Якщо хочете здивувати гостей на Новий 2020 рік, приготуйте канапе. Це мініатюрні бутерброди дуже зручні, оскільки мають маленькі розміри. Їх можна відправляти в рот цілком. В якості основи може використовувати хліб або овочі. Серед розмаїття поєднання продуктів легко підібрати смачний або оригінальний варіант.
З салямі і помідорами
І хоча при приготуванні цих міні-бутербродів використовуються прості інгредієнти, закуска виходить смачною, добре підійде для святкового столу. Будуть потрібні такі інгредієнти:
- кілька шматочків багета;
- 100 г салямі;
- 1-2 помідори;
- 1-2 огірка;
- 50 г сиру;
- кілька оливок.
Багет наріжте тонкими скибочками. Корочку бажано обрізати, але можна і залишити. Якщо використовуєте хліб, тоді виріжте невеликі кружечки формочками для печива або ножем.
На хліб покладіть тонкі скибочки помідора і сиру. На шпажку надіньте оливку, а потім хвилею скибочку огірка і ковбаси. Вставте шпажку в хлібну основу. Готово. Можна подавати на стіл і радувати гостей.
З сьомгою і вершковим сиром
За лічені хвилини на Новий 2020 рік можна приготувати канапе на крекері з сьомгою. Хороший експрес-рецепт для зайнятих господинь або жінок, які не люблять стояти на кухні. Процес приготування настільки простий, що з ним впоратися навіть дитина.
Отже, потрібно підготувати:
- 12-15 крекерів;
- 200 г слабосоленої сьомги;
- 150 г вершкового сиру;
- невеликий пучок кропу.
Зелень промийте і дрібно порубати. Змішайте з вершковим сиром. Отриманою сирною масою намажте крекер. Сьомгу наріжте невеликими шматочками. Поверніть рибу у вигляді трояндочки і покладіть на печиво.
З печінковим паштетом
Ситної і смачної закускою будуть канапе з паштетом. Якщо часу в обріз, тоді можна використовувати магазинний паштет, але краще його самостійно приготувати. Буде потрібно трохи часу і продуктів:
- 300 г курячої печінки;
- одна цибулина;
- пару гілочок чебрецю (можна без нього);
- 70 г вершкового масла;
- пару ложок рослинного масла;
- 100 мл червоного вина;
- 100 г чорносливу;
- сіль і перець.
Щоб приготувати паштет, виконайте прості дії:
- Порізаний великими шматками цибулю разом з чебрецем відправте на сковороду. Обсмажуйте кілька хвилин.
- Печінка промийте та висушіть, відправте до цибулі, але спочатку приберіть зі сковороди чебрець. Обсмажуйте 10-15 хвилин.
- Чорнослив обдайте окропом. Перевірте, щоб не було кісточок. Покладіть до печінки, залийте все червоним вином. Посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності печінки.
- Вміст сковорідки подрібніть блендером. Коли охолоне, додайте м’яке масло. Перемішайте.
Коли паштет буде готовий, можна приступати до приготування канапе. Хліб наріжте кружальцями або шматочками іншої форми. Злегка підсушіть його. За допомогою кондитерського шприца на кожну скибочку видавіть паштет. Прикрасьте ягодами журавлини або на свій розсуд.
З оселедцем і яблуками
Щоб здивувати гостей, приготуйте на Новий 2020 рік канапе з оселедцем. Знадобиться такий набір продуктів:
- 15-20 маленьких шматочків хліба;
- одна оселедець;
- одне зелене яблуко кислих сортів;
- пару ложок майонезу;
- 10 перепелиних яєць;
- пару листя салату;
- 3-4 редиски;
- петрушка для прикраси.
Оселедець очистіть і наріжте невеликими скибочками. Цей етап можна оминути, якщо купити в магазині порізану рибу. Її необхідно заздалегідь викласти на сито, щоб скло масло.
Перепелині яйця відваріть і очистіть. Якщо немає перепелиних яєць, візьміть 2-3 курячих. На смакових якостях це особливо не позначиться. Яблуко очистіть від шкірки. І яйця, і фрукт потріть на тертці, додайте майонез і перемішайте.
Тепер можна приступати до складання бутербродів маленьких розмірів. Спочатку на хліб покладіть невеликий шматок салатного листка, а потім суміш з яблук і яєць. Зверху покладіть оселедець. Прикрасьте кожен бутерброд тонкими скибочками редиски (можна обійтися і без неї) і петрушкою. Готувати страву слід перед подачею, оскільки яблука можуть дати сік.
З сиром, маслинами і огірками
І хоча поєднання маслин, огірків і твердого сиру можна назвати класикою, такі канапе будуть доречними практично на будь-якому святковому столі. Готуються вони швидко.
Для приготування слід узяти:
- маслини;
- твердий сир;
- шинку;
- свіжі огірки;
- хліб.
Скибочки хліба злегка посмажте з двох сторін. Наріжте їх квадратиками невеликого розміру. Огірки очистіть від шкірки. Сир, шинку і огірки наріжте приблизно кубиками однакового розміру. Після на шпажку спочатку насаджують маслини, огірки, сир і шинку. Завершувати композицію буде підсмажена грінки. Переверніть шпажку і поставте канапе на тарілку.
Канапе «Сонечка»
Справжньою окрасою столу на Новий 2020 рік стануть канапе «Сонечка», фото яких є нижче. Для їх приготування потрібно:
- багет;
- помідори чері;
- маслини;
- Червона риба;
- зелень;
- вершкове масло.
Багет наріжте скибочками. Кожен скибочку намажте маслом, а зверху покладіть шматочок риби.
Далі приступайте до створення сонечка. Для цього розріжте помідори черрі на половинки. В кожній половинці зробіть з одного боку надріз, щоб було схоже на крила. На рибу покладіть пару листочків петрушки або іншої зелені, яка буде виконувати роль травички. На неї покладіть підготовлений помідор. З половинки маслини зробіть голову сонечка, а із залишків — чорні точки на крилах.
З шинкою і солоним огірком
Щоб зробити цю закуску, потрібно взяти:
- 100 г шинки;
- 100-120 г сиру;
- 2-3 солоних огірків.
Шинку наріжте тонкими скибочками, а сир кубиками. Для канапе бажано використовувати огірки невеликого розміру. Їх слід порізати великими кільцями.
Далі залишається все нанизати на зубочистку або шпажку — сир, шинку, складену в декілька разів, огірок. Можна відразу подавати на стіл.
З бужениною і болгарським перцем
Відрізняється простотою і цей рецепт канапе, які можна зробити на Новий 2020 рік. Для бутербродів на шпажках потрібно:
- 2-3 скибочки білого хліба;
- 150 г буженини;
- один болгарський перець.
Хліб і буженину наріжте невеликими квадратиками. Болгарський перець очистіть від насіння, поріжте квадратиками або трикутниками. Покладіть на хліб буженину і перець. Зафіксуйте все шпажкою або зубочисткою.
З креветками і авокадо
Підготуйте наступні інгредієнти:
- один стиглий авокадо;
- 12 скибочок житнього хліба;
- 12 королівських креветок;
- трохи кропу;
- 1 зубчик часнику;
- 2 стол. ложки оливкової олії;
- сіль;
- 1 стіл. ложка лимонного соку.
Готуються канапе так:
- Відваріть креветки в підсоленій воді. Варити потрібно 2-3 хвилин. Очистіть.
- Невеликі шматочки хліба обсмажте з двох сторін на оливковій олії.
- Поки грінки остигають, займіться авокадо. Очистіть його від шкірки. Видаліть кісточку. Розімніть виделкою або подрібнити блендером.
- До авокадо додайте ложку оливкової олії, сіль, перець, лимонний сік. Добре все перемішайте.
- Отриманою сумішшю намажте грінки.
- Зверху шпажкою закріпіть креветку.
З оливками і червоною ікрою
Ще один простий рецепт, який не потребує спеціальних кулінарних навичок. Потрібно взяти:
- 50-70 г червоної ікри;
- 50 г вершкового масла;
- 10-12 скибочок багета;
- 20-25 зелених оливок.
Шматочки багета злегка підсушіть на сковороді. Коли грінки охолонуть, намажте їх вершковим маслом, а після викладіть шар червоної ікри. Оливки розрізати на половинки. На кожному бутерброді шпажкою або зубочисткою закріпіть оливки. Подавайте частування одразу на стіл.
Також дивіться ще кілька оригінальних рецептів канапе для новорічного столу 2020 року: