Зміст
- 1 Класичний рецепт макаронів по-флотськи
- 2 Макарони по-флотськи з фаршем і томатною пастою
- 3 Готуємо макарони з фаршем та сиром
- 4 Як приготувати макарони по-флотськи з курячим фаршем
- 5 Готуємо друга страва з яловичим фаршем
- 6 Просте блюдо з вареним м’ясом на сковороді
- 7 Макаронні вироби з фаршем в духовці + соус
- 8 Рецепт з індичого фаршем і овочами
- 9 Смачні макарошки в мультиварці
Практично в кожній кулінарній книзі радянських часів зустрічається популярний рецепт — макарони по-флотськи.
Смачна страва з двох основних складових — м’яса і макаронних виробів було таким же улюбленим як борщ, салат олів’є.
Будь-яка господиня на величезному просторі під назвою Радянський Союз вміла готувати страву за простим рецептом з тушонкою і фаршем яловичини.
Класичний рецепт макаронів по-флотськи
Класичний рецепт включає 5 інгредієнтів і готується за 5 кроків.
Запам’ятовуйте продукти:
- ріжки — 500 г;
- фарш яловичий — 350-400 г;
- цибулина — 1 велика;
- масло рослинне;
- спеції.
Записуйте процес приготування з 5 кроків:
- Дрібно нарізаємо цибулину. Обсмажуємо на рослинному маслі.
- Закидаємо в сковороду з цибулею фарш, солимо, перчимо, за бажанням додаємо лавровий лист. Доводимо до готовності.
- Ріжки відварюємо, відкидаємо на друшляк.
- З’єднуємо макарони з фаршем та цибулею, перемішуємо.
- Даємо страві потомитися на вогні протягом 2-3 хвилин.
Ситний обід готовий!
Макарони по-флотськи з фаршем і томатною пастою
Доповнимо блюдо яскравим кольором і легкою кислинкою за допомогою томатної пасти. Простий покроковий рецепт з фото допоможе приготувати ситний вечеря для великої молодіжної компанії.
Інгредієнти:
- спіральки — 300 г;
- фарш будь — 200 г;
- яйце — 1 шт;
- цибулина — 1 шт;
- томат — 1-2 ст. ложки:
- перчик чилі;
- зелень і спеції.
- Відварюємо спіральки в підсоленій воді.
- На сковорідці підсмажуємо подрібнену цибулину і відправляємо туди фарш.
- Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо.
- Коли м’ясо трохи обжарится, додамо до нього збите яйце і доведемо до готовності.
- Пару ложок томату розводимо в 100 мл води і заливаємо суміш в піджарку.
- За 2-3 хвилини до готовності посипаємо нарубаним перчиком чилі і заготовленої зеленню.
- Відправляємо м’ясо в томатному соусі до макаронів. Ретельно перемішуємо, даємо 5 хвилин настоятися.
У колі рідних і близьких подавати їжу бажано прямо в каструльці, блюдо виглядає апетитно.
Готуємо макарони з фаршем та сиром
До задоволення моїх читачів пропонують подивитися відеорецепт з ексцентричним кухарем Іллею Лазерсоном.
Готує він до цього смаком, подає страву великими порціями і рекомендує присмачити блюдо тертим сиром і зеленню.
Як приготувати макарони по-флотськи з курячим фаршем
Ситне блюдо готується з будь-яким фаршем і помідорами. Набір продуктів самий звичайний, але для нових смакових відчуттів додамо аромати часнику, південних спецій:
- спагетті — 250 г;
- фарш з м’яса курки або індички — 200 г;
- часник — 5-6 зубчиків;
- помідори — 4-5 шт;
- цибулина — 1 шт;
- томат — 2 ст. ложки;
- сухе орегано — 1 ч. ложка.
- рослинна олія.
- Подрібнимо цибулю і часник, злегка обсмажити на сковорідці.
- Відправимо туди ж м’ясо птиці, приправити орегано. Згасимо до білого кольору фаршу.
- Додамо в сковорідку томат і подрібнені помідори без шкірки, бажано використовувати консервовані.
- Зменшивши газ до мінімуму, накриємо кришкою. Доведемо піджарку до готовності протягом 15-20 хвилин.
За цей час відварити в підсоленій воді спагетті і відкинемо їх на друшляк. Дамо стекти воді. відправимо в сковорідку з гарячими інгредієнтами.
Калорійність макаронів по-флотськи з пісним м’ясним або курячим фаршем — 195 кКал!
Приготувати швидке блюдо можна з замороженим фаршем. Досить налити в сковорідку трохи олії, покласти брикет, накрити кришкою і на повільному вогні чекати повної розморожування. Далі зможете готувати з будь-якого із запропонованих рецептів!
Готуємо друга страва з яловичим фаршем
Досвідчені господині стверджують, з відвареним м’ясом блюдо виходить більш смачним і корисним. Перевіримо на практиці? Але спочатку заготовив продукти:
- 0,5 кг вареної яловичини;
- 400 г довгих макаронних трубочок;
- 3 цибулини;
- 200 мл бульйону;
- вершкове масло;
- спеції.
Вислухаємо аргументи господинь. Вони кажуть, що під час обсмажування сирий фарш перетворюється в тверді сухі грудочки і їх складно подрібнити. З шматочками м’яса простіше!
Без жилок і зайвого жиру пропустимо яловичину через м’ясорубку. Отримаємо невеликий варений фарш, який можемо змішати з будь-якими овочами і спеціями.
- Подрібнимо і обсмажити цибулю, додамо до нього підготовлене м’ясо, бульйон, шматочок вершкового масла.
- Згасимо ароматну суміш на повільному вогні, одночасно зваримо довгі трубочки.
- Відкинемо макарони в друшляк, позбавимо від зайвої води. Змішаємо з м’ясним соусом. Додамо улюблені спеції, переміщаємо, подамо в порціонної тарілці з рубаною зеленню.
Макарони з вареним фаршем і будь-якими овочами дійсно виходять ніжніше! Дієтичне м’ясо повністю звільнився від жиру, а цибулю і болгарський перець додадуть страві соковитість і яскраві фарби.
Просте блюдо з вареним м’ясом на сковороді
По ходу приготування ситного обіду, хочу поділитися маленькими секретами.
Але спочатку нам потрібні продукти:
- макарони з дірочками — 300 г;
- м’якоть свинини — 300-400 г;
- цибулина і морквина — по 1 шт;
- часник — 2-3 зубчики;
- томатна паста — 1 ст. ложка;
- вершкове масло і спеції.
М’ясо, особливо жирне, необхідно попередньо відварити. Відокремити від всього зайвого, за бажанням залишити шматочок жиру для обсмажування цибулі та інших овочів.
Макарони краще брати з дірочками, сюди ідеально підходять короткі труби. Відварювати їх в підсоленій воді до стану аль денте, тобто злегка не доварити. Після відкидання на друшляк, дати стекти воді. Присмачити вершковим маслом, тоді макаронні вироби не злипнуться.
Відварені трубочки після змішування з іншими інгредієнтами будуть забиватися м’ясним фаршем і просто танути в роті!
Лук з морквою, часник та інші овочі на вибір подрібнюємо. Тушкуємо на рослинному маслі. Додаємо до них фарш, томатну пасту, спеції. Доводимо м’ясну заправку до готовності.
Для соковитості бажано додавати бульйон і шматочки вершкового масла.
Макарони змішуємо з ароматною піджаркою. Даємо потомитися під кришкою ще 3 хвилини.
Подавати краще зі свіжою зеленню і легкої посипкою тертого сиру. Блюдо обов’язково повинно бути гарячим, тоді воно по-справжньому смачне!
Макаронні вироби з фаршем в духовці + соус
З таким рецептом доведеться трохи повозитися, але результат виправдає затрачені зусилля. Макаронні спіральки з обсмаженою фаршем і з сиром, запечені в духовці, особливо подобаються дітям.
Інгредієнти прості:
- спіральки — 500 г;
- шматок телятини — 400 г;
- цибулини — 2 шт;
- болгарський перчик — 1 шт;
- вершки — 200 мл (1 склянка);
- сир — 150 г;
- борошно — 1 ст. ложка без гірки;
- рослинна олія.
- Поставимо варити макарони в підсоленій воді.
- На сковороді обсмажити довгі шматочки свіжої телятини, відкинемо їх на тарілку. Приготуємо імпровізований соус Бешамель. У рослинне масло всипаємо борошно і злегка її підрум’янюємо, тонкою цівкою вливаємо вершки. Уварюємо, постійно помішуючи. Додаємо трохи натертого сиру. Отримуємо густий вершковий соус.
- Закидаємо в нього шматочки м’яса, сіль, перець. Ретельно перемішуємо.
- На окремій сковороді підсмажуємо подрібнену цибулю і болгарський перчик.
- Золотисті овочі додаємо до м’яса, туди ж закидаємо макарони, з’єднуємо інгредієнти. Покриваємо їх натертим сиром.
- Відправляємо велику сковорідку з блюдом в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.
З пилу, з жару подаємо на стіл. Прикрашаємо свіжою зеленню!
Рецепт з індичого фаршем і овочами
Приготуємо апетитні черепашки з індичого фаршем, помідорами і перцем. Вийде ситно, соковито!
Інгредієнти на стіл:
- 500 г фаршу індички;
- 500 г черепашок;
- 3-4 помідори;
- 2 солодких перчика;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 2-3 зубчики часнику;
- суміш запашних перців;
- пучок зелені.
- Ставимо солону воду для макаронів і сковорідку для обсмажування м’яса і овочів.
- Спочатку тушкуємо фарш з цибулею, потім додаємо до них подрібнену моркву, болгарський перчик. Коли всі інгредієнти пом’якшуватися і перемішуються, відправляємо в сковороду нарізані помідори, роздавлений часник.
- Заправляємо спеціями. Доводимо красиву апетитну масу до повної готовності.
- Мушлі відкидаємо, позбавляємо від води. Змішуємо з обсмаженими інгредієнтами.
Виходить гаряче ароматне блюдо, яке так і проситься на стіл.
Прикрашаємо порційні тарілки рубаною зеленню і зі словами подяки.
Смачні макарошки в мультиварці
Господині, володарки розумної каструльки з кнопочками, придумали масу рецептів приготування макаронів по-флотськи. Одне з найбільш примітних страв — запіканка з соусом бешамель і товстенькою м’ясним прошарком.
Процес приготування в мультиварці опишу в декількох пунктах:
- Будь-які ріжки або спіральки відварюємо в режимі «Жарка». Вода закипить швидко, макаронні вироби будуть готові за лічені хвилини.
- Програма «Випічка» дозволяє обсмажувати будь-які овочі: цибуля, часник, моркву, перчик, соковиті помідори.
- До овочів додаємо спеції і фарш, переводимо на режим «Гасіння». Готуємо зажарку 15-20 хвилин. Періодично помішувати. За бажанням додаємо трохи сухого вина!
- Замість солі бажано покришити в м’ясо сир фета. Начинка для запіканки придбає оригінальний смак.
- У сковорідці готуємо соус Бешамель з борошна і вершків. Варимо його до загустіння. Потім ділимо суміш навпіл, в одну частину вбиваємо яйця, в іншу натертий сир.
- На дно мультиварки наливаємо трохи олії. Викладаємо половину макаронів, заливаємо соусом з яйцями. Рівномірно розмішати м’ясну начинку, слідом кладемо другу половину макаронів з смачним сирним соусом.
Ставимо програму «Випічка» на 30 хвилин. Після сигналу отримуємо красиву, ситну запіканку.
Результат сподобається всім без винятку, а дітвора буде в повному захваті! Спробуйте незвичайне блюдо а-ля макарони по-флотськи з соусом болоньєзе.
На замітку господарочкам, маленькі секрети приготування для різних марок мультіварок.
Рендмонд (Redmond) | Рендмонд дозволяє готувати макарони без попередньої варіння. У режимі «Випічка» тушкуємо овочі, потім закидаємо до них фарш. Після обсмажування переводимо на програму «Гасіння», додаємо водички і доводимо м’ясну подушку до готовності. Слідом закидаємо макарони, заливаємо водою до покриття і готуємо в режимі «Варка» 10-15 хвилин. Перед подачею гарненько перемішуємо. |
Поларіс (Polaris) | Поларіс завжди виручає домогосподарок, готує швидко і без особливого клопоту. У режимі «Випічка» спочатку 5 хвилин обсмажується цибуля, потім ще 15 хвилин курячий або м’ясний фарш. Разом зі спеціями завантажуються сухі макарони, заливається вода до покриття, в центр поміщається шматочок вершкового масла і ложка томату. У режимі «Плов» блюдо готується протягом 45 хвилин. |
Мулинекс (Moulinex) | Мулинекс в нових модифікаціях має режим «Плов» і «Підігрів» готового блюда протягом 24 годин. Готувати макарони по-флотськи простіше простого. Наливаємо на дно трохи масла, викладаємо фарш, нарізану цибулю і трохи розминаємо. Засипаємо сухі макарони і заливаємо водою до покриття. Солимо і закидаємо шматочок вершкового масла. Виставляємо режим «Плов» і готуємо протягом 1 години. Якщо господиня відволікалася і забула про блюдо, воно буде залишатися гарячим ще цілу добу. |
Вітьок (Vitek) | Вітьок дозволяє варити макарони в режимі «Варка на пару». Їх доведеться відкинути і на програмі «Підсмажування» приготувати м’ясну подушку з лука, моркви і фаршу. Процес йде з відкритою кришкою для випарювання зайвої вологи. Овочі з м’ясом обсмажуються протягом 25-30 хвилин і потім змішуються з макаронами. За 30-40 хвилин готується смачне і ситне блюдо! |
Філіпс (Philips) | Філіпс працює в режимі «Жарка» з відкритою кришкою. Спочатку обсмажуємо цибулю, потім фарш з томатною пастою протягом 20 хвилин. Потім закидаємо макарони, заливаємо їх водою до покриття, присмачуємо спеціями і готуємо під кришкою. Час виставляємо по інструкції на пачці, тоді макаронні вироби точно не переваряться. |
Панасонік (Panasonic) | Панасонік готує на програмі «Випічка» і «Плов». Спочатку протягом 5 хвилин обсмажуємо овочі — цибулю, моркву, часничок. Слідом завантажуємо будь фарш, наприклад, курячий або свинячий. Готуємо на «випічка» ще 10-15 хвилин. Слідом завантажуємо макарони, заливаємо водою, додаємо масло, спеції і доводимо страву в режимі «Плов» до повної готовності. |
Дорогі мої читачі, я постаралася зібрати найшвидші, корисні і смачні рецепти. Вони відмінно підійдуть для приготування повсякденних вечерь і не віднімуть у господинь багато часу і сил.
Готуйте з задоволенням і діліться рецептами з подружками в соцмережах. Я буду чекати ваших відгуків на моїх нових корисних сторінках. Заходьте в гості! Успіхів!