Шурпа з свинини — 2 класичних рецепта

Добридень! Ви віддаєте перевагу страви інших кухонь і любите дивувати своїх близьких чимось новеньким? Як вам шурпа зі свинини? Дане блюдо — смачний і ароматний грузинський суп, ви зможете почастувати друзів і родичів в будь-яких ситуаціях, будь то сімейний обід, святковий вечір.

Заінтриговані? Давайте почнемо.

Для приготування наваристою шурпи в домашніх умовах нам знадобляться:

  • головка ріпчастої цибулі;
  • 3 картоплини;
  • сіль і мелений перець;
  • часник;
  • 2 невеликих болгарських перцю;
  • 1 морквина;
  • 1 кг свинини;
  • помідори — 2 шт;
  • вода — 1,5 л.

Готувати шурпу краще в звичайному казані, який знайдеться в кожному будинку. Час приготування грузинського супу в каструлі складе приблизно 2 години, а ситного, наваристого страви вистачить на цілу сім’ю з 4-5 чоловік. Ви також можете взяти зелень за смаком, надавши аромат.

Зверніть увагу! Традиційний рецепт включає в себе використання баранини, але її смак досить специфічний. Краще взяти звичайну свинину, з не менш насиченими смаковими якостями.

Шурпа з свинини в казані: класичний покроковий рецепт з фото

Попередньо потрібно нарізати свинину невеликими шматочками. Обсмажити її до утворення золотистої скоринки. Далі викладаємо м’ясо в невеликій казан.

обсмажування свинини в казані

Приступаємо до нарізування моркви, цибулі, які обсмажуються на сковороді і додаються до м’яса.

цибулю і моркву

Подрібніть часник, насипавши його зверху. Якщо ви любите спеції, додайте в казан побільше гвоздики або коріандру.

подрібнюємо часник

Дрібно нарізаємо болгарські перці, відправляємо їх до всієї суміші. Соломкою нарізаємо картоплю, ріжемо помідори (найкраще підходять класичні томати).

нарізка помідор

Акуратно перемішуємо все вийшло і заливаємо водою, попередньо посоливши. Для аромату додати в суп трохи кропу або зелені.

шурпа в казані

Періодично знімаємо з супу пінку, помішуючи його. Готуємо на повільному вогні 1,5-2 годин. Знімаємо з плити. Подаємо на стіл в високих чашках в гарячому вигляді.

шурпа з свинини

Пальчики оближеш!

Шурпа в домашніх умовах зі свинини в мультиварці — пальчики оближеш

Багато кулінари придумують різні способи приготування страви — на багатті, плиті, в мультиварці. Зварити шурпу зовсім нескладно: це не займе багато часу і зусиль, зате прекрасний результат порадує.

Для приготування супу вам знадобляться:

  • півкіло свинини або реберець;
  • півтора літра води;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 3 невеликих томата;
  • 1 морквина і 1 болгарський перець;
  • сіль і спеції;
  • 3-4 картоплини.

Отже, як же приготувати шурпу в мультиварці покроково?

  1. Невеликими кубиками наріжте м’ясо і обсмажте його на сковорідці. Очистіть цибулю, моркву, картоплю. Наріжте їх шматочками.
    Подрібніть помідори і болгарський перець довільним чином, підготуйте спеції.
  2. Всі інгредієнти, крім картоплі, складіть в мультіварочную машину. Смажте 25-30 хвилин, періодично помішуючи.
  3. Додайте до отриманої суміші картопля, залийте окропом, додайте сіль, перець. Увімкніть режим «Гасіння». Залиште суп нудитися ще на годину.

шурпа в мультиварці

Готову страву прикрасьте зеленню. Подавайте до столу гарячим.

Тепер для вас не складе труднощів приготувати класичну шурпу самостійно. Дивуйте гостей блюдом грузинської кухні. Не бійтеся експериментувати над новими шедеврами.

Хочете знайти більше цікавих рецептів? Обов’язково підписуйтесь на мій блог. Тут ви обов’язково знайдете у собі нові кулінарні рецепти. Інструкцію їх приготування з фото і відео. До нових зустрічей!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector