Пишні сирники з сиру: 8 рецептів

Не знаєте, чим здивувати сім’ю на сніданок і тому полізли в інтернет за порадою? Відповідь знайдений. Пропоную швиденько збагнути сирники зі свіжого сиру, рецепти яких перевірені і випробувані домогосподарками в різних куточках землі.

сирники

Впевнена, необхідні інгредієнти лежать на полицях і нудьгують в холодильнику.

Перевіримо? Ну ось!

В наявності:

  • сирок — півкіло жирненького;
  • яйце — 1 вистачить;
  • борошно біла — 5-7 ст. ложками обійдемося;
  • цукор — 4 ст. ложки;
  • сіль — за бажанням;
  • олія соняшникова для рум’яної скоринки.

Зараз за 10 хвилин зліпимо повітряні сирники за класичним рецептом. А з фото, наочним і покроковим, процес приготування смачного сніданку стане під силу і юному закоханому. Хочеш порадувати дівчину приємним сюрпризом? Тоді за фартушок!

  1. Знайди широку миску і закинь туди сир. Слідом яйце і цукровий пісок.
  2. Вилочкою все ретельно перемішати і розбий дрібні грудочки в крихту. Всип борошно і гарненько пам’ятай масу. Доведеться забруднити руки, нічого не поробиш!
  3. Питаєш, як сформувати рівні заготовки з тіста? Легко! Столовою ложкою беремо масу, катаємо з неї кульку, а потім здавлюємо його між долонями і злегка обвалюють в борошні.

Рада любителю ідеальних кружечків!

Хочеш здивувати дівчину рівними і однаковими сирників? Вирізай їх склянкою з заготовлених сирних коржиків.

Розкладай білі заготовки на дошку і готуйся смажити їх на сковороді. Соняшникової олії знадобиться трохи!

Сирники не підгоріли, а придбали апетитну рум’яну корочку з двох сторін? Перевертати можна лопаткою. Не знайшов я її на кухні? Можна і широким ножем. Сковорідку не дряпається!

сирники класичні

Подаємо блюдо красиво! Обов’язково в теплому вигляді з ложкою сметани, солоденького йогурту. Соковиті фрукти, джем і варення можуть стати яскравим доповненням. І неодмінно чашка гарячої кави або свіжозавареного чаю.

Ранок з чудовим сніданком буде по-справжньому улюбленою!

Ніжні сирники з сиру: бабусині рецепти з дитинства

Турботливі бабусі люблять готувати страви із сиру, і у кожного рецепту свій особливий і неповторний смак. Закрийте очі і згадайте бабусин сніданок. Нахлинули приємні спогади з дитинства? Пора і вам навчитися готувати дітям і онукам, вони через багато років згадають аромат смачних домашніх страв.

Як готувала моя бабуся? Неймовірно смачно!

Вранці вона виставляла на стіл:

  • сир — 400-500 г (на око);
  • яйця — 2 шт;
  • борошно — півсклянки, максимум;
  • цукор — 1 столову ложку;
  • родзинки — жменя;
  • сіль, корицю — по щіпці.

Бабуся протирала сир через сито. Казала, якщо не протерти, пишності не буде! Додавала до нього збиті яйця і попередньо замочений ізюм.

Муки сипала трохи, 2-3 столові ложки, решту залишала для обвалювання. Додавала ложку цукру, дрібку солі і кориці.

Було цікаво спостерігати, як спритно вона з ними розправлялася. Катала кульки з сирної маси, присипала їх борошном, а потім акуратно вкладала на гарячу сковороду з маслом і швидко розплющує лопаткою. Весело і цікаво!

Любила смажити на вершковому маслі. Говорила шкідливо, але іноді грішила. Зате запах стояв на кухні запаморочливий. І подавала бабуся сирники тепленькими, щедро присмачені, з душею.

сирники бабусині

Хоч і готувалися з родзинками, але все одно були несолодкі. Господарочка присипала їх цукровою пудрою, пропонувала полуничне варення, джем, згущене молоко і солодке какао. Було смачно, життя грала яскравими сонячними фарбами!

Дитячі сирники: готуємо як в садку

Дітвора, привчена до гарної детсадовской їжі, відмовляється від маминих котлеток. Кажуть: «У тебе не такі смачні, як в садку.»

Уявляєте!

Приготувати сирники, як у тітки Валі з дитячого садка «Сонечко», значить підкорити вершини високої дитячої кухні.

Що такого кухаря кладуть в сирники, як готують?

Запам’ятовуйте інгредієнти і чарівництво приготування:

  • сир — 500 г (2 з половиною пачки нежирного і не сухого);
  • яйця — 2 шт;
  • цукор — 2 ст. ложки;
  • борошно — півсклянки в тісто і стільки ж для обвалювання;
  • пакетик ванільного цукру.
  1. Зіб’ємо яйця з цукром і ваніллю. Сир гарненько розімніть виделкою, додамо до нього яєчну суміш і потихеньку всипати півсклянки борошна.
  2. Сирна маса повинна вийти м’якою, ніжною і повітряної!
  3. Стіл припорошив борошном і викладемо на нього готове тісто. Розділимо його на 2 частини і сформуємо рівні ковбаски. Наріжемо їх на рівні частини по 2 см, пріплюсніте і злегка обваляти борошном.
  4. Смажити будемо на сковороді з шматочком вершкового масла і 2 ложками соняшникової. Спочатку з одного боку 2-3 хвилини на середньому вогні, потім з іншого 3-5 хвилин і під кришкою.

На замітку! Відразу накривати кришкою не можна, сирники розповзуться. Готовність перевіряємо на вічко, серединка сирника повинна припухнути.

Дитяче солодка страва готова! Сирники в д / с часто подають в молочно-сметанному соусі. Це оригінальний заварний крем: молоко з борошном уварюється до загустіння, а потім до нього додається холодна сметана.

Пишні сирники з сиру: 8 рецептів

Буває, в дитячих садах десерт запікають у духовці. Заготовки з такого ж тіста викладаються на змащене маслом деко і випікають при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки. Дітвора лопає із задоволенням і росте, на радість улюбленим мамам і татам!

Повітряні сирники з манкою: беремо на замітку

Господині придумали повністю, частково замінювати борошно в сирники на корисну манку. Вона особливо добре лягає в склад тесту, коли сир занадто вологий. Відразу кілька корисних порад по інгредієнтах і рецептом:

  • сир з пачки — 220 г, підійде найдешевший;
  • яйце — 1 шт;
  • манка і борошно — по 1 ст. ложці;
  • яблуко — 1 соковите;
  • цукор і сіль за смаком;
  • кориця — щіпка.

До відома! На одну пачку сиру більше 1-2 ложок манки не кладуть, інакше сирники будуть жорсткими і сухими!

  1. Яєчко розділимо на жовток і білок. Розімніть сир виделкою і всипати туди муку, манку, дрібку солі, додамо жовток. Все добре перемішати і відкладемо тісто на 15 хвилин! На замітку! За всіма рецептами з манкою тісто перед випічкою має відпочити. За цей час манка набубнявіє, візьме зайву вологу і зробить сирну масу пишною і ніжною.
  2. Білок збийте з ложкою цукрового піску до стійкої пінки. Яблуко очистимо від шкірки і насіння, наріжемо на дрібні кубики. Всю цю красу додамо до набряклому тесту і ретельно перемішати. Порада! Бажано додати до складу 6 г розпушувача!
  3. Розігріємо сковорідку з олією, і вологою столовою ложкою будемо викладати сирні кульки. Злегка їх пріплюсніте і обсмажити по 3-5 хвилин з двох сторін до красивої скоринки.
  4. Пишні сирники з манкою краще готувати на повільному вогні, а до кінця смаження накривати кришкою. За цей час манка гарненько розкриється і зробить сирники м’якими і повітряними.

Любителям пікантних рецептів! Сирники з манкою можна готувати з часником і зеленню, виходить смачно. Ароматні сирники підходять в якості доповнення до супів, до м’ясних страв і до кислого молока.

сирники з манкою

Сирники з сиру в мультиварці: готуємо швидко і смачно

Рецептів приготування сирників в мультиварці безліч. Розумна каструля міцно увійшла в побут домогосподарок усього світу, і нові смачні відкриття сиплються як з рогу достатку.

Дозвольте представити оригінальний рецепт сирників з начинкою. Впевнена, вам сподобається, і завтра з ранку поспішіть порадувати дітей.

Інгредієнти прості:

  • сир — 0,5 кг;
  • яйця — 3 шт;
  • манка — 3 ст. ложки;
  • цукор — 2 ст. ложки;
  • масло для смаження.

Для начинки підійдуть 1/3 частина банки вареного згущеного молока, густий джем, бананові часточки.

  1. Почнемо готувати. Сир протремо через сито і розіб’ємо всі грудочки. Додамо до нього яйця (бажано попередньо збити), манку і цукор. Все ретельно перемішати і відкладемо тісто на 10 хвилин.
  2. Для розігріву включимо мультиварку в режим «Випічка», можна «Жарка». У чашу наллємо трохи рослинного масла.
  3. З набряклого тесту сформуємо кульки і в кожен помістимо чайну ложку начинки. Краєчки акуратно затиснемо, кулька злегка пріплюсніте між долоньками. Бажано перед смаженням обваляти сирники в манки.
  4. Випікаємо виріб в чаші мультиварки до рум’яної скоринки по 5 хвилин з двох сторін. Подаємо гарячими зі сметаною, кефіром.

Обережно! Гарячої начинкою можна обпектися, почекаємо, поки сирники трохи охолонуть!

Смачного!

Сирники без сиру: чудо чудное з апельсином

У ваших домашніх непереносимість лактози, діти на дух не переносять сир? Можна зупинитися на іншому варіанті приготування рум’яних сирників.

Зараз детально розповім, як роблять сирники без сиру. Це цікаво і смачно!

Запасемося продуктами:

  • яйця — 4 шт;
  • апельсин — 1 соковитий і великий;
  • манка — 1 стакан;
  • борошно — 4 ст. ложки;
  • масло рослинне — 4 ст. ложки в тісто;
  • трохи солі.
  1. Підготуємо тісто. У великій чашці збиваємо яйця з сіллю, додаємо до них соняшникову олію. Продукти додадуть масі необхідну пишність і еластичність.
  2. До яєчної суміші засипаємо манку і борошно, натираємо цедру апельсина на дрібній тертці і додаємо сік до крапельки. Замішуємо однорідне тісто з смачним цитрусовим ароматом і даємо йому відпочити 15-20 хвилин.
  3. Розігріємо сковорідку з соняшниковою, вершковим маслом, за бажанням. Вологими ручками сформуємо кульки з тіста, а потім розплющити їх на дошці або прямо на сковорідці.
  4. Подрумяним сирники з двох сторін і подамо гаряченькими з медом, варенням. Апельсин в тесті можна замінити лимоном, будь цитрус віддасть сирників апетитну кислинку і зробить блюдо неймовірно ароматним і смачним.

сирники з апельсином

Готуємо на велику сім’ю: сирники з 1 кг сиру

Залишилися родичі з ночівлею? У дітей в гостях купка галасливих друзів? Порадуйте їх гарячими сирниками. Домочадці оцінять рум’яний сюрприз і обов’язково з’їдять все до крихти.

Для випічки знадобляться:

  • сир — 1 кг;
  • яйце — 1 шт;
  • цукор — 150 г;
  • борошно — 150 г;
  • крохмаль — 1 ст. ложка;
  • пакетик ваніліну і сіль.

Простий рецепт з покроковими фото сподобається початківцям домогосподаркам. Можна один раз подивитися, спробувати і запам’ятати процес приготування на довгі роки.

  1. Викладемо на стіл всі необхідні продукти і почнемо творити диво.
  2. У сир розіб’ємо яйце, додати цукор і сіль. Спочатку перемішаємо інгредієнти ложкою, а потім проб’ємо блендером до пишної однорідної маси.
  3. Тепер введемо крохмаль, борошно з ваніліном частинами і гарненько перемішуємо лопаткою.
  4. Столовою ложкою розділимо масу на кульки вагою приблизно 70 г. Миску з борошном тримаємо під рукою. Ліпимо рівненькі напівфабрикати і викладаємо рядком на дошку.
  5. Ставимо сковорідку на вогонь і наливаємо масла на 1,5 см, тоді у сирників не залишиться біленьких бочків. Підсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

Тепер одна важлива порада від досвідченої домогосподарки! Готові сирники бажано викласти на деко і запекти в духовці протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів.

Тільки тоді вони з розсипчастого сиру гарненько пропекутся і будуть по-справжньому смачними і корисними!

Подавати можна на великому блюді із солодкою підливою з полуничного варення і білими горбками повітряної сметани.

Встояти перед таким ласощами неможливо!

Краще відразу ставити чайник і кликати всіх до сімейного столу, і за приємними розмовами насолодитися правильними ароматними сирниками.
Приємного чаювання!

Варені сирники: рецепт ледачим господарочкам

Любителям швидких рецептів пропоную освоїти процес приготування варених сирників. Так готували багато бабусі і ті, хто сидів на дієті, уникаючи смаженої випічки. По-іншому чудові блюдо називають ледачими варениками.

Підготуємо продукти:

  • сир — 0,5 кг;
  • сметана — півтори склянки;
  • борошно — 1 склянка;
  • яйце — 2 шт;
  • масло вершкове — 30-40 г;
  • сіль за бажанням.

Процес піде швидше, розтирайте продукти руками.

  1. Сир змішуємо зі сметаною, яйцями і рубаним маслом. Попросіть кого-небудь з домочадців підсипати вам борошно порціями, і продовжуйте розтирати тісто до однорідної маси.
  2. За цей час можна підставити каструлю і довести підсолену воду до кипіння. Всю сирну масу розділити на дрібні кульки або плоскі коржі і закинути в окріп. Варяться вони швидко! Як тільки спливуть на поверхню, пора виймати лінивців шумівкою.
  3. Відразу на гарячі сирники накидати шматочки вершкового масла і поллємо сметаною. Можна за бажанням додати згущеного молока, улюбленого варення. Тут вже на смак і колір!

ліниві вареники

Запис для кулінарних блокнотів! Ледачі сирники краще готувати з зернистого сиру. Його не потрібно сильно розтирати і необов’язково додавати сметану, в складі вже є підсолені вершки.

Такі сирники можна зробити солодкими і солоними, в обох випадках вийде смачно і ситно!

Сирники «П’ятихвилинка»: з рідкого сиру з манкою

Рідкий сирок має в складі зайву вологу через підвищеного вмісту сироватки. Багато домогосподарки позбавляються від неї, поміщаючи продукт в мішечок з марлі і підвішуючи над каструлькою. Але не варто цього робити, якщо вирішили готувати сирники.

Інгредієнти:

  • сирок — 200 г;
  • манка — 4 ст. ложки;
  • цукор — 2 ст. ложки;
  • сіль за смаком;
  • масло для обсмажування.
  1. З’єднуємо інгредієнти у великій мисці, ретельно розминаємо і відкладаємо повітряну масу на 10-15 хвилин. У тісто з рідкого сиру додають трохи більше манки, вона вбирає зайву вологу і гарненько набухає.
  2. Ставимо сковорідку на вогонь з шматочком вершкового масла. Формуємо з м’якого тіста коржики, злегка присипаємо борошном (манкою) і відправляємо їх обсмажувати з двох сторін до твердої скоринки.

Рекомендація! У тісто можна додавати родзинки, рубану курагу і чорнослив. Будь-які сухофрукти в складі сирників вносять приємні смакові нотки і реальну користь для здорового травлення.

З кислого сиру: нічого не викидаємо

Не всі продукти в холодильнику з’їдаються під чисту. І коли господиня інспектує полки, то засмучується через зниклих продуктів.

Не варто засмучуватися! Будь-якому продукту можна знайти застосування, в крайньому випадку подкісшій продукт з’їсть всеїдний кіт, поїсть балакучі папужки.

Рятуємо сир і готуємо продукти:

  • кислий сирок — 0,5 кг;
  • яйця — 2 шт;
  • цукор — 4 ст. ложок;
  • борошно -½ склянки;
  • сіль і ванілін;
  • масло для обсмажування.

З кислого сиру, яєць і цукру замішуємо тісто. Любителів ідеальної маси без єдиного грудочки рекомендую збивати блендером, міксером. Поступово вводимо борошно, додаємо ваніль і сіль.

На пропиленний борошном стіл вивантажуємо масу і формуємо ковбаски, нарізаємо з них шматочки товщиною у великий палець.

Розігріваємо сковорідку з олією, беремо заготовки, злегка придавлюємо долоньками і відправляємо на обжарку. Сирники добре пропекутся, в кінці готування потримайте їх 2-3 хвилини під кришкою. Подамо рум’яні коржики з медом, згущеним молоком, варенням. Домашні дегустатори обов’язково залишаться задоволені і не відчують, що сирники приготовлені з несвіжого кислого сирка.

сирники з кислого сиру

На закінчення дорогим читачкам і шановним читачам пропоную подивитися відеоролик!

Добра домогосподарка з умілими ручками представить оригінальний рецепт сирників з кокосовою стружкою, наочно продемонструє весь процес приготування і дасть цілу купу корисних порад.

Дивіться відео.

Заходьте, читайте смачні рецепти і діліться посиланнями з друзями в соціальних мережах! Усім добра!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector