Вітаю вас на смачною сторінці! Хочу поділитися перевіреними способами приготування ледачих голубців. Рецепти з фото допоможуть швидко, смачно, недорого нагодувати голодних домочадців.
Відразу підключимо до процесу приготування розумну каструльку з кнопочками. Готувати в мультиварці одне задоволення! Нічого не википає, що не переливається, бризки не летять на плиту.
Поки блюдо буде нудитися в власних соках під кришкою, господиня може зайнятися іншими важливими справами. Наприклад, почуття мої нові корисні статті або погуляти на свіжому повітрі з дітьми, улюбленим собакою.
Ледачі голубці з капустою і фаршем в мультиварці
Уявляю рецепт господарочкам, у яких мультиварка Філіпс.
Підготуйте продукти:
- фарш зі свинини — 500 г;
- білокачанна — 250 г (чверть вилка);
- цибулина — 1 шт;
- сметана — 200 г;
- томат — 1 велика ложка;
- яйце — одне;
- спеції улюблені — за смаком.
- Процес приготування буде швидким, якщо припустимо інгредієнти через м’ясорубку. Прокрутимо шматочок м’яса, капусту з цибулею. Овочі бажано порубати в измельчителе, тоді вони збережуть свіжі натуральні соки.
- З’єднаємо інгредієнти в мисці, присмачити спеціями і ретельно перемішати. Сформуємо котлетки, злегка обваляти їх у борошні. Обсмажити на сковорідці до рум’яних бочків.
- Мультиварку поставимо в режим «Гасити» на 60 хвилин. На дно, змащене маслом, викладемо котлетки. Заллємо їх соусом з яйця, склянки води, сметани і томатної пасти. Закриємо кришку. Будемо чекати сигналу про готовність.
Рецепт приготування з фаршем, капустою і рисом
Власницям мультиварки Редмонд пропоную альтернативний рецепт.
Інгредієнти прості:
- будь-перемелене м’ясо — 500 г;
- білокачанна капуста — 300-400 г;
- цибулинка, коренеплід моркви — по 1 штучці середнього розміру;
- рис круглий — 1 стакан, звареного до напівготовності;
- томат — 2-3 ст. ложки;
- спеції — будь-які відповідні.
- Поставимо мультиварку в режим «Жарка». На дно наллємо трохи рослинного масла. Подрумяним подрібнені цибулю і моркву.
- Коли овочі трохи притомився, закинемо до них фарш, присмачити спеціями. Гарненько обсмажити.
- Додамо до маси відварений рис з рубаною капустою, заллємо соусом зі склянки води і томатної пасти.
На замітку господарочкам! Капуста не розвариться, якщо поставити блюдо на 30 хвилин в режим «Гасіння»!
Голубчики вийдуть кашею, але відмінно погасять в соковитою смачною підливі.
Після сигналу подамо гарячий збалансований вечерю для всієї родини!
Тушковані голубці з болгарським перцем або кабачком
Зараз я швидко вас навчу, як готувати в ній смачні ліниві голубці.
Знадобляться продукти:
- 500 г дрібно перемеленого м’яса (яловичина плюс свинина);
- частина від невеликого вилка капусти;
- неповна склянка цілісного рису;
- 1 цибуля, 1 болгарський перчик;
- 1 яйце;
- кетчуп і сметана — по 2 ст. ложки;
- спеції.
- Нашінкуем цибулю і капусту, рис помістимо в гарячу воду. Для швидкого приготування страви нарізану капусту обдати окропом, віджати.
- З’єднуємо інгредієнти — фарш, цибулю, яйце, рис, капусту. Додаємо спеції, сіль. Ретельно перемішуємо.
- На дно чаші наливаємо олію. Запускаємо програму «Жарка». Сформуємо підготовлену масу котлетками. Обсмажити з двох сторін протягом 2 хвилин.
- Вийде приблизно 10-12 биточків, їх будемо готувати в режимі «Запікання» 45 хвилин. Для заправки порубати на кубики болгарський перчик. Змішаємо соус зі сметани, кетчуп і склянки холодної води.
- Присмачити блюдо сіллю, перчиком, лавром! Закриємо кришку. Будемо чекати від розумної каструльки сигналу до ситно обіду.
Вийде смачно!
Тушковані ліниві голубці в соусі готувати простіше простого!
Популярний спосіб в мультиварці вирішує проблему з наданими бланшуванням листя. Загортанням м’ясного фаршу.
Смак у готової страви нічим не відрізняється від класичних голубців, а часу на приготування вечері йде набагато менше.
Дуже смачні ліниві голубці з фаршем і капустою, як в садку
Малюкам в дитячому садку готують ніжні і соковиті ліниві голубці. Простий рецепт з покроковими фото розкриє секрет чудового блюда, яке обожнюють маленькі гурмани з старших і ясельних груп.
У технологічній картці кухаря тітки Поліни точно прописані інгредієнти на одну порцію:
- 500 г нежирного фаршу;
- вилок білокачанної в 1 кг;
- 250 г довгого рису;
- 2 ріпчасті цибульки;
- 1 морквина;
- сметана — 70 г;
- томатна паста — 70 г;
- масло рослинне — 50 г;
- масло вершкове — 30 г;
- борошно біла — 1 ст. ложка;
- сухарі панірувальні для формування тефтелей;
- сіль — 0,5 ч. ложки.
- М’ясний фарш для дитячого рецепта двічі пропускають через м’ясорубку. Злегка обсмажують, рис відварюють до розсипчастої каші.
- Дрібно нашатковану цибулю з тертим червоним коренеплодом гасять на сковорідці для овочевої подушки.
- Білокачанна овоч тоненько шаткують. Трохи бланшують у гарячій підсоленій воді, потім відкидають на сито до охолодження.
У технології приготування бувають варіанти!
- М’ясо разом з капустою і цибулею пропускають через м’ясорубку.
- Головні інгредієнти — фарш, рис, капусту змішують, солять. Формують тефтелі з допомогою панірувальних сухарів.
- На дно форми наливають рослинне масло, викладають обсмажені овочі і м’ясо-капустяні кульки.
- У розігрітий до 200 градусів духовку поміщають деко на 10 хвилин, биточки прихопив і не розваляться.
- За цей час готують соус: обсмажують борошно на вершковому маслі, туди додають сметану, томатну пасту, овочевий бульйон від капусти.
- Густим соусом заливають тефтелі. Відправляють знову в духовку на 45 хвилин.
На радість малюкам блюдо подають з фігурно нарізаними овочами і хрусткими сухариками.
Ледачі голубці, приготовлені в духовці як в дитячому саду, обов’язково полюблять і дорослі. Котлетки ніжні, повітряні, а корисна підлива з приємною вершкової ноткою!
Як готувати ледачі голубці на сковороді
Наступне страву доручимо готувати чоловікові. З кухлем пива під гарну музику чоловік почаклує на кухні, поки дружина активно відпочиває в фітнес-центрі.
На столі такі продукти:
- капуста — 0,5 середнього вилка;
- фарш свинячий — 500-600 г;
- рис — 1 склянка;
- цибуля і морква — по 1 шт;
- спеції.
- Кухар сильними чоловічими руками розділяє качан капусти на 2 половинки, нарізає цибулю, натирає моркву, відварює рис в підсоленій воді до напівготовності.
- Кулінар вміло шаткує капусту тонкою соломкою. Чим тонше вона буде порізана, тим швидше приготується блюдо.
- На дно каструлі наливає трохи масла. Відправляє капусту гаситися, фарш приправляє, ретельно обсмажує на сковорідці. В іншій ємності підрум’янює нарізану цибулю і натерту моркву.
Порада від кухаря! Лучок бажано смажити першим. Він виділяє багато соку і не дає морквині прожаритися. Коли цибуля підрум’яниться, до нього закинемо морквяну стружку.
Рис і піджарка готові? Пора з’єднувати інгредієнти. До капусти відправляється м’ясо, крупа і цибулю з морквою. Продукти укладені шарами обмінюються ароматами, смачними соками.
За твердженням кухаря, запах на кухні лунає апетитний!
Через 30 хвилин гасіння під кришкою, шеф-кухар додає сіль з перчиком за смаком. Закидає пару листочків лавра. Дає настоятися на тихому вогнику ще 10 хвилин.
Перед подачею капуста в каструлі з рисом і фаршем перемішується. Готову страву викладається на тарілку гіркою. Приправляється сметаною, листком петрушки. Вийшло красиво, ароматно, смачно!
Пісні голубці без м’яса
Пісні та дієтичні голубці приготуємо без сметани і м’яса в розвантажувальні дні. Стануть в нагоді залишки овочів, які завалялися в засіках. Дієтичний рецепт ідеально підходить зайнятим на роботі і тих, що худнуть господарочкам.
Не потрібно морочитися з поділом капусти на листя, загортаємо начинки. Готувати будемо НЕ котлетками, а кашею. Просто нарубаємо, приготуємо, подамо до столу ситне, смачне, але пісне блюдо!
Нам будуть потрібні елементарні продукти:
- білокачанна — четверта частина вилка;
- морквина — 2 шт;
- цибуля ріпчаста — 1 шт;
- рис — 200 г;
- томатна паста або аджика — 5 ст. ложок;
- зелень, спеції на вибір;
- рослинна олія.
- У каструльку з товстими стінками наливаємо трохи олії і закидаємо нарізаний лук. Поки він присмажується, промиємо рис. Заллємо його теплою водою.
- До рум’яного цибулі відправляємо терту моркву, нарізану тонкою соломкою капусту.
- Під кришкою тушковані овочі пустять сік. Разом з аджикою або томатною пастою вийде ароматне рагу.
- Інгредієнти трохи пом’якшилися? Пора закидати в каструлю біле зерно, присмачити спеціями, залити водою до покриття страви.
- З кількома листочками лавра поставимо нудитися на повільний вогонь ще 10-15 хвилин. Не варто чекати поки вариво перетворитися в кашу, овочі повинні зберегти свіжість і гарний колір.
Дуже ліниві голубці без м’яса — паличка-виручалочка для сучасних господинь. Рецепт ідеально підходить в Великий пост і в розвантажувальні дні. Рекомендую!
Рецепт приготування з томатною пастою
Треба визнати, діти не люблять варену капусту в борщі і тушковану в солянці. Мами і кухаря в навчальних закладах давно придумали спосіб нагодувати дітвору корисної капустою. Хлопчики і дівчатка не підозрюють про наявність у смачних котлетки ненависного лука, нелюбимої капусти.
Батьки дітям готують ліниві голубчики, запечені в духовці на деку в красивій томатної заливці.
Повноцінне блюдо підійде в якості першого гарячого, і відмінно буде поєднуватися з гарніром — вареною картоплею, гречкою, перловкою.
Нам знадобляться прості інгредієнти:
- 600 г фаршу (курячого, м’ясного, змішаного);
- 400 г капусти (половинка середнього вилка);
- 150-170 г рису;
- 2 головки цибулі;
- 1 морквина.
заливка:
- 0,7 л томатного соку або томатної пасти розведеною водою;
- по ½ ч. ложки з гіркою солі і цукру;
- щіпка суміші перців;
- 2 ст. ложки рослинної олії, лавровий листочок.
- Рис бажано заздалегідь відварити і остудити. Він трохи розвариться, але не біда, клейка крупа добре зв’яже м’ясні биточки.
- У великій мисці змішаємо фарш і охолоджений рис. На сковорідці приготуємо зажарку з нарізаного кубиками цибулі, натертої моркви. Підрум’янені до прозорості овочі остудити. Додамо до фаршу.
- Тепер треба подрібнити капусту.
- За допомогою шинкування легко нарізати капусту, цибулю, болгарський перчик кільцями, баклажани, кабачки тонкими пластами для рулетиків.
- Нашатковану капусту бажано присолити, трохи пом’яти. Вона буде більш піддатливою при формуванні котлеток.
- Змішуємо м’ясо, рис, овочеву піджарку і віджату капусту, приправляємо. Ручками ліпимо тефтелі, а можна і биточки.
- Дістаємо деко. Трохи змащуємо його олією. Розкладаємо на ньому котлетки. Готуємо заливку з томатного соку і рослинного масла.
- Приправляємо соус сіллю, цукром, перцем, перемішуємо, закидаємо 3-4 листочка сушеної лавра. Покриваємо густий заправкою ледачі голубчики.
- Накриваємо деко фольгою, щоб волога в процесі готування не випаровувалася. Відправляємо в духовку на 50-60 хвилин при температурі 200 градусів.
Раджу придбати зручний ніж для нарізки овочів! Він виручить, коли забажаєте квасити капусту в великій кількості.
Через годину сім’я насолодиться чудовим блюдом! У ньому досить соку, голубці ніжні, так і тануть у роті. Дітлахам тепер не доведеться відокремлювати капусту від начинки, вони із задоволенням з’їдять ліниві голубці в яскравому томатному соусі.
Голубці з сиром + рецепт соусу
Наступний рецепт без томатної пасти, але зі смачною сирно-вершковою заливкою. Господиня рекомендує використовувати красиву керамічний посуд, в якій можна подавати блюдо з печі прямо до святкового застілля.
Інгредієнти страви:
- будь-перемелене м’ясо — 500 г;
- капуста білокачанна — 250 г;
- крупа — 1 склянка рису;
- цибулини — 2 шт;
- яйце — 1 шт;
- сухарі і спеції.
У соус:
- масло вершкове — 70 г;
- борошно — 2 ст. ложки;
- молочко — 0,5 л;
- твердий сир — 150 г;
- приправи і мускатний горіх.
- Рис бажано відварити до напівготовності і остудити. Овочі нарубати кубиком або тонкою соломкою. Перед тим як змішати інгредієнти, капусту з цибулею краще пом’яти, вони стануть більш м’якими і соковитими.
- У великій мисці з’єднуємо фарш, рис, овочі, розбиваємо яйце. Заправляємо спеціями. Ручками перемішуємо складові, ліпимо котлетки. Обвалюють у сухарях. На сковорідці з маслом обсмажуємо биточки з двох сторін до красивих бочків.
- Готуємо запашний соус. На вершковому маслі обсмажуємо борошно, помішуючи віночком, потроху вводимо молоко. Натираємо сир на середній терці. Відправляємо в сковорідку. Інгредієнти розплавляються, змішуються один з одним до білої густої маси. Чи залишиться приправити заправку ароматними спеціями — мускатним горіхом, сіллю, перцем.
- В гарне керамічне блюдо помістимо лінивців і заллємо тягучим соусом. Відправляємо в холодну духовку, піднімаємо температуру до 190 градусів і запікаємо протягом 1 години.
До недільного і святкового обіду, до приходу гостей таке блюдо подається прямо з печі!
Господиню чекають похвали і подяки, а ситні красиві голубчики в густий ароматної заливці розійдуться на «ура» по тарілках.
Запіканка «А-ля голубці»
Класичні голубці — традиційне і смачна страва з російської кухні, проте з ним доводиться возитися. Щоб уникнути мороки, приготуємо з тих же інгредієнтів запіканку, схожу на ліниві голубці. Продукти викладемо шарами. Заллємо соусом, для краси додамо акценти з помідорів чері.
Детальніше процес приготування продемонструє відео-ролик. Дивитися цікаво, на практиці готувати зовсім неважко, а в підсумку буде приємно насолоджуватися результатом власних кулінарних експериментів.
Впевнена вам сподобалися мої рецепти! Сьогодні, до задоволення домашніх, спробуйте приготувати будь-яку з представлених страв. Результатом діліться в коментарях, а ще відправляйте посилання друзям в однокласники та інші соціальні мережі.
Нехай на смачних сторінках буде більше читачів, а концентрат добрих емоцій передається з рук в руки!
Смачних вам романтичних вечерь!