Солона скумбрія. 8 рецептів як посолити смачну скумбрію в домашніх умовах

Доброго дня всім читачам! Поговоримо сьогодні те, як зробити так, щоб на вашому столі часто з’являлася дуже смачна солона скумбрія.

Зізнайтеся-ка, хто любить солону в домашніх умовах рибку скумбрію — ніжну, Жирненький, що тане в роті! З картоплею, цибулькою. Потекли слинки?

Так, погодьтеся ви. Тільки де купити саме таку? У магазинах вона часто пересолена, пересушена, несвіжа. Яке вже тут насолода смаком. Кішка і та їсти не буде.

Милі господині! Гарантую, після прочитання цієї статті ви за кілометр будете обходити магазини, які торгують продуктом, ганьблять горде найменування «Солона скумбрія».

Я навчу вас, як приготувати солону скумбрію, яку неможливо знайти в продажу. Приємний бонус — економія, тому що свіжоморожена риба коштує дешевше солоної, копченої та маринованої.

Перш ніж приступити до приготування смачної солоної скумбрії будинку: підготуємося!

  1. Запрошую вас туди, де продається свіжоморожена риба. Це може бути супермаркет, спеціалізований рибний магазин, ринок. Відтепер, при виникненні бажання покуштувати по-справжньому смачною солоної скумбрії, ваш шлях буде лежати тільки сюди!
  2. Наше завдання — придбати якісну заморожену рибку. Важко? Не біда, впораємося!
  3. Вибирайте рівні рибки. Деформовані тушки — ознака порушення умов заморозки під час транспортування або зберігання. Швидше за все, така риба неодноразово тане і повторно заморожувалася.
  4. Купуйте цілі тушки. Готове рибне філе можна використовувати в засолюванні, але результат буде іншим.
  5. Придивіться до кольору. Рибка має жовтуватий відтінок? Залиште її на прилавку. Скумбрія — жирна риба, зміна кольору свідчить про початок окисленні жирів. Це явно залежаний товар.

Дуже смачна скумбрія солона в розсолі в домашніх умовах

Нам знадобиться размороженная скумбрія загальною вагою 1 кілограм.

Для початку підготуємо рибку. Відрізаємо голову, хвіст і плавники, прибираємо нутрощі. На цьому етапі не лінуємося, інакше смак готового продукту може гірчити.

За такого методу ми станемо готувати рибку у всіх рецептах.

Порада: підготовчі маніпуляції простіше виконувати зі злегка підморожених тушками. Тому на момент початку приготування не розморожувати їх до кінця.

Для розсолу візьмемо літр води і додамо до нього:

  • 1 ст. ложку гірчиці у вигляді порошку;
  • 3 ст. ложки цукрового піску;
  • 150 грамів солі;
  • 30 грамів будь-якого рослинного масла;
  • 2 штуки гвоздики;
  • 2 лаврові листочки.

скумбрія в розсолі

  1. Із запропонованого набору продуктів варимо розсіл. Нехай він охолоне і настоїться. Після охолодження опустимо в нього підготовлену рибку.
  2. Зверху помістимо тарілку, придавив її гнітом і залишимо в прохолодному місці. Запасемося терпінням на пару-трійку днів. Час від часу повертаємо тушки.
  3. Впевнена, серед вас знайдуться любителі копченої скумбрії. Однак лікарі переконують нас в тому, що такі ласощі не несе користі для здоров’я, а деяким взагалі протипоказано.

Не проблема! Пропоную приготувати вдома золотисту скумбрію, яка і за зовнішніми, і за смаковими якостями не буде відрізнятися від копченої.

Скумбрія в розсолі з чайною заваркою і цибулевим лушпинням

Для засолювання 3 тушок скумбрії візьмемо:

  • 1,5 літра води;
  • 2 ст. ложки чаю (чорного, розсипом);
  • 100 грамів солі;
  • велику жменю промитої лушпиння від цибулі;
  • 1,5 ст. ложки цукру.

скумбрія в цибулинні

Готуємо розсіл:

  1. ставимо на вогонь ємність з водою, в неї поміщаємо всі перераховані інгредієнти. Коли розсіл закипить, залишаємо його остигати.
  2. Підготовлені рибні тушки помістимо в остиглий розсіл. Приблизно 2 рази на добу перевертаємо їх, щоб вийшов рівномірний золотистий колір.
  3. За 4 дні скумбрія добре Просолов. Винесемо її з розсолу і підвісимо, щоб рибка висохла. Для красивого блиску кожну тушку можна змастити олією.
  4. Ви стикалися з ситуацією, коли на порозі раптово з’являються гості, а вам абсолютно нічим здивувати їх?

Запам’ятовуйте цінну пораду: тримайте в морозильній камері пару-трійку тушок скумбрії. До речі, ця рибка відноситься до жирних сортах, тому швидко розморожується природним шляхом.

Поки гості освоюються, готуємо скумбрію по унікальним швидкісним рецептами.

Домашня скумбрія «гарячого копчення» за 30 хвилин

На одну середню за розміром рибку візьмемо:

  • велику жменю промитої цибулиння;
  • 120 грамів солі;
  • літр води.

скумбрія гарячого копчення

  1. Лушпиння замочимо у воді, а самі тим часом підготуємо рибну тушку за описаним раніше способом.
  2. Воду з сіллю поставимо на вогонь, погрозами туди лушпиння.
  3. Чекаємо закипання, а потім рівно на 3 хвилини опускаємо в розсіл рибу. Якщо тушка дуже велика, тримаємо її на хвилинку довше. Нехай рибка полежить на решітці і злегка обсохне!

На її приготування, з урахуванням підготовки всіх продуктів, піде не більше 30 хвилин.

Якщо гості заглянули як мінімум на весь вечір, побалуйте їх солоною скумбрією, приготовленої по такому цікавому способу.

Домашня скумбрія солона за 2 години: пальчики оближеш

На 2 середніх рибки потрібно:

  • 700 мл води;
  • 10-12 штучок перцю запашного горошком;
  • 4 лаврові листочки;
  • 2 середні головки цибулі;
  • 90 грамів солі.

скумбрія за 2 години

  1. Готуємо тушки стандартним способом і нарізаємо на шматочки так, щоб товщина кожного була по 2 см (так рибка швидко Просолов).
  2. Для маринаду в воду занурюємо цибулини, нарізані четвертинками, сіль, всі спеції. Проварити 10 хвилин, приберемо з вогню, злегка остудити.
  3. Візьмемо зручну ємність, укладемо в неї рибні шматочки і заллємо їх ароматним маринадом.

За 2 години рибка Усолья і придбає чудовий слабосоленої смак на радість гостям. Якщо є можливість трохи почекати, через 4 години вийде продукт, насичений більш яскравим ароматом спецій.

Господині, раджу мати в холодильнику резервну баночку скумбрії пряного посолу, звичайно ж, домашнього приготування. Це вдалий варіант самостійної закуски для несподіваних гостей і одночасно інгредієнт для рибного салату, доповнення до вареної картопелька і здорова альтернатива ковбасі в бутерброді.

Швидкого приготування в банку шматочками

Для засолювання 2-3 тушок візьмемо невеликі скляні баночки і
600 мл води;

  • 1-2 лаврових листочка;
  • 90 грамів солі;
  • 1 середню цибулину;
  • половинку лимона;
  • 1 ст. ложки цукру;
  • 3 штучки перцю горошком.

скумбрія в банку

  1. Рибні тушки підготуємо і поріжемо на шматочки товщиною до 3 см кожен. Лимон вимиємо, розділимо на 2 половинки, одну з яких порубати кубиками.
  2. Окремо перемішати сухі компоненти. Лук наріжемо кільцями.
  3. Закип’ятити воду, приберемо з вогню і додамо в неї всі продукти, крім цибулі та лимона.
  4. Поки розсіл остигає, укладемо в банки рибні шматочки, кільця цибулі і цитрусові кубики.
  5. Заливаємо по банках остиглий розсіл. Наступні 2-3 години баночки стоять при кімнатній температурі, а далі їм місце в холодильнику. Вже через 12 годин насолоджуємося корисною закускою.

Солона скумбрія в банках цілком в розсолі — рецепт в домашніх умовах

Для 3 тушок нам знадобиться:

  • літр води;
  • 3 шт. гвоздички;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 8 коріандрового зерняток;
  • 5 горошин перцю;
  • 1 щіпка насіння гірчиці;
  • 1 ст. ложка цукрового піску;
  • 2 лаврові листочки.

скумбрія цілком

Закип’ятити воду і додамо до неї всі сухі компоненти. Поки ароматна рідина охолоджується, підготуємо тушки скумбрії. Кожну рибку помістимо в банку вертикально і заллємо розсолом. Скумбрія за таким рецептом просаливается не менше 12 годин.

А зараз рецепт для тих, на кого приготування розсолу навіває тугу. Запевняю вас, кухонні експерименти можуть займати зовсім небагато часу!

Домашня рибка солона без води сухим способом

Беремо зручний місткий контейнер і змішуємо в ньому:

  • 50 грамів солі (краще морської);
  • 1 ст. ложку цукру;
  • кріп (можна брати як свіжий, так і сухий);
  • 10 горошин перцю;
  • 5 лаврових листочків.

скумбрія солона без води

  1. У нас заздалегідь підготовлено 3 рибних тушки.
  2. Старанно обмазуємо їх з усіх боків ароматної сухою сумішшю, не забуваючи внутрішню частину черевця.
  3. Ми залишаємо тушки в контейнері, виносимо на холод і на три дні забуваємо про них.

Приготування простіше простого, а результат приведе вас у захват.

Думаю, кожна господиня знайде в цій статті домашній рецепт солоної скумбрії, який доведеться їй до душі. Експериментуйте, готуйте закуски, у вас вийде! Ну а якщо стаття виявилася для вас корисною, діліться нею з друзями в соціальних мережах.

Бажаю читачам невичерпного кулінарного натхнення.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector