Чебуреки. Покроковий рецепт хрустких, ніжних, соковитих чебуреків

Чебуреки — симфонія божественного смаку! Приготувати чебуреки — справа нехитра вже для багатьох домогосподарок. Але якщо ви хочете навчитися робити їх по-справжньому, то краще пізнати деякі секрети.

Таємниця смачною закуски прихована в майстерному приготуванні тесту. Ви самі можете зробити хрусткі кримські чебуреки. Кулінарні рецепти з фото переконають: кулінарний процес нескладний.

Винахідливість людей дозволила за багато років існування унікальної страви вдосконалити його, додати інші нюанси.

У кожного з нас обов’язково спливають історії, що нагадують про неймовірно смачних пиріжках. Моє міцне переконання: кожен з вас може створити м’ясну казку не гірше кримських кухарів.

Сучасні рецепти видозмінилися, і не можна стверджувати, що вони поступаються класичною технологією. Навпаки, деякі способи приготування дають чарівний результат.

Тісто на пиві, горілці роблять його більш хрустким.

Чебуреки — дітище кочових татар, і уявіть, раніше вони примудрялися зробити неймовірно смачно м’ясної пиріжок, маючи під рукою обмежений набір продуктів і кухонного приладдя.

Хрусткі чебуреки з хрусткими тесту з горілкою

Цікавою особливістю страви завжди було те, що фарш робили, не додаючи в нього ні бульйону, ні молока. Ви можете здивуватися, але для створення хрустких чебуреків з соковитою начинкою, покроковий рецепт яких ви побачите на фото, готують з великою кількістю цибулі.

Звичайно, ми зараз використовуємо сучасну побутову техніку, що дозволяє легко справлятися з кулінарними премудростями, доповнюємо страви пікантними добавками, надаємо особливого шарму. Але цибуля — важливий компонент в нашому випадку.

Підготуємо чисту простору поверхню, необхідну посуд, продукти:

  1. 900 грам борошна;
  2. 5 г солі (половина чайної ложечки);
  3. столову ложку горілки;
  4. 2 ложки масла;
  5. 320 мл води;
  6. яйце.

Нехитрі інгредієнти зібрати легко за старовинними зразками кримських чебуреків, але особливість полягає в тому, що ми будемо проявляти чудеса кулінарії, і приготуємо заварне тісто.

Поставимо воду на вогонь, а при появі перших бульбашок додамо сіль і масло.

вода на вогні

Насипом 2 ложки борошна, швидко перемішуючи, інтенсивно зіб’ємо масу віночком. Повинна вийти кашка, що нагадує рідку сметану.

додаємо борошно

Тепер каструлю можна прибрати в сторону до повного охолодження.

Поки наша заварена суміш остигає, приготуємо фарш. Вибираємо м’ясо на смак: свинину, яловичину, баранину.

Нам знадобиться:

  • м’яса (700 г);
  • лука (350 г);
  • півсклянки води або кефіру;
  • солі, перцю до смаку.

Особливість полягає в тому, що цибуля необхідно нарубати дрібно, а не перемелювати з м’ясом. Нам потрібно добитися того, щоб цибульний сік залишився всередині чебурека. Всі компоненти перемішуємо, а після вливаємо води або кефіру до необхідної консистенції.

готуємо фарш

Чебуреки. Покроковий рецепт хрустких, ніжних, соковитих чебуреків

Приступимо до натирання тесту, одна частина якого вже готова і охолола. Переміщаємо її в глибоку ємність і розбиваємо 1 яйце.

борошно і яйце

Змішуємо, до вмісту додаємо горілку (1 ложку). Частку борошна всипаємо невеликими порціями в приготовлену суміш через сито. Коли тісто стане щільним, ми продовжуємо замішувати його вручну. Перекладаємо на рівну стільницю, посипану борошном.

тісто на столі

Руки попередньо змастіть маслом — так воно менше буде прилипати до них — і продовжуйте процес натирання. Знадобиться 10-15 хвилин, щоб довести масу до нелипких еластичного стану. Змастивши її маслом, поміщаємо в чашу і залишаємо на 1 годину. Зверху прикриваємо серветкою.

тісто на чебуреки

Тепер настав момент формування чебуреків. Зробити їх рівними і однаковими допоможуть спеціальні пристосування для вирізання, а якщо їх немає, то підійдуть звичайні предмети: кришки від каструль, блюдця, тарілки. Тісто будемо розгортати гранично тонко (не більше 1 мм).

розгортає тісто

На одній стороні кружка розподіляємо фарш.

начинка для чебурек

Другим — накриваємо і злегка притискаємо, закріплюємо спочатку пальцями, а потім Придавлюємо краю, озброївшись виделкою.

формуємо чебурек

Соняшникової олії на сковороді повинно бути багато, чекаємо, коли воно розжариться, обсмажуємо з обох сторін. Тісто починає пузиритися.

обсмажуємо чебурек

Викладемо на тарілку, вистеленную паперовими рушниками для вбирання в них зайвого жиру.

Чудова страва готова! М’ясне диво виходить соковитим всередині, хрустким зовні.

Начинки для чебуреків з сиром

Наважилися зробити для сім’ї ситна вечеря? Відмінно! Тоді спробуємо здивувати своїми гастрономічними талантами.

Приготуємо сирну начинку:

  1. измельчим твердий сир на крупній тертці;
  2. нарубаємо дрібно зелень;
  3. з’єднаємо разом.

Чебуреки допустимо наповнювати рибою, капустою, яйцем і рисом, грибами, куркою.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector