Як швидко і смачно засолити горбушу в домашніх умовах — рецепти

Як швидко і смачно засолити горбушу в домашніх умовах? Кожній господині хочеться приготувати до свята багато смачних і поживних страв, купувати їх в готовому вигляді дорого.

Солона рибка знаходить багато шанувальників серед гостей, важливо знайти хороший рецепт, дізнатися основні правила засолювання рибу.

Потрібно брати свіже якісну сировину, але якщо такого не знайдеться, можна купити і заморожену рибку. Відтавати горбушу в природних умовах при кімнатній температурі, в холодильнику при малому холоді.

Як швидко засолити горбушу в домашніх умовах

Тепер загальна підготовка риби:

  1. Звільнити від луски.
  2. Прибрати хвіст, плавники.
  3. Відрізати голову.

підготовка риби

Залишки знадобляться для приготування смачної і наваристою юшки. Підготувати філе з шкіркою або без. Визначитися зі способом засолювання горбуші, їх два: сухий і мокрий.

При першому варіанті філе пересипають сіллю, додаючи спеції. Риба Просолов природним способом. При другому варіанті роблять розсіл, заливку, поміщають туди рибне м’ясо. Залишилося тільки почекати.

Важливо правильно вибрати рибу для засолювання. Потрібно знати деякі особливості:

  1. У хорошої якості горбуші луска дзеркального кольору, черевце з ніжним рожевим відтінком.
  2. Купити краще вже потрошёную рибу, щоб вихід ваги продукту був більше.
  3. Краще солити горбушу сухим способом.
  4. Свіжа риба для засолювання вибирається ретельно, не слід робити поспіхом, від вибору залежить якість готового продукту і її смакові якості.

Кілька корисних порад:

Для того, щоб рибка вийшла «пальчики оближеш», є кілька простих хитрощів:

  1. Солити горбушу можна в металевому посуді, інакше риба придбає присмак, який супроводжує її під час процесу готування.
  2. Ікру горбуші готувати просто. Очистити від плівки, замаринувати в двохстах грамах води, двох ложах солі з ложкою цукру, які потрібно прокип’ятити і остудити. Через 3 години можна ласувати морським делікатесом.
  3. При засолюванні з розсолом, рибу слід придавити вантажем.
  4. Якщо рибу хочуть їсти слабосоленої, її потрібно дістати з маринаду набагато раніше.
  5. Якщо риба вийшла пересоленої, її слід потримати в молоці приблизно дві години, витерти, додати масло, прикрасити, їсти.
  6. При бажанні швидко посолити рибу, потрібно брати шматочки поменше.
  7. Сіль найкраще брати грубого помелу або морську.
  8. Ніжна риба виходить в маринаді мокрим способом засолювання.
  9. Горбуша дуже живильна, так як в ста її грамах міститься 150 кілокалорій, багато білка, досить вітамінів А, В, С. Є залізо, магній, цинк.

Ці рекомендації нехитрі, але корисні.

Як смачно засолити горбушу шматочками

Свіжу горбушу добре готувати всуху: швидко, вимагає мінімальної кількості продуктів, виходить смачно. Часу на приготування знадобиться п’ятнадцять хвилин. А пробувати малосольну рибу можна через добу.

Продукти потрібні наступні:

  • кілограм риби;
  • цукру 3 ложки;
  • солі 3 ложки.

Спосіб приготування:

Взяти готове філе з шкіркою, укласти в спеціальну пластикову ємність. Окремо змішати сіль з цукром (ми ще додаємо ламаний лист лавра і перець горошком) і обсипати рибу, яку поміщати потрібно шкірою вниз. На холоді ці шматочки повинні постояти годин п’ять, потім краще перевернути вміст. Процедуру повторити ще раз трохи пізніше. Коли підійде час подавати рибу, її потрібно протерти сухим рушником, красиво укласти в селёдочніцу, щедро скропити олією, прикрасити гілочками зеленого кропу, петрушки, цибулі.

солона горбуша

Смачний рецепт засолювання горбуші в розсолі

Рибку можна їсти через вісім годин, аромат її форма буде спеції.

знадобляться:

  • 1 риба;
  • літрова баночка води;
  • 3 столові ложки солі;
  • лавровий лист;
  • 10 штук чорного перцю;
  • 2 столових ложки цукру;
  • 1 чайна ложечка сухої гірчиці.

Готується так:

  1. нарізати філе шматочками,
  2. підготувати розсіл, попередньо прокип’ятивши і остудивши,
  3. рибу залити отриманою рідиною, закрити, залишивши на час,
  4. тримати не більше 3-х днів, так швидко в розсолі готується горбуша мокрим способом,
  5. просолену рибку висушити від розсолу серветкою, акуратно викласти на блюдо, подавати до столу в маслі.

горбуша солона в маринаді

Найшвидші рецепти засолювання горбуші

Горбуша вийде незвичайно смачною з використанням мандаринів, можна їх замінити апельсинами. За добу риба Просолов. Вона буде чудово виглядати на бутербродах.

Продукти беруть:

  • мандаринів — 4 фрукта, апельсинів — 2 штуки;
  • філе риби горбуші від однієї рибини;
  • сіль.

Фрукти звільнити від шкірки, нарізати дольки. Дно посуду викласти рибою, посолити і покрити апельсинами, мандаринами, покласти другу половину горбуші, пересипати сіллю, викласти залишилися фрукти.

солона горбуша з апельсинами

Щільно закрити ємність, витримати 24 години.

Ми з чоловіком, коли чекаємо на вечерю гостей, можемо миттєво швидко посолити рибку.

Для засолювання знадобиться: сіль, риба, масло і вода.

Як посолити:

  1. Приготувати крутий солоний розчин з розрахунку 3-4 ложки солі на півлітра води.
  2. Залити розчином підготовлені шматочки риби.
  3. Через 10, а краще через 15 хвилин горбушу промити від надлишків солі.
  4. Укласти в рибку в контейнер, полити олією, додати лимон.

Швидкий спосіб засолювання горбуші

Через 2 години можна сміливо пригощати гостей малосоленой рибкою.

Як засолити горбушу в домашніх умовах смачно і швидко під сьомгу

Рибка може продаватися готовими нарізаними порційними шматочками. Це полегшує господині процес приготування і значно економить її час. Такими стейками добре виходить засолювання з горілкою.

продукти:

  • 1 стейк горбуші;
  • 1 ложка солі;
  • 2 ложки цукрового піску;
  • 1 ложка горілки.
  1. В окремій посудині змішати сипучі інгредієнти.
  2. Рибу полити спиртним і посипати сіллю з цукром.
  3. Дві доби риба повинна стояти в холоді.
  4. Розсіл буде інтенсивно утворюватися, його рекомендується зливати.
  5. Поверх рибного шматочка акуратно покласти будь-які гілочки наявної зеленої прянощі.
  6. Краще почати соління риби з даного рецептом задовго до свят.

Соком лимона можна присмачити стейк перед початком їжі.

стейк горбуші

Подаємо горбушу до столу

  1. Риба солона красива, смачна одночасно, ще краще вона буде в подкопчённом вигляді. Можна урізноманітнити стіл закусками з рибою. Салати з солоною горбушей пікантні і ніжні, є прекрасною закускою.
  2. Для гарніру до риби використовують картопля з зеленню. Овочевий салат зі свіжих помідорів чи огірків буде прекрасною добавкою до страви.
  3. Любителі японських суші з ролами знайдуть в способах домашньої засолювання справжній порятунок, оскільки без горбуші цих страв не приготувати.
  4. Любителі святкового столу з бутербродами можуть приготувати їх безліч, так як горбуша поєднується з вершковим маслом, бринзою і сиром.
  5. Іноді вже набридлі страви вимагають реконструкції. Таким чином, солона горбуша зможе стати прекрасною рибою «під шубою».
  6. Традиційний рибний пиріг стане ніжним з Малосолоне горбушей. Додати плавлений сирок, зелень — смак зміниться, при цьому традиція не порушена.

Як подати горбушу на святковий стіл

Спеції, які прекрасно вступають в союз з солоною червоною рибою, складають величезний список, починаючи стандартним лавровим листом, закінчуючи розмарином з базиліком. Їх можна збирати в різні букети, від додавання трав буде змінюватися смак приготовленої горбуші.

Салат з горбуші з кислинкою

Червону рибу можна вжити в салаті з помідорами і з лимоном. Блюдо вийде не тільки смачним, але і красивим, прекрасно підійде до новорічного столу.

Інгредієнти:

  • горбуша — 250 грамів;
  • міцні помідори — 350 грамів;
  • лимон — половина;
  • сіль;
  • рослинне масло — 4 столових ложки;
  • зелену цибулю і чорний перець.

Горбушу потрібно нарізати кубиками, а помідори на половинки, прибравши насіння і зайвий сік, нарізають прибрану м’якоть кубиками, як рибу.

Вичавити з лимона рідина, змішати її з рослинним маслом і перцем. Зелені пір’я цибулі нарізати дрібно. Все перемішати, викласти в салатник, прикрасити. Салат готовий.

салат з горбуші

Використовуючи рекомендовані рецепти і поради, господиня зможе здивувати своїх рідних, гостей. Вона знає, як посолити горбушу в домашніх умовах смачно і швидко. Червона риба відноситься до морепродуктів, але давно вже перестала бути недоступним ласощами. Свіжоморожена риба має доступну ціну.

Щоб не витрачати гроші на покупку дорогої солоної і копченої горбуші, краще, надійніше і смачніше приготувати її вдома власними руками. Це додасть зайвих приємних хвилин на святі, так як гості не зможуть утриматися від похвал на адресу господині будинку. Блюдо буде чудовим, його можна готувати кожен раз по-різному.

Варіанти можуть відрізнятися супутніми інгредієнтами, спеціями, свіжою зеленню. Головне достоїнство всіх рецептів — горбуша буде тільки що приготовленої. Вона не лежала довго на прилавках, вітринах. Читайте мої рекомендації по засолюванні оселедця.

Побачити підготовлені статті з фото або відео, вивчити рецепти можна в розділі «Кулінарні рецепти». Блог постійно оновлюється, додаються нові відомості, поради, рекомендації. Збережіть адресу сайту.

Дякую моїм постійним читачам, я рада працювати для Вас. Поділіться з тими, хто потребує порад, кому належить приготувати страви для святкового столу, пригостити гостей. Мої рецепти з фото допоможуть. Готуйте з задоволенням. Смачного.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector