Королівська ватрушка з сиром: 5 дуже смачних рецептів

Чим здивувати гостей? Королівської ватрушки з сиром. Смачний і швидкий десерт виручить господиню у важку хвилину.

Зовсім недавно у мене був день народження, і я випробувала ідею за порадою подруги. Залишилася в захваті — ласощі в мультиварці вийшло ніжним і м’яким. Із задоволенням ділюся рецептом, дорогі друзі!

На просторах інтернету я натрапила на незвичайний рецепт — королівська ватрушка в мультиварці. Зробити її нескладно, а набір продуктів стандартний. В результаті у мене вийшло тепле, що тане в роті ласощі, з ним можна і чай попити, і гостей почастувати не соромно.

Царський десерт цілком виправдовує назву — розсипчастий, солодкий і соковитий, він нагадує за своєю структурою пиріг. На приготування 8 порцій ви витратите трохи більше години — погодьтеся, не так багато для шикарного страви?

Королівська ватрушка з сиром — рецепт в мультиварці

Приготування почнемо з начинки. Візьміть півкіло сиру, 2-3 яйця, вершкове масло, ванілін або пудру, півсклянки цукрового піску.

Попередньо збийте сир за допомогою блендера. Він стане легким і повітряним.

На замітку! До речі, дівчатка, рецепт досить калорійний, містить багато масла. Якщо ви на дієті, раджу взяти знежирений сирок, тим самим знизити калорійність страви.

  1. Розбийте яйця і змішайте їх з цукром.
  2. Пісок підсипати поступово, щоб він встиг добре розчинитися.
  3. Доведіть масу до утворення легкої піни.
  4. В отриману суміш акуратно введіть протертий сир.
  5. Додати трохи цедри лимона для аромату.

Царська ватрушка неможлива без другого шару. Переходьте до тесту.

Візьміть вершкове масло і натріть його на середній тертці до утворення дрібної крихти, трохи розпушите руками. На замітку стежить за фігурою — зменшіть кількість масла.

як приготувати царську ватрушку

Тісто готове, починається найцікавіше.

  1. Викладаємо його на деко тонким шаром, зверху додаємо начинку. Не потрібно нічого розмішувати — маса сама прийме потрібну форму.
  2. Відправляємо вийшло блюдо в мультиварку і випікаємо при температурі 140 градусів протягом 40 хвилин.
  3. Потім залиште його на 20 хвилин, додавши звуковий сигнал, щоб він сповістив вас про час готування.

Дістаньте вийшов пиріг і залиште його остигати. Запевняю, що по квартирі піде запах, захочеться негайно відкрити кришку і спробувати ласий шматочок.

Остигнула ватрушку вийміть з ємності за допомогою спеціальної лопатки і викладіть на велике блюдо. Для смаку посипте цукровою пудрою. Готово! Насолоджуйтесь десертом!

Як приготувати королівську ватрушку з сиром в духовці

В інтернеті величезна кількість різних рецептів. Візьміть за основу ідею з додаванням какао, шоколаду.

  1. Почати приготування краще з шоколадної крихти.
  2. Потрібно взяти склянку борошна, 5 чайних ложок розчинної какао і 2 ложки цукрового піску.
  3. Візьміть вершкове масло і натріть його на крупній тертці.
  4. Змішайте всі інгредієнти між собою до отримання шоколадної крихти.

королівська ватрушку з шоколадною крихтою

Для приготування начинки знадобляться яйця, цукровий пісок і ванілін.

Хочете, щоб царська ватрушка з сиром в духовці вийшла високою і пишною, як пиріг? Раджу взяти побільше сирка.

  1. Ретельно збийте сирну масу, додайте туди яйця, ванілін і цукор, потім перемішайте.
  2. Змастіть деко вершковим маслом і акуратно викладіть на нього трохи шоколадної крихти, розподіляючи її руками.
  3. Зверху покладіть шар сирної маси і завершите залишками какао.
  4. Надішліть в добре розігріту духовку на півгодини при температурі 160 градусів.

В результаті у вийде смачне і швидке блюдо, сподобається вибагливому гурману.

Королівська ватрушка — рецепт з сиром і яблуками

Яблука і сирок — ніжне поєднання. Трохи кориці урізноманітнює блюдо і зігріє вас в прохолодний будній день.

Знадобиться стандартний набір інгредієнтів — вершкове масло, борошно, яйця, цукор, яблука і трохи кориці.

  1. Збийте сир разом з цукром, а масло змішайте з невеликою кількістю борошна і цукрового піску. Потім наріжте 2 яблука дрібними кубиками.
  2. Змастіть піднос маслом, викладіть на нього тонкий шар тіста, потім начинку з яблуками, і завершите всі «кришечкою» з додаванням кориці.
  3. Випікайте масу протягом 40-45 хвилин.

королівська ватрушку з яблуком

Перевірити готовність королівської ватрушки просто за допомогою зубочистки. Коли страва буде готове, викладіть його і прикрасьте листочками м’яти. Такий ароматний пиріг завжди дуже подобається дітям — навіть тим, хто зовсім не любить сир.

Рецепт з варенням

Царська ватрушка з сиром, рецепт якої дуже простий, може стати ще смачніше. Що може надати десерту приємний кисло-солодкий присмак? Звичайно ж, джем! Якщо ви вирішили зробити блюдо незвичайним і оригінальним, обов’язково додайте в нього персиковий або абрикосовий джем.

  • Розітріть сирок з яйцями в пишну масу, приготуйте основу.
  • Викладіть на деко тісто, начинку, а на неї — власне шар джему.
  • Закрийте всі невеличкий «кришечкою» з масляного тіста і випікайте протягом 45-50 хвилин при температурі 170 градусів.
  • Коли вона буде готова, не забудьте її остудити і нарізати невеликими шматочками.
  • Прошарок з джему додасть царського страві особливу пікантність і незвичайність.

королівська ватрушка з джемом

Приготувати ласощі недовго, рецепт царської ватрушки простий у виконанні. Дивіться відео рецепт.

Королівська ватрушка з сиром і вишнею

Цей рецепт сподобається всім ласунам, навіть якщо ви не любите молочний продукт.

ватрушка

візьмемо:

  • сир — 0,5 кг;
  • вершкове масло — 1 пачка в 200 г;
  • яйця — 5 шт;
  • сода — 1 ч. ложка;
  • цукор — 1 склянка;
  • борошна — 2 склянки;
  • вишня без кісточок — 1 стакан;
  • ванільний цукор — за бажанням.

Натріть на крупній тертці порцію вершкового масла. Додайте 2 столові ложки цукру, ложечку соди, 2 склянки борошна. Перемішайте руками, щоб вийшла крихта.

олія

На замітку! Крихітка не вийшло? Додайте трохи борошна і перемішайте.

У сир відправте другу частину піску, яйця, ваніль. Всі інгредієнти збийте міксером або блендером.

маса

Змастіть маслом форму. Перекладіть туди крихту рівним шаром. Зверху покладіть сирну масу.

форма для запікання

Поверх маси — ягоди вишні. Останній шар — решта крихти.

Кулінарний шедевр відправте в розігріту духовку до 200 градусів приблизно на 40 хвилин.

духовка

Готово! Запрошуйте своїх ласунів до чаю з ватрушки.

Хочете дізнатися більше смачних і цікавих ідей для десерту? Підписуйтесь на мій блог!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector