиною близько 1 сантиметра. Викладаємо на одну його сторону тонко порізані шматки маргарину і складаємо навпіл.
  3. Знову тонко наріжте маргарин і покладіть на половину тіста, знову складіть навпіл.
  4. Трохи розкачайте пласт і повторіть маніпуляцію.
  5. Розкачайте тісто і наріжте його на довгі смужки.
  6. Очистіть сосиски і оберніть кожну в смужку. Їх можна розрізати навпіл, якщо вони дуже довгі. Краї у тесту можете защипнуть. Якщо однієї смужки не вистачає, то використовуйте наступну.
  7. Викладіть сосиски на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини. Дуже щільно один до одного випічку викладати не варто, так як вона збільшиться в обсягах при запіканні.
  8. Коли хрустке ласощі підрум’яниться, можете подавати його до столу. Воно завжди залишається смачним як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

різні форми сосисок в тісті

Для того щоб зробити смак випічки більш різноманітним, можете додавати в неї зелень і різні спеції. А також додасть пікантності невеликий шматочок сиру, покладений всередину сосиски. Солоний огірок, смажену цибулю і морквина по-корейськи теж стануть апетитною родзинкою страви. Щоб начинка не випадали, защипніть краю у тесту і щільніше загорніть сосиски.

Спробуйте покласти всередину кетчуп, гірчицю. Сир можна натерти зверху випічки, ще до відправлення її в духовку. Мак і кунжут не тільки стануть відмінною прикрасою страви, а й додадуть випічці нові смакові нотки.

Деякі господині роблять опару не тільки на воді і кефірі, але і на сметанку, пиві, айраном.

Обов’язково спробуйте зробити сосиски в тісті. Рецепт в духовці з дріжджового тіста з фото тепер у вас є. Домашня випічка — смачні ласощі для всієї родини. Діти можуть брати її з собою на навчання, а чоловік зможе смачно перекусити на роботі.

Найчастіше заходите в гості на блог, щоб побачити безліч інших апетитних рецептів і не забудьте підписатися. А також рекомендуйте статтю до прочитання своїм друзям в соціальних мережах.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector