Зміст
Чим здивувати гостей? Королівської ватрушки з сиром. Смачний і швидкий десерт виручить господиню у важку хвилину.
Зовсім недавно у мене був день народження, і я випробувала ідею за порадою подруги. Залишилася в захваті — ласощі в мультиварці вийшло ніжним і м’яким. Із задоволенням ділюся рецептом, дорогі друзі!
На просторах інтернету я натрапила на незвичайний рецепт — королівська ватрушка в мультиварці. Зробити її нескладно, а набір продуктів стандартний. В результаті у мене вийшло тепле, що тане в роті ласощі, з ним можна і чай попити, і гостей почастувати не соромно.
Царський десерт цілком виправдовує назву — розсипчастий, солодкий і соковитий, він нагадує за своєю структурою пиріг. На приготування 8 порцій ви витратите трохи більше години — погодьтеся, не так багато для шикарного страви?
Королівська ватрушка з сиром — рецепт в мультиварці
Приготування почнемо з начинки. Візьміть півкіло сиру, 2-3 яйця, вершкове масло, ванілін або пудру, півсклянки цукрового піску.
Попередньо збийте сир за допомогою блендера. Він стане легким і повітряним.
На замітку! До речі, дівчатка, рецепт досить калорійний, містить багато масла. Якщо ви на дієті, раджу взяти знежирений сирок, тим самим знизити калорійність страви.
- Розбийте яйця і змішайте їх з цукром.
- Пісок підсипати поступово, щоб він встиг добре розчинитися.
- Доведіть масу до утворення легкої піни.
- В отриману суміш акуратно введіть протертий сир.
- Додати трохи цедри лимона для аромату.
Царська ватрушка неможлива без другого шару. Переходьте до тесту.
Візьміть вершкове масло і натріть його на середній тертці до утворення дрібної крихти, трохи розпушите руками. На замітку стежить за фігурою — зменшіть кількість масла.
Тісто готове, починається найцікавіше.
- Викладаємо його на деко тонким шаром, зверху додаємо начинку. Не потрібно нічого розмішувати — маса сама прийме потрібну форму.
- Відправляємо вийшло блюдо в мультиварку і випікаємо при температурі 140 градусів протягом 40 хвилин.
- Потім залиште його на 20 хвилин, додавши звуковий сигнал, щоб він сповістив вас про час готування.
Дістаньте вийшов пиріг і залиште його остигати. Запевняю, що по квартирі піде запах, захочеться негайно відкрити кришку і спробувати ласий шматочок.
Остигнула ватрушку вийміть з ємності за допомогою спеціальної лопатки і викладіть на велике блюдо. Для смаку посипте цукровою пудрою. Готово! Насолоджуйтесь десертом!
Як приготувати королівську ватрушку з сиром в духовці
В інтернеті величезна кількість різних рецептів. Візьміть за основу ідею з додаванням какао, шоколаду.
- Почати приготування краще з шоколадної крихти.
- Потрібно взяти склянку борошна, 5 чайних ложок розчинної какао і 2 ложки цукрового піску.
- Візьміть вершкове масло і натріть його на крупній тертці.
- Змішайте всі інгредієнти між собою до отримання шоколадної крихти.
Для приготування начинки знадобляться яйця, цукровий пісок і ванілін.
Хочете, щоб царська ватрушка з сиром в духовці вийшла високою і пишною, як пиріг? Раджу взяти побільше сирка.
- Ретельно збийте сирну масу, додайте туди яйця, ванілін і цукор, потім перемішайте.
- Змастіть деко вершковим маслом і акуратно викладіть на нього трохи шоколадної крихти, розподіляючи її руками.
- Зверху покладіть шар сирної маси і завершите залишками какао.
- Надішліть в добре розігріту духовку на півгодини при температурі 160 градусів.
В результаті у вийде смачне і швидке блюдо, сподобається вибагливому гурману.
Королівська ватрушка — рецепт з сиром і яблуками
Яблука і сирок — ніжне поєднання. Трохи кориці урізноманітнює блюдо і зігріє вас в прохолодний будній день.
Знадобиться стандартний набір інгредієнтів — вершкове масло, борошно, яйця, цукор, яблука і трохи кориці.
- Збийте сир разом з цукром, а масло змішайте з невеликою кількістю борошна і цукрового піску. Потім наріжте 2 яблука дрібними кубиками.
- Змастіть піднос маслом, викладіть на нього тонкий шар тіста, потім начинку з яблуками, і завершите всі «кришечкою» з додаванням кориці.
- Випікайте масу протягом 40-45 хвилин.
Перевірити готовність королівської ватрушки просто за допомогою зубочистки. Коли страва буде готове, викладіть його і прикрасьте листочками м’яти. Такий ароматний пиріг завжди дуже подобається дітям — навіть тим, хто зовсім не любить сир.
Рецепт з варенням
Царська ватрушка з сиром, рецепт якої дуже простий, може стати ще смачніше. Що може надати десерту приємний кисло-солодкий присмак? Звичайно ж, джем! Якщо ви вирішили зробити блюдо незвичайним і оригінальним, обов’язково додайте в нього персиковий або абрикосовий джем.
- Розітріть сирок з яйцями в пишну масу, приготуйте основу.
- Викладіть на деко тісто, начинку, а на неї — власне шар джему.
- Закрийте всі невеличкий «кришечкою» з масляного тіста і випікайте протягом 45-50 хвилин при температурі 170 градусів.
- Коли вона буде готова, не забудьте її остудити і нарізати невеликими шматочками.
- Прошарок з джему додасть царського страві особливу пікантність і незвичайність.
Приготувати ласощі недовго, рецепт царської ватрушки простий у виконанні. Дивіться відео рецепт.
Королівська ватрушка з сиром і вишнею
Цей рецепт сподобається всім ласунам, навіть якщо ви не любите молочний продукт.
візьмемо:
- сир — 0,5 кг;
- вершкове масло — 1 пачка в 200 г;
- яйця — 5 шт;
- сода — 1 ч. ложка;
- цукор — 1 склянка;
- борошна — 2 склянки;
- вишня без кісточок — 1 стакан;
- ванільний цукор — за бажанням.
Натріть на крупній тертці порцію вершкового масла. Додайте 2 столові ложки цукру, ложечку соди, 2 склянки борошна. Перемішайте руками, щоб вийшла крихта.
На замітку! Крихітка не вийшло? Додайте трохи борошна і перемішайте.
У сир відправте другу частину піску, яйця, ваніль. Всі інгредієнти збийте міксером або блендером.
Змастіть маслом форму. Перекладіть туди крихту рівним шаром. Зверху покладіть сирну масу.
Поверх маси — ягоди вишні. Останній шар — решта крихти.
Кулінарний шедевр відправте в розігріту духовку до 200 градусів приблизно на 40 хвилин.
Готово! Запрошуйте своїх ласунів до чаю з ватрушки.
Хочете дізнатися більше смачних і цікавих ідей для десерту? Підписуйтесь на мій блог!