Новорічна ніч — час чудес. Яскраві прикраси, вбрання і карнавальні костюми, ялинка, вся в кулях і гірляндах — неодмінні атрибути свята. Але не тільки будинок потребує святковому дизайні. Слід подумати і про прикрашання страв на Новий рік. 2019 — за китайським календарем рік Жовтого Земляного Свині. А вона — любителька яскравого. Актуальними будуть жовті й зелені тони. Використовуйте їх при оформленні салатів, і вони теж стануть елементом декору і додадуть святкового настрою вашим гостям.
Цікаві ідеї для оформлення
Прикраса салатів на Новий рік може бути найрізноманітнішим. Фото і опис допоможуть зробити смачні салатики оригінальними і красивими.
символ року
Хоча свинину на новорічний стіл в 2019 подавати не рекомендується, це не означає, що у вас не вийде викласти салати у формі свині.
Також можна використовувати невеликих їстівних поросят.
Ставлення до такого дизайну може бути двояким: з одного боку — символ року на столі, з іншого — все як би їдять «свинку». Тут кожен вирішить сам, але те, що такий варіант прикраси салатів в рік свині буде цікавим і оригінальним — гарантовано.
Викладаємо в формі свинки
Для цього годиться олів’є, шуба, крабовий, будь-які листкові. Спочатку формуємо «тіло». Це просто: голова — трохи менше, тулуб побільше. Як «підкладки» можна використовувати салатні листя або оточити «свинку» гілочками кропу. Викладений салат обмазується майонезом. І залишається тільки зробити вушка, очки і п’ятачок. Для цього буде потрібно ковбаса. В одному гуртку робиться дві дірочки, ще два потрібно порізати трикутником — будуть вуха. Чорні очі-маслини завершать картину. Шматочки маслин можна використовувати по-іншому: вставити їх в ковбасу (позначили ніздрі) і покласти на гуртки звареного яєчного білка — вийдуть очі. Хочете підкреслити, що в 2019 Свиня Жовта — посипте тіло і голову тертим на дрібній тертці жовтком.
поросята
Їх можна зробити яєць: на гострий кінець за допомогою майонезу кріпиться п’ятачок — гурток морквини, з неї ж вирізують трикутники — вуха, очі — шматочки маслин.
Ще підійде товста сарделька: вона обрізається, на один кінець кріпиться ширший «п’ятак», зверху роблять прорізи для вух. Все вирізається з ковбаси, для очей — шматочки маслин, горошини чорного перцю. Оригінальними будуть поросята з тушок кальмарів. Це зовсім легко: тушки відварюються і фаршируються. Їх форма ідеально підходить — вузький кінець буде місцем для пяточка, його можна позначити зернами граната, вуха — з роздвоєних шматочків з кінця тушки кальмара — ідеальний варіант. Як робити очі, вже знаємо.
Новорічна тематика
У Новому 2019 році для прикраси святкового салату можна використовувати традиційну символіку. Наші фото переконають кожного, що витрачені зусилля того варті — стіл відразу перетвориться.
Ялинкові шари
Зробити їх легко: викладаємо у формі кулі і обмазуємо майонезом. А далі все залежить від фантазії. Присипте з боків дрібно рубаною зеленню, а середину зробіть помаранчевим за допомогою дрібно натертої моркви.
Червона куля вийде з нарізаного дрібно-дрібно червоного перцю, жовтий — з жовтого. Тут комбінаціям немає меж: для прикраси великого салатного кулі можна використовувати всілякі зірочки з моркви, ананаса, білка, жовтка. Оригінально буде виглядати карамболь — у фрукта цікава форма, його досить просто нарізати поперек, щоб отримати готову зірку зеленого або жовтого кольору. Кульки можуть бути і дрібніші, якщо подача порційна. Використовуйте густу гілку кропу — вона зімітує ялинову гілку, зробіть два невеликих кульки різного кольору і прикрасьте міні-зірками, гості оцінять.
Сніговик
Найбільшого сніговика роблять за тим же принципом: формуємо на довгастому широкому блюді три кулі, обмазуємо майонезом, можна посипати тертим білком. Шапка і ніс — з морквини, очі, руки — маслини. Можна зробити тільки голову. Засипте середину жовтком, знизу позначте бороду за допомогою білка, зверху — таку ж «шевелюру».
Половинка великого помідора позначить шапку, маленького ніс, очі-маслини, пожвавите картинку за допомогою гілок кропу. Якщо в меню є крабовий з рисом, то можна сформувати з нього кулі, «зліпити» сніговиків і прикрасити голову відром з морквини (просто відріжте відповідний по діаметру шматок) і, природно, ніс з її кінчика.
Новорічні картини
Тут ідей безліч. За допомогою дрібно різаного перцю (червоного або жовтого), тертих яєць, моркви, буряка, маслин і інших яскравих овочів можна викласти що завгодно. Дід Мороз, годинник, снігур, рукавички, святковий дзвоник, ялинки і ялинові гілки викладаються без праці на рівній поверхні будь-якого салату.
ялинка
Символ Нового року — пухнасту красуню зробити неважко. Викладіть салат у формі ялинки, посипте його дрібно рубаною зеленню. Залишиться тільки прикрасити: виріжте зірку на верхівку, для гірлянд використовуйте тонкі нитки корейської моркви і буряка. Їх також можна викласти зернами граната або кукурудзою. Для куль підійдуть черрі. Невеликі ялинки роблять зі шматочків огірка, сиру, ковбаси. Їх нанизують на велику дерев’яну шпажку.
свічки
Якщо присипати поверхню зеленню (великими гілочками), і пересипати з зернами граната і кукурудзи, залишиться завершальний штрих — свічка. Поверніть шматок сиру в трубочку, вставте зверху полум’я — шматочок червоного перцю і встановіть готову свічку.
Оригінальна подача
Порційні салати не обов’язково подавати в тарілці. Використовуйте замість неї великий болгарський перець, великі помідори (середина забирається), огірки. Їх огірків видаліть середину, покладіть порцію, на шпажку надіньте «парус» з довгого тонкого скибочки огірка і червоний «прапорець».
Ще один оригінальний варіант — помістити салатики в заздалегідь спечені тонкі млинці. Їх збирають «в мішечок» і верх зав’язують стебельком зеленої цибулі. Підійдуть також «нитки» з корейської моркви або буряка.
Якщо в поверхню рівномірно вставити зерна мигдалю (гострим кінцем вгору), вийде шишка.
Викладіть салат на великому блюді в середині робіть отвір — буде основа для вінка, зелень, «гірлянди» і «кульки» зроблять його ошатним.
Користуйтеся запропонованими ідеями або вигадуйте свої варіанти, головне, що ваш креатив порадує гостей і прикрасить святковий стіл!
Читайте також:
- Смачні м’ясні страви на Новий 2019 рік
- Сервіровка новорічного столу 2019 року: оформлення
- Торти на Новий 2019 рік