Кабачки на зиму з кетчупом Чилі — рецепт на 3 кабачка

Не втрачайте, дорогі читачі, даремно час влітку, закрийте партію або дві кабачків з кетчупом Чилі. Вийде смачно. Кабачки на зиму під смажену картопельку, горілочку — саме те.

Ви любитель виїхати в холодну пору року на пікнік і насмажити замариноване м’ясо? Прихопіть з собою баночку з гострими кабачками, дана закуска доведеться до речі і до шашличку.

Кабачки з кетчупом Чилі на зиму — пальчики оближеш

Гострі закуски ми з великим задоволенням вживаємо в їжу. Кабачки будуть відрізнятися за смаковими якостями, в залежності від кількості і різноманітності спецій. Лавровий лист, петрушку, часник, кріп парасолькою я не додавала, а ви можете додати.

Любіть блюдо погостріше? Покладіть на дно банки більше перцю горошком, а в маринад не 4, а 6 столових ложок гострого томатного кетчупу.

знадобиться:

  • вода — 600 мл. (3 склянки)
  • кетчуп Чилі — 4-5 ст. ложки;
  • оцет 9% — 30 мл;
  • кабачки — 3 молодих кабачка по 500-600 грам кожен;
  • перець горошком — 6-8 шт (в залежності від смакових уподобань);
  • гвоздика — 6-8 шт (можна обійтися і без гвоздики);
  • сіль — 1 ст. лож;
  • цукор — 2 ст. лож.

Підготувати банки заздалегідь: помити з содою, іншим миючим засобом, обсушити в мікрохвильовці до повного висихання.

чисті банки

У банку кидаємо дві, три горошини чорного перцю і два, три суцвіття гвоздики.

Кабачки вибираємо молоденькі без зовнішніх пошкоджень. Плоди помити від бруду, нарізати кружечками, напівкружечками, головне, щоб вони легко поміщалися в підготовлену тару.

Кабачки на зиму з кетчупом Чилі - рецепт на 3 кабачка

Шматочки кабачка укласти якомога щільніше в банки.

кабачки в банках

Тепер можна приступати до приготування гарячого маринаду.

Готуємо маринад: сіль, цукор, кетчуп Чилі додаємо в каструльку з водою. Все перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо масу до кипіння. Інгредієнти повинні розчинитися у воді, а вода трохи змінити колір під впливом популярної приправи до м’яса і овочів. Знімаємо готовий маринад з плити.

варимо маринад

Наливаємо оцет, перемішуємо і заливаємо вміст банок.

заливаємо маринад

Накриваємо скляну тару чистими металевими кришками. Їх потрібно попередньо прокип’ятити у воді протягом 10 хвилин.

Банки з заготовками ставимо в каструлю, на дно потрібно постелити чистий рушник, тканинну серветку, наливаємо води так, щоб баночках доходило по «поясок».

кабачки консервовані

Після закипання стерилізуємо 5-7 хвилин. Витягуємо банки з окропу, закочує. Тепер акуратно перевертаємо їх догори дном і на кілька годин вкутуємо в щось тепле.

Коли банки повністю охолонуть, ховаємо заготовки в комору, погріб. Приємною і ситого зими.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector