Новорічний стіл 2020 року: що повинно бути на столі обов’язково

Напевно багатьох уже цікавить, яким повинен бути новорічний стіл 2020 року, що має бути на столі, а чого краще не ставити. Рік Свині пройде. На зміну йому поспішає рік Сталевий Щура, стихія якої вода.

Щоб належним чином увійти в рік Щура важливо не тільки поставити правильні страви на стіл, а й подбати про сервіровці на належному рівні.

Отже, в обов’язковому порядку стіл повинен бути накритий красивою святковою скатертиною з натуральної тканини, добре підійде лляна. Важливо пам’ятати про кольорову гаму, квітами наступаючого року є:

  • класичний білий;
  • жовтий;
  • помаранчевий;
  • чорний;
  • сірий;
  • світло коричневий;
  • золотисто-сріблястий.

Крім паперових серветок подбайте забезпечити кожного гостя персональної тканинною серветкою з тієї ж тканини, в тій же кольоровій гамі, що і скатертина. Під час сервірування їх можна згорнути рулоном, закріпивши кільцем для серветок і розкласти на посадочні місця. До речі кажучи, кільця для серветок краще взяти дерев’яні.

Крім скатертини і серветок на столі повинні бути присутніми красиві новорічні свічки і декоративні букети. Все у відповідній кольоровій гамі.

Новорічний стіл 2020 рік, що обов’язково повинно бути на столі

Символ року — Металева Щур. Вона не вибаглива в їжі, тому на новорічний стіл 2020 можна приготувати все, і зовсім не потрібно ламати собі голову, що має бути на столі, а що ні. Якщо у вашій родині немає вегетаріанців, то основне, і єдине правило, якого важливо дотримуватися, підбираючи рецепти переглядаючи фото і відео — на столі має бути багато м’яса. Щур всеїдна. Від хижаків її відрізняє тільки відсутність іклів. Але не захоплюйтеся екзотичними стравами, символ року цінує простоту.

2020 рік Щура

На столі обов’язково повинні бути присутніми:

  1. м’ясо: яловичина, баранина, свинина, курятина, індичатина, качка;
  2. салати з додаванням м’яса і ковбас;
  3. свіжі і тушковані овочі;
  4. фрукти: яблука і апельсини;
  5. можна подати рибу, але виключно морську;
  6. десерти.

Як десерт буде випічка? Віддайте перевагу будь-кому бездріжджового тіста.

Меню новорічного столу в рік Щура

Вище вже говорилося, що символ року любить ситні блюда. Тепер розглянемо деякі рецепти з фото і відео, які можна використовувати для зустрічі наступаючого року.

Закуски на Новий рік 2020 року, фото

Будь-яке свято починається з закусок. Поки основні страви на завершальному етапі готування, можна поставити гостям закуски на новорічний стіл 2020 року. Що повинно бути на столі в цьому випадку? Перш за все — м’ясні нарізки. Постарайтеся складати їх з різних копченостей, в’яленого м’яса, ковбас і так далі. Доповнити ці нарізки можна тонко різаними сирами, зеленню, фруктами і овочами. Крім нарізок можна подати усіма улюблені кошики з різними начинками і бутербродами з паштетами, наприклад, креветочним.

Рецепт креветочного паштету

Що купити для паштету?

  • 8 гр. желатину;
  • 100 гр. креветок;
  • 1 — цибуля ріпчаста;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 мл олії оливкової;
  • цедра 1 лимона;
  • 150 гр. домашнього сиру;
  • 1 пучок цибулі зеленого;
  • невеликий пучок зелені;
  • 200 гр. вершків;
  • мелену паприку;
  • сіль перець.

Метод приготування:

  1. Желатин замочити у воді на чверть години.
  2. Готові очищені креветки ріжемо дрібними кубиками, кілька залишаємо цілими для прикраси.
    Часник з цибулею чистимо, миємо, рубаємо кубиками, пасеруємо в маслі разом з креветками.
  3. Поки піджарка остигає, знімаємо з лимона цедру, рубаємо зелень і зелену цибулю, тремо на тертці сир.
    Всі підготовлені складові перемішуємо з креветочной масою, солимо, перчимо, додаємо розтанув желатин.
  4. Окремо збиваємо вершки, підмішуємо до паштету. Відправляємо на годину в холодильник.

Рецепт креветочного паштету

Перед подачею підсмажуємо тости з білого хліба, накладаємо на них паштет, прикрашаємо цілої креветкою, подаємо на стіл.

Рецепти м’ясних гарячих страв для святкового столу 2020

курка Табака

Купуємо з продуктів:

  • 1 курячу тушку;
  • ½ головки часнику;
  • ½ ч. Л. горіха мускатного;
  • суміш перців;
  • соєвий соус для марінаціі;
  • масло за смаком (оливкова або соняшникова).

Метод приготування:

  1. Тушку в області грудки розрізаємо навпіл, але не розрізаємо на 2 частини. Тушку треба «розкрити як книжку». Щоб вона не згорталася назад, злегка відбиваємо кулінарним молотком.
  2. Змащуємо підготовлену курку соєвим соусом з сумішшю перців і меленим мускатним горіхом, залишаємо маринуватися на годину.
  3. Мариновану тушку кладемо в сковороду вниз шкіркою. Зверху Придавлюємо пресом, обсмажуємо в розпеченому маслі близько 25 хвилин з обох сторін.
  4. Утворився сік не виливаємо, з нього робимо соус пропустивши через прес часник і змішавши з дрібно рубаною зеленню.
  5. Перед подачею поливаємо птицю соусом.

курка Табака

Медові свинячі реберця

Інгредієнти:

  • 1,3 кг ребер;
  • 1 банка ананасів;
  • 50 мл соусу соєвого;
  • 30 гр. меду;
  • 4 зубчики часнику;
  • паприка;
  • зелень чебрецю і шавлії.

приготування:

  1. Ребра моєму, сушимо на кухонному рушнику, посипаємо паприкою, перемішуємо, зверху розкладаємо різаний часник.
  2. З ананасів в мисочку зливаємо сік, додаємо соус, мед, ретельно розмішуємо. Заливаємо свинину, даємо постояти годину.
  3. Промариновані реберця надягаємо на шампури, обсмажуємо на мангалі.
  4. Готове м’ясо кладемо на блюдо, притрушуємо пряною зеленню, подаємо до столу.

Медові свинячі реберця

Печеня з телятини

Для приготування страви нам потрібно:

  • 800 гр. телятини (цілий шматок);
  • 70 гр. бекону;
  • 2 зубчики часнику;
  • цибулина;
  • 125 мл вина червоного;
  • 50 гр. пасти томатної;
  • 50 мл олії оливкової;
  • сіль перець;
  • невеликий пучок петрушки.

Метод приготування:

Очищаємо, подрібнюємо часник і цибулину півкільцями. Бекон ріжемо тонкими пластами.

  1. Шматок телятини моєму проточною водою, обсушуємо паперовим рушником, натираємо часником і перцем меленим. Зверху покриваємо м’ясо беконом, обв’язуємо білими нитками.
  2. У жаровню наливаємо масло, гріємо, обсмажуємо з усіх боків телятину.
  3. Додаємо цибулю, жменю рубаної зелені, пасту томатну. Доводимо до кипіння на тихому вогні.
  4. Накриваємо жаровню кришку, оговтується гаситися в духовку на годину. Температура 190 градусів. Періодично дістаємо жаровню, поливаємо м’ясо соком. За 15 хв. до готовності відкриваємо жаровню, щоб м’ясо злегка підрум’янилося.
  5. Готове м’ясо виймаємо з жаровні, загортаємо в фольгу, щоб зберегти температуру.
  6. Що залишився в жаровні сік уварюємо на плиті, додаємо жменю рубаної зелені.

Знімаємо фольгу з м’яса, кладемо його на велике гарне блюдо, ріжемо товстими скибочками. Подаємо на стіл. Соус подається в соуснику окремо.

Новорічна баранина

Інгредієнти:

  • нога бараняча;
  • 6 картоплин;
  • 2 морковіни;
  • 3 зубки часнику;
  • 50 мл сливового соусу;
  • 2 лаврові листки;
  • перець, сіль, приправа «Аджика» за смаком.

Метод приготування:

  1. Моєму м’ясо, обсушуємо від вологи, видаляємо зайвий жир. Солимо, перчимо, притрушуємо приправою.
  2. Часник чистимо, миємо, подрібнюємо пресом, обмазуємо ногу. Зверху поливаємо соусом сливовим, кладемо лавр.
  3. Загортаємо у фольгу, залишаємо в холодильнику на всю ніч.
  4. На наступний день гріємо духову шафу до 180-200 градусів, кладемо на деко м’ясо у фользі, відправляємо запікатися на 3 години приблизно.
  5. Картоплю і моркву моєму, очищаємо, ріжемо крупно.
  6. За півгодини до готовності ноги знімаємо фольгу, навколо розкладаємо овочі, солимо і запікаємо.

Новорічна баранина

Гарніри на Новий рік 2020

Будь-яке гаряче блюдо подається з гарніром. На щастя, тут теж рік Щура дає можливість розгулятися, але без заморських надмірностей.

Найбільш традиційним гарніром святкового столу є картопля. Його можна приготувати по-різному:

  • просто обсмажити з цибулею і спеціями;
  • запекти в духовці з пряними травами і сметаною / вершками;
  • обсмажити в киплячому маслі або на аерогрилі;
  • зробити пюре з додаванням масла вершкового, молока, сухофруктів і т. д.

Страви з м’яса добре поєднуються з гарнірами з овочів.

Наприклад, можна приготувати овочеве рагу з помідор, болгарського перцю і цибулі, або можна запекти будь-які овочі на грилі. Якщо ваш вибір припав на баранину, подайте її з рисовим гарніром.

Інгредієнти:

  • Рис;
  • цибулина;
  • болгарський перець;
  • 1-2 помідори;
  • 250 мл бульйону;
  • 25 гр. томатної пасти;
  • банка консервованої квасолі;
  • сіль, перець, трави.

Метод приготування:

  1. Перець і цибулину дрібно ріжемо, пасеруємо в маслі.
  2. До підсмаженні додаємо митий рис, суміш сушених трав, злегка обсмажуємо.
  3. Помідори бланшируємо (обдаємо гарячою водою), знімаємо шкірку, подрібнюємо, кладемо в сковороду, додаємо бульйон, перемішуємо, тушкуємо 10 хвилин.
  4. Через відведений час кладемо пасту томатну, квасоля, солимо, перчимо, тушкуємо ще 10 хвилин.
  5. Готовий гарнір посипаємо свіжою рубаною зеленню.

Гарніри на Новий рік

Рецепти салатів на Новий рік 2020

Абу Дабі

Для салату візьміть:

  • 500 гр. яловичини;
  • 500 гр. свинини;
  • 500 гр. філе курячого;
  • банка маринованих шампіньйонів;
  • 150 гр. майонезу / сметани;
  • 50 мл соусу соєвого;
  • зубчик часнику.

Метод приготування:

  1. М’ясо миємо, варимо.
  2. Готове м’ясо студії, ріжемо тонкою соломкою.
  3. З грибів зливаємо розсіл, так само нарізаємо соломкою. Змішуємо з м’ясним асорті.
  4. Готуємо заправку. Майонез перемішуємо з соусом соєвим і подрібненим часником. Додаємо в салат, гарненько розмішуємо.
  5. Готовий салат розподіляємо по салатницю, подаємо на стіл, прикрасивши гілочкою зелені.

м'ясний салат з грибами

Салат «Новорічна ялинка»

Інгредієнти:

  • 3 картоплини;
  • середня Морковина;
  • цибулина;
  • 2 солоні огірки;
  • 500 гр. яловичого мови;
  • соняшникова олія, сіль, майонез за смаком;
  • кріп, кукурудза, гранатові зерна для прикраси.

Метод приготування:

  1. Відварюємо мову. Обдаємо його крижаною водою, видаляємо шкірку. Ріжемо соломкою.
  2. Моєму, відварюємо моркву і картоплю. Очищаємо, нарізаємо кубиками.
  3. Огірки нарізаємо соломкою.
  4. Цибулину чистимо, ріжемо півкільцями, пасеруємо в маслі до золотистого.
  5. Всі складові з’єднуємо в салат, заправляємо майонезом.
  6. Викладаємо салат на плоскому блюді для подачі в формі ялинки, зверху покриваємо кропом. Прикрашаємо кукурудзою і гранатом у вигляді іграшок.

салат новорічний Ялинка

Салат «Сьомга на шубі»

Інгредієнти:

  • 250 гр. слабосоленої сьомги (якщо немає, згодиться будь-яка червона риба);
  • невелика буряк;
  • середня Морковина;
  • цибулина;
  • 3 яйця;
  • 150 гр. твердого сиру;
  • сіль, майонез.

Метод приготування:

  1. Морква, буряк і яйця моєму, варимо. Трьом на тертці.
  2. Цибулину чистимо, дрібно рубаємо.
  3. Рибу очищаємо від кісток, якщо необхідно, дрібно ріжемо.
  4. Сир тремо на тертці.
  5. Глибоку миску будь-якої форми застилає харчовою плівкою, викладаємо туди салат шарами в такій послідовності: риба, цибулина, яйця, морква, сир, буряк. Кожен шар Перемащуємо майонезом. Після складання відправляємо салат в холодильник на пару годин настоятися.
  6. Коли пройде відведений час виймаємо салат з холодильника, перевертаємо його на плоске блюдо, подаємо, прикрасивши подрібненою зеленню.

Сьомга на шубі

Новорічні десерти

Суфле з апельсина

Інгредієнти:

  • 200 гр. цукру;
  • 500 мл води;
  • 6 апельсинів;
  • 5 яєць;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • цукрова пудра для прикраси.

Метод приготування:

  1. Апельсини розрізаємо навпіл. Акуратно, вибираємо м’якоть з кірок. Корки важливо не пошкодити, а м’якоть подрібнюємо.
  2. З цукру і води робимо сироп, додаємо в нього подрібнену апельсинову м’якоть, варимо поки маса не стане прозорою.
  3. Відокремлюємо білки яєць від жовтків. З білків робимо піну, додаємо в готову апельсинову масу, підмішуємо крохмаль.
  4. Отриману солодку суміш викладаємо в апельсинові кірки, відправляємо запікатися в розігріту до 190 градусів духовку на чверть години.
  5. Подаємо в теплому вигляді попередньо притрусивши цукровою пудрою.

суфле з апельсина

Це далеко не всі блюда, які можна поставити на новорічний стіл 2020.

Що повинно бути на столі ми розглянемо і в інших матеріалах. Я на сторінках сайту «Острівець позитиву» ближче до Нового року опишу більше рецептів на будь-який смак. Рік Сталевий Щура вже не за горами, пора переглядати відео, фото, рецепти страв, а також варіанти їх оформлення.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector