Новорічне меню 2019 з фото: рецепти на Новий рік свині

Підготовка до зустрічі Нового року завжди починається з розробки меню. Святковий стіл повинен бути багатим, оскільки в цьому випадку наступний рік принесе з собою благополуччя, достаток і удачу. Сьогодні ми запропонуємо кілька рецептів страв, які стануть прикрасою новорічного столу 2019.

При складанні новорічного меню 2019 потрібно пам’ятати, що покровителькою року є свиня. Саме тому на столі ні в якому разі не повинно бути страв зі свинини.

Новорічний стіл

Головні гарячі страви

Починати складання новорічного меню 2019 треба з гарячих страв. Гаряче повинно бути смачним, незвичним і бажано легким у приготуванні.

Яловичина в тесті

Вам будуть потрібні:

  • яловича вирізка — 1 кг;
  • листкове тісто — 500 г;
  • гриби — 350 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • вино біле — 50 мл;
  • масло рослинне — 60 мл;
  • гірчиця — 20 г;
  • панірувальні сухарі — 25 г;
  • яйце куряче — 1 шт .;
  • петрушка — за бажанням;
  • сіль, чорний перець — за смаком.

приготування:

  1. Гриби дрібно ріжемо.
  2. Очищену цибулю кришимо.
  3. У сковороду наливаємо масло (половину від порції, зазначеної в списку інгредієнтів).
  4. У розігріте масло висипаємо цибулю і пасеруємо його.
  5. Додаємо до цибулі яйце і смажимо близько чверті години.
  6. Вливаємо вино. Тушкуємо до випаровування рідини.
  7. Додаємо до цибулі і грибів посічену петрушку і панірувальні сухарі. Перемішуємо.
  8. М’ясну вирізку промиваємо. Обсушуємо паперовим рушником. Натираємо спеціями.
  9. Обсмажуємо яловичину з усіх боків в рослинній олії до рум’яної скоринки.
  10. На трохи остигле м’ясо намазуємо гірчицю.
  11. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт товщиною приблизно 3-5 мм.
  12. Викладаємо половину маси з грибів, цибулі і панірувальних сухарів.
  13. На овочеву «подушку» кладемо м’ясо і покриваємо його залишилися грибами.
  14. Ретельно закріплюємо краю тесту. Змащуємо злегка збитим яйцем. Виделкою робимо кілька проколів, крізь які буде виходити пар.
  15. Відправляємо в духовку, прогріту попередньо до 190 градусів, на годину. Чудовим доповненням до такої страви стануть свіжі або приготовані на грилі овочі.

Яловичина в тесті

Фарширована виноградом курка

Вам будуть потрібні:

  • курка — 1 тушка вагою близько кілограма;
  • виноград без кісточок — 200 г;
  • лимон — 1 шт .;
  • цибуля — 1 шт .;
  • оливкова олія — ​​50 мл,
  • чебрець, розмарин і орегано — по кілька гілочок;
  • сіль і перець — за смаком.

приготування:

  1. Потрошенную тушку натираємо сіллю і чорним перцем.
  2. Викладаємо у форму для запікання черевцем вгору.
  3. Лимон нарізаємо на дольки. Змішуємо його з виноградом і подрібненими свіжими травами.
  4. Отриманою сумішшю фаршируємо курочку.
  5. Цибулю чистимо. Нарізаємо кільцями і викладаємо поверх птиці.
  6. Поливаємо олією.
  7. Запікаємо в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці протягом півтора годин.

Фарширована виноградом курка

Гусь в яблуках

Вам будуть потрібні:

  • гусак — 1 тушка;
  • часник — 1 головка;
  • чебрець — 1 пучок;
  • шавлія — ​​1 пучок;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • вода — 500 мл;
  • цибулю-шалот — 4 шт .;
  • яблуко (зелене і червоне) — по 1 шт .;
  • сіль, чорний перець — за смаком.

приготування:

  1. Відрізаємо у гусака шию. Видаляємо тельбухи і максимально весь внутрішній жир. Добре промиваємо тушку і обтирає рушниками.
  2. Робимо в шкірі гусака кілька проколів, не зачіпаючи м’ясо, і ретельно натираємо його спеціями як зовні, так і всередині.
  3. У яблук видаляємо насіннєві коробочки. Нарізаємо фрукти шматочками.
  4. Два види цибулі чистимо. Нарізаємо.
  5. Часник чистимо.
  6. Змішуємо яблука, цибуля, часник і трави. Цією сумішшю начиняє гусака.
  7. Пов’язуємо лапи гусака. Кладемо тушку в форму для запікання грудьми вгору.
  8. Вливаємо в форму воду. Це необхідно для того, щоб гусак не пригоріла до її дну.
  9. Відправляємо гусака в духовку, розігріту до 200 градусів, на 60 хвилин. Кожні півгодини зливаємо виділяється жир.
  10. Через зазначений час знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо гуся ще годину.

Гусь в яблуках

Запеченнаяіндичка

Вам будуть потрібні:

  • індичка — тушка вагою близько 8 кг.

Для маринаду:

  • часник — 2 головки;
  • оливкова олія — ​​30 мл;
  • суміш прованських трав, подрібнений мускатний горіх, чорний перець, сіль.

Для начинки:

  • яблука — 4 шт .;
  • консервовані ананаси — 300 г;
  • сир — 100 г;
  • часник — 5 зубчиків;
  • лимон — 1/2 шт .;
  • розмарин — пара гілочок;
  • прованські трави, мускатний горіх, чорний перець, сіль.

Запеченнаяіндичка

приготування:

  • Готуємо маринад. Для цього змішуємо пропущений через прес часник з оливковою олією і перерахованими спеціями. Ми залишаємо на півгодини.
  • Індичку моєму. Ретельно обсушуємо.
  • Рясно змащуємо тушку маринадом всередині і зовні. Розміщуємо її в великий пакет, щільно його загортаємо і залишаємо на 12 годин.
  • Для начинки яблука з віддаленої серцевиною розрізаємо на 8 частин змішуємо з нарізаною кубиками ананасом (до речі, можна використовувати і свіжий), подрібненим розмарином, очищеними зубчиками часнику і скибочками сиру. Додаємо сік лимона і спеції.
  • Приготовленої начинкою фаршируємо індичку.
  • Викладаємо індичку на деко, застелений фольгою. Тушку також обертаємо фольгою.
  • Відправляємо птицю в духову шафу, прогрітий до 250 градусів. Через півгодини температуру знижуємо до 180 градусів.

Точний час запікання індички розраховується за формулою: вага птиці (в кг) * 55 хвилин.

  • За півгодини до готовності температуру підвищуємо до 200 градусів і відкриваємо фольгу, щоб шкіра індички апетитно зарум’янилася. Радимо постійно поглядати на птицю, щоб вона не підгоріла.

Запеченнаяіндичка

Риба зі шпинатом

Вам будуть потрібні:

  • червона риба (форель, сьомга або лосось) — 1 кг;
  • листкове бездріжджове тісто — 500 г;
  • шпинат — 500 г;
  • сметана — 50 г;
  • оливкова олія — ​​30 мл;
  • мускатний горіх — 2 грами;
  • лимон — 1/2 шт .;
  • яйце — 1 шт .;
  • сіль, спеції для риби — на смак.

приготування:

  1. Филируем рибу.
  2. У каструлі змішуємо шпинат, мускатний горіх і оливкове масло. Млоїмо на повільному вогні протягом 5-7 хвилин, поки шпинат не стане м’яким.
  3. Віджимаємо шпинат, рубаємо його і з’єднуємо зі сметаною і свіжовичавленим лимонним соком. Заправляємо спеціями за смаком.
  4. Тісто розгортаємо в прямокутний пласт розміром приблизно 50х30 см.
  5. Відрізаємо невеликий шматок (він буде потрібно для прикраси). Час, що залишився розрізаємо навпіл.
  6. Викладаємо один шматок тіста на застелений пергаментом для випічки деко або тефлоновий килимок.
  7. Кладемо одну половину рибного філе.
  8. Викладаємо зверху начинку.
  9. Накриваємо другою половиною риби. При цьому кладемо її так, щоб її широкий кінець знаходився над тонким кінцем першої половини.
  10. Яйце збиваємо виделкою і змащуємо їм краю тесту.
  11. Накриваємо другим шматком тесту. Ретельно защипуємо краю, немов закриваючи начинку. Змащуємо яйцем.
  12. Декоруємо на власний смак. Знову змащуємо яйцем.
  13. Відправляємо в холодильник на чверть години.
  14. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини.

Риба зі шпинатом

Холодні закуски

Меню новорічного столу 2019 року обов’язково має включати кілька холодних закусок. Якщо вам набридли бутерброди зі шпротами, то скористайтеся нашими рецептами.

З крабовими паличками

Вам будуть потрібні:

  • крабові палички — 200 г;
  • сир твердих сортів — 100 г;
  • майонез — 50 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • ядра волоського горіха.

приготування:

  1. Крабові палички натираємо на дрібній тертці (попередньо їх слід заморозити).
  2. Таким же способом чинимо і з замороженим сиром.
  3. Очищений часник пропускаємо через прес.
  4. Волоські горіхи подрібнюємо в блендері або за допомогою качалки.
  5. З’єднуємо сир, горіхи, часник з майонезом. Ретельно перемішуємо.
  6. Формуємо з цієї маси кульки діаметром приблизно 2-3 см.
  7. Обвалюють їх в стружці з крабових паличок і відправляємо в холодильник.

Закуска з крабовими паличками

З червоною ікрою

Вам будуть потрібні:

  • яйця курячі — 5 шт .;
  • сир плавлений — 250 г;
  • майонез — 50 г;
  • ікра червона — 30 г;
  • сіль за смаком;
  • кріп — кілька гілочок;
  • листя салату — для подачі.

приготування:

  1. Яйця варимо круто (після закипання води чекаємо 10 хвилин). Чистимо і натираємо на дрібній тертці.
  2. На дрібній тертці натираємо сирок (це буде зробити набагато простіше, якщо попередньо потримати його хвилин 10 в морозилці).
  3. Змішуємо яйця і сир. Додаємо майонез і при бажанні трохи солі.
  4. Кріп моєму. Обсушуємо. Дрібно рубаємо.
  5. З яєчно-сирної маси формуємо кульки і обвалюють їх в зелені.
  6. Викладаємо кульки на плоску тарілку, застелену листям салату. Прикрашаємо зверху червоною ікрою.

Закуска з червоною ікрою

З грибами

Вам будуть потрібні:

  • несолодкі тарталетки — 10 шт .;
  • гриби — 200 г;
  • сир плавлений — 100 г;
  • кукурудза консервована — 50 г;
  • вершки максимальної жирності — 30 г;
  • сметана / майонез -25 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт .;
  • масло рослинне — 30 мл;
  • мускатний горіх — 4 г;
  • сіль за смаком;
  • оливки, часточки лимона, петрушка — для прикраси.

приготування:

  1. Цибулю чистимо. Дрібно рубаємо. Обсмажуємо в розпеченому маслі до золотистого кольору.
  2. Гриби нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо до цибулі. Готуємо до випаровування рідини.
  3. Вливаємо вершки і додаємо спеції. Чекаємо випаровування вологи.
  4. Сир натираємо на тертці. Змішуємо з грибною масою.
  5. Додаємо кукурудзу.
  6. Заправляємо сметаною / майонезом. Перемішуємо.
  7. Приготовленої начинкою наповнюємо тарталетки.
  8. Прикрашаємо оливками, лимоном і петрушкою. Відразу подаємо на новорічний стіл.

Закуска з грибами

З оселедцем

Вам будуть потрібні:

  • яйця курячі, зварені круто, — 5 штук;
  • філе оселедця — 300 г;
  • ікра оселедця — 60 г;
  • плавлений сир — 180 г;
  • морква відварна — 1 шт .;
  • майонез — 50 г;
  • зелень — для прикраси.

приготування:

  1. Попередньо заморожені сирки натираємо на тертці.
  2. Морква подрібнюємо тим же способом.
  3. Яйця чистимо. Розрізаємо вздовж. Виймаємо жовтки.
  4. Рибне філе і ікру пропускаємо через м’ясорубку (можна дрібно порубати або подрібнити в блендері).
  5. Змішуємо сир, морква, жовтки, філе риби і ікру.
  6. Заправляємо майонезом. Перемішуємо. На чверть години прибираємо в холодильник.
  7. Начиняємо яєчні білки підготовленою масою і прикрашаємо закуску зеленню.

Новорічна закуска з оселедцем

салати

Чим ні в якому разі не можна нехтувати, продумуючи меню новорічного столу 2019, так це салатами. Як правило, господині готують кілька салатиків, намагаючись, щоб серед них були і м’ясні, і овочеві, і з майонезом, і без нього. Впевнені, цікавий варіант ви знайдете серед запропонованих нами.

Гавайський

Вам будуть потрібні:

  • листя салату — невеликий пучок;
  • куряче філе — 250 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • ананас — 300 г;
  • сіль, перець — за смаком;
  • сметана / грецький йогурт — для заправки.

приготування:

  1. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності (після закипання чекаємо ще 20 хвилин).
  2. Нарізаємо курку кубиками.
  3. Так само нарізаємо ананаси.
  4. Горішки рубаємо ножем або в кухонному комбайні.
  5. Листя салату моєму. Обсушуємо. Рвемо руками.
  6. Підготовлені інгредієнти змішуємо.
  7. Додаємо йогурт / сметану і приправляємо. Перемішуємо.

Новорічний салат

незвичайний

Вам будуть потрібні:

  • моцарелла — 300 г;
  • рукола — 200 г;
  • хурма — 3 шт .;
  • ядра волоського горіха — 50 г;
  • гарбузове насіння очищені — 50 г;
  • оливкова олія — ​​80 мл;
  • бальзамічний оцет — 50 мл;
  • сік граната — 50 мл;
  • сіль, перець — за смаком.

приготування:

  1. Хурму ріжемо невеликими кубиками.
  2. Нарізаємо кубиками і сир.
  3. У блендері подрібнюємо горіхи і гарбузове насіння.
  4. Змішуємо сир, хурму, рукколу, насіння гарбуза і горіхи.
  5. Викладаємо на велику тарілку.
  6. Поливаємо соусом з оцту, масла, гранатового соку і спецій.

Новорічний салат

Оселедець під шубою в оригінальній подачі

Вам будуть потрібні:

  • філе оселедця солоної — 350 г;
  • буряк варена — 750 г;
  • морква варена — 300 г;
  • картопля варена — 500 г;
  • желатин швидкорозчинний — 25 г;
  • вода — 200 мл;
  • майонез — 200 г;
  • зелена цибуля — кілька пір’я;
  • лимон — для прикраси.

приготування:

  1. Желатин заливаємо гарячою водою.
  2. Буряк, моркву і картоплю очищаємо. Нарізаємо невеликими кубиками.
  3. Змішуємо майонез і розчинився желатин. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
  4. Оселедець нарізаємо невеликими шматочками.
  5. Велику форму для кексу (при бажанні можна використовувати і маленькі, щоб подавати салат порційно) застилає харчовою плівкою.
  6. Викладаємо шарами інгредієнти. Спочатку буряк, потім картопля, слідом морква і в кінці рибу.
  7. Заливаємо майонезной масою. Вирівнюємо поверхню.
  8. Відправляємо в холодильник до повного застигання.
  9. Перед подачею на новорічний стіл 2019 салат перекладаємо на плоску тарілку і прикрашаємо зеленню і дольками лимона.

Новорічна оселедець під шубою

Олів’є з креветками

Вам будуть потрібні:

  • креветки варені — 500 г;
  • картопля, зварена в мундирі, — 450 г;
  • огірки мариновані — 200 г;
  • морква варена — 200 г;
  • яйця курячі, зварені круто, — 5 шт .;
  • горошок консервований — 350 г;
  • зелена цибуля — кілька пір’я;
  • майонез — для заправки;
  • сіль, чорний перець — за смаком.

приготування:

  1. Очищаємо креветки, залишаючи лише хвостики.
  2. Картоплю і моркву ріжемо кубиками.
  3. Яйця і огірки подрібнюємо так само, як і овочі.
  4. Зелену цибулю кришимо.
  5. З баночки з горошком видаляємо всю рідину.
  6. Змішуємо всі продукти.
  7. Приправляємо сіллю і перцем.
  8. Заправляємо майонезом. Добре перемішуємо.

Олів

Десерти

Меню на 2019 рік свині буде неповним без десертів. Існує кілька традиційних варіантів випічки на Новий рік. Пропонуємо їх вашій увазі.

Ароматний кекс з цукатами

Вам будуть потрібні:

  • борошно — 1 кг;
  • молоко — 900 мл;
  • масло рослинне без запаху — 150 мл;
  • яйця — 2 шт .;
  • цукор — 700 г;
  • родзинки — 150 г;
  • волоські горіхи — 150 г;
  • апельсинові цукати — 150 г;
  • кардамон — 30 г;
  • кориця мелена — 15 г;
  • імбирний порошок — 5 г;
  • розпушувач — 5 г;
  • ванілін — 2 г;
  • шоколад / цукрова пудра / цукати — для прикраси.

приготування:

  1. Ізюм заливаємо окропом. Ми залишаємо на 10 хвилин. Після викладаємо на рушник, щоб позбавити його від зайвої вологи.
  2. Горішки і цукати рубаємо.
  3. Яйця розтираємо з цукром.
  4. Вливаємо тепле молоко і рослинне масло.
  5. Всипаємо спеції зі списку. Перемішуємо.
  6. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто.
  7. Рівномірно втручаємося цукати, родзинки і горіхи.
  8. Перекладаємо тісто в змащену форму для кексу.
  9. Випікаємо в прогрітій до 190 градусів духовці 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою.
  10. Злегка остиглий кекс поливаємо розтопленим шоколадом / глазур’ю, посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо цукатами.

Імбирне печиво

Вам будуть потрібні:

  • борошно — 1,2 кг;
  • мед — 500 г;
  • масло вершкове — 360 г;
  • цукор коричневий — 250 г;
  • імбир — 50 г;
  • какао-порошок несолодкий — 50 г;
  • жовток курячий — 2 шт .;
  • апельсин — 1 шт .;
  • лимон — 1 шт .;
  • ром — 50 мл;
  • розпушувач — 10 г;
  • кориця — 10 г;
  • кардамон — 2 г;
  • насіння анісу подрібнені — 1 г;
  • сіль — 1 м

приготування:

  1. У мисці з’єднуємо масло, мед і цукор. На водяній бані, постійно помішуючи, чекаємо розчинення останнього. Чи не допускаємо кипіння!
  2. Додаємо всі спеції зі списку, а також цедру цитрусових. Перемішуємо. Знімаємо з плити.
  3. У остигнула до 68 градусів масу поступово всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Увага: не прагнете вмішати всю муку, тісто має бути еластичним.
  4. Додаємо жовтки і ром. Знову замішуємо.
  5. Обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на півгодини в холодильник.
  6. Через зазначений час розгортає тісто в пласт товщиною приблизно 0,5 см.
  7. За допомогою вирубок формуємо печиво і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.
  8. Випікаємо протягом 8-10 хвилин в розігрітій до 230 градусів духовці. Чи не пересушувати! Виймаємо відразу ж, як тільки випічка трохи піднялася і підрум’яниться по краях.
  9. Остужаем імбирне печиво з меню на Новий рік 2019 на прямій поверхні. При бажанні можна розмалювати кондитерським шприцом.

Імбирне печиво

торт

Жодне святкове застілля не обходиться без торта, приурочене до зустрічі Нового року не є винятком. Класикою вважається Наполеон, але чому б цього разу не поекспериментувати і не побалувати гостей желейні тортиком ?!

Вам будуть потрібні:

Для бісквітної основи:

  • яйця — 3 шт .;
  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 1/2 склянки;
  • цукор — 100 г;
  • сода — 1 ч. л.

Для начинки:

  • апельсини — 3 шт .;
  • мандарини — 3 шт .;
  • банан — 1 шт .;
  • ананас — 150 г.

Для крему:

  • сметана нежирна — 900 г;
  • цукор — 1 склянка;
  • желатин — 50 г;
  • ванілін — 2 м

Желейний новорічний торт

приготування:

  1. Желатин заливаємо водою, керуючись інструкцією виробника, і залишаємо на годину. Після підігріваємо, щоб він повністю розчинився, але не кип’ятимо!
  2. Яйця збиваємо з цукром в щільну піну.
  3. Акуратно вводимо борошно, змішане з содою.
  4. Викладаємо тісто у форму і випікаємо при температурі 180 градусів чверть години. Готовність перевіряємо шпажкою.
  5. Остиглий бісквіт розрізаємо на шматочки розміром приблизно 2х2 см.
  6. Цитруси чистимо. Апельсини ріжемо кружальцями. Мандарини розбираємо на часточки.
  7. Ананас і банан ріжемо кубиками.
  8. Сметану збиваємо з цукром.
  9. Всипаємо ванілін і вводимо желатин. Добре перемішуємо.
  10. На дно рознімної форми викладаємо фрукти. Зверху кладемо половину бісквіта. Заливаємо половиною крему. Повторюємо шари.
  11. Накриваємо торт харчовою плівкою і відправляємо в холодильник застигати на 10-12 годин. Після можна ставити його на новорічний стіл.

Ще один варіант аналогічного тортика: відео

напої

Найпопулярнішим напоєм в новорічному меню є, мабуть, глінтвейн. Він надзвичайно смачний, ароматний і допомагає зігрітися в холодну зимову ніч. Існує кілька різновидів цього напою, в тому числі безалкогольний і алкогольний. Саме останній ми рекомендуємо приготувати для зустрічі Нового 2019 року в колі друзів.

Вам будуть потрібні:

  • вино червоне сухе — 1,5 л .;
  • цукор — 300 г;
  • гвоздика — 3 г;
  • кориця — 2 г;
  • цедра одного лимона.

приготування:

  1. У скляну каструлю складаємо спеції, цедру лимона і цукор.
  2. Вливаємо вино.
  3. Ставимо на вогонь і нагріваємо до 80 градусів, періодично помішуючи.
  4. Проціджуємо напій і розливаємо по келихах. Пити глінтвейн слід в гарячому вигляді.

Новорічний глінтвейн

Тепер ви знаєте, які страви, салати, напої та десерти що подати на новорічний стіл 2019, щоб здивувати гостей і близьких.

Ссылка на основную публикацию