Риба в духовці з овочами: 5 рецептів

Доброго часу доби, дорогі господині! Риба в духовці з овочами, рецепти з фото якої написані в статті, послужить відмінним рішенням для святкового столу, тихого сімейного вечора і посиденьок з друзями.

Pибa в дуxoвкe c oвoщaмі: peцeпти c фoтo

Хочете дивувати гостей і радувати чоловіка дивовижним стравою, не докладаючи до цього особливих зусиль? Мені вже дуже хочеться поділитися покрокової технологією приготування.

Рибку можна приготувати в будь-якому вигляді. Однак я не люблю довго возитися біля плити, і мені важливо отримати більше користі від їжі, що вживається. Тому мій вибір — духову шафу.

Найчастіше я купую вже рибку, яка потребує чистки або філе. Мені залишається її тільки приправити, полити лимонним соком і все. Решту зробить за мене духовка. А якщо ще запікати у фользі або в рукаві, то немає необхідності переживати за соковитість страви. Адже воно буде готуватися у власному соку.

Риба має свої природні смакові властивості, тому не потрібно старатися з приправами. Однак для любителів гострих і пряних страв вони не завадять. Морський продукт відмінно поєднується з овочами. На гарнір для запікання підійде картопля.

Найбільше мені подобається готувати червону рибу і минтай. Остання дуже корисна і підходить для щоденного вжитку. А кета або горбуша володіють вишуканим смаком і відмінно підійдуть в якості основного блюда на романтичну вечерю. Адже всім відомі чарівні властивості морепродуктів?

Риби в духовці з овочами: плюси

Існує багато рецептів запікання страв. Можна використовувати фольгу або рукав. Рибка з овочами, приготована саме в духовці, має такі плюси:

  1. Зберігаються всі корисні властивості продукту;
  2. Блюдо виходить особливо ароматним;
  3. Чи не порушується естетика вироби;
  4. Печена рибка не шкодить фігурі.

Більш того, їжа в духовій шафі готується просто і не вимагає особливих навичок.

Pибa c oвoщaмі

користь риби

Морепродукти включені в раціон багатьох людей. І все це завдяки своїм смаковим ознаками. Найпоширенішим морським страв є риба. Вона багата своєю різновидом і різноманітністю технологій приготування.

Крім своїх апетитних якостей, продукт має ряд корисних властивостей:

  • Збагачення організму білком;
  • Удосконалення метаболізму;
  • Зменшення рівня холестерину в крові;
  • Нормалізація кровообігу;
  • Сприятливий вплив на зір;
  • Поліпшення стану шкіри, волосся, нігтів і зубів;
  • Підвищення якості роботи ендокринної системи;
  • Насичення поживними речовинами для здорової життєдіяльності.

Крім того, риба прекрасно підходить для дієтичного раціону. Особливо, якщо вона приготовлена ​​в духовці.

секрети приготування

Рибні страви по праву визнаються корисними і поживними. Однак, для того щоб максимально витягти користі з них необхідно вміти правильно поводитися з продуктом.

  1. Риба має свої нюанси в кулінарії. Для запікання риби з овочами в духовці, неважливо в рукаві, в фользі і т.д., розроблені наступні рекомендації:
  2. Під час покупки слід звернути увагу на зовнішній вигляд і запах риби. Продукт повинен відповідати умовам зберігання і терміну придатності.
  3. Можна вибрати вже очищену рибу. В іншому випадку тушку необхідно буде почистити, випатрати, помити і обсушити паперовим рушником.
  4. Щоб отримати рівні красиві шматочки не варто чекати повного розморожування.
  5. Перед запіканням рибу бажано трохи промаринувати. Час настоювання повинно бути не менше 15 хвилин. Якщо дозволяє час, то краще залишити рибу в спеціях на 1 годину.
  6. Духовка повинна бути попередньо розігріта. Оптимальна температура — 180 — 200 градусів.

Стейки минтая з картоплею, морквою, цибулею у фользі в духовці

Морська риба минтай багата такими вітамінами:

  • ніацин;
  • фолієва кислота;
  • тіамін;
  • піридоксин.

У 100 грамах його м’якоті міститься добова норма йоду. Щоб корисна їжа вживалася із задоволенням можна приготувати її по простому рецептом в духовці.

Буде потрібно:

  • минтай цілий — 1 шт .;
  • картопля — приблизно 5 шт .;
  • лимон — ½ шт .;
  • морква — 1-2 шт .;
  • томат — 1 великий плід або 2 середніх;
  • цибулина — 1 шт.
  • сіль, перець, прянощі — за смаком.

Технологія приготування складається з наступних кроків

  1. Цілісна риба миється, сушиться і нарізається на шматочки середніх розмірів, кожен з яких натирається спеціями. Далі стейки обприскуються лимонним соком і прибираються в холодильник на 1 годину для маринування.
  2. Поки минтай настоюється, готуються овочі. Цибулина нарізається тоненькими півкільцями. Картопля, морква і томат кружечками.
  3. Хвилин за 15 до початку запікання включається духовка на 180 — 200 градусів, щоб нагрітися.

Деко затьмарюється фольгою, на яку шарами викладаються інгредієнти в наступному порядку:

  • цибуля;
  • картопля;
  • риба;
  • помідор.

Верхній шар трохи підсолювати і закривається фольгою.

Стейки минтая з картоплею

Блюдо готується 1 годину. Залежно від духовки час запікання може бути збільшено на 10 хвилин.

За бажанням за 5 хвилин до готовності верхній шар посипають сиром, який розплавиться і утворює смачну скоринку.

Як приготувати філе риби горбуші в духовці: простий рецепт з майонезом

У горбуші міститься велика кількість необхідних людині жирів омега — 3, а також амінокислот і антиоксидантів. Рибка має свій природний вишуканий смак, тому не варто переборщувати з прянощами в її приготуванні.

Для запікання страви необхідні такі інгредієнти:

  • філе горбуші — 800 гр .;
  • морква — 1-2 шт .;
  • цибуля ріпчаста — 1 2 шт .;
  • приправи;
  • майонез.

Рибна м’якоть нарізається скибочками, як на відбивні. Готові шматочки приправляються, змащуються майонезом і викладаються на деко. Цибулю дрібно ріжеться, морква треться на великій тертці. Далі овочі посипаються на філе, і все відправляється в духовку, яка попередньо нагрілася при 180 градусів. Час запікання — 50 хвилин.

Читайте і інші рецепти приготування горбуші в духовці.

Філе горбуші в духовці

Навіщо запікати в рукаві: переваги запікання в рукаві і в фользі

Досвідчені господині вже давно пристосувалися до додаткових предметів в готуванні. Практично у кожної з них в шафі лежать пакети, пергамент, рукав і фольга для запікання. Все це не просто так. Адже запікання з їх використанням діє на блюдо з трохи іншим ефектом. Тому застосування в кулінарії фольги і рукава має наступні плюси:

  • Виріб виходить більш соковитим, так як готується у власному соку.
  • При такому способі приготування зберігається більше корисних властивостей.
  • Можна запікати разом з гарніром, який просочиться парами від продукту.
  • При додаванні соусів герметична упаковка допоможе їм краще засвоїтися в страві.
  • Все готуватися саме по собі. Таким чином, у господині з’являється більше вільного часу.
  • Жир під час приготування чи розпилювати, завдяки упаковці.
  • Час на підготовку йде менше, ніж на запікання без фольги або рукава.
  • Блюдо пропікається красиво і рівномірно.
  • У таких пристроях можна готувати рибу, як цілком, так і порізану на шматочки.

Кета в рукаві для запікання з помідорами, цибулею, зеленню

Відмінний варіант для приготування риби цілком. Таким чином, блюдо збереже свої естетичні і ароматні властивості. Результат порадує ніжним і смачним продуктом.

Для запікання риби в рукаві потрібні такі інгредієнти:

  • тушка кети;
  • масло вершкове — 30 гр .;
  • зелень;
  • спеції;
  • помідори черрі — 7 шт .;
  • цибулина — 1 2 шт.

Приготування покроково:

  1. Риба чиститься, потрошити і миється. Волога вбирається паперовими серветками.
  2. Кета натирається спеціями, обприскується соком лимона і настоюється хвилин 30.
  3. Лук нарізають кільцями.
  4. Помідори ріжуться навпіл.
  5. Зелень шаткується.

Кета в рукаві

Все вкладається в рукав і запікається в духовці при температурі 180 градусів.
Час запікання становить 30 хвилин (плюс — мінус 5 хвилин).

Риба в рукаві з капустою, цибулею, кабачком, болгарським перцем

Рецепт чудово підходить для ледачих або дуже зайнятих господинь. Для приготування краще взяти продукт з мінімальною кількістю кісток або філе.

Інгредієнти:

  • риба — 400 гр .;
  • капуста цвітна або брокколі — 200 гр .;
  • картопля — 3-4 шт. невеликих розмірів;
  • цибулина;
  • морква — 2 шт .;
  • кабачок — 200 гр .;
  • перець болгарський — 1 шт .;
  • сіль, перець, спеції — за смаком;
  • сік лимона — 0,5 цитруса;
  • зелень.

Спосіб приготування:

  1. Продукт натирається спеціями, поливається лимонним соком, не чекаючи розморожування, і відправляється маринуватися на півгодини.
  2. Овочі миються і нарізаються кубиками, кружечками (за бажанням). Капусту просто порвати на крихітки. Потім все перемішується і приправляється.
  3. Рукав для запікання зав’язується з двох сторін, залишаючи невеликий отвір. У нього вкладається риба, овочева суміш, рубана зелені трохи рослинного масла.
  4. Випікати при температурі 200 градусів протягом 30 — 40 хвилин.

Риба з овочами в рукаві

В рукаві для виходу пара ще можна зробити пару проколів тонким гострим предметом. Таким чином, повноцінне блюдо у вигляді гарніру і риби готувалося одночасно у власному соку і не вимагало уваги господині.

Червона риба горбуша в фользі з овочами в духовці — дуже смачно

Для того щоб приготувати смачну рибу, зберігши її корисні властивості, потрібні наступні інгредієнти:

  • горбуша;
  • лимон;
  • цибулина;
  • морква;
  • вершкове масло;
  • зелень.
  1. Перед приготуванням рибу слід почистити, помити, просушити. Потім горбуша натирається спеціями і маринується від 15 до 60 хвилин. Лук і лимон ріжуться кружечками, морква треться на великій тертці.
  2. Овочі перед запіканням необхідно злегка обсмажити і начинити ними горбушу, як тільки вона настоїться. Крім овочів риба фарширується лимоном, вершковим маслом і гарненько замотується в фольгу.
  3. Залишки овочів і лимона викладаються на деко. Випікається блюдо 1 годину при температурі 180 градусів.

Червона риба у фользі

Сподіваюся, прості рецепти з фото риби з овочами в духовці припадуть вам і вашим рідним за смаком. Не забувайте в кожне блюдо додавати ще один головний інгредієнт — любов. І тоді все вийде, навіть у новачків.

Якщо вам сподобалася стаття, поділіться її зі своїми друзями в соціальних мережах. Підпишіться на оновлення блогу, і будете частіше радувати близьких людей кулінарними шедеврами.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector