Салати з морепродуктами на Новий рік 2020: найсмачніші рецепти

Салати з морепродуктами — основа будь-якого святкового столу на Новий рік і наступаючий 2020 рік Сталевий Щура в цьому плані не виняток. Страви, в складі яких присутні морепродукти (креветки, кальмари, мідії і восьминоги, а також різні види риби і крабове м’ясо) легкі та поживні страви. Вони легше засвоюються і дуже ситні.

Господині часто в якості ситної основи для таких святкових салатів використовують рис або картопля, а як додаткові інгредієнти — кисле яблуко, свіжі овочі, пекінську капусту, червону ікру, авокадо і рукола.

На нашому сайті сьогодні напередодні свята найсмачніші рецепти салатів з морепродуктами, вибирайте що вам сподобатися і додавайте в своє святкове меню.

Салат з морепродуктами: найсмачніший рецепт з майонезом

Цей святковий салат можна готувати з готової магазинної суміші морепродуктів «Морський коктейль». Буде дуже смачно. Приготування не займе багато часу. Відварений рис в поєднанні різноманітності морепродуктів і солодкої кукурудзи зроблять смак салату неймовірним.

продукти:

  • 300 г очищених кальмарів;
  • 300 г варених креветок;
  • одна цибулина:
  • один свіжий огірок;
  • баночка консервованої солодкої кукурудзи;
  • одне яблуко кисло-солодке;
  • 1/2 склянки вареного рису;
  • 0,5 склянки чистої води;
  • 2 ст. л. оцту 6%;
  • трохи зеленої цибулі і петрушки;
  • для заправки нежирний майонез.

Як готувати салат з морепродуктів з майонезом:

1. Варимо очищені кальмари 5 хвилин в підсоленій киплячій воді, після чого остуджують їх і нарізаємо соломкою. До нарізаним кальмарам додаємо креветки.

2. Цибулину нарізаємо смужками і маринуємо в суміші оцту і води 15-20 хвилин (за бажанням маринувати можна в лимонному соці). Після закінчення часу цибулю проціджуємо.

3. Яблуко і огірок нарізаємо невеликими кубиками.

4. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо до них кукурудзу, відварений рис і нашатковану зелень. Все ретельно перемішуємо і заправляємо майонезом.

Смачний свіжий морський салат готовий! Перед подачею його можна прикрасити парою креветок, гілочками кропу або маслинами. Салат з морепродуктів на новорічний стіл готовий, можна запрошувати гостей.

Салати з морепродуктами

Рецепт салату з крабовими паличками, кукурудзою і рисом

Рецепт класичного крабового салату, але з маленькою родзинкою. Щоб блюдо з морепродуктами виглядало красиво на святковому столі — слід укласти його шарами. І, як доповнення, прикрасити хрусткими чіпсами зі смаком краба або риби.

продукти:

  • 100 г крабових паличок або крабового м’яса;
  • одна банка солодкої кукурудзи;
  • 2 яйця;
  • 100 г звареного пропареного рису;
  • 1/2 маленької пачки чіпсів зі смаком краба або риби;
  • майонез.

приготування:

Подрібнити крабове м’ясо. Яйця натираємо на дрібній тертці. Чіпси зі смаком краба подрібнюємо. Беремо салатницю, на дно форми викладаємо відварений рис, змащуємо майонезом.

На рис викладаємо крабове м’ясо і змащуємо майонезом. На м’ясо кладемо яйця, так само змащуємо майонезом. Зверху посипаємо салат кукурудзою, а на кукурудзи висипаємо наші подрібнені чіпси.

Посипати салат чіпсами найкраще перед подачею на святковий стіл, щоб вони довше залишалися хрусткими. Новорічний листковий салат з крабовим м’ясом готовий!

Салати з морепродуктами на Новий рік 2020

Салат з креветками і ананасом на Новий рік 2020

Салат з креветками і ананасом — відмінна ідея закуски з морепродуктами для новорічної вечірки. Родзинка святкового страви в тому, що подається воно в порожніх половинках ананаса. Красиво, незвично і оригінально!

продукти:

  • 1 свіжий ананас;
  • 1 пучок салату айсберг;
  • 1 свіжий огірок;
  • 200 г помідорів чері;
  • 200-300 г коктейльних креветок;
  • невеликий пучок зеленої цибулі і ріпчаста цибулина середнього розміру.
  • Заправка для салату: 1 стакан майонезу;
  • 3 столові ложки кетчупу;
  • 1 столова ложка винного оцту;
  • 1 — 2 ст. л. рому;
  • 1 чайна ложка соусу табаско.

Як готувати:

Розрізати ананас навпіл і вирізати серединку. Нарізати м’якоть кубиками розміром з помідори черрі. Салат Айсберг подрібнити. Огірок порізати скибочками. Помідори черрі для салату з морепродуктами залишити цілими. Порізати цибулю півкільцями, якщо використовуєте ріпчасту цибулю або шматочками, якщо зелений.

Креветки розморозити і відварювати в киплячій воді не більше трьох хвилин. Змішати всі овочі і креветки в мисці.

Приготувати соус: змішати всі інгредієнти і розмішати до однорідного стану. Додати соус в салат і перемішати.
Подавати в порожніх ананасових половинках.

Салати з морепродуктами на Новий рік 2020Новорічний салат з креветками в ананасі

Салат з морепродуктами і червоною ікрою

Легкий і дуже смачний новорічний салат з крабового м’яса з креветками. Можна викласти шарами на блюді у формі ялинки, рукавиці або мишки.

Щоб приготувати салат з морепродуктами необхідно:

  • Одна пачка крабового м’яса (приблизно 200 г);
  • пучок зеленої цибулі (можна взяти ріпчасту цибулину);
  • 3 зварених яйця;
  • 100-150 г будь-якого сиру (різний сир — різний присмак салату, імпровізують!);
  • одна пачка майонезу (200 г);
  • банку червоної ікри (150 г);
  • 200 г креветок.

Спосіб приготування:

На велику плоску тарілку (або можна блюдо) викладіть інгредієнти. Кожен шар промажьте майонезом: перший — дрібно нарізане крабове м’ясо, другий — дрібно нарізану зелену цибулю, третій — рубані яйця, четвертий — натертий на дрібній тертці сир, п’ятий — відварені і очищені креветки, шостий — знову рубані яйця, потім солимо, після йде сьомий шар — натертий на дрібній тертці сир.

Сьомий шар рясно намажте майонезом, зверху викладіть червону ікру по всьому салату. І прикрасьте салат зеленню. Салат з морепродуктами і червоною ікрою на Новий рік 2020 готовий! Здивуйте своїх гостей кулінарним шедевром!

Салати з морепродуктами на Новий рік 2020 і капустоюЛегкі салати з морепродуктами на Новий рік

Святковий салат з морепродуктами «Морський коктейль»

Цей салат »Морський коктейль» можна приготувати до новорічних свят — він того вартий.

Продукти для салату «Морський коктейль»

  • Рис — 0,5 стакан;
  • кальмари — 1, 5 тушки;
  • мідії — 200 грам;
  • креветки — 250 грам;
  • крабове м’ясо — 100 грам;
  • щупальця восьминога — 100 грам;
  • червона ікра — 60-70 грам;
  • майонез — 100 грам.

Як приготувати салат »Морський коктейль»:

Спочатку починаємо займатися рисом. Промиваємо його під водою і ставимо варити рис до розсипчастого стану.
Потім беремо кальмари і вимиваємо під проточною водою.

Кальмарів потрібно варити, опускаючи в попередньо кипляче воду. Варяться кальмари приблизно 3-4 хвилини.

Якщо кальмарів переварити вони будуть як гумові — будьте уважні!

Даємо кальмарам трохи охолонути і ріжемо кільцями. Трохи таких кілець залишимо для прикраси салату. Відварюємо щупальця восьминога, теж ріжемо невеликими шматочками. Залиште парочку шматочків для прикраси. Креветки необхідно також відварити до готовності, почистити. М’ясо крабове дрібно нарізаємо.

Всі продукти (крім ікорки червоною) змішуємо, солимо, заправляємо майонезом.

До речі, якщо не хочете довго возитися з варінням рису, замініть його на варені яйця і тертий сир. Буде смачно!

Салат «Морський коктейль» викладаємо на плоске блюдо, зверху прикрашаємо червоною ікрою, кільцями з кальмарів, щупальцями восьминогів. Самий Новорічний салат з морепродуктами готовий!

Салати з морепродуктами на Новий рік 2020 рецепт з сухарикамиСвяткові салати з морепродуктами на Новий рік 2020: рецепт з авокадо

Класичний рецепт крабового салату з виноградом

Виявляється, кухня — місце кулінарної творчості. Так цікаво і дивно, коли, відкинувши або замінивши хоча б один інгредієнт рецепта, отримуєш блюдо з новим і незвичайним смаком. Сьогодні ми ділимося саме таким рецептом.

Знадобляться наступні продукти:

  • Довгозерний рис — 100-120 г;
  • соняшникова олія — ​​1/2 ст. ложки;
  • вода — 200-240 мл;
  • сіль за смаком;
  • крабові палички — пачка 240 г;
  • варені яйця — 5 штук;
  • кукурудза цукрова консервована — 1 баночка;
  • яблука — 2 великих або 3 середніх;
  • виноград білий без кісточок — 15-20 ягід (можна і без винограду);
  • майонез — до смаку.

Як приготувати святковий салат з крабовим м’ясом, кукурудзою і яблуком:

В першу чергу відваримо рис. Відміряємо потрібне нам кількість зерен і промиваємо окропом два рази. Варити рис краще в чавунному посуді. Перш, ніж додати воду, вливаємо олію і злегка перемішуємо для обволікання кожного зернятка.

Потім вливаємо 200-240 мл окропу (2: 1) і ще раз перемішуємо для рівномірного розподілу зерен рису по посуді. Солимо до смаку. Накриваємо посуд кришкою і варимо на маленькому вогні до готовності. Даємо рису охолонути, відкривши кришку, щоб пішли залишки пара.

Варимо 5 яєць і ставимо остигати в холодній воді. Потім ми їх нарізаємо кубиками. Остиглий рис злегка перемішуємо, як би, піддягаючи виделкою, щоб зерна відокремилися один від одного.

Нарізаємо крабові палички кубиками. Розміщуємо в досить великий посуд, в якій буде зручно змішати всі інгредієнти, що входять до складу салату з крабовими паличками. Чистимо яблука і ріжемо на кубики, видаляючи серцевину. Відкриваємо баночку кукурудзи і відкидаємо на друшляк.

Таким чином, ми, по-перше, позбавляємося від рідини. А, по-друге, будемо мати можливість видалити одне або парочку непривабливих зерняток, якщо такі виявляться.

Для тих, хто ще не знає, кукурудза — єдиний продукт, який містить в собі золото. Таким чином, цінність кукурудзи просто величезна.

Салат може бути приготований без винограду. Але смак буде більш звичайний, не так пікантний і вишуканий, як з виноградом.

Виноград беремо без кісточок. Вибираємо великі ягоди і ріжемо на 8 частин: двічі уздовж і поперек. Можна різати і на 4 частини: уздовж і поперек. Можна робити салат і без винограду. Але блюдо, отримане за рецептом салату з крабовими паличками і з виноградом, відрізняється особливо вишуканим святковим смаком.

Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом на свій смак. На святковий стіл салат можна прикрасити, наприклад, половинками винограду. Якщо салат готується для своєї родини і не буде витрачено за один раз, то його краще залишити в сухому вигляді і заправляти майонезом необхідну кількість перед подачею на стіл.

Салат з крабовими паличками готовий! Без винограду або з виноградом — вирішуйте самі!

Помідори з креветкамиСалати з морепродуктами і майонезом на Новий рік 2020

Рецепт приготування крабового салату без рису

Легкий в приготуванні і апетитний на вигляд салат з морепродуктами порадує і вас і ваших гостей, присутніх за святковим столом для зустрічі Нового року 2020.

Інгредієнти:

  • Майонез — 200 г;
  • свіжий помідор — 1 шт .;
  • часник — 2 невеликих зубчики;
  • курячі яйця — 2 шт .;
  • м’ясо краба — 300 грам;
  • листя салату — за вашим бажанням;
  • кріп — невеликий пучок.

Як приготувати салат з крабових паличок без рису:

1 етап. В першу чергу необхідно нарізати невеликими шматочками варені яйця і крабове м’ясо. Гарненько все перемішати і додати дрібно нарізаний часник. Ще раз ретельно перемішати.

2 етап. Далі заправляємо отриману суміш майонезом і ще разок все добре перемішуємо.

3 етап. Потім беремо митий помідор, нарізаємо його тоненькими кружальцями і розкладаємо на підходящої тарілці, попередньо уклавши на неї листя салату.

4 етап. Залишилося укласти зверху помідори наш приготований салат, бажано рівним шаром і акуратно прикрасити зеленню кропу. І відразу подавати на новорічний стіл.

Святкові салати з морепродуктами на Новий рік 2020Салати з морепродуктами і помідорами на Новий рік

Салат з морепродуктами: найпростіший рецепт

Інгредієнти:

  • морепродукти будь-які за бажанням (кальмари, креветки, морський коктейль)
  • соєво-лимонний соус для салату з морепродуктами: дві столові ложки соєвого соусу
  • 150 мілілітрів ніжного оливкового масла
  • зубчик часнику
  • сіль за смаком
  • половина лимона (видавіть з нього приблизно дві великі ложки соку)
  • чорний мелений перець — щіпка
  • кілька листочків свіжого базиліка — за бажанням

приготування:

Спочатку очистіть часник і пропустіть його через спеціальний прес, якщо у вас немає такого приладу, просто як можна дрібніше нарубати продукт ножем. Тепер висипте його в оливкове масло, сюди ж вилийте соєвий соус, свіжовичавлений лимонний сік, а також киньте перець і трохи кухонної солі.

Добре перемішайте інгредієнти, якщо є бажання, пам’ятайте руками базилік і введіть його в блюдо, збивши всі складові віночком. Соєво-лимонний соус готовий, залишилося залити заправкою наявні морепродукти. Салат можна прикрасити зеленими листочками салату і поставити на святковий стіл. Веселого нового року!

Салат з морепродуктами, чорним рисом і кукурудзою

Інгредієнти на 2 порції:

  • 300 г морського коктейлю (замороженого);
  • півсклянки чорного рису сорту «Південна ніч»;
  • консервована кукурудза;
  • пара курячих яєць;
  • майонез;
  • 4 перепелиних яйця;
  • часник;
  • Салатна цибулина;
  • 2 версії суміші мелених пряних трав «Для риби»;
  • сіль;
  • соняшникова олія для обсмажування.

Як готувати салат з морепродуктами, рисом і консервованою кукурудзою — покроковий рецепт з фото:

Продукти для новорічного салатуПродукти для святкового салату з морепродуктами

Морський коктейль треба викласти в тарілочку і поставити розморожувати. Якщо немає готового морського коктейлю, його можна скласти самостійно з заморожених кальмарів, мідій, восьминогів, креветок та інших морепродуктів.

При обсмажуванні відталі і трохи підсохлі шматочки складових коктейль морепродуктів виділять менше води і краще обсмажаться.

коктейль

Підготовка кукурудзи обмежується відкриттям консервної баночки і відділенням зерняток від розсолу. Рис і всі яйця необхідно відварити. Вони повинні бути повністю готові.

Цибулина і взяті до смаку зубки часнику повинні бути очищені і добре промиті.

Продукти для новорічного салатуЩо потрібно для салату з морепродуктами і чорним рисом

Свіжий ріпчаста цибуля треба покришити так дрібно, щоб його шматочки були відповідні рисинки. Найкраще, якщо це буде салатний сорт цибулі, який поєднає гостроту і солодкість.

Цибуля ріпчаста

Досить дрібно потрібно порубати відварні курячі яйця. Їх шматочки не повинні порушувати тонку текстуру салату.

Зварені круто перепелині яйця треба порізати половинками і відкласти. Вони стануть в нагоді пізніше, для оформлення готового салату.

яйця варені

Крім кухонної солі заправкою морському салату стануть дві дещо відрізняються суміші прянощів «Для риби», складені різними виробниками пряних сумішей.

Інтенсивність пряного аромату салату і його гострота залежить від смаків господарки і запрошених гостей. При бажанні можна скористатися іншими пряними сумішами. Тільки власний смак може підказати кількість і склад прянощів, необхідних для цього салату.

Кукурудза з яйцем і майонезом

Дрібні частинки часнику, продавленого через прес, розподіляючись по тілу салату підкреслять «морську» нотку і додадуть необхідну гостроту вареного рису.

Майонез об’єднає такі різні за смаком і ароматом інгредієнти в єдине ціле блюдо. Рис з яйцями і приправами повинен бути дуже добре перемішаний.

Кукурудза і яйуа

Красиві шматочки морепродуктів стануть смачніше, якщо їх підсмажити до рум’яної скоринки на олії.

При бажанні для того, щоб трохи змінити аромат салату і зробити його вишуканіше, для обсмажування можна скористатися кунжутним або оливковою олією.

морський коктейльСалати із замороженого морського коктейлю на Новий рік

Щоб завершити створення салату, потрібно акуратно викласти підготовлену суміш в декоративну салатницю. Поверх пряної основи салату треба в довільному порядку викласти обсмажені шматочки різних морепродуктів.

Розкладені по краю салатниці половинки перепелиних яєць стануть страви смачним прикрасою. При розкладанні його по порційних тарілочках засмаженою морепродукти і половинки яєць мимоволі змішаються із загальною масою салату, створюючи єдиний смак.

Салати з морепродуктами на Новий рік 2020Салати з морепродуктами і чорним рисом на Новий рік 2020

Салат з морепродуктами і пекінською капустою

Це дуже смачний салат з креветками, кальмарами, оливками і кукурудзою. Помідори черрі і пекінська капуста зроблять цікавий салат з морепродуктами свіжим. Кращого страви для новорічного столу і не придумати.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста — 200 г;
  • яйця — 3 шт .;
  • консервовані кальмари — 185 г (1 банка);
  • креветки (відварені) — 150 г;
  • кукурудза — 400 г;
  • оливки — 80 г;
  • помідори черрі — 8 шт .;
  • майонез, зелень петрушки.

приготування:

  1. Яйця відварити до готовності, охолодити, очистити, нарізати соломкою.
  2. Помідори черрі вимити, обсушити, розрізати на чотири частини.
  3. З кальмарів, оливок і кукурудзи злити рідину, оливки розрізати навпіл, кальмари нарізати невеликими шматочками.
  4. Пекінську капусту вимити, обсушити, нарізати тонкою соломкою.
  5. Петрушку вимити, обсушити, розібрати на листочки або дрібно нарізати.
  6. У салатник змішати кукурудзу, кальмари, креветки, оливки, помідори черрі, пекінську капусту і яйця, перемішати, заправити салат майонезом, ще раз добре перемішати і прикрасити зеленню петрушки. Легкий і ніжний салат з морепродуктами і овочами для святкового столу готовий.

Салати з морепродуктами на Новий рік 2020Салати з морепродуктами і руколою на Новий рік 2020

Новорічний салат з морепродуктами в маслі

Найулюбленіший новорічний салат, який люблять всі без винятку, правда!

продукти

  • Салатний мікс — пучок;
  • помідори, порізані четвертинки — 2-3 шт .;
  • морський коктейль в розсолі;
  • пачка мідій великих в маслі.
  • Для заправки: чайна ложка готової не дуже гострої гірчиці;
  • 150 мілілітрів рослинного масла (краще всього використовувати оливкову);
  • чотири грами цукрового піску;
  • два часникових зубчики.

приготування:

Приготувати заправку з гірчицею. Для цього вилийте оливкова або інше рослинне масло в глибоку тарілку, сюди ж введіть вказану кількість цукру-піску і гірчиці.

Добре перемішайте всі інгредієнти ложкою і додайте часник, попередньо очистивши його від лушпиння і подрібнити за допомогою спеціального преса. Заправка для салату з морепродуктами готова! Поливайте нею морепродукти з овочами і приступайте до трапези.

Врахуйте, що такий салат слід зберігати в холодильнику не довше трьох днів.

Дуже смачний салат з морепродуктами і овочами

Універсальний рецепт приготування салату з морепродуктів, для якого підійде будь-який салат. Це може бути і рукола, і айсберг, і будь-який салат на ваш розсуд, або суміш салатів.

Також і з морепродуктами: підійде морський коктейль, кальмар, креветки, восьминіг, або будь-яка їх комбінація. Крім цього знадобляться свіжі овочі: помідори черрі, солодкий перець.

Морепродукти відварити до готовності. Відкинути на друшляк і остудити. Салат помити і при необхідності подрібнити. Викласти у велику ємність, в якій буде зручно перемішати салат. Порізати соломкою болгарський перець, помідори черрі розрізати навпіл. Додати до салату. Посолити і за бажанням поперчити.

Для заправки салату взяти 1/3 або половину лимона, видавити в піалу або чашку сік. Додати до нього грам 70-100 оливкова олія, перемішати і полити вийшла заправкою салат.

Для прикраси можна відварити перепелині яйця. Почистити і порізати на дві частини.

Салат з морепродуктами і авокадо: рецепт без майонезу

В якості основи для цього рецепта підійдуть креветки, кальмари, восьминіг або готова суміш — морський коктейль. Огірок в поєднанні з авокадо і креветками надає готовій страві якусь легкість і пікантний хрускіт. Але не варто обманюватися — за рахунок авокадо воно все одно буде дуже калорійним!

Інгредієнти:

  • Авокадо — 2 шт .;
  • морепродукти — 250 г;
  • масло вершкове масло — 1 ст. л .;
  • часник 1-2 зубчики;
  • огірок — 1 шт .;
  • зелень — 0,5 пучка;
  • листя салату — 0,5 пучка;
  • соєвий соус — 3 ст. л .;
  • рослинне масло — 3 ст. л .;
  • лимонний сік — 2-3 ст. л .;
  • цукор — 1 ч. л .;
  • часник — зубчик;
  • сіль, перець, спеції — за смаком.

Як готувати:

Очищаємо авокадо і огірок від шкурок і кришимо їх однаковими кубиками. Без шкурки огірок буде ніжнішим, хоча не втратить свого хрускоту.

У глибоку розігріту сковороду викладаємо вершкове масло і наливаємо рослинне, слідом кладемо морепродукти. Додаємо сіль і спеції. Обсмажуємо до золотисто-рожевого кольору протягом 3-х хвилин.

Подрібнюємо зелень. Найкраще для цієї страви підходить кріп. Подрібнюємо листя салату. Можна, як італійські кухарі, порвати їх прямо руками — від цього смак буде тільки краще. Пропускаємо часник через прес.

Готуємо соус для заправки салату з морепродуктами. Для цього з’єднуємо соєвий соус, лимонний сік, цукор, сіль і спеції — і перемішуємо до однорідності.

Складаємо в салатницю всі підготовлені інгредієнти і заливаємо їх соєвої заправкою.

Як варіант, можна змішати всі інгредієнти, викласти їх в порційні тарілки і зверху індивідуально полити соусом.

Відео: як приготувати ніжний салат з креветками, ананасом, сиром і яйцем

Ссылка на основную публикацию