Сирна запіканка з манкою в духовці — 5 рецептів

Багато хто з нас любить смачні сирні запіканки, але не знають, як їх приготувати. Тому пропоную до прочитання невелике керівництво по приготуванню в духовці сирної запіканки з манкою.

Сирна запіканка — це не тільки смачно, але і дуже корисно для здоров’я як дорослим, так і дітям. Я часто згадую дитинство. У цю пору запіканка для мене була улюбленою стравою. Давайте трохи зануримося в прекрасний час і нагадаємо собі про смакові якості ніжного десерту.

Якщо є серед моїх читачів ті, хто буде готувати цю страву вперше, ви напевно здогадалися, що основним інгредієнтом десерту буде сир високої якості (краще всього використовувати продукт з високим

Пишна сирна запіканка з манкою, як в дитячому садку

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • 450 грам сиру,
  • 5 грам ванільного цукру;
  • 150 грам сметани високої жирності;
  • сіль — на кінчику ножа;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 4 ст. ложки манки;
  • харчова сода або розпушувач на кінчику ножа;
  • 3 курячі яйця середнього розміру.

Процес приготування:

  1. Щоб десерт вийшов фантастично ніжним, можна застосувати для роздрібнення всіх грудочок і крупинок картоплем’ялку. Даний варіант добре підійде для роботи з домашнім сиром. Якщо ж продукт м’який, то подрібнити його можна і виделкою;
  2. Беремо або одне яйце великого розміру, або ж два дрібних. Попередньо ділимо наявний сир навпіл і в одну половину додаємо яйце, яке зможе не тільки скріпити консистенцію, але і додати страві кремовий відтінок;
  3. Додаємо сметану. Сир набуває більш рідку консистенцію, але при цьому він не повинен сильно розтікатися. Консистенція вийде гущі або рідині. Все буде прямо залежати від щільності сирного продукту, а також від жирності сметани;
  4. Потім необхідно висипати манку і гарненько перемішати. Залишити готову консистенцію приблизно на 15 хвилин до того моменту поки манна крупа не набубнявіє, вбираючи в себе сироватку. У цей час слід включити духовку і розігріти її до 180 градусів;
  5. Сир повинен стати густим і в’язким. Щоб запіканка була солодкою потрібно додати 4 столові ложки цукру. Ласуни будуть у захваті! Вийде не тільки смачний, але і неймовірно солодкий десерт з родзинками або без родзинок. Для надання більшої пікантності необхідно додати трохи солі;
  6. Після того як всі складові будуть змішані додаємо розпушувач. Немає розпушувача? Не біда! Можна обійтися і без нього;
  7. Щоб запіканка вийшла красивою краще використовувати високу форму для випікання. Попередньо змастити стінки форми невеликою кількістю вершкового масла і викласти в неї отриману масу. Поставити в розігріту духовку і почекати як мінімум 35 хвилин.

сирна запіканка з манкою

Визначити готовність десерту можна по приємному аромату, що виходить з духовки і золотистої скоринки.

Сирна запіканка без яєць в духовці

Така сирна запіканка чудово підійде любителям дієтичних страв. У складі інгредієнтів відсутні не тільки яйця, але і сметана. Блюдо має невисокий ступінь калорійності. Зараз ми розглянемо найпростіший рецепт.

Інгредієнти для приготування:

  • сир (можна використовувати продукт з невисоким відсотком жирності) — 500 грам;
  • манна крупа — 5 ст. ложок;
  • цукор-пісок — 3 ст. ложки;
  • сода харчова — на кінчику ножа;
  • дрібка солі.

Процес приготування:

  1. Готуємо тісто для десерту. Як і в будь-якому іншому варіанті починати слід з змішування необхідних інгредієнтів. Спочатку сир змішується з цукром і за допомогою міксера збивається в однорідну масу. Потім всипається потроху манка, додається сіль і сода. Гарненько все перемішується, щоб не було грудочок;
  2. Процес випічки. Попередньо необхідно підготувати форму, тобто змастити її вершковим маслом (добре захопити всі краї, особливо якщо вона висока). Вилити тісто в ємність. У процесі підготовки складу для випічки включити духовку, щоб до моменту приміщення в неї запіканки температура всередині досягала 190 градусів. Почекати приблизно 40 хвилин і коли побачите золотисту скориночку можна сміливо виймати десерт з духовки, і, трохи остудивши, подавати до столу;
  3. Подача. Подавати десерт найкраще, попередньо розрізавши на порції. Додатково можна подати джем з фруктів або зробити подачу зі сметаною.

запіканка з сиру

Запіканка на кефірі з сиром і манкою в духовці

Є ще варіант, який підійде для тих, хто строго дотримується дієти. А все через те, що для приготування можна використовувати кефір найнижчого відсотка жирності. Крім цього, в такому рецепті можна використовувати не тільки манку, але і вівсяні пластівці, які попередньо подрібнюються.

Інгредієнти для приготування:

  • сир, який має невеликий відсоток жирності — 500 грам;
  • яйце куряче середнє — 4 штуки;
  • цукор — 1 повний стакан;
  • манна крупа або подрібнені вівсяні пластівці — 1 повний стакан;
  • кефір — 2 склянки;
  • розпушувач — 5 грам;
  • родзинки і цедра апельсина для смаку.

Процес приготування:

  1. Обрана крупа розмочується в кефірі, а в цей час можна займатися підготовкою інших продуктів;
  2. Для самої основи потрібно змішати сир, яйця і цукор, щоб не було грудочок. Після цього додати ванілін. Якщо є бажання, то для смаку можна додати родзинки, який попередньо розм’якшується у воді. Все дуже добре ще раз перемішується. Краще використовувати міксер;
  3. У готове тісто (через одну годину години) слід додати розпарену кефіром крупу і розпушувач. Знову використовуємо міксер і все добре збиваємо. Для пікантності можна додати цедру апельсина;

Підготувати форму, в якій і будемо випікати десерт. Змастити її маслом, залити тісто, розрівнюючи столовою ложкою або спеціальною лопаткою.

Чи не ставити тісто відразу в духовку, необхідно дати йому постояти у формі хвилин 10. Шар вийшов рівним.

Після того як тісто настоялося, ставимо його в духовку на 45 хвилин (духовка розігріта до 180 градусів). Коли запіканка готова, не потрібно відразу ж діставати її з духовки, необхідно почекати 10 хвилин і тільки після цього виймати;

Подавати найкраще разом зі сметаною, фруктовим джемом, згущеним молоком.

запіканка на кефірі

Напої підійдуть всі гарячі.

Рецепт запіканки із сметаною в духовці або мультиварці

Це просто чудовий десерт, який підходить для щоденного приготування. У таку запіканку можна додати будь-які прянощі, включаючи корицю. Рекомендую додати лікер для смаку.

Продукти необхідні для приготування:

  • невелика кількість сметани — не більше 100 грам;
  • сир високого відсотка жирності — 500 грам;
  • цукор-пісок — 250 грам;
  • яйце куряче — 5 штук;
  • крохмаль — 80 грам;
  • вершкове масло — 50 грам;
  • щіпка солі, кориця.

Процес приготування:

  1. Білки курячих яєць відокремлюються від жовтків і збиваються з необхідною кількістю солі;
  2. Використовуваний сир змішується з цукром, що залишилися жовтками, сметаною, а також з крохмалем. Інгредієнти перемішується міксером;
  3. До готової суміші додаються готові білки і знову все перемішується;
  4. Попередньо підготувати форму як в попередніх варіантах і перекласти тісто. Час приготування при 180 градусах — 35 хвилин, до появи золотистої скоринки.

Як приготувати сирну запіканку: 3 ради

  1. Якщо для приготування був обраний занадто сухий сир, який ніяк не бажає розминатися, його необхідно перетерти через сито або ж зробити заготовку на молоці, тобто додати невелику кількість молока і перемішати все міксером. Якщо молока немає, а є вершки, то можна додати їх. Вийде ще більш ніжний і вершковий смак.
  2. Перед тим як додати в тісто соду потрібно погасити її оцтом, прибираючи непотрібний для готового продукту присмак.
  3. Щоб готова запіканка легко діставалася з форми краще використовувати спеціальний папір для випікання.

Маю велику надію, що ви знайшли те, що шукали! А якщо немає, познайомтеся з рецептом приготування королівської ватрушки з сиром.

Зберігайте сайт в закладки, тут вас чекає маса нової та корисної інформації. Смачного!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector