Фарширований перець в мультиварці: 8 рецептів в Поларіс, Редмонд, Мулинекс

Добрий день, теплого вам промінчика в віконце! Хотіла спитати, а ви вже придбали розумну каструльку з кнопочками? Сьогодні ми неодмінно розберемося, як готувати фарширований перець.

Різнобарвні чудо-овочі ніби спеціально створені матінкою природою у вигляді зручних чашок для смачних і корисних начинок.

Фарширований перець в мультиварці — простий рецепт

Відразу хочу запропонувати вам оригінальний рецепт приготування в мультиварці з покроковим фото, щоб порушити апетит, величезне бажання приготувати чудове ситне блюдо.

В якості головного помічника в процесі приготування виступить мультиварка Панасонік, давно зарекомендувала себе як надійна каструлька щоденного використання.

Для приготування апетитного страви нам знадобляться:

  • солодкі зелені перчики — 9-10 шт;
  • фарш — 1 кг;
  • рис — 200 г;
  • цибулина — 2 шт;
  • морквина — 1 шт;
  • стиглі томати — 2 шт;
  • сметана — 2-3 ст. ложки;
  • вершкове масло — 30 г;
  • часник — 3 зубчики;
  • спеції за смаком — сіль, перець, хмелі-сунелі.

Рецепт з покроковим фото

В якості начинки піде будь-який фарш: курячий, яловичий, свинячий, змішаний. До нього додаємо одну дрібно нашатковану цибулину, пропущений через давилку часник і улюблені спеції.

Любителям щільною насиченою начинки рекомендую! Стакан рису краще заздалегідь відварити в підсоленій воді і промити. Закинути до фаршу, гарненько перемішати. За бажанням для додання начинці пишності можна додати півсклянки молока або вершків.

Зрізаємо у перчиком кришечки і вичищаємо насіння. У порожню «коробочку» щільно набиваємо фарш. Укладаємо заготовки на блюдо.

Порада від домогосподарки! Із залишку фаршу краще сформувати тефтелі і заморозити!

  • Почнемо завантажувати інгредієнти. Зручно можна вийняти чашу мультиварки і накидати на дно шматочки вершкового масла.
  • Укладаємо в чашу перчики. Вона містка і можна закласти до 15 невеликих овочів.
  • Зверху засипаємо подрібнену моркву, нашатковану цибулину. Для соковитості рубаємо в блюдо ще один м’ясистий помідор.
  • Далі готуємо соус з натертого на тертці томата і 2-3 ложок сметани. Присмачуємо його спеціями, заливаємо до перцям.

На замітку! Щоб фаршировані перчики довго зберігалися в холодильнику, сметану додавати не бажано. Блюдо готується до великого сімейного вечері? Соус зі сметаною, йогуртом, вершками в самий раз!

Додамо ще спецій, водички на 2/3 чаші. Відправимо каструльку в рідну мультиварку.

Питаєте, скільки гасити? У режимі «Випічка» не більше 55-60 хвилин. Рис у нас відвареної, а м’яса з овочами цього часу цілком достатньо.

Вийшло смачно! Перчики зберегли цілісність, що не розповзлися, і підливи цілком достатньо. Вечеря для всієї родини став насиченим, соковитим і легким для травлення.

Фарширований перець половинками в Поларіс

Солодкий болгарський перець господині фарширують м’ясними, рибними, овочевими та іншими корисними начинками. Хто винайшов це чудове блюдо? Точно невідомо, але напевно він був справжнім геніальним кухарем!

У наступному рецепті для приготування фаршированих половинок нам допоможе мультиварка Поларіс 0517.

Заготовимо продукти:

  • кольорові перці — 2 великих;
  • фарш індички — 300 г;
  • рис — 0,5 склянки;
  • яйце — 1 шт;
  • цибуля з морквою — по 1 шт;
  • сметана — 100 г;
  • рослинне масло і спеції.

Приготування можна уявити в декількох пунктах:

  1. Рис відварити в 3 склянках підсоленої води в режимі «Варка на пару» близько 5 хвилин.
  2. Програма «Жарка» на соняшниковій олії протягом 3 хвилин допоможе підрум’янити подрібнені цибулю з морквою.
  3. У мисці змішаємо фарш індички, рис і половинку обсмажених овочів. Друга половина послужити подушкою на дні мультиварки.
  4. Розбиваємо в фарш яйце, приправляємо. Гарненько перемішуємо.
  5. Питання, як зробити гарні човники? Перчик кладемо на бочок, ріжемо акуратно до плодоніжки, потім розкриваємо коробочку і тягнемо в різні боки. Виходить 2 красивих хвостика. Насіння вичищаємо, промиваємо заготовки.
  6. Начиняємо фаршем кольорові човники. Викладаємо їх у мультиварку. Заливаємо в гущавину сметану і 1 стакан води, трохи приправляємо соус. Закриваємо кришку, включаємо режим «Гасіння» на 60 хвилин.
  7. Після звукового сигналу випускаємо пар! Даємо страві трохи настоятися, а потім подаємо на красивою тарілці з зеленню і підливою.

Половинки фаршированого перцю

Хто ще не знає принад розумної каструльки? Скажу, готувати в ній легко і приємно! У диво-казанку страви не прилипають, що не підгорає, що не википають. У них не утворюється канцерогенів, а всі вітаміни запечатуються всередині продуктів. Господиня може пробувати нові незвичайні рецепти, і бути абсолютно спокійною за якість, користь домашньої кухні.

Перці в томатному соусі зі сметаною

Господині стверджують, мультиварка — ідеальна тушілка! Влітку можна заготовити заморожені перці і помідори, а взимку використовувати їх для приготування фаршированих страв.

Ви ще не пробували запасатися овочами влітку? Варто один раз почати! Все просто, свіжі тонкостінні перчики очищаємо, складаємо один в одного. Заморожуємо.

Взимку, коли захочеться фаршированих овочів, дістанемо перчики, заллємо гарячою водою і, ваулен! Свіжі чашечки чекають смачну начинку.

Підготуємо інгредієнти на 10 перчиком:

  • фарш — 600 г (300 свинини, 300 яловичини, цибуля, сіль, перець);
  • рис напівготовий — 150 г;
  • томати протерті — 150 мл;
  • сметана — 100 мл;
  • масло, улюблені спеції.

До початку готування відразу кілька порад від домогосподарки! Рис для фаршированих овочів краще використовувати відвареної до напівготовності, перчики попередньо побланшіровать, усунувши зайву гіркоту.

  1. Змішаємо фарш з рисом, приправити за смаком. Розподілимо по м’яким овочевим чашках. Томати, пробиті блендером до кашки, з’єднуємо зі сметаною. Ретельно перемішуємо.
  2. У чашу мультиварки Редмонд (Redmond) наллємо трохи рослинного масла. Акуратно укладемо перчики, можна під кутом 45 градусів. Втопимо їх в томатно-сметанному соусі і додамо трохи водички.
  3. За бажанням накидати різних спецій, лавровий лист, перець горошком. Закриваємо кришку. Включаємо програму «Гасіння» на 40-45 хвилин.

перець болгарський фарширований

Тепер ви знаєте, як приготувати ідеальні фаршировані перчики! Подавати їх краще гарячими із зеленню, ароматної підливою.

Секрети приготування замороженого фаршированого перцю

Запасливі господині пішли далі, вони стали заморожувати фаршировані м’ясом перці. Це зручно для тих, хто працює 5 днів на тиждень і може тільки на вихідних зробити необхідні заготовки. Такі напівфабрикати з фаршем можна зберігати в холодильнику до 6 місяців!

Готують «льодинки» різними способами. Найчастіше в мультиварці.

  1. На дно чаші наливають небагато масло, смажать на ньому овочеву подушку з цибулі та моркви.
  2. Закидають заморозку, орієнтовно 10-12 шт. Готують в сметанному соусі близько 2 годин.

Так, гасити доведеться довго! Попередньо розморожені заготовки, в режимі «Гасіння» залишаємо на 1 годину. Але краще готувати «льодинки» замороженими, тоді вони точно не розваляться. Поки готується смачна вечеря, бажано приділити час рідним і переробити купу інших термінових справ.

перці заморожені

З курячим фаршем: відеорецепт

Дорогі господині, пропоную вам відпочити під приємну музику і подивитися відеоролик з цікавим рецептом приготування фаршированих перчиком в мультиварці.

Розкішний чорний кіт складе господині компанію і буде разом з усіма домочадцями принюхуватися до приємних ароматів з чудо-каструльки.

  1. Підхід до приготування абсолютно творчий! Начинка ніжна з курячим фаршем, рисом, часником. До завантаження фаршированих овочів господиня підсмажує в чаші цибулька з грибами і морквою, додає 0,5 л водички, спеції.
  2. Після завантаження перчиком наливає води до верхівок, закидає лаврушку, закриває кришку. Ставить режим «Гасіння» на 2 години 30 хвилин.
  3. Проходить 1 година 30 хвилин, і господиня додає розведену у воді борошно, рубаний часничок, зелень. Чекає звукового сигналу про закінчення програми. Пригощає улюблених домочадців смачним і ароматним вечерею. Просто пальчики оближеш!

Перець фарширований м’ясом і рисом в скороварці

Скороварки — двоюрідні сестри мультіварок. Готувати в них можна також швидко, смачно і з 100% користю здоров’ю.

Як приготувати фаршировані перчики в скороварці? Просто!

Спочатку перевіряємо, скільки очищених овочів поміститься в чашу. Потім набиваємо їх будь-яким фаршем, наливаємо на дно каструлі масло, завантажуємо заготовки, заливаємо їх водою.

За бажанням можна попередньо підсмажити овочеву подушку, а готувати страву в сметанному соусі зі свіжим томатом. Час готування — всього 20 хвилин! А результат буде, як завжди, смачним і ароматним.

Готування в мультиварці на пару значно скорочує час приготування, але позбавляє блюдо соковитою підливи. Для різноманітності можна спробувати і таке корисне блюдо. Можливо, спосіб готування стане вашим улюбленим.

Продукти до вечері:

  • кольорові перчики — 3 шт;
  • фарш — 150 г;
  • цибулю і моркву — по 1 шт;
  • рис варений;
  • бульйон — кілька ложок;
  • вершкове масло і спеції.
  1. Спочатку зробимо красиві човники з овочів. Помістимо їх в лоток мультиварки. Наллємо води до позначки 4. Потримаємо заготовки в режимі «Варка на пару» 10 хвилин.
  2. За цей час приготуємо фарш. Змішаємо м’ясо з вареним рисом, подрібненими морквою і цибулею, для м’якості додамо бульйон, вершкове масло, від душі приправимо спеціями.
  3. У м’які човники розподілимо фарш. Помістимо їх в лоток мультиварки. Приготуємо на пару протягом 35-40 хвилин.
  4. Щоб блюдо в тарілці не було сухуватим, можна придумати оригінальний соус на смак господині. Подавати вечерю потрібно неодмінно гарячим, щедро присмаченим підливою.

перець на пару

Найсмачніший рецепт з овочами в Мулинекс

Рецепти у нас для м’ясоїдів, але ніяк не можна обійти увагою страви з вегетаріанськими начинками. Відразу виникає питання, як гасити перці? З сирими овочами або попередньо обсмаженими.

Чи не забігаємо вперед! Все по порядку!

Спочатку приготуємо інгредієнти:

  • кольорові перчики — 10 шт;
  • капуста — 500 г;
  • морквини — 2 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • часник — 3 зубчики;
  • сметана і кетчуп — по 100 мл;
  • рослинне масло, спеції.
  1. Включаємо мультиварку Мулинекс в режим «Жарка» і підрум’янюємо подрібнені цибулю і моркву протягом 7 хвилин.
  2. Капусту тоненько шаткуємо, заливаємо гарячою водою, а після охолодження віджимаємо. З’єднуємо підготовлені овочі, видавлюємо часник, перемішуємо. Щедро приправляем вегетаріанський фарш спеціями.
  3. Очищені кольорові перчики начиняє капустяної масою. Укладаємо в чашу мультиварки. Заливаємо блюдо соусом зі сметани і кетчупу, закриваємо кришку. Включаємо режим «Гасіння» на 30 хвилин.

Подавати блюдо можна з зеленню і оливками. Ви не на дієті? Не бійтеся сдабривать майонезом або жирної сметанкою. Вийде соковитий і корисний овочевий бенкет! Він прекрасно вгамує голод під час посту, просто в розвантажувальні дні.

перець вегетаріанський

На закінчення, шановні кулінари, хочеться продемонструвати вам відео, де господиня пропонує приготувати фаршировані перці з картоплею. Помічником їй служить мультиварка Daewoo, а процес гасіння проходить в режимі «Випічка» близько 1 години.

Дивіться, насолоджуйтеся і діліться посиланнями з друзями в соціальних мережах, читайте рецепти приготування страви в каструлі. Смачних вам сімейних обідів! Успіхів!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector