Зміст
- 1 Ніжні сирники з сиру: бабусині рецепти з дитинства
- 2 Дитячі сирники: готуємо як в садку
- 3 Повітряні сирники з манкою: беремо на замітку
- 4 Сирники з сиру в мультиварці: готуємо швидко і смачно
- 5 Сирники без сиру: чудо чудное з апельсином
- 6 Готуємо на велику сім’ю: сирники з 1 кг сиру
- 7 Варені сирники: рецепт ледачим господарочкам
- 8 Сирники «П’ятихвилинка»: з рідкого сиру з манкою
- 9 З кислого сиру: нічого не викидаємо
Не знаєте, чим здивувати сім’ю на сніданок і тому полізли в інтернет за порадою? Відповідь знайдений. Пропоную швиденько збагнути сирники зі свіжого сиру, рецепти яких перевірені і випробувані домогосподарками в різних куточках землі.
Впевнена, необхідні інгредієнти лежать на полицях і нудьгують в холодильнику.
Перевіримо? Ну ось!
В наявності:
- сирок — півкіло жирненького;
- яйце — 1 вистачить;
- борошно біла — 5-7 ст. ложками обійдемося;
- цукор — 4 ст. ложки;
- сіль — за бажанням;
- олія соняшникова для рум’яної скоринки.
Зараз за 10 хвилин зліпимо повітряні сирники за класичним рецептом. А з фото, наочним і покроковим, процес приготування смачного сніданку стане під силу і юному закоханому. Хочеш порадувати дівчину приємним сюрпризом? Тоді за фартушок!
- Знайди широку миску і закинь туди сир. Слідом яйце і цукровий пісок.
- Вилочкою все ретельно перемішати і розбий дрібні грудочки в крихту. Всип борошно і гарненько пам’ятай масу. Доведеться забруднити руки, нічого не поробиш!
- Питаєш, як сформувати рівні заготовки з тіста? Легко! Столовою ложкою беремо масу, катаємо з неї кульку, а потім здавлюємо його між долонями і злегка обвалюють в борошні.
Рада любителю ідеальних кружечків!
Хочеш здивувати дівчину рівними і однаковими сирників? Вирізай їх склянкою з заготовлених сирних коржиків.
Розкладай білі заготовки на дошку і готуйся смажити їх на сковороді. Соняшникової олії знадобиться трохи!
Сирники не підгоріли, а придбали апетитну рум’яну корочку з двох сторін? Перевертати можна лопаткою. Не знайшов я її на кухні? Можна і широким ножем. Сковорідку не дряпається!
Подаємо блюдо красиво! Обов’язково в теплому вигляді з ложкою сметани, солоденького йогурту. Соковиті фрукти, джем і варення можуть стати яскравим доповненням. І неодмінно чашка гарячої кави або свіжозавареного чаю.
Ранок з чудовим сніданком буде по-справжньому улюбленою!
Ніжні сирники з сиру: бабусині рецепти з дитинства
Турботливі бабусі люблять готувати страви із сиру, і у кожного рецепту свій особливий і неповторний смак. Закрийте очі і згадайте бабусин сніданок. Нахлинули приємні спогади з дитинства? Пора і вам навчитися готувати дітям і онукам, вони через багато років згадають аромат смачних домашніх страв.
Як готувала моя бабуся? Неймовірно смачно!
Вранці вона виставляла на стіл:
- сир — 400-500 г (на око);
- яйця — 2 шт;
- борошно — півсклянки, максимум;
- цукор — 1 столову ложку;
- родзинки — жменя;
- сіль, корицю — по щіпці.
Бабуся протирала сир через сито. Казала, якщо не протерти, пишності не буде! Додавала до нього збиті яйця і попередньо замочений ізюм.
Муки сипала трохи, 2-3 столові ложки, решту залишала для обвалювання. Додавала ложку цукру, дрібку солі і кориці.
Було цікаво спостерігати, як спритно вона з ними розправлялася. Катала кульки з сирної маси, присипала їх борошном, а потім акуратно вкладала на гарячу сковороду з маслом і швидко розплющує лопаткою. Весело і цікаво!
Любила смажити на вершковому маслі. Говорила шкідливо, але іноді грішила. Зате запах стояв на кухні запаморочливий. І подавала бабуся сирники тепленькими, щедро присмачені, з душею.
Хоч і готувалися з родзинками, але все одно були несолодкі. Господарочка присипала їх цукровою пудрою, пропонувала полуничне варення, джем, згущене молоко і солодке какао. Було смачно, життя грала яскравими сонячними фарбами!
Дитячі сирники: готуємо як в садку
Дітвора, привчена до гарної детсадовской їжі, відмовляється від маминих котлеток. Кажуть: «У тебе не такі смачні, як в садку.»
Уявляєте!
Приготувати сирники, як у тітки Валі з дитячого садка «Сонечко», значить підкорити вершини високої дитячої кухні.
Що такого кухаря кладуть в сирники, як готують?
Запам’ятовуйте інгредієнти і чарівництво приготування:
- сир — 500 г (2 з половиною пачки нежирного і не сухого);
- яйця — 2 шт;
- цукор — 2 ст. ложки;
- борошно — півсклянки в тісто і стільки ж для обвалювання;
- пакетик ванільного цукру.
- Зіб’ємо яйця з цукром і ваніллю. Сир гарненько розімніть виделкою, додамо до нього яєчну суміш і потихеньку всипати півсклянки борошна.
- Сирна маса повинна вийти м’якою, ніжною і повітряної!
- Стіл припорошив борошном і викладемо на нього готове тісто. Розділимо його на 2 частини і сформуємо рівні ковбаски. Наріжемо їх на рівні частини по 2 см, пріплюсніте і злегка обваляти борошном.
- Смажити будемо на сковороді з шматочком вершкового масла і 2 ложками соняшникової. Спочатку з одного боку 2-3 хвилини на середньому вогні, потім з іншого 3-5 хвилин і під кришкою.
На замітку! Відразу накривати кришкою не можна, сирники розповзуться. Готовність перевіряємо на вічко, серединка сирника повинна припухнути.
Дитяче солодка страва готова! Сирники в д / с часто подають в молочно-сметанному соусі. Це оригінальний заварний крем: молоко з борошном уварюється до загустіння, а потім до нього додається холодна сметана.
Буває, в дитячих садах десерт запікають у духовці. Заготовки з такого ж тіста викладаються на змащене маслом деко і випікають при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки. Дітвора лопає із задоволенням і росте, на радість улюбленим мамам і татам!
Повітряні сирники з манкою: беремо на замітку
Господині придумали повністю, частково замінювати борошно в сирники на корисну манку. Вона особливо добре лягає в склад тесту, коли сир занадто вологий. Відразу кілька корисних порад по інгредієнтах і рецептом:
- сир з пачки — 220 г, підійде найдешевший;
- яйце — 1 шт;
- манка і борошно — по 1 ст. ложці;
- яблуко — 1 соковите;
- цукор і сіль за смаком;
- кориця — щіпка.
До відома! На одну пачку сиру більше 1-2 ложок манки не кладуть, інакше сирники будуть жорсткими і сухими!
- Яєчко розділимо на жовток і білок. Розімніть сир виделкою і всипати туди муку, манку, дрібку солі, додамо жовток. Все добре перемішати і відкладемо тісто на 15 хвилин! На замітку! За всіма рецептами з манкою тісто перед випічкою має відпочити. За цей час манка набубнявіє, візьме зайву вологу і зробить сирну масу пишною і ніжною.
- Білок збийте з ложкою цукрового піску до стійкої пінки. Яблуко очистимо від шкірки і насіння, наріжемо на дрібні кубики. Всю цю красу додамо до набряклому тесту і ретельно перемішати. Порада! Бажано додати до складу 6 г розпушувача!
- Розігріємо сковорідку з олією, і вологою столовою ложкою будемо викладати сирні кульки. Злегка їх пріплюсніте і обсмажити по 3-5 хвилин з двох сторін до красивої скоринки.
- Пишні сирники з манкою краще готувати на повільному вогні, а до кінця смаження накривати кришкою. За цей час манка гарненько розкриється і зробить сирники м’якими і повітряними.
Любителям пікантних рецептів! Сирники з манкою можна готувати з часником і зеленню, виходить смачно. Ароматні сирники підходять в якості доповнення до супів, до м’ясних страв і до кислого молока.
Сирники з сиру в мультиварці: готуємо швидко і смачно
Рецептів приготування сирників в мультиварці безліч. Розумна каструля міцно увійшла в побут домогосподарок усього світу, і нові смачні відкриття сиплються як з рогу достатку.
Дозвольте представити оригінальний рецепт сирників з начинкою. Впевнена, вам сподобається, і завтра з ранку поспішіть порадувати дітей.
Інгредієнти прості:
- сир — 0,5 кг;
- яйця — 3 шт;
- манка — 3 ст. ложки;
- цукор — 2 ст. ложки;
- масло для смаження.
Для начинки підійдуть 1/3 частина банки вареного згущеного молока, густий джем, бананові часточки.
- Почнемо готувати. Сир протремо через сито і розіб’ємо всі грудочки. Додамо до нього яйця (бажано попередньо збити), манку і цукор. Все ретельно перемішати і відкладемо тісто на 10 хвилин.
- Для розігріву включимо мультиварку в режим «Випічка», можна «Жарка». У чашу наллємо трохи рослинного масла.
- З набряклого тесту сформуємо кульки і в кожен помістимо чайну ложку начинки. Краєчки акуратно затиснемо, кулька злегка пріплюсніте між долоньками. Бажано перед смаженням обваляти сирники в манки.
- Випікаємо виріб в чаші мультиварки до рум’яної скоринки по 5 хвилин з двох сторін. Подаємо гарячими зі сметаною, кефіром.
Обережно! Гарячої начинкою можна обпектися, почекаємо, поки сирники трохи охолонуть!
Смачного!
Сирники без сиру: чудо чудное з апельсином
У ваших домашніх непереносимість лактози, діти на дух не переносять сир? Можна зупинитися на іншому варіанті приготування рум’яних сирників.
Зараз детально розповім, як роблять сирники без сиру. Це цікаво і смачно!
Запасемося продуктами:
- яйця — 4 шт;
- апельсин — 1 соковитий і великий;
- манка — 1 стакан;
- борошно — 4 ст. ложки;
- масло рослинне — 4 ст. ложки в тісто;
- трохи солі.
- Підготуємо тісто. У великій чашці збиваємо яйця з сіллю, додаємо до них соняшникову олію. Продукти додадуть масі необхідну пишність і еластичність.
- До яєчної суміші засипаємо манку і борошно, натираємо цедру апельсина на дрібній тертці і додаємо сік до крапельки. Замішуємо однорідне тісто з смачним цитрусовим ароматом і даємо йому відпочити 15-20 хвилин.
- Розігріємо сковорідку з соняшниковою, вершковим маслом, за бажанням. Вологими ручками сформуємо кульки з тіста, а потім розплющити їх на дошці або прямо на сковорідці.
- Подрумяним сирники з двох сторін і подамо гаряченькими з медом, варенням. Апельсин в тесті можна замінити лимоном, будь цитрус віддасть сирників апетитну кислинку і зробить блюдо неймовірно ароматним і смачним.
Готуємо на велику сім’ю: сирники з 1 кг сиру
Залишилися родичі з ночівлею? У дітей в гостях купка галасливих друзів? Порадуйте їх гарячими сирниками. Домочадці оцінять рум’яний сюрприз і обов’язково з’їдять все до крихти.
Для випічки знадобляться:
- сир — 1 кг;
- яйце — 1 шт;
- цукор — 150 г;
- борошно — 150 г;
- крохмаль — 1 ст. ложка;
- пакетик ваніліну і сіль.
Простий рецепт з покроковими фото сподобається початківцям домогосподаркам. Можна один раз подивитися, спробувати і запам’ятати процес приготування на довгі роки.
- Викладемо на стіл всі необхідні продукти і почнемо творити диво.
- У сир розіб’ємо яйце, додати цукор і сіль. Спочатку перемішаємо інгредієнти ложкою, а потім проб’ємо блендером до пишної однорідної маси.
- Тепер введемо крохмаль, борошно з ваніліном частинами і гарненько перемішуємо лопаткою.
- Столовою ложкою розділимо масу на кульки вагою приблизно 70 г. Миску з борошном тримаємо під рукою. Ліпимо рівненькі напівфабрикати і викладаємо рядком на дошку.
- Ставимо сковорідку на вогонь і наливаємо масла на 1,5 см, тоді у сирників не залишиться біленьких бочків. Підсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Тепер одна важлива порада від досвідченої домогосподарки! Готові сирники бажано викласти на деко і запекти в духовці протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Тільки тоді вони з розсипчастого сиру гарненько пропекутся і будуть по-справжньому смачними і корисними!
Подавати можна на великому блюді із солодкою підливою з полуничного варення і білими горбками повітряної сметани.
Встояти перед таким ласощами неможливо!
Краще відразу ставити чайник і кликати всіх до сімейного столу, і за приємними розмовами насолодитися правильними ароматними сирниками.
Приємного чаювання!
Варені сирники: рецепт ледачим господарочкам
Любителям швидких рецептів пропоную освоїти процес приготування варених сирників. Так готували багато бабусі і ті, хто сидів на дієті, уникаючи смаженої випічки. По-іншому чудові блюдо називають ледачими варениками.
Підготуємо продукти:
- сир — 0,5 кг;
- сметана — півтори склянки;
- борошно — 1 склянка;
- яйце — 2 шт;
- масло вершкове — 30-40 г;
- сіль за бажанням.
Процес піде швидше, розтирайте продукти руками.
- Сир змішуємо зі сметаною, яйцями і рубаним маслом. Попросіть кого-небудь з домочадців підсипати вам борошно порціями, і продовжуйте розтирати тісто до однорідної маси.
- За цей час можна підставити каструлю і довести підсолену воду до кипіння. Всю сирну масу розділити на дрібні кульки або плоскі коржі і закинути в окріп. Варяться вони швидко! Як тільки спливуть на поверхню, пора виймати лінивців шумівкою.
- Відразу на гарячі сирники накидати шматочки вершкового масла і поллємо сметаною. Можна за бажанням додати згущеного молока, улюбленого варення. Тут вже на смак і колір!
Запис для кулінарних блокнотів! Ледачі сирники краще готувати з зернистого сиру. Його не потрібно сильно розтирати і необов’язково додавати сметану, в складі вже є підсолені вершки.
Такі сирники можна зробити солодкими і солоними, в обох випадках вийде смачно і ситно!
Сирники «П’ятихвилинка»: з рідкого сиру з манкою
Рідкий сирок має в складі зайву вологу через підвищеного вмісту сироватки. Багато домогосподарки позбавляються від неї, поміщаючи продукт в мішечок з марлі і підвішуючи над каструлькою. Але не варто цього робити, якщо вирішили готувати сирники.
Інгредієнти:
- сирок — 200 г;
- манка — 4 ст. ложки;
- цукор — 2 ст. ложки;
- сіль за смаком;
- масло для обсмажування.
- З’єднуємо інгредієнти у великій мисці, ретельно розминаємо і відкладаємо повітряну масу на 10-15 хвилин. У тісто з рідкого сиру додають трохи більше манки, вона вбирає зайву вологу і гарненько набухає.
- Ставимо сковорідку на вогонь з шматочком вершкового масла. Формуємо з м’якого тіста коржики, злегка присипаємо борошном (манкою) і відправляємо їх обсмажувати з двох сторін до твердої скоринки.
Рекомендація! У тісто можна додавати родзинки, рубану курагу і чорнослив. Будь-які сухофрукти в складі сирників вносять приємні смакові нотки і реальну користь для здорового травлення.
З кислого сиру: нічого не викидаємо
Не всі продукти в холодильнику з’їдаються під чисту. І коли господиня інспектує полки, то засмучується через зниклих продуктів.
Не варто засмучуватися! Будь-якому продукту можна знайти застосування, в крайньому випадку подкісшій продукт з’їсть всеїдний кіт, поїсть балакучі папужки.
Рятуємо сир і готуємо продукти:
- кислий сирок — 0,5 кг;
- яйця — 2 шт;
- цукор — 4 ст. ложок;
- борошно -½ склянки;
- сіль і ванілін;
- масло для обсмажування.
З кислого сиру, яєць і цукру замішуємо тісто. Любителів ідеальної маси без єдиного грудочки рекомендую збивати блендером, міксером. Поступово вводимо борошно, додаємо ваніль і сіль.
На пропиленний борошном стіл вивантажуємо масу і формуємо ковбаски, нарізаємо з них шматочки товщиною у великий палець.
Розігріваємо сковорідку з олією, беремо заготовки, злегка придавлюємо долоньками і відправляємо на обжарку. Сирники добре пропекутся, в кінці готування потримайте їх 2-3 хвилини під кришкою. Подамо рум’яні коржики з медом, згущеним молоком, варенням. Домашні дегустатори обов’язково залишаться задоволені і не відчують, що сирники приготовлені з несвіжого кислого сирка.
На закінчення дорогим читачкам і шановним читачам пропоную подивитися відеоролик!
Добра домогосподарка з умілими ручками представить оригінальний рецепт сирників з кокосовою стружкою, наочно продемонструє весь процес приготування і дасть цілу купу корисних порад.
Дивіться відео.
Заходьте, читайте смачні рецепти і діліться посиланнями з друзями в соціальних мережах! Усім добра!