Макарони по флотськи. Класичні рецепти приготування макаронів по-флотськи

Практично в кожній кулінарній книзі радянських часів зустрічається популярний рецепт — макарони по-флотськи.

Смачна страва з двох основних складових — м’яса і макаронних виробів було таким же улюбленим як борщ, салат олів’є.

Будь-яка господиня на величезному просторі під назвою Радянський Союз вміла готувати страву за простим рецептом з тушонкою і фаршем яловичини.

Класичний рецепт макаронів по-флотськи

Класичний рецепт включає 5 інгредієнтів і готується за 5 кроків.

Запам’ятовуйте продукти:

  • ріжки — 500 г;
  • фарш яловичий — 350-400 г;
  • цибулина — 1 велика;
  • масло рослинне;
  • спеції.

Записуйте процес приготування з 5 кроків:

  1. Дрібно нарізаємо цибулину. Обсмажуємо на рослинному маслі.
  2. Закидаємо в сковороду з цибулею фарш, солимо, перчимо, за бажанням додаємо лавровий лист. Доводимо до готовності.
  3. Ріжки відварюємо, відкидаємо на друшляк.
  4. З’єднуємо макарони з фаршем та цибулею, перемішуємо.
  5. Даємо страві потомитися на вогні протягом 2-3 хвилин.

класичний рецепт макарони по флотськи

Ситний обід готовий!

Макарони по-флотськи з фаршем і томатною пастою

Доповнимо блюдо яскравим кольором і легкою кислинкою за допомогою томатної пасти. Простий покроковий рецепт з фото допоможе приготувати ситний вечеря для великої молодіжної компанії.

Інгредієнти:

  • спіральки — 300 г;
  • фарш будь — 200 г;
  • яйце — 1 шт;
  • цибулина — 1 шт;
  • томат — 1-2 ст. ложки:
  • перчик чилі;
  • зелень і спеції.
  1. Відварюємо спіральки в підсоленій воді.
  2. На сковорідці підсмажуємо подрібнену цибулину і відправляємо туди фарш.
  3. Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
  4. Коли м’ясо трохи обжарится, додамо до нього збите яйце і доведемо до готовності.
  5. Пару ложок томату розводимо в 100 мл води і заливаємо суміш в піджарку.
  6. За 2-3 хвилини до готовності посипаємо нарубаним перчиком чилі і заготовленої зеленню.
  7. Відправляємо м’ясо в томатному соусі до макаронів. Ретельно перемішуємо, даємо 5 хвилин настоятися.

У колі рідних і близьких подавати їжу бажано прямо в каструльці, блюдо виглядає апетитно.

макарони по флотськи

Готуємо макарони з фаршем та сиром

До задоволення моїх читачів пропонують подивитися відеорецепт з ексцентричним кухарем Іллею Лазерсоном.

Готує він до цього смаком, подає страву великими порціями і рекомендує присмачити блюдо тертим сиром і зеленню.

Як приготувати макарони по-флотськи з курячим фаршем

Ситне блюдо готується з будь-яким фаршем і помідорами. Набір продуктів самий звичайний, але для нових смакових відчуттів додамо аромати часнику, південних спецій:

  • спагетті — 250 г;
  • фарш з м’яса курки або індички — 200 г;
  • часник — 5-6 зубчиків;
  • помідори — 4-5 шт;
  • цибулина — 1 шт;
  • томат — 2 ст. ложки;
  • сухе орегано — 1 ч. ложка.
  • рослинна олія.
  1. Подрібнимо цибулю і часник, злегка обсмажити на сковорідці.
  2. Відправимо туди ж м’ясо птиці, приправити орегано. Згасимо до білого кольору фаршу.
  3. Додамо в сковорідку томат і подрібнені помідори без шкірки, бажано використовувати консервовані.
  4. Зменшивши газ до мінімуму, накриємо кришкою. Доведемо піджарку до готовності протягом 15-20 хвилин.

За цей час відварити в підсоленій воді спагетті і відкинемо їх на друшляк. Дамо стекти воді. відправимо в сковорідку з гарячими інгредієнтами.

Калорійність макаронів по-флотськи з пісним м’ясним або курячим фаршем — 195 кКал!

Приготувати швидке блюдо можна з замороженим фаршем. Досить налити в сковорідку трохи олії, покласти брикет, накрити кришкою і на повільному вогні чекати повної розморожування. Далі зможете готувати з будь-якого із запропонованих рецептів!

обсмажуємо фарш

Готуємо друга страва з яловичим фаршем

Досвідчені господині стверджують, з відвареним м’ясом блюдо виходить більш смачним і корисним. Перевіримо на практиці? Але спочатку заготовив продукти:

  • 0,5 кг вареної яловичини;
  • 400 г довгих макаронних трубочок;
  • 3 цибулини;
  • 200 мл бульйону;
  • вершкове масло;
  • спеції.

Вислухаємо аргументи господинь. Вони кажуть, що під час обсмажування сирий фарш перетворюється в тверді сухі грудочки і їх складно подрібнити. З шматочками м’яса простіше!

Без жилок і зайвого жиру пропустимо яловичину через м’ясорубку. Отримаємо невеликий варений фарш, який можемо змішати з будь-якими овочами і спеціями.

  1. Подрібнимо і обсмажити цибулю, додамо до нього підготовлене м’ясо, бульйон, шматочок вершкового масла.
  2. Згасимо ароматну суміш на повільному вогні, одночасно зваримо довгі трубочки.
  3. Відкинемо макарони в друшляк, позбавимо від зайвої води. Змішаємо з м’ясним соусом. Додамо улюблені спеції, переміщаємо, подамо в порціонної тарілці з рубаною зеленню.

Макарони з вареним фаршем і будь-якими овочами дійсно виходять ніжніше! Дієтичне м’ясо повністю звільнився від жиру, а цибулю і болгарський перець додадуть страві соковитість і яскраві фарби.

макарони з вареним м'ясом

Просте блюдо з вареним м’ясом на сковороді

По ходу приготування ситного обіду, хочу поділитися маленькими секретами.

Але спочатку нам потрібні продукти:

  • макарони з дірочками — 300 г;
  • м’якоть свинини — 300-400 г;
  • цибулина і морквина — по 1 шт;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • томатна паста — 1 ст. ложка;
  • вершкове масло і спеції.

М’ясо, особливо жирне, необхідно попередньо відварити. Відокремити від всього зайвого, за бажанням залишити шматочок жиру для обсмажування цибулі та інших овочів.

Макарони краще брати з дірочками, сюди ідеально підходять короткі труби. Відварювати їх в підсоленій воді до стану аль денте, тобто злегка не доварити. Після відкидання на друшляк, дати стекти воді. Присмачити вершковим маслом, тоді макаронні вироби не злипнуться.

Відварені трубочки після змішування з іншими інгредієнтами будуть забиватися м’ясним фаршем і просто танути в роті!

Лук з морквою, часник та інші овочі на вибір подрібнюємо. Тушкуємо на рослинному маслі. Додаємо до них фарш, томатну пасту, спеції. Доводимо м’ясну заправку до готовності.

Для соковитості бажано додавати бульйон і шматочки вершкового масла.

Макарони змішуємо з ароматною піджаркою. Даємо потомитися під кришкою ще 3 хвилини.

Подавати краще зі свіжою зеленню і легкої посипкою тертого сиру. Блюдо обов’язково повинно бути гарячим, тоді воно по-справжньому смачне!

Макаронні вироби з фаршем в духовці + соус

З таким рецептом доведеться трохи повозитися, але результат виправдає затрачені зусилля. Макаронні спіральки з обсмаженою фаршем і з сиром, запечені в духовці, особливо подобаються дітям.

Інгредієнти прості:

  • спіральки — 500 г;
  • шматок телятини — 400 г;
  • цибулини — 2 шт;
  • болгарський перчик — 1 шт;
  • вершки — 200 мл (1 склянка);
  • сир — 150 г;
  • борошно — 1 ст. ложка без гірки;
  • рослинна олія.
  1. Поставимо варити макарони в підсоленій воді.
  2. На сковороді обсмажити довгі шматочки свіжої телятини, відкинемо їх на тарілку. Приготуємо імпровізований соус Бешамель. У рослинне масло всипаємо борошно і злегка її підрум’янюємо, тонкою цівкою вливаємо вершки. Уварюємо, постійно помішуючи. Додаємо трохи натертого сиру. Отримуємо густий вершковий соус.
  3. Закидаємо в нього шматочки м’яса, сіль, перець. Ретельно перемішуємо.
  4. На окремій сковороді підсмажуємо подрібнену цибулю і болгарський перчик.
  5. Золотисті овочі додаємо до м’яса, туди ж закидаємо макарони, з’єднуємо інгредієнти. Покриваємо їх натертим сиром.
  6. Відправляємо велику сковорідку з блюдом в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.

З пилу, з жару подаємо на стіл. Прикрашаємо свіжою зеленню!

макарони з сиром

Рецепт з індичого фаршем і овочами

Приготуємо апетитні черепашки з індичого фаршем, помідорами і перцем. Вийде ситно, соковито!

Інгредієнти на стіл:

  • 500 г фаршу індички;
  • 500 г черепашок;
  • 3-4 помідори;
  • 2 солодких перчика;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • суміш запашних перців;
  • пучок зелені.
  1. Ставимо солону воду для макаронів і сковорідку для обсмажування м’яса і овочів.
  2. Спочатку тушкуємо фарш з цибулею, потім додаємо до них подрібнену моркву, болгарський перчик. Коли всі інгредієнти пом’якшуватися і перемішуються, відправляємо в сковороду нарізані помідори, роздавлений часник.
  3. Заправляємо спеціями. Доводимо красиву апетитну масу до повної готовності.
  4. Мушлі відкидаємо, позбавляємо від води. Змішуємо з обсмаженими інгредієнтами.

Виходить гаряче ароматне блюдо, яке так і проситься на стіл.

Прикрашаємо порційні тарілки рубаною зеленню і зі словами подяки.

макарони по флотськи

Смачні макарошки в мультиварці

Господині, володарки розумної каструльки з кнопочками, придумали масу рецептів приготування макаронів по-флотськи. Одне з найбільш примітних страв — запіканка з соусом бешамель і товстенькою м’ясним прошарком.

Процес приготування в мультиварці опишу в декількох пунктах:

  1. Будь-які ріжки або спіральки відварюємо в режимі «Жарка». Вода закипить швидко, макаронні вироби будуть готові за лічені хвилини.
  2. Програма «Випічка» дозволяє обсмажувати будь-які овочі: цибуля, часник, моркву, перчик, соковиті помідори.
  3. До овочів додаємо спеції і фарш, переводимо на режим «Гасіння». Готуємо зажарку 15-20 хвилин. Періодично помішувати. За бажанням додаємо трохи сухого вина!
  4. Замість солі бажано покришити в м’ясо сир фета. Начинка для запіканки придбає оригінальний смак.
  5. У сковорідці готуємо соус Бешамель з борошна і вершків. Варимо його до загустіння. Потім ділимо суміш навпіл, в одну частину вбиваємо яйця, в іншу натертий сир.
  6. На дно мультиварки наливаємо трохи олії. Викладаємо половину макаронів, заливаємо соусом з яйцями. Рівномірно розмішати м’ясну начинку, слідом кладемо другу половину макаронів з смачним сирним соусом.

Ставимо програму «Випічка» на 30 хвилин. Після сигналу отримуємо красиву, ситну запіканку.

запіканка з макаронів

Результат сподобається всім без винятку, а дітвора буде в повному захваті! Спробуйте незвичайне блюдо а-ля макарони по-флотськи з соусом болоньєзе.

На замітку господарочкам, маленькі секрети приготування для різних марок мультіварок.

Рендмонд
(Redmond)
Рендмонд дозволяє готувати макарони без попередньої варіння. У режимі «Випічка» тушкуємо овочі, потім закидаємо до них фарш. Після обсмажування переводимо на програму «Гасіння», додаємо водички і доводимо м’ясну подушку до готовності. Слідом закидаємо макарони, заливаємо водою до покриття і готуємо в режимі «Варка» 10-15 хвилин. Перед подачею гарненько перемішуємо.
Поларіс
(Polaris)
Поларіс завжди виручає домогосподарок, готує швидко і без особливого клопоту. У режимі «Випічка» спочатку 5 хвилин обсмажується цибуля, потім ще 15 хвилин курячий або м’ясний фарш. Разом зі спеціями завантажуються сухі макарони, заливається вода до покриття, в центр поміщається шматочок вершкового масла і ложка томату. У режимі «Плов» блюдо готується протягом 45 хвилин.
Мулинекс
(Moulinex)
Мулинекс в нових модифікаціях має режим «Плов» і «Підігрів» готового блюда протягом 24 годин. Готувати макарони по-флотськи простіше простого. Наливаємо на дно трохи масла, викладаємо фарш, нарізану цибулю і трохи розминаємо. Засипаємо сухі макарони і заливаємо водою до покриття. Солимо і закидаємо шматочок вершкового масла. Виставляємо режим «Плов» і готуємо протягом 1 години. Якщо господиня відволікалася і забула про блюдо, воно буде залишатися гарячим ще цілу добу.
Вітьок
(Vitek)
Вітьок дозволяє варити макарони в режимі «Варка на пару». Їх доведеться відкинути і на програмі «Підсмажування» приготувати м’ясну подушку з лука, моркви і фаршу. Процес йде з відкритою кришкою для випарювання зайвої вологи. Овочі з м’ясом обсмажуються протягом 25-30 хвилин і потім змішуються з макаронами. За 30-40 хвилин готується смачне і ситне блюдо!
Філіпс
(Philips)
Філіпс працює в режимі «Жарка» з відкритою кришкою. Спочатку обсмажуємо цибулю, потім фарш з томатною пастою протягом 20 хвилин. Потім закидаємо макарони, заливаємо їх водою до покриття, присмачуємо спеціями і готуємо під кришкою. Час виставляємо по інструкції на пачці, тоді макаронні вироби точно не переваряться.
Панасонік
(Panasonic)
Панасонік готує на програмі «Випічка» і «Плов». Спочатку протягом 5 хвилин обсмажуємо овочі — цибулю, моркву, часничок. Слідом завантажуємо будь фарш, наприклад, курячий або свинячий. Готуємо на «випічка» ще 10-15 хвилин. Слідом завантажуємо макарони, заливаємо водою, додаємо масло, спеції і доводимо страву в режимі «Плов» до повної готовності.

Дорогі мої читачі, я постаралася зібрати найшвидші, корисні і смачні рецепти. Вони відмінно підійдуть для приготування повсякденних вечерь і не віднімуть у господинь багато часу і сил.

Готуйте з задоволенням і діліться рецептами з подружками в соцмережах. Я буду чекати ваших відгуків на моїх нових корисних сторінках. Заходьте в гості! Успіхів!

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector