Желе з червоної смородини — 6 докладних рецептів з желатином і без

Желе з червоної смородини — чудовий десерт, який нікого не залишить байдужим. Фруктове желе можна купити в магазині, але коштує воно недешево. Та й хіба можна порівнювати магазинний продукт з натуральним варенням з червоних ягід? До того ж, один раз заготовивши кілька баночок, взимку ви будете насолоджуватися, з’їдаючи улюблений десерт, при цьому не витрачаючи час на його приготування.

Желе — не тільки дуже смачний, але і корисний продукт: омолоджує шкіру, сповільнює її старіння. Позбавляє від целюліту, покращує стан суглобів, захищає шлунок, корисно для волосся і зубів. Загалом, від такого продукту не варто відмовлятися!

А тим більше корисно желе з червоної смородини. Ці цілющі ягоди мають унікальне оздоровляюча дію на весь організм. Вони містять кумарини, які запобігають утворенню тромбів і утворення пухлин. Також вони нормалізують тиск, оздоровлюють серцево-судинну систему, зміцнюють імунітет, зуби і кістки. Червона смородина містить багато йоду і взагалі забезпечує організм енергією.

Желе виходить кисло-солодким і дуже смачним, завдяки вишуканій смородинової кислинки.

Густе желе «П’ятихвилинка» з червоної смородини

Чудова ароматне желе з густою консистенцією.

желе

Інгредієнти:

  • 7 склянок червоної смородини;
  • склянка води;
  • 7 склянок цукру.
  1. Смородину моєму і просушуємо. Наливаємо в каструлю склянку води. Додаємо в воду 3 склянки цукру.
  2. Ставимо каструлю на вогонь, розмішуємо до повного розчинення цукру. Доводимо сироп до кипіння і висипаємо смородину.
  3. Доводимо на середньому вогні до кипіння. Стежимо, щоб все ягоди були в сиропі. Як тільки закипить, вимикаємо вогонь і контролюємо, щоб варення не втекло.
  4. Додаємо в варення ще 4 склянки цукру. Розмішуємо цукор в гарячій суміші.

Розливаємо в остиглі стерилізовані банки, закочує під металеві кришки.

Рецепт желе з червоної смородини з желатином

Для желе підійдуть цілі, не пошкоджені ягоди. При приготуванні не можна використовувати алюмінієвий посуд.

смачне желе

  1. Червону смородину обриваємо з гілочками, моєму. Починаємо прямо з гілочками розминати руками до появи соку. Гілочки видаляємо під час розминки. Каструлю зі смородиною ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Помішуємо, знімаємо пінку. Після закипання вимикаємо вогонь і даємо трохи охолонути.
  2. Далі пропускаємо через сито, щоб відокремити макуха від соку. Ставимо на вогонь. На два з половиною літра соку додаємо 4 кг цукру. Розмішуємо, доводимо до кипіння помішуючи.
  3. Додаємо 500 м желирующего цукру для приготування джему в домашніх умовах (продається в магазинах). Розмішуємо, уварюємо півгодини на слабкому вогні. Розливаємо по простерилизованнимбанкам. Закриті банки перевертаємо догори дном, укутуємо. Після охолодження прибираємо їх в прохолодне місце.

Готове желе можна не тільки є як окремий продукт, а й готувати киселі, компоти, морси. Просто додайте ложку желе в стакан води і розмішайте. Вийде дуже смачний напій. Желе можна намазувати на хліб, печиво. Мінімальна теплова обробка збереже вітаміни.

Желе з червоної смородини без варіння

Червону смородину промиваємо, відокремлюємо від гілочок. Ягоди пропускаємо через соковижималку. Якщо соковижималки немає, перетеретераем через дрібне сито або м’ясорубку.

желе з червоної смородини на зиму

Після м’ясорубки перетираємо через дрібне сито. Виходить чистий сік. Якщо зверху утворюється піна, її прибираємо, залишаючи тільки сік. Можна припустити сік через сито, щоб повністю прибрати пінку. Її можна окремо заварити з цукром і з’їсти з чаєм. Піна дуже корисна, але є її потрібно відразу, так як вона швидко псується.

Додаємо цукор з розрахунку на 1-ну частину соку півтори частини цукру. Якщо любите страви з кислинкою, то беріть цукор і смородиновий сік 1 × 1. Загалом, дивіться за смаком. Особливі гурмани замість цукру можуть додати мед за смаком. Як випливає розмішуємо, розливаємо в стерилізовані банки. Закриваємо капроновими кришками. Желе готове. Зберігаємо в холодильнику.

Через кілька днів смородиновий сік зажеліруется, стане густим і насиченим. Смородина містить желирующее речовина і желюючий сама по собі десь через тиждень. Довго таке желе не варто, його потрібно з’їдати швидше, ніж звичайне варення. А також можна готувати пироги з смородинової начинкою.

Смородиновий макуха викидати не варто. Можна додати в компот, а можна змішати з цукром і теж з’їсти з чаєм.

Таке порічкове желе без варіння дуже корисно, адже в ньому залишилися ті ж вітаміни, що і в свіжих ягодах. У банках порічкове желе виглядає дуже красиво, а на смак ще краще!

Як зварити желе з пектином (агар-агаром)

Уварювати желе з пектином довго не можна, так як він руйнується при тривалому варінні і високих температурах. У шкірці червоних порічок також міститься велика кількість пектину, тому її потрібно використовувати.

Цукор і ягоди йдуть в пропорції 1 × 1. Наприклад, на 1 кг ягід беремо 1 кг цукру.

  1. Ягоди засипаємо в глибоку каструлю, зверху висипаємо цукор. Перемішуємо ягоди і цукор.
  2. Злегка придавлюємо ягоди, щоб вони пустили сік і змочили цукор, щоб суміш не пригоріла.
  3. Каструлю ставимо на плиту, на невеликий вогонь, доводимо до кипіння. Варимо від 3 до 5 хвилин. При варінні суміш акуратно помішувати.
  4. Знімаємо варення з вогню і виймаємо з сиропу ягоди, перетираємо їх або в кухонному комбайні або вручну через сито. У комбайні використовуємо насадку для перетирання пюре. Виходить густий сік. Трохи ягід залишаємо в сиропі в каструлі, щоб желе не було повністю однорідним. Макуха, що залишився в комбайні, видаляємо. Можна тут же з’їсти його, змішавши з цукром або медом, або зварити компот.
  5. Смородиновий сік виливаємо назад в каструлю з сиропом. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння, і відразу відключаємо, без подальшої варіння. Розливаємо варення по стерилізованим банкам. Желе без тривалого варіння виходить дуже красивим, яскравого насиченого кольору. Таке желе виходить досить густе, але не драглисте.
  6. Якщо хочемо отримати драглисте желе, потрібно буде додати 1 пакетик пектину або, по-іншому, агар-агар. Тоді вийде справжнє желе, в звичному нам розумінні.

Желе з червоної смородини і апельсина

Дуже смачне і ніжне варення. Апельсин прекрасно поєднується за смаком з червоною смородиною. Варення виходить ароматне, з приємним апельсиновим присмаком. Приготувати його зовсім не складно.

желе з червоної смородини з апельсином

На один кг червоної смородини йде 800 г цукру і 1 апельсин. Апельсин моєму, використовуємо разом з шкіркою.

  1. Смородину моєму, хвостики і листочки поки не прибираємо. Ягоди висипаємо в каструлю, заливаємо водою, до того рівня, щоб покрити їх. Ставимо на плиту і хвилин 10 кип’ятимо. Поки ягоди закипають, розрізаємо апельсин. Обов’язково видаляємо з нього насіння. Нарізаємо на дольки і перекручуємо через м’ясорубку або за допомогою блендера. Отримане апельсинове пюре додаємо в смородину.
  2. Через 5 — 10 хвилин знімаємо суміш з вогню, даємо охолонути. Тепер подрібнюємо суміш через сито в комбайні. При відсутності комбайна, перетираємо через сито. Відокремлюємо макуха від соку.
  3. Варимо з нього компот або змішуємо з цукром і з’їдаємо, як вітамінну суміш.
  4. У нас повинен вийти густий сік з м’якоттю. У ягідне пюре додаємо цукор з розрахунку на 1 літр 800 г цукрового піску. Ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння.
  5. Кип’ятимо 5 хвилин на слабкому вогні або до розчинення цукру. Пінку прибираємо. Її можна відразу з’їсти.
  6. Банки повинні бути заздалегідь підготовлені. Вимиті з содою і простерилізовані. Один із способів стерилізації — поставити в мікрохвильовку і потримати 2 хвилини, включивши повну потужність. Кришки заливаємо окропом і залишаємо на 5 — 10 хвилин. Варення розливаємо по банках гарячим.

Відразу накриваємо кришками і закочує.

Смак ароматної смородини і апельсина нікого не залишить байдужим!

Желе з червоної смородини (паричка) і малини — простий рецепт

За цим рецептом ми приготуємо справжній ягідний джем — дуже густий і насичений. Так що можна буде нарізати ножем на порційні шматки! Особлива його цінність в тому, що він вариться всього лише три хвилини, а отже, зберігає всі вітаміни!

желейне варення

Інгредієнти:

  • червона смородина — 700 гр;
  • малина — 300 гр;
  • цукор — 1 кг;
  • желфікс (желирующее речовина на пектине) — йде 1 пакетик на 1 кг ягід і 1 кг цукру;
  • прянощі — мускат і бадьян.

Також можна додавати чорницю і вишню — всіх ягід по 300 гр.

  1. Якщо ягоди кислі, використовуємо цукор і смородину в пропорції 1 × 1. Якщо хочете менш солодке варення, можна використовувати желфікс 1 × 2, тобто на 1 кг ягід півкілограма цукру.
  2. Миту ягоду (смородину і малину) перетираємо з допомогою блендера або прокручуємо на м’ясорубку. Пюре перетираємо через марлю або через сито.
  3. Що залишився макуха можна розкласти по формах для льоду і заморозити в морозилці. А потім пити чай з фруктовим льодом.
  4. Після перетирання у нас вийшло яскраве і насичене ягідне пюре. Один пакет желфікс з’єднуємо з двома столовими ложками цукру і перемішуємо. Ягідне пюре висипаємо в каструлю, де будемо варити варення. Сюди ж відправляємо суміш желфікс і цукру, перемішуємо і ставимо на вогонь.
  5. Постійно помішувати і доводимо масу до кипіння. Відразу перед закипанням висипаємо весь цукор. Після закипання варимо рівно 3 хвилини.
  6. Ємність для варення повинна бути побільше, так як все збільшується в об’ємі. Варимо, постійно помішуючи. З одного кілограма пюре виходить 2 банки джему.
  7. Через 3 хвилини знімаємо з вогню і чекаємо півхвилини, поки варення осяде. Знімаємо ложечкою пінку.
  8. Пінка дуже смачна і її тут же можна з’їсти.
  9. В простерилізовані банки наливаємо джем, закручуємо кришкою і на 5 хвилин перевертаємо догори дном. Джем готовий — можна прибирати в шафу. Через якийсь час він застигне до очікуваної густоти.

Другий варіант джему готуємо за цим же принципом. У червону смородину додаємо крім малини ще і чорницю.

  1. Висипаємо пакет желфікс, розмішуємо з 2 столовими ложками цукру. В цьому варіанті ми використовуємо півкілограма цукру.
  2. Змішуємо з цукром мускатний горіх, бадьян, корицю — щось одне або все разом.
  3. Висипаємо в суміш цукор — відразу перед закипанням. Кидаємо 1 квіточку бадьяна. Коли джем готовий, не забуваємо цей квіточку вийняти.

Варення виходить дуже красивого насиченого кольору. Розливаємо його по банкам. Джем виходить глянсовий, глибокого темно-червоного кольору. І, звичайно, дуже смачний!
Якщо у вас раптом не виявилося вдома желфікс, беремо ягоди і цукор в пропорції 1 × 1 і уварюємо 30 хвилин.

Це рецепт «моментального» варення, що зберігає всі вітаміни.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector