Для більшості господинь процес підготовки до новорічного свята вже почався і ми пропонуємо розібратися в тому, що можна і що не можна готувати, щоб не помилитися з вибором страв на Новорічний стіл 2019 року.
Покровителькою року прийдешнього буде Жовта Земляна Свинка, а це значить, що саме на її смаки необхідно орієнтуватися. Складаючи святкове меню і продумуючи оформлення новорічного столу.
Що не можна готувати
Хочете, щоб у прийдешньому 2019 року вам супроводжувала удача, будинок був повною чашею, а всі починання — успішними, що не турбуйтеся символ приходить року в перший же момент зустрічі.
Важливо! На новорічному столі категорично не повинно бути свинини.
Варто зауважити, що для організаторів застілля (не тільки 31 грудня, а й на інші новорічні та різдвяні свята), забороненими продуктами будуть не тільки м’ясо тварини, що став символом 2019 року, а й такі продукти, як:
- сало (в будь-якому форматі);
- бекон;
- балик (свинячий);
- шинка;
- кров’янка;
- паштети, в рецептурі яких є свинина;
- свинячо-яловичий фарш.
Якщо ви не уявляєте собі новорічний стіл без холодцю, радимо вже сьогодні поцікавитися рецептами улюбленої страви без свинини. Так, і такі теж існують!
У категорію того, що не можна готувати, запрошуючи гостей на Новий 2019 рік також потрапили різні напівфабрикати. Пояснюють таке правило по різному:
- по-перше, в більшості таких продуктів використаний свинячо-яловичий фарш;
- по-друге, свинка дуже господарська і точно не оцінить прагнення господині спростити собі передсвяткові клопоти.
Завдяки перенесенню святкових днів 31 грудня буде вихідним днем, тому заздалегідь продумайте, що можна приготувати швидко і без магазинних заготовок на Новий 2019 рік і зробіть свій святковий стіл яскравим і неймовірно смачним.
Що можна готувати
Хоча свинина під суворою забороною, інших видів м’яса це правило не стосується. Можна сміливо готувати:
- будь-яку птицю (курку, перепілку, качку, гуску, індичку);
- кролика;
- яловичину.
Цього року м’ясо варто готувати з грибами. Якщо улюблений свинками трюфель вам не по кишені, не варто засмучуватися, адже в магазинах є маса смачних і безпечних видів грибів, гідних виявитися на вашому столі.
Цінителі рибки теж можуть не відмовляти собі в улюблених ласощах, приготувавши соковиті смажені стейки, поставивши на стіл оселедця або мариновану скумбрію, або купивши рибу холодного / гарячого копчення. Вправні господині можуть зробити родзинкою новорічного столу красиво оформлену запечену в духовці рибку.
Звичайно, свинки не хижак, а це значить, що м’ясо і риба на столі швидше для нашого задоволення. Для символу року прийдешнього обов’язково не забудьте поставити на стіл побільше овочевих салатів:
- олів’є і «крабовим»;
- вінегрет в будь-яких варіаціях;
- оселедець під шубою;
- Мімоза;
- Гранатовий браслет;
- грецький;
- Цезар;
- Тіффані;
- Буніто.
Також на столі обов’язково повинні бути фрукти. Але, не варто гнатися за екзотикою, адже Свиня невибаглива і більше благоволить до добре знайомим для неї яблукам, груш і персиків. Хоча, що стали звичними для багатьох ананаси, банани, ківі, манго та інші фрукти теж не забороняються.
Ідеальним гарніром до новорічних смакоти стане класичний картопля пюре, адже всім відомо, як люблять картоплю і домашні, і дикі кабани. Хліб до столу краще подавати чорний (в ідеалі домашньої випічки).
Солодкий стіл повинен бути максимально різноманітним. Особливо, якщо в будинку є малюки, які найбільше в новорічну ніч чекають багато приготованих мамою смачненького. Але пам’ятайте, кулінарний тренд 2019 року — натуральність! Нехай у ваших тортах буде якомога більше корисних дарів природи, які точно будуть до смаку приходить до нас Свинці. У рецептурі бажано використовувати:
- горіхи (арахіс, фундук, кешью, мигдаль та ін.);
- мед (тільки будьте уважні при виборі, щоб не купити замість натурального продукту підробку);
- родзинки;
- курагу;
- чорнослив.
Декор новорічного столу
Визначившись, що будите готувати на Новий 2019 рік, продумайте, як прикрасити вже знайомі або нові для вашої родини страви.
Експерти дають на цей рахунок такі рекомендації:
- В тренді жовтий і оранжевий кольори, що обов’язково варто обіграти в дизайні новорічного столу.
- Оформляйте смакоту в формі порося або п’ятачка — такий незвичайний дизайн точно сподобатися гостям і порадує свинку.
- Декорують новорічний стіл шишками і жолудями.
- Здивуйте всіх оригінальним дизайном салату у вигляді великої шишки або тістечками у формі жолудів.
- Подаруйте нове життя знайомим стравам, попрацювавши над їх нестандартної подачею.
Також пропонуємо почерпнути з відео парочку оригінальних ідей салатів, холодних закусок і декору для вашого новорічного столу: