Мастика для торта своїми руками: рецепти покроково

Доброго времени суток, друзі! Якщо ви вирішили спекти вдома смачний десерт, мастика для торта в домашніх умовах, покроковий рецепт з фото якого ви знайдете в цій статті, обов’язково вам стане в нагоді.

Домашні, самостійно зроблені тортики завжди несуть якусь особливу енергетику, господиня вкладає в них частинку своєї душі. Хочете, щоб ваш торт по-справжньому запам’ятався гостям?

Тоді прикрасьте його мастикою, надавши по-справжньому шикарний вид. Ви не знаєте, як це зробити? Я з радістю вам допоможу. Отже, з чого ж почати?

Що таке мастика?

Багато починаючі кулінари задаються питанням: а що ж таке мастика? Відповідь проста: це м’який, тягучий, їстівний матеріал, що нагадує за своєю структурою пластилін.

Напевно всі бачили кондитерські торти, прикрашені оригінальними фігурками і квітами. Мастика служить своєрідним декором і часто застосовується професіоналами для оформлення десертів.

Чи не вважаєте себе асами в світі кулінарії? Не впадайте у відчай, все починали з малого. Якщо правильно підійти до виготовлення суміші з маршмеллоу, вона вийде навіть у новачка. Перед приготуванням речовини не забудьте підготувати потрібні інгредієнти. Що і в яких пропорціях брати для даного матеріалу — дізнаєтеся далі.

Професійні кондитери виділяють кілька видів даної пасти.

  1. Звичайна (цукрова). Класична мастика з додаванням цукру підходить для великих прикрас: декорування торта, виготовлення основ фігурок.
  2. Квіткова. Тонкий, еластичний і піддатливий матеріал з желатином зазвичай використовується для тонких прикрас, наприклад, троянд та інших квітів. Також за допомогою неї просто сформувати дрібні деталі — наприклад, очі і обличчя для фігурки. На замітку! Фігурки для торта робляться заздалегідь. Щоб вони добре підсохли і не розвалювалися, потрібен певний час потримати їх в холодильнику.
  3. Мексиканська. Використовується для складних прикрас, які потребують особливої ​​майстерності і професіоналізму. Зробити її в домашніх умовах досить складно. Потрібно володіти хоча б базовими знаннями кулінарії. Зазвичай такий пастою користуються приватні кондитери.

Для приготування класичного тесту в домашніх умовах нам знадобляться:

  • картопляний крохмаль — 100 г;
  • цукрова пудра — 250 г;
  • пачка вершкового масла;
  • сік лимона;
  • маршмеллоу — 1-2 пачки.

Ви плануєте створити пасту різних кольорів? Додайте до вищевказаного списку харчовий барвник, який допоможе вам досягти насиченого відтінку.

Мастика із згущеного молока, зефіру, желатину … Різновидів цієї речовини можна приготувати безліч, тому представляю вам кілька рецептів, випробуваних мною особисто.

Мастика для торта своїми руками з маршмеллоу

Для неї вам знадобиться 230 г зефіру маршмеллоу, (можна купити в звичайному продуктовому магазині), 450 г цукрової пудри і 2 ложки вершкового масла.

  1. Викладіть зефір з пачки в заздалегідь приготовлену ємність.
  2. Поставте в мікрохвильовку приблизно на 1 хвилину і почекайте, поки він підтане.
  3. Потім великою ложкою ретельно розмішайте отриману суміш, позбавляючись від грудочок.

Спочатку зробити це буде досить важко, маршмеллоу сильно прилипає до поверхні. В крайньому випадку ви можете взяти невелику ступку, щоб надати зефіру потрібну форму. У вас не зовсім виходить? Раджу подивитися моє відео, яке прийде вам на допомогу.

Перемішайте всю суміш до однорідної маси, поступово додаючи в неї цукрову пудру. Отриману мастику покласти в холодильник на 3-4 години.

Як зробити мастику для торта своїми руками з згущеного молока

Для цього виду тесту використовується сухе молоко або сухі вершки. Візьміть приблизно 150 г суміші і додайте до неї згущене молоко. Не забудьте про сік лимона, досить буде кілька крапель. Додайте до утворився речовини цукрову пудру, вводячи її поступово. В результаті у вас вийде солодка, навіть злегка нудотно суміш, яка сподобається ласунам. Вимісити пластичне тісто і відправте його в морозилку.

молочна мастика

Мастика для торта своїми руками — 5 рецептів для початківців

цукрова

Такий вид мастики з желатину призначений для ліплення невеликих елементів, наприклад, квітів троянди. Щоб приготувати речовина середньої консистенції, з якого зручно ліпити невеликі деталі, вам знадобляться півкіло цукрової пудри, 2 ложки желатину, ванілін і трохи лимонного соку.

цукрова мастика

Розтопіть желатин на водяній бані, додайте до нього пару ложок лимонного соку і ложку ваніліну. Потім почніть вводити цукрову пудру, розмішуючи все до консистенції тесту. В результаті у вас повинен вийти легкий, нетвердий матеріал, який потрібно попередньо потримати в холодильнику перед початком роботи.

Медова

Незвично м’яке речовина, яке відмінно підійде для обтягування і декорування торта, а також для великих елементів прикрас.

Вам потрібно взяти:

  1. 800 г цукрової пудри;
  2. 20 г желатину;
  3. 200 мл меду.

Замочіть желатин в воді (45-50 мл), потім переведіть його на водяну баню, попередньо змішавши з медом. Отриману суміш потрібно перемішати з пудрою до утворення невеликих вм’ятин від пальців. Такий матеріал набагато м’якше цукрового; з його допомогою ви легко обтягне торт, створивши красиву, рівну основу для шикарного весільного торта.

медова мастика

шоколадна

Напівм’яка маса з насиченим смаком підійде для створення різних фігурок.

шоколадна мастика

Розтопіть в мікрохвильовці плитку темного шоколаду і переведіть все на водяну баню.

  • Акуратно помішуючи, введіть туди маршмеллоу до його повного розчинення.
  • Потім потрібно додати трохи вершків, ложку коньяку і вершкове масло.
  • Досягніть однорідної маси, перемішуючи все по кілька разів.
  • Вимісити все в еластичне, що тягнеться тісто і відправте його в морозилку.

З шоколадної мастики виходять оригінальні трояндочки і інші квіти.

Існує ще кілька небанальних рецептів, які допоможуть вам порадувати і здивувати гостей. Мастика вийде більш піддатливою і м’якою, тому ви зможете ліпити з неї будь-які вироби.

Мастика для торта з згущеного молока

Такий рецепт речовини стає все більш популярним. З неї ви зможете приготувати найрізноманітніші елементи, будь то обтяжка торта, квіти або солодкі фігурки. Тісто має приємний, насичений смак.

Вам знадобляться 200 г згущеного молока, сік лимона, 150 г цукрової пудри і стільки ж сухих вершків.

Змішайте останні два інгредієнта, поступово вводячи в них згущене молоко.

Додайте трохи соку лимона для смаку і замісіть тісто. Така речовина не матиме класичний білий колір: воно буде легкого жовтого відтінку. Подивитися, як виглядати мастика з згущеного молока, ви зможете на картинках.

Мастика з згущеного молока

Квіткова мастика

Така суміш часто використовується для прикраси капкейков і тортів професійними кондитерами. Для цього вам потрібно взяти 20 г желатину, 450 г цукрової пудри, лимонний сік, яєчний білок і кондитерський жир.

  1. Розтопіть желатин і додайте до нього кулінарний жир з цукровою пудрою.
  2. Потім введіть туди білок і лимонний сік, ретельно все перемішуючи. Для цих цілей рекомендується використовувати комбайн.
  3. Отримавши однорідна речовина, замісіть з нього тісто, яке потрібно упакувати в поліетилен і відправити в морозильну камеру до повного заморожування.

Тепер ви переконалися, зробити це речовина своїми руками не так складно, як здається?

Не бійтеся експериментувати і створювати цікаві варіанти.

Квіткова мастика

Побалуйте своїх близьких смачним тортиком з прикрасами з мастики — і ви побачите, що ваші старання не пройдуть даром.

Сподобалася стаття? Не забудьте порекомендувати її друзям! До нових зустрічей, дорогі читачі!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector