Солянка збірна м’ясна класична: 7 рецептів

Економним домашнім кулінарам уявляю просте, недороге швидке блюдо. Відразу після сніданку ламаєте голову, що приготувати на обід? Беріть на замітку — солянка збірна м’ясна класична.

Рецепт з фото з доступних продуктів допоможе нагодувати всю сім’ю і ще відкласти чоловікові баночку густого ситного обіду на роботу.

Початківці господині запитають, а що таке солянка? Як її смачно приготувати?

Класична м’ясна солянка: збірний рецепт

Історичні факти свідчать, рецепт солянки виник в 16 столітті і був офіційно прописаний в Російському Домострої 1547 року.

У національній кухні солянка — це суп, приготований на крутому наваристому бульйоні. Основою може бути грибний відвар, м’ясний, рибний бульйон з копченостями, соліннями.

Солянка ввібрала кращі якості від щей і розсольнику. До м’ясних або рибних інгредієнтів додають солону капусту, огірки, мариновані гриби, сметану, ковбасні вироби, пряні трави.

Неймовірне буйство фарб, запахів, смаків робить солянку одним з найсмачніших страв исконно русской кухні. Густота і насиченість супу викликають бурхливий апетит, дозволяють швидко насититися. А багатий спектр використовуваних продуктів дає організму все необхідне для здорового травлення, активної життєдіяльності.

Для приготування ситного супчика візьмемо 4-літрову каструлю. Заготовлених інгредієнтів вистачить, щоб класичної м’ясної солянкою нагодувати сім’ю з 5-6 чоловік.

Продукти в супчик:

  • 0,7 кг яловичої вирізки;
  • 800 г різних м’ясних делікатесів — ковбасок і копченостей;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • 200 г маринованих огірочків;
  • 5 ст. ложок смачного томата;
  • 2-3 ст. ложки каперсів;
  • маслини і лимон для прикраси;
  • рослинна олія.
Добірну яловичину помістимо в холодну воду і відварити до готовності протягом 2 годин. Бульйон процідити, а м’ясо наріжемо на красиві кубики.
Подрібнимо цибулю, моркву і солоні огірки.
М’ясні делікатеси, серед яких можуть бути сервелат, окіст, балик, карбонат і мисливські ковбаски, нарізаємо кубиками і кружечками.
Чудове асорті з ковбас і ароматних копченостей відправляємо на сковорідку. У сусідній ємності на рослинному маслі обсмажуємо цибулю з морквою і додаємо солоні огірочки. Для смаку і кольору задобрювати овочі томатною пастою і тушкуємо ще 5-7 хвилин.
З’єднуємо всі інгредієнти в каструльці з киплячим бульйоном. Спочатку йде яловичина, потім ковбасне асорті, потім овочі і каперси.
Суп густуватої? Можна додати півсклянки розсолу і водички з-під маслин.

З листочками лавра і іншими улюбленими спеціями варимо на повільному вогні 25-30 хвилин.

Перед подачею в кожну тарілку додаємо часточку лимона, нарізані кружальцями маслини. За бажанням прикрашаємо свіжими гілочками петрушки або кінзи.

Сподіваюся, вам сподобався рецепт і викликав справжній здоровий апетит? Тоді діставайте з холодильника продукти.

Солянка з картоплею і квасолею — ну дуже смачно

До збірної м’ясної солянки господині додають по своєму смаку ситні овочеві і бобові інгредієнти. Насичене блюдо замінює перше гаряче, апетитне друге. Після наваристого обіду чоловік навряд чи поскаржиться, що він не наївся і йому потрібні макарони з котлетою.

Давайте зваримо солянку з картоплею.

Для приготування знадобляться:

  • 2-2,5 л наваристого бульйону з м’ясом або куркою;
  • 150 г червоної квасолі;
  • 300-400 г м’ясних делікатесів — буженини, бекону, ковбас;
  • 1 велика цибулина і 1 морквина;
  • 3 середні картоплини;
  • 3 ст. ложки томатної пасти;
  • 1 стебло селери;
  • маслини, лимон, зелень для прикраси.
варимо квасолюСуху червону квасолю бажано замочити заздалегідь, наприклад з ранку. До обіду вона швидко зваритися, а поки підготуємо інші інгредієнти.
обсмажування овочівУ сковорідці з рослинним маслом обсмажуємо цибулю, моркву і селеру. У велику каструлю виливаємо основу супу з шматочками м’яса і після закипання закидаємо нарізану кубиками картоплю.
обсмажування м'ясаВ іншій ємності обсмажуємо нарубані м’ясні делікатеси. Млоїмо на середньому вогнику 10 хвилин, додаємо для соковитості і кольору томатну пасту і обсмажуємо ще 5-7 хвилин.
З’єднуємо інгредієнти в каструлі. У бульйон з м’ясом і картоплею відправляємо підрум’янені овочі, ароматні м’ясні делікатеси і готову квасолю. Додаємо кілька листочків лаврушки і Томім закіпевшую солянку 10-15 хвилин.
солянкаВ готовий супчик закидаємо маслини і листочки свіжої зелені. Даємо супчику трохи настоятися і подаємо до столу з часточками кисленького лимона.

Корисна рекомендація! Багато домогосподарки зберігають в морозилці заморожені бульйони з шматочками м’яса свинини, курки. Це зручно! Можна за 20-30 хвилин приготувати ситний супчик до сімейної вечері. Немає м’ясних заготовок? Можна готувати солянку на готових консервах і просто на воді!

Капустяна солянка з грибами: ситне блюдо на друге

Хочу представити простий рецепт з найдоступніших і недорогих продуктів. Готуватися легко і швидко, а на виході — просто пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста — 500-600 г;
  • гриби будь— 0,5 кг;
  • цибулю і моркву — по 1 шт;
  • томатна паста — 1-2 ст. ложки;
  • спеції за смаком.

Покроковий рецепт з капустою сподобається всім домогосподаркам, а з процесом приготування впоратися навіть самотній холостяк, не любитель ложок і поварешек.

За 5 кроків швидко і легко поміркуємо вечерю:

  • Тоненько шаткуємо капусту, солимо і мнемо руками до м’якості.
  • У каструльку наливаємо маслечка і тушкуємо ніжну капусточку.
  • Окремо обсмажує цибуля з морквою до приємною золотистого. Відправляємо до капусти.
  • Гриби чистимо, подрібнюємо. Тушкуємо в окремій сковорідці до готовності.
  • З’єднуємо всі інгредієнти, присмачуємо томатною пастою, спеціями. Тушкуємо під кришкою ще 15 хвилин, а тому уплітає за обидві щоки.

На вигляд апетитно, на смак чудово, а для травлення просто чудово!

солянка з грибочками

Раджу готувати легке блюдо частіше, позбавлятися від шлаків, зайвих кілограмів. Смачного!

Рецепт супу з куркою

Приготуємо ситну солянку на курячому бульйоні зі звичайних продуктів, які знайдуться в засіках у кожної господині.

Викладаємо на стіл:

  • філе або будь-які шматочки курки — 0,5 кг;
  • картоплини — 2-3 штуки;
  • цибулину — 1 шт;
  • солоні огірочки — 1-2 шт;
  • томат — 2 ст. ложки;
  • маслини — 50 г;
  • лаврушка і спеції.

Порада! Мариновані огірочки краще очистити від шкірки, тоді в супі вони будуть м’якими і ніжними!

  1. У невеликій кількості води відварюємо курку з листочками лаврове листя. Витягуємо шматочки, очищаємо від кісточок. Нарізаємо м’ясо на кубики. Запусків в наваристий бульйон картопляну соломку, кружечки солоних огірків.
  2. Лук обсмажуємо до золотистого кольору. Задобрювати томатом. При бажанні пасту можна замінити свіжими помідорами, додати смачні овочі до ситно супчику.
  3. У наваристою солянці перемішуємо всі інгредієнти, закидаємо маслини, Томім на повільному вогні ще 5-10 хвилин.
  4. Перед подачею за бажанням прикрашаємо зеленню, часточкою лимона. В обід насолоджуємося ситним дієтичним блюдом. Отримуємо реальну користь для здорового травлення.

солянка з куркою

Рибна солянка в мультиварці

Ситна гаряча солянка — ідеальне блюдо в холодну пору року. Ви вже встигли обзавестися розумної каструлькою з кнопочками? Зараз я швидко розповім, як приготувати в ній рибну наваристу солянку.

Нам знадобляться прості інгредієнти:

  • 1 кг риби — суміш з копченої, малосольной і свіжої рибки;
  • 100 г солоних огірків;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. ложки томатної пасти;
  • лаврушка;
  • лимон, оливки, зелень.

Я давно кашовар в мультиварці Редмонд. Вона значно полегшує будь-який процес готування. Не потрібно стояти над каструлею, боятися раптом суп, каша несподівано «втечуть» на плиту.

І так, почнемо процес готування.

  1. Включимо мультиварку в режим «Випічка». Підсмажимо подрібнену цибулину на рослинному маслі. Додамо до цибулі томатну пасту, потім 2-3 хвилини, а потім влити в гущавину 2 літри гарячої води.
  2. Заготовлену рубку подрібнити на шматочки. Можна використовувати різні сорти рибок і приготувати наваристу збірну солянку. Завантажуємо рибні шматочки в майбутній супчик, додаємо нарізані огірочки або каперси, закидаємо лаврушку, спеції.
  3. Переводимо мультиварку в режим «Гасіння». Ставимо програму на 20 хвилин. Після звукового сигналу відкриваємо кришку. Закидаємо в солянку оливки, свіжу зелень. Даємо супчику настоятися ще 15-20 хвилин, а потім подаємо ароматне блюдо з часточкою лимона, ложкою сметани.

рибна солянка

Особиста рекомендація! Я б додала в рибну солянку ще парочку картоплин. Рибка з картоплею завжди добре поєднуються, а в бульйоні з’являються додаткова густота, ситність.

Для будь-якої мультиварки існує збірник рецептур, який дозволяє готувати найрізноманітніші страви, значно економити дорогоцінний час. Поки розумна каструлька куховарить смачну вечерю, господиня може посидіти в інтернеті, почитати новини, мої нові корисні статейки.

Густа з копченостями: 5 секретів приготування

Навариста збірна солянка — це блюдо приготоване з того, що знайдеться в холодильнику. Рецепти від іменитих шеф-кухарів, простих домогосподарок, затятих холостяків мають сотні варіацій. Для приготування справжньої смачної солянки важливо знати 5 маленьких секретів.

секрет №1М’ясо для бульйону потрібно завантажувати в холодну воду, знімати пінку і довго варити на повільному вогні. Основа для супу повинна вийти прозора, ароматна і навариста.
секрет №2Солянка буває кисленькою і солоненьке за рахунок огірків або квашеної капусти. Огірочки для супчика беруть «живі» бочкові з легким ефектом бродіння. Грубу шкірку з огірків знімають і до відправки в суп злегка їх обсмажують разом з іншими овочами.
секрет №3М’ясо, ковбаски, буженину і інші копченості ріжуть на дрібні шматочки, щоб вони містилися в ложку. До завантаження в бульйон їх млоять на сковорідці для розм’якшення і видалення зайвого жиру.
секрет №4Основа правильної солянки називається Бреза. У неї входить наваристий густий бульйон з м’яса, риби, грибів, солоні огірки, смажену цибулю і томат. За правилами Брез готують заздалегідь і довго томят в духовці або на повільному вогні.
секрет №5В основу додають решту інгредієнтів поступально. Спочатку підрум’янені овочі, картопля, потім тушковані м’ясні делікатеси, слідом різні пікантні добавки. Каперси і маслини варити не можна, вони стануть гіркими. Зелень, лимон і ложку сметани додають в порційну тарілку.

Головний принцип солянки з копченостями та іншими м’ясними делікатесами — відсутність солі в рецепті! Технологія приготування грунтується на 5 вищенаведених принципах і не терпить зайвих шкідливих спецій.

Найулюбленіший інгредієнт солянки — це лаврушка! Її можна додавати в будь-які рецепти, але перед подачею готового блюда обов’язково витягувати з каструлі.

Смачна солянка з грибами на зиму

На закінчення хочу порекомендувати чудову солянку з грибами, яку дбайливі домогосподарки заготовляють на зиму. Відеоролик з детальними рекомендаціями кулінара допоможуть впоратися з нескладним процесом приготування. А взимку ви зможете насолодитися смачною, ситною, корисною заготівлею.

Вам попрямували легкі рецепти з російської кухні? Тоді пишіть відгуки в коментарях і діліться ссилочку в соціальних мережах. А я і далі буду намагатися радувати вас екскурсами в кращі кулінарні книги. Успіху і всіх земних благ!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector