Зміст
Покровителькою 2019 року за східним стилем є земляна свиня. Вона обіцяє принести з собою стабільність і процвітання кожному. Однак не зайвим буде продемонструвати свою повагу до господині року і заздалегідь продумати сервіровку новорічного столу. Діставайте кращий сервіз, не скупіться на декоративні елементи, складіть меню і розробіть оформлення страв — все це не тільки допоможе завоювати прихильність свині, а й створить чарівний настрій в головну ніч року.
колір
В першу чергу варто визначитися, в якій кольоровій гамі буде оформлений святковий стіл. Тут головне не переборщити, оптимально використовувати 1-2 кольори. Традиційною палітрою вважається червона, червоно-зелена, червоно-золота, золота і срібна, але варто враховувати переваги господині року. Вона любить жовтий, червоний, рожевий, коричневий і зелений кольори.
червоний
Безумовний фаворит новорічної ночі — червоний, тому цей колір обов’язково повинен бути присутнім в оформленні. Вкрай важливо відчувати грань між красою і надмірністю. Не варто змушувати застелений червоною скатертиною стіл червоною посудом і використовувати червоні свічки. Вибрали червону скатертину? Віддайте перевагу білої посуді. На світлому тлі відмінно виглядатимуть червоні тарілки і свічки такого ж кольору.
Червоний колір відмінно поєднується з білим і золотим кольорами. Проявіть трохи фантазії і у вас обов’язково вийде розкішна композиція.
Золотий / жовтий
Ще одне актуальне колір для новорічної сервіровки — це золотий або, щоб догодити свині, жовтий. Золотий колір розкішний, але в той же час дуже складний у використанні. Тому якщо ви вибрали його в якості основного для оформлення, то будьте обережні, не переборщіть, інакше є ризик, що вас звинуватять в несмаку.
Салатовий / зелений
Ну і звичайно ж, розумно оформити новорічний стіл у зелених тонах, адже ялинка — головна прикраса свята саме цього кольору. Дайте волю фантазії — зелені скатертини, зелені склянки, зелені тарілки і навіть декоративні ялинки в центрі кожної тарілки — все це буде доречно.
Улюблена багатьма шампанське «Советское», куплене для банкету, і доповнить зелену композицію, і підкреслить урочистість моменту.
Текстиль
Уявити розкішно сервірований стіл без текстилю неможливо. Випрасувана святкове скатертину, красиві серветки і симпатичні накидки на спинки стільців, як правило, є одними з найважливіших штрихів при створенні гарної картинки.
скатертина
Скатертина можна вибирати в одній палітрі із загальним оформленням, але безпрограшним варіантом, звичайно ж, залишається біла. Свиня не особливо любить помпезність, тому вибирайте натуральні тканини — бавовна, шерсть, мішковину і т. П. Що стосується розміру скатертини, то її краю з кожного боку повинні звисати як мінімум на 25 сантиметрів.
Оригінальним рішенням стане покласти по центру стола так званий Раннер або, як його частіше називають в народі, доріжку. При цьому його можна стелити як на скатертину, так і використовувати без неї.
серветки
Продумуючи то, як накрити новорічний стіл, не можна забувати і про серветки. Вони повинні бути не тільки естетичні, але і практичні. Нерідко господині використовують і тканинний варіант з чудовими кільцями (для декору), і відповідні по стилістиці паперові серветки.
При величезній тязі до творчості можна скласти тканинні серветки незвичайним способом. На фото нижче запропоновано кілька цікавих ідей.
Посуд
При розмові про сервіровці можна не сказати про посуд. Для святкового застілля, як правило, дістають найкрасивіший сервіз. Виставляючи тарілки і стакани пам’ятайте, що вони повинні бути ідеально чистими, тому після миття обов’язково протріть їх насухо рушником. Накривати потрібно на стільки людей, скільки запрошено.
Звичайно, якщо вечеря буде проходити в сімейному колі, можливо, не знадобиться весь набір вилок, ложок і тарілок. Однак якщо ви хочете справити враження на запрошених, то підготуйте для кожного:
- велику тарілку сервіровки, в яку будуть міститися ємності з закусками, супами і гарячим;
- пиріжкову тарілку з ножем для масла;
- ложку для першої страви;
- вилки для морепродуктів і для основного блюда;
- столовий ніж;
- десертні ложку і вилку;
- стакан для води;
- келихи для шампанського, білого і червоного вин.
Ножі кладуть праворуч ріжучої стороною до тарілки, вилки — зліва опуклою частиною вниз.
Господиня майбутнього року обов’язково оцінить, якщо ви проявите креативність при сервіруванні. Наприклад, якщо зв’яжете прилади красивою стрічкою або задекоріруете ніжки фужерів.
деталі
Завершеність будь-якої композиції надають деталі, які можуть здатися незначними на перший погляд. Природно, вони повинні підкреслювати загальний стиль. Можна використовувати намиста, ялинкові іграшки, гілки хвойних дерев, а також зимові ягоди — журавлину, горобину, морошку. Але пам’ятайте — аксесуарів не повинно бути багато!
Не забудьте в центр столу поставити головну винуватицю торжества. Ні, не ялинку, а символ 2019 року.
Оригінально на новорічному столі будуть виглядати і живі рослини. До слова, символом Різдва і Нового року є пуансеттия або молочай прекрасний.
Тим, хто любить нестандартні рішення в сервіровці, радимо поекспериментувати з деревиною. Варіантів відповідного декору існує маса, варто лише вибрати потрібний і постаратися втілити його в життя.
страви
І ось, коли стіл накритий і можна зустрічати Новий 2019 рік, саме час подавати частування, адже поїсти свинка любить.
Пропонуємо відійти від традиційної подачі, а перетворити салати, закуски і гаряче блюдо в декорації. Втілити це не так складно, як може здатися — салати робіть у вигляді новорічних іграшок, подавайте їх порційно, замість звичної фруктової / м’ясної нарізки поставте ялинку з фруктів або м’ясних страв. Будьте впевнені — все, в тому числі і земляна свиня, оцінять ваші старання.
Радимо заздалегідь продумати те, як буде сервірований новорічний стіл, які страви і в якому оформленні будуть подані, а також сценарій свята, і тоді зустріч Нового 2019 року по-справжньому чарівною.