Плов з куркою в мультиварці. 7 рецептів як приготувати плов в мультиварці Редмонд, Поларіс, Панасонік

Хочу поділитися кращими інструкціями і маленькими секретами, завдяки яким ви вже сьогодні зможете приготувати ароматний плов з куркою мультиварці. Рис вийде смачний і розсипчастий, а курочка ніжна, соковита.

Східне прислів’я говорить: скільки на світі міст, сіл, гірських аулів, стільки і рецептів самого смачного плову.

Страву готують двома основними способами — узбецьким, кавказьким.

В обох випадках плов чи не перетворюється в кашу.

Плов з куркою в мультиварці Редмонд — рецепти східної кухні

На замітку: Узбецький або ферганський плов готують у величезному казані.

  1. Попередньо м’ясо рубають на шматочки, а рис промивають в холодній воді, розтираючи між долонями. Спочатку сильно розігрівають масло. Кидають у нього м’ясні шматочки, вони повинні покритися апетитною скоринкою.
  2. Обжарка м’яса допоможе зберегти сік всередині продукту і не перетворити плов в звичайне тушковане рагу. Жир в ситно блюді нейтралізується величезною кількістю кислих, солодких, гострих спецій. В узбецькому плові їх завжди сім. Серед них: кисленький барбарис, ароматний білий перець і красивий жовтий шафран.
  3. Наступний крок — засипання рису. Вогонь зменшують до мінімуму, завантажують набряклий рис, овочі, часник. Млоять під кришкою до повної готовності.

Азербайджанський або самаркандський плов готують в кілька етапів.

  1. Рис промивають. Відварюють в киплячій воді, потім відкидають на величезний друшляк з дрібними дірочками.
  2. Коли рис повертають в каструлю, то попередньо вистилають дно лавашем або тонкими часточками картоплі, присмачують шматочками вершкового масла.
  3. М’ясо готують окремо з великою кількістю спецій, але без часнику. Кислі та солодкі сухофрукти, аличу, урюк, курагу, чорнослив промивають. Гасять з луком у великій сковорідці.

плов гіркою

Всі складові плову подаються на красивих овальних блюдах.

І найсмачніше в кавказькому варіанті — та сама рисова скоринка, що утворюється на дні каструлі. Вона складається з запеченого на вершковому маслі лаваша з рисом. Коли подають паруючий плов. Прикрашають тарілку часточками хрусткої скоринки.

Перший рецепт був винайдений в незапам’ятні часи кочовими народами. Динамічний спосіб життя вимагав приготування швидких страв з максимальною користю. Докладні рецепти з фото допоможуть нам розібратися в сучасному різноманітті страв і вибрати для себе оптимальний варіант, який відповідає смакам рідних домочадців.

Від душі рекомендую чудовий рецепт плову з куркою, солодкими сухофруктами, приготований за допомогою незамінного помічника — мультиварки Редмонд 4205.

Запасайтеся продуктами:

  • куряче філе — 500 г;
  • рис — 2 склянки;
  • морквина — 1 велика;
  • цибулина — 1 велика;
  • чорнослив — 150 г;
  • часник — 1 маленька головка;
  • рослинна олія;
  • сіль і спеції за смаком.

для плову

Переводимо мультиварку в режим «Жарка», наливаємо олію. Пасеруємо цибулю з морквою. Хвилин через 10 додаємо до овочів улюблені спеції.

Рис промиємо і залишимо в воді.

Знавці рекомендують використовувати довгозерний ароматичний рис Басматі.

Він відмінно поєднується з солодкими, корисними сухофруктами.

Плов з куркою в мультиварці. 7 рецептів як приготувати плов в мультиварці Редмонд, Поларіс, Панасонік

Куряче філе подрібнити на шматочки і закинемо до овочів, обсмажити ароматну суміш протягом 10-15 хвилин.

Чорнослив можна завантажувати лишитися неушкодженим або порізати на дольки. Слідом всипаємо крупу, вставляємо в центр блюда головку часнику без верхньої лушпиння. Заливаємо водою з покриттям на 2 пальчика.

Закриваємо кришку, запускаємо програму «Плов» на 1 годину.

плов з чорносливом

Перед подачею гарячої страви виймаємо часник. За бажанням прикрашаємо зеленню.

Розсипчастий плов готовий! Яскравими фарбами він підніме апетит навіть у примхливих в їжі підлітків.

плов з чорносливом

Плов з куркою в мультиварці Поларіс з Довгозернистий рису

Хочете здивувати домашніх незвичайним пловом з ароматною курочкою? Тоді діставайте з полиці розумну каструльку-мультиварку Поларіс 0517. Читайте простий рецепт. Готуйте в своє задоволення.

плов в мультиварці Поларіс

Необхідні продукти:

  • курочка- 1,5-2 кг;
  • рис довгий — 1 кг;
  • морква, цибуля — по 3 шт;
  • курага — 200 г;
  • перчик гострий — 1 стручок;
  • зіра — 1 ст. ложка;
  • коріандр — 1 ч. ложка;
  • олія соняшникова;
  • сіль.

Куряче філе — ідеальний продукт для дієтичних страв. Але якщо ми хочемо блюдо з жирком, то будемо готувати з грудки, курячого стегна, крилець. У плов піде ціла пташка без залишку. За бажанням можете попередньо видалити кісточки.

Лук подрібнити півкільцями, а моркву соломкою. Курагу заллємо гарячою водою на 15 хвилин.

моркву соломкою

Ставимо каструльку в режим «Мультіповар» на t = 160 градусів. Тушкуємо цибулю до золотистого, завантажуємо курку. Готуємо з цибулькою до красивої підсмаженої скоринки. Закидаємо в блюдо морквину, закриваємо кришку. Даємо потомитися 10 хвилин.

обсмажування овочів

Слідом підуть спеції, гострий перчик, курага. Нічого дрібнити не треба, тільки солимо і залишаємо під кришкою ще на 5 хвилин.

Останній крок — завантаження рису. Покриваємо крупою всі інгредієнти, заливаємо горілочкою на 2-3 см і доводимо страву до повної готовності.

процес приготування плову

Не знаєте, на якому режимі готувати плов в мультиварці Поларіс? Відкриваю секрет, програма «Мультіповар» за 30 хвилин начаклує чудовий плов з п’янким ароматом, незрівнянним смаком.

Готуйте в своє задоволення і не бійтеся пригощати гостей. Вони будуть в повному захваті!

плов в мультиварці Поларіс

Як приготувати плов з куркою в мультиварці Панасонік

Щасливі власники мультиварки Панасонік 18 зможуть без особливих клопотів приготувати чудовий плов з куркою і овочами. Простий, легких рецепт з покроковими фото сподобається і молодим неодруженим, початківцям Кухарчуки.

Продуктів мінімум:

  • м’ясо курки — 0,5 кг;
  • морква, цибуля — по 1 шт;
  • рис довгенький — 2 мультістакана;
  • часник — 4-5 зубчиків;
  • води — 4 мультістакана;
  • масло рослинне.

На замітку господарочкам! Серед комплектуючих інструментів, що додаються до мультиварці, повинен бути мультістакан.

Універсальний пластмасовий стаканчик з ризиками обсягом 180-200 мл допоможе точно відміряти сипучі і рідкі інгредієнти страви.

Почнемо готувати?

Тоді відразу подрібнюємо продукти: м’ясо курки з стегенець ріжемо на кубики, цибулю подрібнюємо півкільцями, а моркву великою соломкою.

моркву соломкою

Включаємо каструльку в режим «Випічка» і обсмажуємо курочку 15-20 хвилин, кришку не закриваємо. Даємо випаруватися зайвій волозі.

куряче філе

Завантажуємо цибулю і моркву, продовжуємо готувати в тому ж режимі ще 10-15 хвилин.

Промиваємо рис, закидаємо в гущавину до продуктів, додаємо зубчики часнику. Заливаємо водою до покриття.

рис для плову

Солимо, перчимо, присмачуємо улюбленими спеціями, акуратно перемішуємо лопаткою. Закриваємо кришку.

простий рецепт плову

У режимі «Плов» блюдо швидко дійде до повної готовності. Звуковим сигналом запросить голодних домочадців до сімейної вечері.

Як приготувати розсипчастий плов в мультиварці-скороварці

Рекомендую сміливо готувати розсипчастий плов з куркою в сучасній каструльці — мультиварці-скороварці Unit. На виході просто пальчики оближеш!

Інгредієнти прості:

  • 300 г грудки;
  • 1 склянка рису среднезернистого;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 2 ст. ложки барбарису;
  • 4 зубчики часнику;
  • 1 ч. Ложка куркуми, інші спеції для плову;
  • оливкова олія.
  1. Обсмажуємо цибулю в частіше скороварки без особливого режиму.
  2. Закидаємо нарізану кубиком курочку, тушкуємо ще 5-7 хвилин.
  3. Слідом ідуть подрібнена соломкою моркву, спеції, роздавлений часник, один стакан води.
  4. Закриваємо кришку, ставимо режим «Суп». Готуємо під тиском 15-20 хвилин.

До відома домашніх кулінарів! Густий, насичений спеціями і м’ясом бульйон до завантаження рису називається зирвак!

Промиваємо крупу в 3 водах, засипаємо в скороварку. Додаємо водички до покриття, закриваємо каструльку. Ставимо програму «Рис» на 10 хвилин під тиском.

Після звукового сигналу залишаємо блюдо нудитися в режимі підтримки тепла до повної готовності.

плов в мультиварці-скороварці

Господині часто запитують, як приготувати плов зі справжньою азіатською ноткою?

Секрет в 7 спеціях, які в ансамблі створюють повну гаму ароматів і смаків. Записується собі в блокнотик: зіра, шафран, барбарис, білий перець, коріандр, базилік, сушені помідори входять в класичну сімку приправ для узбецького плову.

Рецепт смачного дієтичного плову з грибами

Повноцінним вважається дієтичний плов з грибами. Давайте приготуємо його в мультиварці Скарлет і отримаємо задоволення смачним збалансованим стравою.

Беріть на замітку список продуктів:

  • рис довгий — 0,5 кг;
  • печериці — 350-400 г;
  • вода — ½ літра;
  • морквини — 2 шт;
  • цибулина — 1 шт;
  • помідор — 1 шт;
  • спеції — перець, куркума зіра;
  • укропчик;
  • рослинна олія.
  1. Ставимо мультиварку в режим «Випічка». Наливаємо на дно чаші маслечко. Тушкуємо подрібнені цибулю з морквою.
  2. Слідом відправляємо очищений від шкірки і нарізану помідор, а трохи пізніше нарізані грибочки.
  3. Обсмажуємо овочі до м’якості протягом 15-20 хвилин. Рис промиваємо і засипаємо на овочеву подушку, від душі приправляем, заливаємо водою на 2 см від крупи.
  4. Ставимо програму «Плов» на 25 хвилин, а потім млоїмо в режимі «Підігрів» ще 10-15 хвилин.
  5. Перед подачею прикрашаємо гілочками свіжого кропу!

Смакові якості страви не постраждає, якщо приготувати його з куркою і грибами. Технологія така ж, тільки разом з грибочками потрібно додати дрібні шматочки курячого філе.

До відома дамочок на дієті, калорійність вегетаріанського плову не перевищує 140 ккал на 100 г продукту!

грибний плов

Плов з курячими ніжками в мультиварці з пропареного рису

Домогосподаркам і чоловікам, які вміють готувати, значно полегшує працю на кухні розумна каструлька з кнопочками. Варто завантажити в неї продукти, вибрати відповідний режим. Вже через півгодини можна насолоджуватися прекрасним гарячим вечерею.

Плов з курячими ніжками готується в мультиварці на ура!

Зараз поділюся новим рецептом.

Викладаємо на стіл:

  • курячі гомілки — 0,5 кг;
  • рис — 2 м / склянки;
  • цибулини — 3;
  • морквини — 2 великі;
  • головку часнику;
  • спеції.
  1. Ставимо мультиварку в режим «Жарка». Наливаємо масло. Підрум’янюємо півкільця цибуля, кружечки морквини. Хвилин через 7-10 завантажуємо гомілки, обсмажуємо їх разом з овочами.
  2. Засипаємо промитий рис, спеції і головку часник без верхньої лушпиння. Заливаємо 5 мультістаканов води, закриваємо кришку і запускаємо режим «Рис» або «Крупа» на 40-45 хвилин.
  3. Після звукового сигналу дамо блюду потомитися на «підігріву» ще 10-15 хвилин.

Багато хто любить плов з курячими ніжками. Після поїдання крупи з цибулею і морквою, можна з насолодою взятися за м’ясну кісточку.

Ситного вам сімейної вечері!

найсмачніший плов Розбавимо страви з рису відео-рецептом оригінального приготування плову з булгура. Корисна крупа з роздробленої пшениці легко замінить популярний рис.

Узбецький плов з круглого рису

Одна з важливих складових азіатського плову — сушені помідори. Не у всіх вони під рукою, але господині можуть легко замінити інгредієнт на кисленьку томатну пасту. Запросимо в добрі помічниці надійну мультиварку Філіпс. У два рахунки приготуємо узбецький плов з томатом.

Продукти звичайні:

  • 300 г курячого або яловичого м’яса;
  • 1,5 склянки круглого рису;
  • цибулина, морква;
  • 1 ст. ложка томату;
  • приправи.
  1. Готуємо м’ясо в режимі «Гасіння» із закритою кришкою 30-40 хв. Подрібнюємо цибулю, моркву, разом з томатною пастою завантажуємо до м’яса.
  2. Переводимо каструльку в режим «Жарка». Підрум’янюємо інгредієнти протягом 10 хвилин.
  3. Засипаємо промитий рис, заливаємо 2 склянки води, від душі приправляем. Готуємо в режимі «Рис» близько 1 години.
  4. Перевіряємо плов з куркою і томатом на готовність. За необхідності ще млоїмо смачне блюдо на «підігріву».

Подаємо на красивому блюді з яскравим свіжим салатом.

Смачного!

Ви оцінили мою добірку рецептів? Тоді діліться ссилочку з подругами в соцмережах, а я обіцяю додати більше корисних статей. Усім добра!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector