Зміст
- 1 Соковита горбуша в духовці під шубою з помідорами і сиром
- 2 Соковита горбуша в духовці з овочами і картоплею
- 3 Горбуша запечена цілком у духовці з овочами
- 4 Як приготувати горбушу цілком в рукаві
- 5 Як приготувати горбушу в сметані, щоб була соковита
- 6 Котлети з горбуші в духовці: рецепт приготування соковитих і м’яких
- 7 Простий і смачний рецепт горбуші в майонезі
- 8 Горбуша по-царськи: кращий рецепт приготування в духовці
Вітаю добрих господинь, запасливих господарів і початківців юних кулінарів! Вирішили сьогодні влаштувати рибний день? Тоді вам сюди. На сторінці чудова добірка на тему «Горбуша в духовці». Рецепти, щоб танула в роті!
До відома домашніх кухарів, червона рибка горбуша з сімейства лососевих. Відноситься до цінних промислових видів. Цінується кулінарами за насичений смак, 100% користь організму.
Горбуша — джерело природних тваринних білків, насичених жирних кислот, натуральних елементів, які життєво необхідні для роботи серця, мозку, нервової системи.
Рекомендується вживати цю цінну рибку у вигляді слабосоленої закуски, тоді в м’ясі зберігаються важливі вітаміни і повний спектр цінних мінералів.
При покупці свіжомороженої рибки важливо звернути увагу на її зовнішній вигляд. У якісного продукту блискуча волога луска, прозорі очі, яскраво-червоні, насичені кров’ю зябра.
Важлива ознака свіжої риби — зволожений прямий хвіст. Якщо він сухий і підвітряного, то горбушу вже розморожували, і рибка далеко не першої свіжості.
Любителям гарячих страв рекомендую готувати червону рибу на мангалі, грилі, в духовці або в мікрохвильовій печі. З горбуші виходить чудова вуха, соковиті котлети, а фарширована рибка виглядає на столі як справжня королівська закуска.
Соковита горбуша в духовці під шубою з помідорами і сиром
Не знаєте, що приготувати з свіжомороженої горбуші? Рекомендую швидкий і смачний рецепт в духовці, а на додаток до рибку підуть прості інгредієнти, які знайдуться в холодильнику у кожної господині.
Дістаємо з засіків:
- размороженную і очищену тушку горбуші;
- 2 помідори;
- 1 цибулину;
- 100 г твердого сиру;
- майонез;
- спеції і рибні приправи.
Відокремлюємо від рибки голову, хвіст, плавники, але нічого не викидаємо! Кладемо в каструльку, заливаємо водою. Варимо з лаврушкой і перцем горошком ароматну корисну юшку.
Тушку горбуші ділимо на порційні шматочки і укладаємо в миску.
Рясно присмачуємо рибу спеціями, покриваємо майонезом і нарізаною цибулею.
Накриваємо миску харчовою плівкою. Відправляємо в холодильник на 2 години.
Замариновану рибку укладаємо на деко, скроплюємо рослинним маслом, додаємо трохи водички.
Відправляємо горбушу в духовку на 10 хвилин при температурі 190 градусів.
Останні штрихи — часточки помідорів, натертий сир. Розкладаємо їх на гарячу рибку і поміщаємо деко в духовку ще на 10 хвилин.
Подаємо порційно на красивих тарілочках зі свіжою зеленню і дольками лимона. Смачного!
Соковита горбуша в духовці з овочами і картоплею
Хлібосольні господині цікавляться, як смачно і просто приготувати свіжу горбушу в духовці? Легко і швидко!
Запасемося простими продуктами:
- тушка горбуші — 1 кг:
- зелень — кріп, петрушку;
- лимон — 1 шт;
- часник, спеції за смаком;
- оливкова олія;
- гарнір до рибку — варену картоплю, різноманітні овочі.
Рибку чистимо, видаляємо плавники, а голову і хвіст відкладаємо для наваристою юшки.
Нарізаємо тушку на порційні шматочки шириною 2 см і маринуємо в суміші рубаної зелені, часнику, лимонного соку, олії.
Відкладаємо горбушу на 25-30 хвилин, а потім викладаємо просочені ароматами шматочки на деко застелений фольгою.
Закриваємо рибку в мішечок і відправляємо в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Поки готується рибка, відварити розсипчастий картопля, будь-які сезонні овочі.
Горбуша вийде з духовки, наповнить апетитним ароматом всю кухню.
Пора подавати її до столу на великій тарілці з овочами і шматочками лимона. І обов’язково полити блюдо соком горбуші, який залишиться в листі.
Горбуша запечена цілком у духовці з овочами
Червону рибку, приготовлену подібним способом, господині подають до святкового столу.
Беріть рецепт на озброєння!
Діставайте свої кулінарні блокнотики і записуйте рецепт:
- Тушку рибки очищаємо від нутрощів, відрізаємо плавники, голову і хвіст.
- По всій рибку з двох сторін робимо надрізи і змащуємо тушку соєвим соусом, лимонним соком, сіллю з перцем.
- На змащене маслом деко укладаємо подрібнені овочі — солодкий перець, цибуля, морква. Зверху на овочеву подушку укладаємо рибку і відправляємо блюдо в духовку на 10 хвилин при температурі 200 градусів.
- Через 10 хвилин змащуємо горбушу рослинним маслом і залишаємо ще на 20 хвилин в духовці до повної готовності.
Подавати апетитну і ароматну красу можна прямо з духовки на стіл. Але до подачі важливо не забути прикрасити блюдо свіжою зеленню петрушки!
Як приготувати горбушу цілком в рукаві
Приготувати смачну соковиту червону рубку в рукаві простіше простого.
Досить вибрати в магазині свіжу горбушу, запастися різноманітними спеціями і придбати спеціальні рукави для запікання в духовці. У мисці змішуємо сіль, цукор, перець, сушений базилік, натерту цедру лимона, столову ложку оливкової олії.
Приготовленої сумішшю ретельно змащуємо рибку з усіх боків, а в черевце поміщаємо гуртки лимона і кілька гілочок свіжого кропу.
Якщо господиня не поспішає з обідом, то бажано дати рибку промаринуватися 1-2 години в холодильнику. А якщо на порозі голодні гості, то можна поміщати горбушу в рукав, класти на деко і відправляти в духовку на 40-45 хвилин при t = 190-200 градусів.
За бажанням господині в рукав разом з рибкою поміщаються картопля, морква, ріпчаста цибуля. Овочі візьмуть в себе смачний сік горбуші і віддадуть рибі свої природні аромати.
Вийде ситно, соковито, корисно, дуже смачно! Насолоджуйтесь!
Як приготувати горбушу в сметані, щоб була соковита
Хочеться здивувати господинь і представити рецепт запеченої рибки не на звичному деку, а в зручних порційних тарілочках.
Діставайте із засіків потрібні продукти:
- тушку розмороженої горбуші;
- 4-5 картоплин;
- морквину і цибулину;
- банку жирної сметани або вершків;
- 150 г твердого сиру;
- 1 лимон;
- спеції.
Рибку наріжемо на порційні шматочки, картопля і морква подрібнити на тоненькі часточки, а цибулю на півкільця. У великій мисці з’єднаємо овочеві інгредієнти. Заллємо їх свіжою сметаною. Присмачити суміш спеціями, відкладемо на 5-10 хвилин.
В тарілочку з фольги укладаємо просочилася овочеву подушку. На неї розміщуємо шматочки рибки, скроплюємо лимонним соком. Кладемо трохи вершкового масла.
Відправляє тарілочки в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів. Через півгодини посипаємо страви натертим сиром. Ми залишаємо в духовці ще на 10 хвилин.
Готову страву задовольнить апетит найвимогливіших гостей і примхливих діток. Такий рецепт відноситься до категорії «завжди виходить».
Завдяки збалансованому набору продуктів відмінно діє на здорове травлення.
Котлети з горбуші в духовці: рецепт приготування соковитих і м’яких
Хочете здивувати рідних і подати на обід соковиті котлетки з горбуші? Тоді читайте, запам’ятовуйте покроковий рецепт приготування:
Для фаршу потрібно обробити м’ясо рибки від шкіри, кісток. Для цього прибираємо голову, хвіст, плавники, піднімаємо шкірку. Витягуємо чисте рожеве філе горбуші.
Обрізані хвости і плавники не викидаємо, а залишаємо для приготування смачної наваристою юшки.
У мисці змішуємо м’ясо горбуші, дрібно нарізану цибулю, одне яйце, жменьку вівсяних пластівців, трохи лимонного соку, зеленого лука. Присмачуємо суміш улюбленими спеціями і ретельно перемішуємо.
Ми залишаємо фарш для просочення на 10-15 хвилин, а потім викладаємо акуратними биточками на змащене маслом деко.
Відправляємо котлети в духовку на 25 хвилин при температурі 190 градусів.
Виходять красиві рум’яні котлетки з соковитою м’якоттю. Подавати рибне ласощі бажано зі свіжим салатом, легким гарніром з рису або гречки.
Тим, хто любить побільше і повкуснее, рекомендую відварити спагетті, приготувати до котлет томатну підливу. Готуйте з задоволенням!
Філе горбуші з ананасом люблять діти, дорослі!
Одна молода, але вже досвідчена домогосподарка пропонує приготувати пісне філе горбуші з ананасом в сирно-сметаною заливці.
У відеоролику покроковий рецепт приготування з корисними порадами та особистими рекомендаціями. Для приготування фірмової страви підійде будь-яка нежирна риба від недорогого хека до благородної сьомги. Дивіться, готуйте, пригощайте своїх дітлахів незвичайним делікатесним стравою!
Простий і смачний рецепт горбуші в майонезі
Господині вважають рибку горбушу трохи пісної і сухуватою. Шляхом домашніх кулінарних дослідів винайдений ідеальний збалансований рецепт. Приготування рибки з морквою і цибулею під сирно-майонезній скоринкою, робить горбушу ніжною, соковитою, смачною.
Підготуємо потрібні інгредієнти. Рибку горбушу позбавимо від кісточок і поділимо на рівні шматочки, наріжемо цибулину, потремо на тертці моркву, подрібнити соломкою солодкий болгарський перець.
В вершкову заправку підуть півсклянки сметани або кефіру, 2 ложки майонезу, тертий сир і різноманітні спеції.
На замітку! Дамочки на дієті можуть виключити з рецепта майонез і замінити його чайною ложкою гострою гірчиці.
На змащеній олією сковорідці обсмажуємо до золотистого кольору підготовлені овочі, а рибку горбушу маринуємо в суміші солі, перцю і ароматних приправ.
На деко укладаємо силіконовий килимок і починаємо формувати листкове блюдо.
Першими йдуть шматочки риби, просочені вершковим соусом, далі тушковані на сковорідці овочі, тертий голландський сир.
Зверху знову йдуть шматочки риби в білій густий заправці і ще трохи натертого твердого сиру.
Блюдо відправляється в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Виходить цілісна рум’яна рибка в густий апетитною підливі. До такої апетитної горбуші ідеально підійде гарнір з рису або вареної картопельки. Вийшло відмінне блюдо для свята і сімейного застілля в колі друзів, рідних і близьких!
Горбуша по-царськи: кращий рецепт приготування в духовці
Кажуть, що в одному московському ресторані подають чудову горбушу по-царськи. Фірмовий рецепт ховається шеф-кухарем, але одна мудра господиня змогла підглянути інгредієнти і приготувати вдома розкішне ресторанне блюдо.
Смачний рецепт запікання грунтується на 5 маленьких секрети:
- Філе горбуші має бути з шкіркою, тоді після приготування шматочки залишаються целенькая і соковитими.
- На змащене деко укладаються шматочки риби шкірою вниз, зверху рясно присипаються спеціями і відкладаються для просочення.
- На сковорідці обсмажуються овочі — подрібнені цибулю і морквина.
- У мисці готується соус з 2 яєць, 5 ложок майонезу, 5 ложок сметани і 50 г твердого сиру.
- На промаринуватися рибку викладається овочева маса, і заливається сметанним соусом. Деко відправляється в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Чи не рекомендує довго тримати в духовці апетитне рибну страву.
На закінчення ще один відеоролик, повз якого неможливо пройти. Чоловік вміло чаклує на кухні! Сильною рукою і гострим ножем легко обробляє рибку і показує, як підготувати незбиране філе для запікання в духовці.
Тепер ви все знаєте про приготуванні соковитою і смачною горбуші. Пора експериментувати на кухні, а ще ділитися порадами, коментарями і ссилочку в соціальних мережах.
Заходьте ще і ловите іскорки любові на моїх смачних і яскравих сторінках!