Що повинно бути на новорічному столі в 2019 році | в новий рік

Новий рік — свято особливе і питанням про те, що повинно бути на столі в 2019 році згідно з Східним календарем, варто замислитися над заздалегідь. Слідом за собакою господинею року стане Жовта Земляна Свиня. Ця тварина завершить дванадцятирічний цикл, тому зустріти його слід як личить.

маленькі свинки

символ року

Так що ж відрізняє символу майбутнього року, який у нього характер і смакові переваги? Це безстрашне тварина, яке відрізняється авантюризмом, веселим характером і любов’ю до дітей. Порося миролюбний, справедливий і неквапливий. Вважається, що удача буде йти до людей азартних та ризикують.

Які страви готувати

Незважаючи на те, що порося досить всеїдний, більшою мірою на новорічному столі в 2019 році повинні бути страви з овочів і різних круп. Допускаються частування з риби і яєць. М’ясо підійде будь-який, крім свинини — кролик, качка, курка, яловичина, баранина.

Так як свиня — тварина невибаглива, то і страви слід готувати нескладні. Краще відмовитися від екзотичних салатів на користь класичного «Олів’є» та «Оселедець під шубою».

Важливо! Якщо все ж господиня бажає здивувати своїх гостей, то можна зупинитися на декількох варіантах закусок з запечених овочів, грибів, картоплі.

З десертів перевагу слід віддати пирогів або рулетів з ягідної начинкою, шоколадних цукерок з горішками, здоби з цукатами і млинців.

Незважаючи на всеїдність цієї тварини, святковий стіл не слід перенасичувати висококалорійними продуктами — 1-2 салату на майонезній основі буде досить.

Скупитися і лінуватися в приготуванні страв не варто! На столі має бути достаток їжі, нехай простий і нехитрою, але смачною і різноманітною!

Новорічний стіл

прикраса столу

Декор столу дозволить створити святковий настрій. Золотисті гірлянди уособлюючи колір року — жовтий. Обов’язково повинні бути фрукти такого ж кольору — банани, лимони, айва, яблука і груші. Ефектно виглядатимуть вази з шоколадними трюфелями в золотистій фользі. Скатертина, серветки також можна вибрати жовтого або золотистого відтінку. Гарною прикрасою на святковому столі будуть свічки.

Не варто забувати і про самі страви. Будь-салат можна «обіграти» у вигляді свинки.

Зразкове меню

Для того щоб господаркам було простіше підготуватися до свята і не кидатися серед всіляких варіантів закусок, салатів і гарячих страв нижче надано святкове меню, яке однозначно припаде до смаку символу 2019 року.

Рататуй

Традиційна французька закуска з овочів, яка смачна як у гарячому, так і холодному вигляді. На форму розміром в 30 см знадобиться:

  • кабачок — 2 середніх плода;
  • помідори — 3-4 шт .;
  • баклажан — 1 шт .;
  • болгарський перець — 1 шт .;
  • оливкова олія першого віджиму — 4 ст. л;
  • прованські трави — 1 ч л.

Рататуй

Спосіб приготування:

  1. Наріжте тонкими слайсами кабачок, помідор, баклажан, болгарський перець.
  2. Покладіть на змащений оливковим маслом деко все овочі по черзі.
  3. Збризніть маслом зверху, приправте прованськими травами, посоліть.
  4. Запечіть протягом 30 хвилин в духовці.
  5. За бажанням, готовий рататуй можна посипати тертим твердим сиром.

Запечена яловичина в червоному вині

Це основне гаряче блюдо дійсно здивує всіх гостей. знадобиться:

  • говядіна- 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста — 2 кг;
  • вино червоне сухе — 500 мл;
  • розмарин свіжий — 2 гілочки;
  • чебрець — 2-3 гілочки;
  • часник — 1 головка;
  • масло для смаження;
  • сіль перець.

приготування:

  1. Поріжте м’ясо.
  2. Поріжте цибулю півкільцями.
  3. Обсмажте спочатку м’ясо до скориночки, а потім цибулю — поки не обмякнет.
  4. У товстостінній каструлі покладіть шарами м’ясо і цибулю.
  5. Зверху покладіть цілу чесночіни, і трави.
  6. Посоліть, накрийте пресом — можна невеликою тарілкою.
  7. Залийте вином і тушкуйте до готовності м’яса протягом 2 -2,5 години.

Яловичина у вині

Ханський плов

Це частування буде відмінним гарніром до гарячого. Більш того, в його складі є такі інгредієнти, які особливо любить свиня. Для плову потрібно підготувати:

  • гарбуз — 1 шт .;
  • рис довгозернистий пропарений — 800 г;
  • сухофрукти — 1 кг (по 300 г чорносливу і кураги, по 200 — білого і чорного родзинок);
  • топлене масло — 300 г;
  • сіль — 1 ч. л .;
  • мед — 3 ст. л .;

Приготування складається з наступних кроків:

  1. Попередньо промиті в холодній воді рис відваріть до напівготовності.
  2. Запарте сухофрукти в окропі на півгодини.
  3. У сковороді розтопіть масло, мед і закип’ятіть в суміші фрукти.
  4. Дайте їм охолонути, змішайте з рисом.
  5. У гарбуза відріжте верхівку, витягніть кісточки. Начините рисом.
  6. Закрийте верхівкою і запікайте протягом 1 — 1,5 годин.

Подавати гарбуз ефектно цілком — відрізаючи гостям по часточці з пловом.

Ханський плов

Салати можна вибрати будь-які, але бажано з мінімальним включенням «заморських» інгредієнтів. На десерт подайте порційні пана кота (вершкове желе з фруктами), еклери або млинцевий торт.

Запропоноване меню — це лише основа і один з найбільш вдалих варіантів. До нього можна додати великі тарілки з сирною, м’ясної та овочевої нарізками, кілька холодних закусок (бутерброди, холодець, фаршировані гриби чи яйця)

Пам’ятайте, що страв має бути багато, смачних і красивих. І тоді Жовта Свинка напевно буде прихильною до вас і вашої сім’ї протягом усього 2019 года!

Ссылка на основную публикацию