Зміст
- 1 Плов з куркою в мультиварці Редмонд — рецепти східної кухні
- 2 Плов з куркою в мультиварці Поларіс з Довгозернистий рису
- 3 Як приготувати плов з куркою в мультиварці Панасонік
- 4 Як приготувати розсипчастий плов в мультиварці-скороварці
- 5 Рецепт смачного дієтичного плову з грибами
- 6 Плов з курячими ніжками в мультиварці з пропареного рису
- 7 Узбецький плов з круглого рису
Хочу поділитися кращими інструкціями і маленькими секретами, завдяки яким ви вже сьогодні зможете приготувати ароматний плов з куркою мультиварці. Рис вийде смачний і розсипчастий, а курочка ніжна, соковита.
Східне прислів’я говорить: скільки на світі міст, сіл, гірських аулів, стільки і рецептів самого смачного плову.
Страву готують двома основними способами — узбецьким, кавказьким.
В обох випадках плов чи не перетворюється в кашу.
Плов з куркою в мультиварці Редмонд — рецепти східної кухні
На замітку: Узбецький або ферганський плов готують у величезному казані.
- Попередньо м’ясо рубають на шматочки, а рис промивають в холодній воді, розтираючи між долонями. Спочатку сильно розігрівають масло. Кидають у нього м’ясні шматочки, вони повинні покритися апетитною скоринкою.
- Обжарка м’яса допоможе зберегти сік всередині продукту і не перетворити плов в звичайне тушковане рагу. Жир в ситно блюді нейтралізується величезною кількістю кислих, солодких, гострих спецій. В узбецькому плові їх завжди сім. Серед них: кисленький барбарис, ароматний білий перець і красивий жовтий шафран.
- Наступний крок — засипання рису. Вогонь зменшують до мінімуму, завантажують набряклий рис, овочі, часник. Млоять під кришкою до повної готовності.
Азербайджанський або самаркандський плов готують в кілька етапів.
- Рис промивають. Відварюють в киплячій воді, потім відкидають на величезний друшляк з дрібними дірочками.
- Коли рис повертають в каструлю, то попередньо вистилають дно лавашем або тонкими часточками картоплі, присмачують шматочками вершкового масла.
- М’ясо готують окремо з великою кількістю спецій, але без часнику. Кислі та солодкі сухофрукти, аличу, урюк, курагу, чорнослив промивають. Гасять з луком у великій сковорідці.
Всі складові плову подаються на красивих овальних блюдах.
І найсмачніше в кавказькому варіанті — та сама рисова скоринка, що утворюється на дні каструлі. Вона складається з запеченого на вершковому маслі лаваша з рисом. Коли подають паруючий плов. Прикрашають тарілку часточками хрусткої скоринки.
Перший рецепт був винайдений в незапам’ятні часи кочовими народами. Динамічний спосіб життя вимагав приготування швидких страв з максимальною користю. Докладні рецепти з фото допоможуть нам розібратися в сучасному різноманітті страв і вибрати для себе оптимальний варіант, який відповідає смакам рідних домочадців.
Від душі рекомендую чудовий рецепт плову з куркою, солодкими сухофруктами, приготований за допомогою незамінного помічника — мультиварки Редмонд 4205.
Запасайтеся продуктами:
- куряче філе — 500 г;
- рис — 2 склянки;
- морквина — 1 велика;
- цибулина — 1 велика;
- чорнослив — 150 г;
- часник — 1 маленька головка;
- рослинна олія;
- сіль і спеції за смаком.
Переводимо мультиварку в режим «Жарка», наливаємо олію. Пасеруємо цибулю з морквою. Хвилин через 10 додаємо до овочів улюблені спеції.
Рис промиємо і залишимо в воді.
Знавці рекомендують використовувати довгозерний ароматичний рис Басматі.
Він відмінно поєднується з солодкими, корисними сухофруктами.
Куряче філе подрібнити на шматочки і закинемо до овочів, обсмажити ароматну суміш протягом 10-15 хвилин.
Чорнослив можна завантажувати лишитися неушкодженим або порізати на дольки. Слідом всипаємо крупу, вставляємо в центр блюда головку часнику без верхньої лушпиння. Заливаємо водою з покриттям на 2 пальчика.
Закриваємо кришку, запускаємо програму «Плов» на 1 годину.
Перед подачею гарячої страви виймаємо часник. За бажанням прикрашаємо зеленню.
Розсипчастий плов готовий! Яскравими фарбами він підніме апетит навіть у примхливих в їжі підлітків.
Плов з куркою в мультиварці Поларіс з Довгозернистий рису
Хочете здивувати домашніх незвичайним пловом з ароматною курочкою? Тоді діставайте з полиці розумну каструльку-мультиварку Поларіс 0517. Читайте простий рецепт. Готуйте в своє задоволення.
Необхідні продукти:
- курочка- 1,5-2 кг;
- рис довгий — 1 кг;
- морква, цибуля — по 3 шт;
- курага — 200 г;
- перчик гострий — 1 стручок;
- зіра — 1 ст. ложка;
- коріандр — 1 ч. ложка;
- олія соняшникова;
- сіль.
Куряче філе — ідеальний продукт для дієтичних страв. Але якщо ми хочемо блюдо з жирком, то будемо готувати з грудки, курячого стегна, крилець. У плов піде ціла пташка без залишку. За бажанням можете попередньо видалити кісточки.
Лук подрібнити півкільцями, а моркву соломкою. Курагу заллємо гарячою водою на 15 хвилин.
Ставимо каструльку в режим «Мультіповар» на t = 160 градусів. Тушкуємо цибулю до золотистого, завантажуємо курку. Готуємо з цибулькою до красивої підсмаженої скоринки. Закидаємо в блюдо морквину, закриваємо кришку. Даємо потомитися 10 хвилин.
Слідом підуть спеції, гострий перчик, курага. Нічого дрібнити не треба, тільки солимо і залишаємо під кришкою ще на 5 хвилин.
Останній крок — завантаження рису. Покриваємо крупою всі інгредієнти, заливаємо горілочкою на 2-3 см і доводимо страву до повної готовності.
Не знаєте, на якому режимі готувати плов в мультиварці Поларіс? Відкриваю секрет, програма «Мультіповар» за 30 хвилин начаклує чудовий плов з п’янким ароматом, незрівнянним смаком.
Готуйте в своє задоволення і не бійтеся пригощати гостей. Вони будуть в повному захваті!
Як приготувати плов з куркою в мультиварці Панасонік
Щасливі власники мультиварки Панасонік 18 зможуть без особливих клопотів приготувати чудовий плов з куркою і овочами. Простий, легких рецепт з покроковими фото сподобається і молодим неодруженим, початківцям Кухарчуки.
Продуктів мінімум:
- м’ясо курки — 0,5 кг;
- морква, цибуля — по 1 шт;
- рис довгенький — 2 мультістакана;
- часник — 4-5 зубчиків;
- води — 4 мультістакана;
- масло рослинне.
На замітку господарочкам! Серед комплектуючих інструментів, що додаються до мультиварці, повинен бути мультістакан.
Універсальний пластмасовий стаканчик з ризиками обсягом 180-200 мл допоможе точно відміряти сипучі і рідкі інгредієнти страви.
Почнемо готувати?
Тоді відразу подрібнюємо продукти: м’ясо курки з стегенець ріжемо на кубики, цибулю подрібнюємо півкільцями, а моркву великою соломкою.
Включаємо каструльку в режим «Випічка» і обсмажуємо курочку 15-20 хвилин, кришку не закриваємо. Даємо випаруватися зайвій волозі.
Завантажуємо цибулю і моркву, продовжуємо готувати в тому ж режимі ще 10-15 хвилин.
Промиваємо рис, закидаємо в гущавину до продуктів, додаємо зубчики часнику. Заливаємо водою до покриття.
Солимо, перчимо, присмачуємо улюбленими спеціями, акуратно перемішуємо лопаткою. Закриваємо кришку.
У режимі «Плов» блюдо швидко дійде до повної готовності. Звуковим сигналом запросить голодних домочадців до сімейної вечері.
Як приготувати розсипчастий плов в мультиварці-скороварці
Рекомендую сміливо готувати розсипчастий плов з куркою в сучасній каструльці — мультиварці-скороварці Unit. На виході просто пальчики оближеш!
Інгредієнти прості:
- 300 г грудки;
- 1 склянка рису среднезернистого;
- цибулина;
- морквина;
- 2 ст. ложки барбарису;
- 4 зубчики часнику;
- 1 ч. Ложка куркуми, інші спеції для плову;
- оливкова олія.
- Обсмажуємо цибулю в частіше скороварки без особливого режиму.
- Закидаємо нарізану кубиком курочку, тушкуємо ще 5-7 хвилин.
- Слідом ідуть подрібнена соломкою моркву, спеції, роздавлений часник, один стакан води.
- Закриваємо кришку, ставимо режим «Суп». Готуємо під тиском 15-20 хвилин.
До відома домашніх кулінарів! Густий, насичений спеціями і м’ясом бульйон до завантаження рису називається зирвак!
Промиваємо крупу в 3 водах, засипаємо в скороварку. Додаємо водички до покриття, закриваємо каструльку. Ставимо програму «Рис» на 10 хвилин під тиском.
Після звукового сигналу залишаємо блюдо нудитися в режимі підтримки тепла до повної готовності.
Господині часто запитують, як приготувати плов зі справжньою азіатською ноткою?
Секрет в 7 спеціях, які в ансамблі створюють повну гаму ароматів і смаків. Записується собі в блокнотик: зіра, шафран, барбарис, білий перець, коріандр, базилік, сушені помідори входять в класичну сімку приправ для узбецького плову.
Рецепт смачного дієтичного плову з грибами
Повноцінним вважається дієтичний плов з грибами. Давайте приготуємо його в мультиварці Скарлет і отримаємо задоволення смачним збалансованим стравою.
Беріть на замітку список продуктів:
- рис довгий — 0,5 кг;
- печериці — 350-400 г;
- вода — ½ літра;
- морквини — 2 шт;
- цибулина — 1 шт;
- помідор — 1 шт;
- спеції — перець, куркума зіра;
- укропчик;
- рослинна олія.
- Ставимо мультиварку в режим «Випічка». Наливаємо на дно чаші маслечко. Тушкуємо подрібнені цибулю з морквою.
- Слідом відправляємо очищений від шкірки і нарізану помідор, а трохи пізніше нарізані грибочки.
- Обсмажуємо овочі до м’якості протягом 15-20 хвилин. Рис промиваємо і засипаємо на овочеву подушку, від душі приправляем, заливаємо водою на 2 см від крупи.
- Ставимо програму «Плов» на 25 хвилин, а потім млоїмо в режимі «Підігрів» ще 10-15 хвилин.
- Перед подачею прикрашаємо гілочками свіжого кропу!
Смакові якості страви не постраждає, якщо приготувати його з куркою і грибами. Технологія така ж, тільки разом з грибочками потрібно додати дрібні шматочки курячого філе.
До відома дамочок на дієті, калорійність вегетаріанського плову не перевищує 140 ккал на 100 г продукту!
Плов з курячими ніжками в мультиварці з пропареного рису
Домогосподаркам і чоловікам, які вміють готувати, значно полегшує працю на кухні розумна каструлька з кнопочками. Варто завантажити в неї продукти, вибрати відповідний режим. Вже через півгодини можна насолоджуватися прекрасним гарячим вечерею.
Плов з курячими ніжками готується в мультиварці на ура!
Зараз поділюся новим рецептом.
Викладаємо на стіл:
- курячі гомілки — 0,5 кг;
- рис — 2 м / склянки;
- цибулини — 3;
- морквини — 2 великі;
- головку часнику;
- спеції.
- Ставимо мультиварку в режим «Жарка». Наливаємо масло. Підрум’янюємо півкільця цибуля, кружечки морквини. Хвилин через 7-10 завантажуємо гомілки, обсмажуємо їх разом з овочами.
- Засипаємо промитий рис, спеції і головку часник без верхньої лушпиння. Заливаємо 5 мультістаканов води, закриваємо кришку і запускаємо режим «Рис» або «Крупа» на 40-45 хвилин.
- Після звукового сигналу дамо блюду потомитися на «підігріву» ще 10-15 хвилин.
Багато хто любить плов з курячими ніжками. Після поїдання крупи з цибулею і морквою, можна з насолодою взятися за м’ясну кісточку.
Ситного вам сімейної вечері!
Розбавимо страви з рису відео-рецептом оригінального приготування плову з булгура. Корисна крупа з роздробленої пшениці легко замінить популярний рис.
Узбецький плов з круглого рису
Одна з важливих складових азіатського плову — сушені помідори. Не у всіх вони під рукою, але господині можуть легко замінити інгредієнт на кисленьку томатну пасту. Запросимо в добрі помічниці надійну мультиварку Філіпс. У два рахунки приготуємо узбецький плов з томатом.
Продукти звичайні:
- 300 г курячого або яловичого м’яса;
- 1,5 склянки круглого рису;
- цибулина, морква;
- 1 ст. ложка томату;
- приправи.
- Готуємо м’ясо в режимі «Гасіння» із закритою кришкою 30-40 хв. Подрібнюємо цибулю, моркву, разом з томатною пастою завантажуємо до м’яса.
- Переводимо каструльку в режим «Жарка». Підрум’янюємо інгредієнти протягом 10 хвилин.
- Засипаємо промитий рис, заливаємо 2 склянки води, від душі приправляем. Готуємо в режимі «Рис» близько 1 години.
- Перевіряємо плов з куркою і томатом на готовність. За необхідності ще млоїмо смачне блюдо на «підігріву».
Подаємо на красивому блюді з яскравим свіжим салатом.
Смачного!
Ви оцінили мою добірку рецептів? Тоді діліться ссилочку з подругами в соцмережах, а я обіцяю додати більше корисних статей. Усім добра!