Вареники з сюрпризом на Старий Новий рік 2020: значення сюрпризу

Саме довгоочікуване свято — Старий Новий рік 2020 вже скоро. Можна гадати на вареники і дізнатися: яким буде весь рік. Ворожіння хоч і вважається жартівливим, але в святий вечір дуже багато прогнози збуваються. Так, чому б не спробувати долю і не поворожити. Адже це найпростіше і смачне ворожіння. В організації можуть брати участь всі члени сім’ї, навіть найменші можуть ліпити вареники з сюрпризом.

На відміну від Нового нового року, це свято теплий і неметушливий. Він продовжує різдвяне чарівність і дозволяє тим, хто дотримувався посту, насолодитися святковими стравами.

Крім того у нього є і друга практична складова — по телеящику, і можна на тверезу голову побачити всі пропущені новорічні передачі і концерти.

Якщо ви зустрічали Новий рік з друзями, це свято можна присвятити сім’ї. І навпаки. Одним словом, такий улюблений російським народом другий шанс. І звичайно ж Старий новий рік — це час ліпити вареники та ворожити!

За традицією ввечері 13 січня було прийнято щедро і рясно накривати стіл. На відміну від Різдва, виключно сімейного свята, прийнято було ходити один до одного в гості, колядувати і пригощатися в кожному будинку.

Люди докладали всіх зусиль, щоб перевершити сусідів. На стіл подавалася заливна риба, куріпки, домашня ковбаса, млинці, фарширована птиця, пироги, запечена свинина. Одним з головних страв ставала «багата» кутя. Для неї не шкодували горіхів, кураги та родзинок.

Традиційні вареники з сюрпризами для ворожіння

Повір’я говорить, як зустрінеш новий рік — так його і проведеш. А ще, що попадеться в новорічному варенику — тому і бути. Ворожать долю в ніч з 13 на 14 січня не на все життя, а тільки на рік.

Вірити чи не вірити вареників — справа хазяйська. Головне: не забудьте ретельно промити і «начинки», а також попередити гостей, що вареники з сюрпризом, щоб уникнути поламаних зубів і проковтнув гудзиків.

Одна з найбільш апетитних сцен у фільмі «Ніч перед Різдвом», коли пузатий козак Пацюк, який знав з нечистою силою, не докладаючи ніяких зусиль, поглинає не менше пузаті вареники зі сметаною

Які абсолютно самостійно стрибають до нього в рот. Для тих, хто сумнівається в чарівні властивості цього знаменитого українського страви, рекомендуємо його приготувати по одному із запропонованих рецептів.

Смачні вареники з картоплею на Старий Новий рік

Рецепти тіста для вареників з сюрпризом для ворожіння на Старий Новий рік

Просте тісто для вареників на окропі

Це не тісто, а просто пісня! Ніжне, еластичне, м’яке, приємне в роботі і дуже смачне! Що пельмені, що вареники або чебуреки завжди з ним виходять просто дивовижні. А ще з нього можна приготувати смачні манти, пози, пироги і листкові коржі.

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • сіль
  • 3 склянки борошна
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 склянку окропу

приготування:

До яйцю додаємо сіль і збиваємо виделкою. Потім додаємо 3 склянки борошна і 1 ложку рослинної олії.
Гарненько перемішуємо і додаємо 1 склянку окропу (не бійтеся, клею не буде). Вимішуємо ложкою. А потім замішуємо руками (якщо необхідно, додаємо трохи борошна). Смачного!

Вареничне тісто на кефірі

Ось ще один цікавий рецепт:

  • Кефір — 250 г
  • Гаряча вода — 100 г
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Борошно — 500 г і трохи для розкочування тіста

Як приготувати:

Для тіста просійте борошно, додайте сіль, перемішайте. У кефір додайте гарячу воду, розмішайте. У центрі борошняної гірки зробіть лунку, влийте теплий кефір і швидко замісіть тісто. Потрібно, щоб замішане тісто було м’яким, але в той же час не розтікався і не розповзалося, тобто не повинно бути рідким.

Замішане тісто накрийте і залиште відпочити хвилин на 15 — 20. За цей час борошно вбере воду, утворює клейковину і тісто буде простіше і легше вимісити. Відпочиле тісто добре вимісити до однорідного гладкого стану. В результаті має вийти дуже м’яке пластичне тісто.

Тісто для вареників з картоплею

Тісто на мінералці для вареників

Інгредієнти:

  • 1 стакан мінеральної газованої води,
  • 1 яйце,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 0,5 чайної ложки цукру,
  • 4 столові ложки олії рослинного,
  • борошно (скільки увійде).

приготування:
У мисці з’єднайте всі складові, крім борошна. Борошно підсипати поступово. Замісити м’яке еластичне тісто. Воно повинно вийти блискучим і не повинно прилипати до рук і столу.

Ліпимо вареники з сюрпризом. Це тісто можна варити, тушкувати і навіть піч. Воно підійде і для чебуреків, але тоді в тісто не додавайте яйце.

Заварне тісто на вареники з вершковим маслом

Інгредієнти:

1 ст.води
50 г.слівочного масла
-дрібка солі
2 яйця
3 ст.мукі

приготування:
У каструлю налити воду, додати сіль, вершкове масло. (Вода повинна закипіти, масло розчиниться) У киплячу воду додати 1 ст. борошна (швидко перемішати).

Вбити по одному яйця (я заважала ложкою, потім руками, маса була гаряча, а тепла). Всипати борошно і замісити тісто. (Краще звичайно по одній склянці)
Тесту дати 30 хвилинок відпочити (я накрила харчовою плівкою)

Тісто на вареники виходить дуже м’яке, еластичне. Приємно з ним працювати !!!! Більш того дуже вдалий варіант, підходить і на пельмені і вареники з сюрпризом.

Заварне тісто для вареників

Це тісто навчила мене робити свекруха. Спочатку я їм користувалася в пост, але воно так сподобалося мені, що я стала його використовувати і для пельменів, і для вареників і всяких смажених коржів з усілякими начинками. Воно зовсім не містить яєць, дуже пластичне, добре ліпиться, але не липке до поверхні і рукам, не вимагає подпиленний борошном.

Інгредієнти:

  • окріп 250 мл
  • рослинне масло 50 г
  • сіль 1/2 ч. л.
  • борошно приблизно 400г

приготування:
В окріп влити олію, додати сіль і половину борошна. Розмішати міксером насадками для тіста. Спочатку тісто досить грудкувате, але дуже швидко стає однорідним і гладким.

Поступово додаючи борошно, замісити досить круте, але м’яке тісто. Якщо тісто вийде дуже круте — не біда, можна покласти його в пакет на 30 хв., Воно стане більш пластичним.

Тісто нагадує м’який пластилін, добре ліпиться, при цьому абсолютно не прилипає до столу, качалці і рукам, не вимагає подпиленний борошном. Розкочується досить тонко, при розтягуванні НЕ рветься. Варяться дуже швидко, добре зберігають форму.
Спробуйте! Вам сподобається!

Тісто для вареників на молоці

Тісто для вареників на молоці

Інгредієнти:

  • Борошно (залежить від сорту борошна і від її вологості) — 2-3 скл.
  • Молоко — 1/2 скл.
  • Вода — 1/3 скл.
  • Яйце — 1 шт
  • Олія — ​​1 ч. Л.
  • Сіль — 1 ч. Л.

приготування:
Класичне тісто для вареників має складатися з борошна, яєць і води (молока) — цей склад визначився багатовіковим досвідом багатьох народів. Інше питання стоїть у визначенні правильних пропорцій і тут знову на допомогу приходить досвід.

Ідеальне співвідношення яєць і води — на кожне середнє яйце необхідно брати 2 склянки борошна.

Для отримання необхідної в’язкості тіста додається тепла вода і / або молоко. Рослинна олія робить тісто більш ніжним і податливим. Сіль додається за смаком.

Отже, висипаємо на стіл або в чашку 2 склянки борошна. У центрі отриманої гірки робимо невелике заглиблення, розбиваємо туди яйце і додаємо теплу воду, змішану з молоком і сіллю.

Ретельно вимішуємо тісто, додаємо в нього 1 чайну ложку масла і ще раз гарненько вимішуємо.

Отримане тісто накриваємо тканиною або рушником і залишаємо на 40 хвилин для дозрівання. Через 40 хвилин наше чудове тісто буде готове.

Тонкощі приготування вареників

Основними начинками для вареників вважається сир і картопля з смаженою цибулею. Але насправді начинити їх можна настільки різноманітно, що відразу і в голову не прийде: від грибів до апельсинів. З сиром, з вишнею, горохом, рибою, помідорами, родзинками, курагою, креветками в японському варіанті.

Якщо ви зібралися великою компанією і мають намір наліпити багато вареників, складайте їх на рушник, посипане борошном і накривайте, щоб вони не обвітрилися. Коли вареники занедбані в каструлю, стежте, щоб вони вільно плавали, а не тулилися один до одного.

Інакше варенички порвуться, начинка висиплеться і осяде на дні посудини. Кришкою каструлю теж не накривайте — ризикуєте розварити «свою долю» і не побачити сюрпризів.

Готові вареники з сюрпризом подавайте гарячими — так смачніше. А якщо охололи — збризніть теплим молоком і підігрійте на легкому вогні.

Піца Маргарита

Значення начинок для вареників для ворожіння на Старий Новий рік

А тепер найголовніше — умовні позначення різних староноворічний вареничних начинок:

До речі, щоб зробити вареники для ворожінь, є навіть окремий рецепт. 2 склянки пшеничного борошна 1 стакан гречаної муки 1 яйце 1/2 склянки води 1/2 ч. Ложка солі начинка-сюрприз

Як приготувати вареники з сюрпризом: Змішати пшеничне та гречане борошно, просіяти. Висипати гіркою на стіл, зробити поглиблення. Розбити туди яйце, додати підсолену воду.

Акуратно вимісити тісто до еластичного стану. Посипати скляну форму борошном, викласти тісто туди, накрити серветкою, дати постояти півгодини. Розкачати з тіста пласти, вирізати кружки склянкою або спеціальною виїмкою для вареників і пельменів. Всередину покласти начинку, скласти протилежні кути і защипати.

Зварити до того моменту, поки вареники не спливуть на поверхню. Подавати відразу ж разом з маслом, сметаною, варенням, медом, зеленню, в залежності від начинки.

Список:

Біла нитка — до довгої дорозі;

Вишня — до удачі;

Горох — домашній спокій;
Волоський горіх — здоров’я;
Гречка — сприятливі новини;
Гриби — до довгого і щасливого життя;

Зерно — до багатства;

Ізюм — до великого спокусі;

Картопля — до підвищення на роботі;
Журавлина — до змін у житті;
Кільце — до весілля;
Червоний перець — до прикростей або несподіванок;
Курага — на радість;

Лавровий лист — до успіху слави;

Мед — міцне здоров’я;
Монетка — благополучний рік в матеріальному плані;
Морква — до нових знайомств;
Борошно — до мукою;

М’ясо — до благополуччя

Нитка біла — далека дорога (далеке і тривалу подорож);

Горіх — відразу до двох прихильницям (шанувальникам);

Перець — гострі відчуття;
Гудзик — до обновці;
Пшоно — порожні турботи;

Рис — до добробуту в домі;

Цукор — солодке життя (легкий, сприятливий рік);
Насіння — до нових плідним планам;
Сіль — до сварок і невдач (сльозам);
Сир — до виграшу;

Сир — до нових друзів
Тісто — до поповнення в родині;

Кріп — до хорошого здоров’я;

Квасоля — до поповнення в родині;
Фундук — до вдалим придбанням;

Хліб — рік буде ситий, хороший;

Часник — до шлюбу за розрахунком;

Яблуко — до заслуженої нагороди

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector