Підготовка до зустрічі Нового року завжди починається з розробки меню. Святковий стіл повинен бути багатим, оскільки в цьому випадку наступний рік принесе з собою благополуччя, достаток і удачу. Сьогодні ми запропонуємо кілька рецептів страв, які стануть прикрасою новорічного столу 2019.
При складанні новорічного меню 2019 потрібно пам’ятати, що покровителькою року є свиня. Саме тому на столі ні в якому разі не повинно бути страв зі свинини.
Головні гарячі страви
Починати складання новорічного меню 2019 треба з гарячих страв. Гаряче повинно бути смачним, незвичним і бажано легким у приготуванні.
Яловичина в тесті
Вам будуть потрібні:
- яловича вирізка — 1 кг;
- листкове тісто — 500 г;
- гриби — 350 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт .;
- вино біле — 50 мл;
- масло рослинне — 60 мл;
- гірчиця — 20 г;
- панірувальні сухарі — 25 г;
- яйце куряче — 1 шт .;
- петрушка — за бажанням;
- сіль, чорний перець — за смаком.
приготування:
- Гриби дрібно ріжемо.
- Очищену цибулю кришимо.
- У сковороду наливаємо масло (половину від порції, зазначеної в списку інгредієнтів).
- У розігріте масло висипаємо цибулю і пасеруємо його.
- Додаємо до цибулі яйце і смажимо близько чверті години.
- Вливаємо вино. Тушкуємо до випаровування рідини.
- Додаємо до цибулі і грибів посічену петрушку і панірувальні сухарі. Перемішуємо.
- М’ясну вирізку промиваємо. Обсушуємо паперовим рушником. Натираємо спеціями.
- Обсмажуємо яловичину з усіх боків в рослинній олії до рум’яної скоринки.
- На трохи остигле м’ясо намазуємо гірчицю.
- Розкачуємо тісто в прямокутний пласт товщиною приблизно 3-5 мм.
- Викладаємо половину маси з грибів, цибулі і панірувальних сухарів.
- На овочеву «подушку» кладемо м’ясо і покриваємо його залишилися грибами.
- Ретельно закріплюємо краю тесту. Змащуємо злегка збитим яйцем. Виделкою робимо кілька проколів, крізь які буде виходити пар.
- Відправляємо в духовку, прогріту попередньо до 190 градусів, на годину. Чудовим доповненням до такої страви стануть свіжі або приготовані на грилі овочі.
Фарширована виноградом курка
Вам будуть потрібні:
- курка — 1 тушка вагою близько кілограма;
- виноград без кісточок — 200 г;
- лимон — 1 шт .;
- цибуля — 1 шт .;
- оливкова олія — 50 мл,
- чебрець, розмарин і орегано — по кілька гілочок;
- сіль і перець — за смаком.
приготування:
- Потрошенную тушку натираємо сіллю і чорним перцем.
- Викладаємо у форму для запікання черевцем вгору.
- Лимон нарізаємо на дольки. Змішуємо його з виноградом і подрібненими свіжими травами.
- Отриманою сумішшю фаршируємо курочку.
- Цибулю чистимо. Нарізаємо кільцями і викладаємо поверх птиці.
- Поливаємо олією.
- Запікаємо в попередньо прогрітій до 180 градусів духовці протягом півтора годин.
Гусь в яблуках
Вам будуть потрібні:
- гусак — 1 тушка;
- часник — 1 головка;
- чебрець — 1 пучок;
- шавлія — 1 пучок;
- цибуля ріпчаста — 1 шт .;
- вода — 500 мл;
- цибулю-шалот — 4 шт .;
- яблуко (зелене і червоне) — по 1 шт .;
- сіль, чорний перець — за смаком.
приготування:
- Відрізаємо у гусака шию. Видаляємо тельбухи і максимально весь внутрішній жир. Добре промиваємо тушку і обтирає рушниками.
- Робимо в шкірі гусака кілька проколів, не зачіпаючи м’ясо, і ретельно натираємо його спеціями як зовні, так і всередині.
- У яблук видаляємо насіннєві коробочки. Нарізаємо фрукти шматочками.
- Два види цибулі чистимо. Нарізаємо.
- Часник чистимо.
- Змішуємо яблука, цибуля, часник і трави. Цією сумішшю начиняє гусака.
- Пов’язуємо лапи гусака. Кладемо тушку в форму для запікання грудьми вгору.
- Вливаємо в форму воду. Це необхідно для того, щоб гусак не пригоріла до її дну.
- Відправляємо гусака в духовку, розігріту до 200 градусів, на 60 хвилин. Кожні півгодини зливаємо виділяється жир.
- Через зазначений час знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо гуся ще годину.
Запеченнаяіндичка
Вам будуть потрібні:
- індичка — тушка вагою близько 8 кг.
Для маринаду:
- часник — 2 головки;
- оливкова олія — 30 мл;
- суміш прованських трав, подрібнений мускатний горіх, чорний перець, сіль.
Для начинки:
- яблука — 4 шт .;
- консервовані ананаси — 300 г;
- сир — 100 г;
- часник — 5 зубчиків;
- лимон — 1/2 шт .;
- розмарин — пара гілочок;
- прованські трави, мускатний горіх, чорний перець, сіль.
приготування:
- Готуємо маринад. Для цього змішуємо пропущений через прес часник з оливковою олією і перерахованими спеціями. Ми залишаємо на півгодини.
- Індичку моєму. Ретельно обсушуємо.
- Рясно змащуємо тушку маринадом всередині і зовні. Розміщуємо її в великий пакет, щільно його загортаємо і залишаємо на 12 годин.
- Для начинки яблука з віддаленої серцевиною розрізаємо на 8 частин змішуємо з нарізаною кубиками ананасом (до речі, можна використовувати і свіжий), подрібненим розмарином, очищеними зубчиками часнику і скибочками сиру. Додаємо сік лимона і спеції.
- Приготовленої начинкою фаршируємо індичку.
- Викладаємо індичку на деко, застелений фольгою. Тушку також обертаємо фольгою.
- Відправляємо птицю в духову шафу, прогрітий до 250 градусів. Через півгодини температуру знижуємо до 180 градусів.
Точний час запікання індички розраховується за формулою: вага птиці (в кг) * 55 хвилин.
- За півгодини до готовності температуру підвищуємо до 200 градусів і відкриваємо фольгу, щоб шкіра індички апетитно зарум’янилася. Радимо постійно поглядати на птицю, щоб вона не підгоріла.
Риба зі шпинатом
Вам будуть потрібні:
- червона риба (форель, сьомга або лосось) — 1 кг;
- листкове бездріжджове тісто — 500 г;
- шпинат — 500 г;
- сметана — 50 г;
- оливкова олія — 30 мл;
- мускатний горіх — 2 грами;
- лимон — 1/2 шт .;
- яйце — 1 шт .;
- сіль, спеції для риби — на смак.
приготування:
- Филируем рибу.
- У каструлі змішуємо шпинат, мускатний горіх і оливкове масло. Млоїмо на повільному вогні протягом 5-7 хвилин, поки шпинат не стане м’яким.
- Віджимаємо шпинат, рубаємо його і з’єднуємо зі сметаною і свіжовичавленим лимонним соком. Заправляємо спеціями за смаком.
- Тісто розгортаємо в прямокутний пласт розміром приблизно 50х30 см.
- Відрізаємо невеликий шматок (він буде потрібно для прикраси). Час, що залишився розрізаємо навпіл.
- Викладаємо один шматок тіста на застелений пергаментом для випічки деко або тефлоновий килимок.
- Кладемо одну половину рибного філе.
- Викладаємо зверху начинку.
- Накриваємо другою половиною риби. При цьому кладемо її так, щоб її широкий кінець знаходився над тонким кінцем першої половини.
- Яйце збиваємо виделкою і змащуємо їм краю тесту.
- Накриваємо другим шматком тесту. Ретельно защипуємо краю, немов закриваючи начинку. Змащуємо яйцем.
- Декоруємо на власний смак. Знову змащуємо яйцем.
- Відправляємо в холодильник на чверть години.
- Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці півгодини.
Холодні закуски
Меню новорічного столу 2019 року обов’язково має включати кілька холодних закусок. Якщо вам набридли бутерброди зі шпротами, то скористайтеся нашими рецептами.
З крабовими паличками
Вам будуть потрібні:
- крабові палички — 200 г;
- сир твердих сортів — 100 г;
- майонез — 50 г;
- часник — 1 зубчик;
- ядра волоського горіха.
приготування:
- Крабові палички натираємо на дрібній тертці (попередньо їх слід заморозити).
- Таким же способом чинимо і з замороженим сиром.
- Очищений часник пропускаємо через прес.
- Волоські горіхи подрібнюємо в блендері або за допомогою качалки.
- З’єднуємо сир, горіхи, часник з майонезом. Ретельно перемішуємо.
- Формуємо з цієї маси кульки діаметром приблизно 2-3 см.
- Обвалюють їх в стружці з крабових паличок і відправляємо в холодильник.
З червоною ікрою
Вам будуть потрібні:
- яйця курячі — 5 шт .;
- сир плавлений — 250 г;
- майонез — 50 г;
- ікра червона — 30 г;
- сіль за смаком;
- кріп — кілька гілочок;
- листя салату — для подачі.
приготування:
- Яйця варимо круто (після закипання води чекаємо 10 хвилин). Чистимо і натираємо на дрібній тертці.
- На дрібній тертці натираємо сирок (це буде зробити набагато простіше, якщо попередньо потримати його хвилин 10 в морозилці).
- Змішуємо яйця і сир. Додаємо майонез і при бажанні трохи солі.
- Кріп моєму. Обсушуємо. Дрібно рубаємо.
- З яєчно-сирної маси формуємо кульки і обвалюють їх в зелені.
- Викладаємо кульки на плоску тарілку, застелену листям салату. Прикрашаємо зверху червоною ікрою.
З грибами
Вам будуть потрібні:
- несолодкі тарталетки — 10 шт .;
- гриби — 200 г;
- сир плавлений — 100 г;
- кукурудза консервована — 50 г;
- вершки максимальної жирності — 30 г;
- сметана / майонез -25 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт .;
- масло рослинне — 30 мл;
- мускатний горіх — 4 г;
- сіль за смаком;
- оливки, часточки лимона, петрушка — для прикраси.
приготування:
- Цибулю чистимо. Дрібно рубаємо. Обсмажуємо в розпеченому маслі до золотистого кольору.
- Гриби нарізаємо дрібними кубиками. Відправляємо до цибулі. Готуємо до випаровування рідини.
- Вливаємо вершки і додаємо спеції. Чекаємо випаровування вологи.
- Сир натираємо на тертці. Змішуємо з грибною масою.
- Додаємо кукурудзу.
- Заправляємо сметаною / майонезом. Перемішуємо.
- Приготовленої начинкою наповнюємо тарталетки.
- Прикрашаємо оливками, лимоном і петрушкою. Відразу подаємо на новорічний стіл.
З оселедцем
Вам будуть потрібні:
- яйця курячі, зварені круто, — 5 штук;
- філе оселедця — 300 г;
- ікра оселедця — 60 г;
- плавлений сир — 180 г;
- морква відварна — 1 шт .;
- майонез — 50 г;
- зелень — для прикраси.
приготування:
- Попередньо заморожені сирки натираємо на тертці.
- Морква подрібнюємо тим же способом.
- Яйця чистимо. Розрізаємо вздовж. Виймаємо жовтки.
- Рибне філе і ікру пропускаємо через м’ясорубку (можна дрібно порубати або подрібнити в блендері).
- Змішуємо сир, морква, жовтки, філе риби і ікру.
- Заправляємо майонезом. Перемішуємо. На чверть години прибираємо в холодильник.
- Начиняємо яєчні білки підготовленою масою і прикрашаємо закуску зеленню.
салати
Чим ні в якому разі не можна нехтувати, продумуючи меню новорічного столу 2019, так це салатами. Як правило, господині готують кілька салатиків, намагаючись, щоб серед них були і м’ясні, і овочеві, і з майонезом, і без нього. Впевнені, цікавий варіант ви знайдете серед запропонованих нами.
Гавайський
Вам будуть потрібні:
- листя салату — невеликий пучок;
- куряче філе — 250 г;
- волоські горіхи — 100 г;
- ананас — 300 г;
- сіль, перець — за смаком;
- сметана / грецький йогурт — для заправки.
приготування:
- Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності (після закипання чекаємо ще 20 хвилин).
- Нарізаємо курку кубиками.
- Так само нарізаємо ананаси.
- Горішки рубаємо ножем або в кухонному комбайні.
- Листя салату моєму. Обсушуємо. Рвемо руками.
- Підготовлені інгредієнти змішуємо.
- Додаємо йогурт / сметану і приправляємо. Перемішуємо.
незвичайний
Вам будуть потрібні:
- моцарелла — 300 г;
- рукола — 200 г;
- хурма — 3 шт .;
- ядра волоського горіха — 50 г;
- гарбузове насіння очищені — 50 г;
- оливкова олія — 80 мл;
- бальзамічний оцет — 50 мл;
- сік граната — 50 мл;
- сіль, перець — за смаком.
приготування:
- Хурму ріжемо невеликими кубиками.
- Нарізаємо кубиками і сир.
- У блендері подрібнюємо горіхи і гарбузове насіння.
- Змішуємо сир, хурму, рукколу, насіння гарбуза і горіхи.
- Викладаємо на велику тарілку.
- Поливаємо соусом з оцту, масла, гранатового соку і спецій.
Оселедець під шубою в оригінальній подачі
Вам будуть потрібні:
- філе оселедця солоної — 350 г;
- буряк варена — 750 г;
- морква варена — 300 г;
- картопля варена — 500 г;
- желатин швидкорозчинний — 25 г;
- вода — 200 мл;
- майонез — 200 г;
- зелена цибуля — кілька пір’я;
- лимон — для прикраси.
приготування:
- Желатин заливаємо гарячою водою.
- Буряк, моркву і картоплю очищаємо. Нарізаємо невеликими кубиками.
- Змішуємо майонез і розчинився желатин. Ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
- Оселедець нарізаємо невеликими шматочками.
- Велику форму для кексу (при бажанні можна використовувати і маленькі, щоб подавати салат порційно) застилає харчовою плівкою.
- Викладаємо шарами інгредієнти. Спочатку буряк, потім картопля, слідом морква і в кінці рибу.
- Заливаємо майонезной масою. Вирівнюємо поверхню.
- Відправляємо в холодильник до повного застигання.
- Перед подачею на новорічний стіл 2019 салат перекладаємо на плоску тарілку і прикрашаємо зеленню і дольками лимона.
Олів’є з креветками
Вам будуть потрібні:
- креветки варені — 500 г;
- картопля, зварена в мундирі, — 450 г;
- огірки мариновані — 200 г;
- морква варена — 200 г;
- яйця курячі, зварені круто, — 5 шт .;
- горошок консервований — 350 г;
- зелена цибуля — кілька пір’я;
- майонез — для заправки;
- сіль, чорний перець — за смаком.
приготування:
- Очищаємо креветки, залишаючи лише хвостики.
- Картоплю і моркву ріжемо кубиками.
- Яйця і огірки подрібнюємо так само, як і овочі.
- Зелену цибулю кришимо.
- З баночки з горошком видаляємо всю рідину.
- Змішуємо всі продукти.
- Приправляємо сіллю і перцем.
- Заправляємо майонезом. Добре перемішуємо.
Десерти
Меню на 2019 рік свині буде неповним без десертів. Існує кілька традиційних варіантів випічки на Новий рік. Пропонуємо їх вашій увазі.
Ароматний кекс з цукатами
Вам будуть потрібні:
- борошно — 1 кг;
- молоко — 900 мл;
- масло рослинне без запаху — 150 мл;
- яйця — 2 шт .;
- цукор — 700 г;
- родзинки — 150 г;
- волоські горіхи — 150 г;
- апельсинові цукати — 150 г;
- кардамон — 30 г;
- кориця мелена — 15 г;
- імбирний порошок — 5 г;
- розпушувач — 5 г;
- ванілін — 2 г;
- шоколад / цукрова пудра / цукати — для прикраси.
приготування:
- Ізюм заливаємо окропом. Ми залишаємо на 10 хвилин. Після викладаємо на рушник, щоб позбавити його від зайвої вологи.
- Горішки і цукати рубаємо.
- Яйця розтираємо з цукром.
- Вливаємо тепле молоко і рослинне масло.
- Всипаємо спеції зі списку. Перемішуємо.
- Додаємо просіяне борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто.
- Рівномірно втручаємося цукати, родзинки і горіхи.
- Перекладаємо тісто в змащену форму для кексу.
- Випікаємо в прогрітій до 190 градусів духовці 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою.
- Злегка остиглий кекс поливаємо розтопленим шоколадом / глазур’ю, посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо цукатами.
Імбирне печиво
Вам будуть потрібні:
- борошно — 1,2 кг;
- мед — 500 г;
- масло вершкове — 360 г;
- цукор коричневий — 250 г;
- імбир — 50 г;
- какао-порошок несолодкий — 50 г;
- жовток курячий — 2 шт .;
- апельсин — 1 шт .;
- лимон — 1 шт .;
- ром — 50 мл;
- розпушувач — 10 г;
- кориця — 10 г;
- кардамон — 2 г;
- насіння анісу подрібнені — 1 г;
- сіль — 1 м
приготування:
- У мисці з’єднуємо масло, мед і цукор. На водяній бані, постійно помішуючи, чекаємо розчинення останнього. Чи не допускаємо кипіння!
- Додаємо всі спеції зі списку, а також цедру цитрусових. Перемішуємо. Знімаємо з плити.
- У остигнула до 68 градусів масу поступово всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто. Увага: не прагнете вмішати всю муку, тісто має бути еластичним.
- Додаємо жовтки і ром. Знову замішуємо.
- Обертаємо харчовою плівкою і прибираємо на півгодини в холодильник.
- Через зазначений час розгортає тісто в пласт товщиною приблизно 0,5 см.
- За допомогою вирубок формуємо печиво і викладаємо їх на деко, застелене пергаментом.
- Випікаємо протягом 8-10 хвилин в розігрітій до 230 градусів духовці. Чи не пересушувати! Виймаємо відразу ж, як тільки випічка трохи піднялася і підрум’яниться по краях.
- Остужаем імбирне печиво з меню на Новий рік 2019 на прямій поверхні. При бажанні можна розмалювати кондитерським шприцом.
торт
Жодне святкове застілля не обходиться без торта, приурочене до зустрічі Нового року не є винятком. Класикою вважається Наполеон, але чому б цього разу не поекспериментувати і не побалувати гостей желейні тортиком ?!
Вам будуть потрібні:
Для бісквітної основи:
- яйця — 3 шт .;
- борошно — 1 склянка;
- цукор — 1/2 склянки;
- цукор — 100 г;
- сода — 1 ч. л.
Для начинки:
- апельсини — 3 шт .;
- мандарини — 3 шт .;
- банан — 1 шт .;
- ананас — 150 г.
Для крему:
- сметана нежирна — 900 г;
- цукор — 1 склянка;
- желатин — 50 г;
- ванілін — 2 м
приготування:
- Желатин заливаємо водою, керуючись інструкцією виробника, і залишаємо на годину. Після підігріваємо, щоб він повністю розчинився, але не кип’ятимо!
- Яйця збиваємо з цукром в щільну піну.
- Акуратно вводимо борошно, змішане з содою.
- Викладаємо тісто у форму і випікаємо при температурі 180 градусів чверть години. Готовність перевіряємо шпажкою.
- Остиглий бісквіт розрізаємо на шматочки розміром приблизно 2х2 см.
- Цитруси чистимо. Апельсини ріжемо кружальцями. Мандарини розбираємо на часточки.
- Ананас і банан ріжемо кубиками.
- Сметану збиваємо з цукром.
- Всипаємо ванілін і вводимо желатин. Добре перемішуємо.
- На дно рознімної форми викладаємо фрукти. Зверху кладемо половину бісквіта. Заливаємо половиною крему. Повторюємо шари.
- Накриваємо торт харчовою плівкою і відправляємо в холодильник застигати на 10-12 годин. Після можна ставити його на новорічний стіл.
Ще один варіант аналогічного тортика: відео
напої
Найпопулярнішим напоєм в новорічному меню є, мабуть, глінтвейн. Він надзвичайно смачний, ароматний і допомагає зігрітися в холодну зимову ніч. Існує кілька різновидів цього напою, в тому числі безалкогольний і алкогольний. Саме останній ми рекомендуємо приготувати для зустрічі Нового 2019 року в колі друзів.
Вам будуть потрібні:
- вино червоне сухе — 1,5 л .;
- цукор — 300 г;
- гвоздика — 3 г;
- кориця — 2 г;
- цедра одного лимона.
приготування:
- У скляну каструлю складаємо спеції, цедру лимона і цукор.
- Вливаємо вино.
- Ставимо на вогонь і нагріваємо до 80 градусів, періодично помішуючи.
- Проціджуємо напій і розливаємо по келихах. Пити глінтвейн слід в гарячому вигляді.
Тепер ви знаєте, які страви, салати, напої та десерти що подати на новорічний стіл 2019, щоб здивувати гостей і близьких.