Чебуреки — симфонія божественного смаку! Приготувати чебуреки — справа нехитра вже для багатьох домогосподарок. Але якщо ви хочете навчитися робити їх по-справжньому, то краще пізнати деякі секрети.
Таємниця смачною закуски прихована в майстерному приготуванні тесту. Ви самі можете зробити хрусткі кримські чебуреки. Кулінарні рецепти з фото переконають: кулінарний процес нескладний.
Винахідливість людей дозволила за багато років існування унікальної страви вдосконалити його, додати інші нюанси.
У кожного з нас обов’язково спливають історії, що нагадують про неймовірно смачних пиріжках. Моє міцне переконання: кожен з вас може створити м’ясну казку не гірше кримських кухарів.
Сучасні рецепти видозмінилися, і не можна стверджувати, що вони поступаються класичною технологією. Навпаки, деякі способи приготування дають чарівний результат.
Тісто на пиві, горілці роблять його більш хрустким.
Чебуреки — дітище кочових татар, і уявіть, раніше вони примудрялися зробити неймовірно смачно м’ясної пиріжок, маючи під рукою обмежений набір продуктів і кухонного приладдя.
Хрусткі чебуреки з хрусткими тесту з горілкою
Цікавою особливістю страви завжди було те, що фарш робили, не додаючи в нього ні бульйону, ні молока. Ви можете здивуватися, але для створення хрустких чебуреків з соковитою начинкою, покроковий рецепт яких ви побачите на фото, готують з великою кількістю цибулі.
Звичайно, ми зараз використовуємо сучасну побутову техніку, що дозволяє легко справлятися з кулінарними премудростями, доповнюємо страви пікантними добавками, надаємо особливого шарму. Але цибуля — важливий компонент в нашому випадку.
Підготуємо чисту простору поверхню, необхідну посуд, продукти:
- 900 грам борошна;
- 5 г солі (половина чайної ложечки);
- столову ложку горілки;
- 2 ложки масла;
- 320 мл води;
- яйце.
Нехитрі інгредієнти зібрати легко за старовинними зразками кримських чебуреків, але особливість полягає в тому, що ми будемо проявляти чудеса кулінарії, і приготуємо заварне тісто.
Поставимо воду на вогонь, а при появі перших бульбашок додамо сіль і масло.
Насипом 2 ложки борошна, швидко перемішуючи, інтенсивно зіб’ємо масу віночком. Повинна вийти кашка, що нагадує рідку сметану.
Тепер каструлю можна прибрати в сторону до повного охолодження.
Поки наша заварена суміш остигає, приготуємо фарш. Вибираємо м’ясо на смак: свинину, яловичину, баранину.
Нам знадобиться:
- м’яса (700 г);
- лука (350 г);
- півсклянки води або кефіру;
- солі, перцю до смаку.
Особливість полягає в тому, що цибуля необхідно нарубати дрібно, а не перемелювати з м’ясом. Нам потрібно добитися того, щоб цибульний сік залишився всередині чебурека. Всі компоненти перемішуємо, а після вливаємо води або кефіру до необхідної консистенції.
Приступимо до натирання тесту, одна частина якого вже готова і охолола. Переміщаємо її в глибоку ємність і розбиваємо 1 яйце.
Змішуємо, до вмісту додаємо горілку (1 ложку). Частку борошна всипаємо невеликими порціями в приготовлену суміш через сито. Коли тісто стане щільним, ми продовжуємо замішувати його вручну. Перекладаємо на рівну стільницю, посипану борошном.
Руки попередньо змастіть маслом — так воно менше буде прилипати до них — і продовжуйте процес натирання. Знадобиться 10-15 хвилин, щоб довести масу до нелипких еластичного стану. Змастивши її маслом, поміщаємо в чашу і залишаємо на 1 годину. Зверху прикриваємо серветкою.
Тепер настав момент формування чебуреків. Зробити їх рівними і однаковими допоможуть спеціальні пристосування для вирізання, а якщо їх немає, то підійдуть звичайні предмети: кришки від каструль, блюдця, тарілки. Тісто будемо розгортати гранично тонко (не більше 1 мм).
На одній стороні кружка розподіляємо фарш.
Другим — накриваємо і злегка притискаємо, закріплюємо спочатку пальцями, а потім Придавлюємо краю, озброївшись виделкою.
Соняшникової олії на сковороді повинно бути багато, чекаємо, коли воно розжариться, обсмажуємо з обох сторін. Тісто починає пузиритися.
Викладемо на тарілку, вистеленную паперовими рушниками для вбирання в них зайвого жиру.
Чудова страва готова! М’ясне диво виходить соковитим всередині, хрустким зовні.
Начинки для чебуреків з сиром
Наважилися зробити для сім’ї ситна вечеря? Відмінно! Тоді спробуємо здивувати своїми гастрономічними талантами.
Приготуємо сирну начинку:
- измельчим твердий сир на крупній тертці;
- нарубаємо дрібно зелень;
- з’єднаємо разом.
Чебуреки допустимо наповнювати рибою, капустою, яйцем і рисом, грибами, куркою.