Що готувати на Новий 2019 рік свині | що можна приготувати

Не скупіться при складанні меню для новорічного столу. Обов’язково включіть в нього кілька салатів, закусок, гаряче і, звичайно ж, десерт, навіть якщо до нього в ніч з 31 грудня на 1 січня не дійде черга. Отже, що приготувати на Новий 2019 рік?

Новорічний десерт

Поради щодо написання меню

  1. Не ставте ні в якому разі на стіл страви, приготовані зі свинини, оскільки покровителькою 2019 року є свиня.
  2. Намагайтеся використовувати максимально різноманітні інгредієнти, щоб кожному знайшлося блюдо до душі. Готуйте курку, рибу, яловичину, а для заправки салатів беріть не тільки звичний майонез, але і масло, і інші соуси.
  3. Страви повинні бути смачними, але і в той же час легкими в приготуванні.
  4. Готувати потрібно стільки, скільки ви, домочадці і запрошені на новорічний вогник гості зможуть з’їсти за ніч.
  5. Ну і, звичайно ж, подбайте про красиве сервіровці.

Гаряче

Без гарячого складно уявити новорічне застілля. Використовувати свинину не рекомендується, але засмучуватися не варто, оскільки є і маса інших варіантів.

Гарячі страви на Новий 2019 рік

Жеребятіни по-азійському

Вам необхідні:

  • жеребятіни (шматок для стейка) — 150 г;
  • масло, просочене ароматами трав, — 50 г;
  • соус «теріякі» — 50 г;
  • сіль, перець — за смаком.

Для гарніру:

  • помідори черрі — 3 шт .;
  • перець болгарський — 1 шт .;
  • огірок — 1 шт .;
  • морква — 1 шт .;
  • баклажан — 1/2 шт .;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • масло вершкове — 90 г;
  • біле вино — 50 мл;
  • зелень.

процес:

  1. М’ясо запікаємо на грилі з двох сторін по 3 хвилини.
  2. Обертаємо фольгою і відправляємо на чверть години в духовку, прогріту до 180 градусів.
  3. Овочі миємо. Обсушуємо. Нарізаємо кубиками. По черзі обсмажуємо на вершковому маслі.
  4. Викладаємо овочі на красиву порційну тарілку.
  5. Зверху кладемо готовий стейк.
  6. Поливаємо соусом і прикрашаємо зеленню.

Жеребятіни по-азійському

Щука по-царськи

Вам необхідні:

  • тушка свіжої щуки вагою близько 1 кг;
  • черствий білий хліб — 2 скибочки;
  • цибуля ріпчаста — 2 штуки;
  • яйце — 1 шт .;
  • молоко — 200 мл;
  • сік лимона — 60 мл;
  • орегано, перець духмяний мелений і білий — за смаком;
  • кріп і петрушка.

процес:

  1. Хліб заливаємо молоком.
  2. Рибу чистимо. Чи не розпорюючи черевця, видаляємо нутрощі. Добре промиваємо.
  3. Відрізаємо голову від тушки. Збризгуємо її лимонним соком і прибираємо в холодильник.
  4. Відокремлюємо шкіру рибки від м’яса.
  5. Рибне філе двічі пропускаємо через м’ясорубку.
  6. Цибулю чистимо і разом з віджатим хлібом подрібнюємо в блендері.
  7. Змішуємо хлібно-цибульну масу з фаршем, спеціями і сирим яйцем. Ретельно вимішуємо.
  8. Фаршируємо шкіру риби. Викладаємо на деко.
  9. Акуратно вставляємо голову і відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.

Щука по-царськи

Печеня з яловичини

Вам необхідні:

  • яловичина — 1 кг;
  • морква — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 150 г;
  • перець чилі — 1/2 шт .;
  • часник — 6 зубчиків;
  • лавровий лист — 2 шт .;
  • гілочки розмарину;
  • рослинне масло — 2 ст. л .;
  • сіль, чорний перець, мускатний горіх — за смаком.

процес:

  1. Часник ріжемо тонкими пластинками.
  2. М’ясо ділимо на великі порційні шматки. Робимо тонкі порізи і в них вставляємо часник.
  3. Овочі дрібно рубаємо і обсмажуємо їх в рослинному маслі.
  4. Перекладаємо яловичину і смажимо з усіх боків.
  5. Після того, як м’ясо покрилося рум’яною скоринкою, вливаємо трохи води, кладемо лавровий лист і тушкуємо до напівготовності.
  6. Перекладаємо м’ясо з овочами на деко. Відправляємо в духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів близько години. Періодично поливаємо соком, що залишився після обсмажування інгредієнтів.
  7. Викладаємо готову страву на тарілку. Прикрашаємо гілочками розмарину і колечкам перцю.

Печеня з яловичини

закуски

Обов’язкові на святом столі закуски. Можливо, у вас є ваші «фірмові», але ж можна і поекспериментувати.

Олів’є-рулет

Вам необхідні:

  • ковбаса варена — 100 г;
  • картопля, зварена в мундирі, — 2 шт .;
  • яйця варені — 2 шт .;
  • огірки мариновані — 2 шт .;
  • морква варена — 1 шт .;
  • лист тонкого вірменського лаваша;
  • плавлений сир — 2 ст. л .;
  • майонез — 1 ст. л .;
  • зелень.

процес:

  1. Ковбасу ріжемо дрібними кубиками.
  2. Моркву і картоплю, попередньо очищені від шкірки, натираємо на тертці.
  3. Яйця дрібно ріжемо.
  4. Огірки кришимо.
  5. Змащуємо лист лаваша плавленим сиром.
  6. Викладаємо ковбасу, морква, картоплю, огірки.
  7. Зверху робимо майонезну сіточку і посипаємо яйцями.
  8. Звертаємо в рулет. Ріжемо на шматочки товщиною приблизно 2 см.
  9. Викладаємо на блюдо і прикрашаємо зеленню.

Олів

холодець

Вам необхідні:

  • м’ясо (яловичина і / або курка) — 1 кг;
  • вода — 2 л .;
  • морква — 3 шт .;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
  • часник — 5 зубчиків;
  • сіль за смаком;
  • зелень — за бажанням.

процес:

  1. М’ясо (для холодцю необхідно купувати на кісточці) заливаємо холодною водою і залишаємо на пару годин.
  2. Через зазначений час в каструлю наливаємо холодну воду і кладемо м’ясо. Солимо.
  3. У момент закипання зменшуємо вогонь. Знімаємо всю пінку. Ми залишаємо варитися на 5 годин.
  4. За годину до приготування кладемо в каструлю очищені моркву і цибулю.
  5. Готове м’ясо знімаємо з кістки. Дрібно ріжемо.
  6. Часник чистимо. Пропускаємо через прес. Змішуємо з м’ясом.
  7. Дрібно ріжемо моркву.
  8. Розкладаємо м’ясо по формам.
  9. Додаємо подрібнену моркву.
  10. Заливаємо процідженим бульйоном.
  11. При бажанні додаємо зелень.
  12. Відправляємо в холодне місце до повного застигання.

холодець

Запечені капелюшки печериць

Вам необхідні:

  • печериці — 10 шт .;
  • сир твердий — 150 г;
  • сметана — 2 ст. л .;
  • цибуля ріпчаста — 1 велика штука;
  • масло рослинне — 2 ст. л .;
  • сіль, перець — за смаком;
  • кріп — опційно.

процес:

  1. У грибів зрізаємо ніжки і трохи поглиблюємо серцевину.
  2. Лук і відрізані від печериць частини дрібно ріжемо.
  3. Лук обсмажуємо в рослинному маслі до прозорості.
  4. Додаємо до цибулі гриби. Смажимо на середньому вогні хвилин 5.
  5. Змішуємо натертий сир (120 г), сметану і обсмажені овочі (дозволено додати посічену зелень). Кладемо спеції.
  6. Отриманою масою фаршируємо грибні капелюшки. Посипаємо сиром.
  7. Викладаємо гриби в форму для запікання. Наливаємо води так, щоб вона приблизно на чверть покривала гриби.
  8. Відправляємо в прогріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Запечені капелюшки печериць

салати

Традиційними для новорічного столу салатами визнані «Олів’є» та «Оселедець під шубою». Безперечно, вони смачні, але багатьом вже набридли. Якщо хочеться чогось новенького, то ось вам кілька варіантів.

З куркою

Вам необхідні:

  • куряче філе відварне — 300 г;
  • сир твердих сортів — 150 г;
  • яйця, зварені круто, — 4 шт .;
  • морква варена — 1 шт .;
  • ківі — 1 шт .;
  • кукурудза консервована — 100 г;
  • майонез — 3 ст. л.

процес:

  1. Яйця і сир натираємо на середній тертці.
  2. Аналогічним способом подрібнюємо морква.
  3. Куряче м’ясо ріжемо на невеликі кубики або ділимо на волокна.
  4. У центр плоскої тарілки ставимо склянку або сервіровки кільце.
  5. Навколо склянки викладаємо яйця. Робимо сіточку з майонезу.
  6. Наступний шар — курка. Знову майонез.
  7. Потім моркву.
  8. Тепер черга сиру. Цей шар потрібно рясно змастити майонезом.
  9. Прикрашаємо салат часточками ківі і кукурудзою. Виймаємо стакан / кільце. Відправляємо в холодильник на пару годин просочуватися.

Новорічний салат з куркою

З гранатом

Вам необхідні:

  • бурякові листя — 1 пучок;
  • мандарин — 2-3 шт.
  • авокадо — 1 шт .;
  • лимон — 1/2 шт .;
  • граната насіння — 100 г;
  • оливкова олія — ​​1 ст. л .;
  • пармезан тертий — 1 ст. л .;
  • горішки кедрові — 1 ч. л .;
  • сіль і мелений чорний перець — за смаком;

процес:

  1. Очищаємо мандарин. Ділимо його на часточки і кожну розрізаємо навпіл.
  2. Листя буряка добре промиваємо і просушуємо. Крупно ріжемо.
  3. Авокадо моєму. Видаляємо кісточку. М’якоть ріжемо кубиками.
  4. У глибокий салатник відправляємо капусту.
  5. Додаємо цедру і сік лимона.
  6. Кладемо сир і поливаємо маслом.
  7. Змішуємо з авокадо, мандаринами, зернами граната і горішками (їх попередньо бажано трохи обсмажити на сухій сковороді). Ретельно перемішуємо.

Новорічний салат з яловичиною

З картоплею і рибою

Вам необхідні:

  • картопля дрібний — 400 г;
  • червона риба слабосолона — 300 г;
  • помідори черрі — 150 г;
  • сир — 50 г;
  • яйця, зварені круто, — 2 шт .;
  • огірок — 1 шт .;
  • майонез — 5 ст. л .;
  • салатні листя;
  • сіль, кайенский перець — за смаком.

процес:

  1. Відварюємо картоплю в підсоленій воді. Ріжемо кубиками.
  2. Яйця очищаємо і кришимо.
  3. Рибу нарізаємо тонкими пластинками.
  4. Огірок подрібнюємо так само, як і картопля.
  5. Помідори миємо. Розрізаємо навпіл.
  6. Сир натираємо на крупній тертці.
  7. Листя салату миємо й обсушуємо.
  8. Майонез змішуємо з перцем.
  9. На блюдо шарами викладаємо салатні листя, картопля, огірок, помідори, яйця. Кожен шар змащуємо майонезом.
  10. Викладаємо рибу і посипаємо сиром.

Новорічний салат з картоплею і рибою

Десерти

Наявність десерту завжди створює святковий настрій. Навіть якщо ви не плануєте їсти вночі торт / тістечко / печиво, першого січня солодке буде вельми до речі.

Торт-желе з апельсином

Вам необхідні:

Для бісквіта:

  • борошно — 1 склянка
  • цукор — 1/2 склянки;
  • яйця — 3 шт .;
  • сода — 1 ч. л.

Для фруктової начинки:

  • апельсин — 3 шт .;
  • мандарин — 3 шт .;
  • ананас — 1 шт .;
  • банан — 1 шт.

Для крему:

  • желатин — 50 г;
  • ванілін — 1 г;
  • сметана (мінімальної жирності) — 900 г;
  • цукор — 1 склянка.

процес:

  1. Готуємо желатин способом, зазначеним на упаковці. Після того, як він розбухне, нагріваємо до повного розчинення, але не кип’ятимо.
  2. Збиваємо яйця з цукром до білої піни.
  3. Обережно вводимо змішану з содою борошно.
  4. Перекладаємо в форму. Випікаємо при температурі 180 градусів до готовності (перевіряємо дерев’яною шпажкою).
  5. Готовий і остиглий бісквіт ріжемо на невеликі квадрати.
  6. Цитрусові чистимо. Мандарини ділимо на часточки. Апельсини ріжемо кружальцями.
  7. Решта фрукти ріжемо кубиками.
  8. Сметану збиваємо з цукром і ваніліном.
  9. Додаємо желатин. Розмішуємо.
  10. Роз’ємну форму застилає харчовою плівкою.
  11. Дно і стінки застилає апельсиновими кільцями.
  12. На апельсини кладемо кубики бісквіта, слідом — фрукти і заливаємо невеликою кількістю крему. Повторюємо процедуру.
  13. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник.

Торт-желе з апельсинами

Панна котта з малиною

Вам необхідні:

  • молоко — 1 стакан;
  • густі вершки — 3/4 склянки;
  • цукрова пудра — 3 ст. л .;
  • агар-агар — 3 ч. л .;
  • апельсин — 1/3 шт .;
  • мандарин — 1/3 шт .;
  • ваніль — за бажанням;
  • ягоди — за смаком.

процес:

  1. Агар-агар заливаємо водою і залишаємо на 5 хвилин.
  2. Цитруси моєму. Знімаємо цедру.
  3. Змішуємо молоко і вершки. Додаємо цедру і цукрову пудру. Доводимо до кипіння.
  4. Додаємо агар-агар, перемішуємо і Томім хвилин 5-7.
  5. Готову масу розливають, пропускаючи через сито, по креманкам.
  6. Прибираємо в холодильник до повного застигання десерту.
  7. Перед подачею прикрашаємо малиною / полуницею або іншими ягодами. Чи не забороняється полити ягідним джемом.

Панна котта з малиною

Ялинка з печива

Вам необхідні:

  • борошно — 6 склянок;
  • цукор — 3 склянки;
  • яйця — 3 шт .;
  • масло вершкове — 300 г;
  • розпушувач — 1,5 ч. л .;
  • цукор ванільний — 1 ч. л .;
  • сіль — щіпка;
  • глазур;
  • кондитерська посипання.

процес:

  1. Змішуємо борошно, сіль і розпушувач.
  2. Масло з цукром збиваємо міксером в піну.
  3. Додаємо яйця і ваніль. Перемішуємо.
  4. Зменшуємо швидкість міксера до мінімуму і дозовано всипаємо борошно.
  5. Готове тісто ділимо навпіл. Кожну частину розгортаємо в тонкий корж. Відправляємо їх в холодильник на півгодини.
  6. Вирубками різного розміру в формі зірочок формуємо печива.
  7. Випікаємо чверть години в прогрітій до 180 градусів духовці.
  8. Остигнуло печиво змащуємо глазур’ю (вона виступає в якості клею) і збираємо в формі ялинки. Якщо побажаєте, можете прикрасити кондитерської посипкою.

Ялинка з печива

Ссылка на основную публикацию