М’ясні страви на Новий 2019 рік: новорічні страви з м’яса, рецепти

Продумуючи меню для святкового новорічного столу, господині зазвичай враховують не лише смакові пристрасті рідних і гостей. Традиційним стало бажання «догодити» тварині, якої стане символом Нового року за китайським календарем. Грядущий 2019 — рік Жовтого Земляного Свині. Тому любителі свинини кілька засмутяться — її не рекомендують подавати в якості основного гарячого блюда. Але не впадайте у відчай завчасно, свинки — тварини всеїдні, і чисто вегетаріанського меню не буде! Ці тварини самі не проти покуштувати м’ясця, тому використовувати можна яловичину / телятину, птицю, баранину, рибу. А оскільки новий символ Нового 2019 року любить різноманітність, відсутність улюблених м’ясних страв зі свинини не зіпсують настрою. Навпаки, з’являється шанс спробувати щось нове.

М

Що подати на стіл

М’ясні страви в новорічну ніч 2019 повинні бути різноманітні. Всім смакових пристрастей «господині року» догодити не вдасться — вона любить практично всі! Тут головне — дотримуватися основних принципів:

  • не подавати свинини;
  • зробити меню максимально різноманітним;
  • дотримати колірну гамму: жовтий, помаранчевий, зелений і коричневий — найпереважніші тони, добре поставити на стіл щось яскраве — барвистий різноколірний салатик з овочів.

Порада: приготування холодцю — традиційно новорічне і дуже «м’ясне» блюдо. В 2019 не використовуйте в ньому свинячі ніжки, які потрібні для наваристого бульйону і його швидкого застигання. Поєднання птиці і яловичини, спеції і желатин — і ваші гості залишаться задоволені. Можна взяти курячі та індичі ніжки, яловиче філе, і отримаєте наваристий смачний бульйон. А застигнути холодцю допоможе желатин, просто доведеться його покласти трохи більше звичайного. Обов’язково додайте в порційні тарілки морквину — яскраві кольори і улюблений овоч будуть відповідати тематиці року.

Як бачите, замінити свинину не так складно, головне проявити фантазію. Тоді ви і Земляний Свині попадете, і гостей порадуєте новими рецептами.

М

з яловичини

Яловичина або телятина можуть використовуватися як в гарячих м’ясних стравах до новорічного столу 2019, так і в салатах і холодних закусках. Готуємо тушковану яловичину / телятину з грибами і чорносливом.

Складові:

  • філе: 800 грам;
  • гриби свіжі (краще взяти шампіньйони): 400 грам;
  • чорнослив: 100 грам;
  • вершки (жирність 20%): 180 мілілітрів;
  • спеції: сіль, перець і приправи — за смаком. Можна додати моркву.

Інгредієнти для яловичини з чорносливом

Послідовність дій:

  • М’ясо миють, ріжуть на невеликі шматки і ставлять гаситися хвилин на 30. На плиті — на середньому вогні (зменшити після закипання і зняття пінки), в мультиварці — в режимі гасіння.
  • Гриби нарізати часточками.
  • Чорнослив замочити заздалегідь, злити воду, просушити і порізати дрібними шматочками.
  • Додати нарізані гриби з чорносливом в каструлю або мультиварку, і томити ще на 20 хвилин.
  • Додайте спеції, добре перемішати, залишити на півгодини.
  • Залити вершки, розмішати. На цьому етапі перевірте ступінь готовності, телятина зазвичай готується швидше, тому до готовності зазвичай залишається хвилин 10. Якщо шматочки ще твердоватим, то після додавання вершків хвилин через 20 перевірте ще раз. При необхідності долийте води і потім чверть години. Зазвичай цього часу достатньо.

Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть початківець кулінар. Але результат того вартий — соковита яловичина з нотками чорносливу підійде до будь-якого гарніру. При бажанні можна замінити чорнослив на інші інгредієнти. Наприклад, любителям гострого підійде варіант з червоним і жовтим перцем. Його теж ріжуть і додають разом до м’яса, а для гостроти використовується частина гострого перцю чилі, який додається разом з приправами. Тільки будьте обережні з кількістю насіння — саме вони дають гостроту. При подачі прикрасьте невеликою кількістю свіжої зелені. Можна також перед подачею на стіл посипати зверху тертим сиром і поставити на кілька хвилин у мікрохвильовку. Розплавлений сир додасть пікантності, особливо пряні сорти (Hereford Hop, Taramund і інші).

Тушкована яловичина з грибами і чорносливом

запечена яловичина

Складові:

  • вирізка: 1,5 кілограма;
  • гірчиця звичайна і французька: по 50 грам;
  • часник: 4 — 5 часточок;
  • спеції: сіль, перець — за смаком, чебрець — чверть чайної ложки;
  • кріп і хрін: по 50 грам.

Послідовність дій:

  • Вирізку помити і обсушити, обсмажити на сковорідці до утворення скоринки;
  • Приготувати дві суміші: в половину гірчиці та хрону видавити часник, в іншу половину — чебрець і порізаний кріп.
  • Обмазати сумішшю з часником обсмажену вирізку і поставити в розігріту до 1800 духовку на півгодини.
  • Після цього дістати, обмазати сумішшю №2 і відправити назад на півгодини.
  • Перевірити готовність (проткніть дерев’яною шпажкою, вирізка повинна бути м’якою, соковитою, але без крові). При необхідності залишити в духовці ще на 30 хвилин.

запечена яловичина

салати

Яловичина / телятина — м’ясо практично універсальне для салатів, у нього прекрасна сполучуваність з різними овочами. Їй можна замінити традиційну ковбасу в Олів’є або використовувати як добавку до пікантної корейської моркви (відварне філе ріжуть шматочками і додають після заливки гарячою олією, щоб просочилося як слід).

Можна приготувати дуже ситний і смачний салат «Чоловічі мрії». Для цього потрібно:

  • відварна яловичина / телятина — півкілограма;
  • відварені яйця — 5 штук;
  • твердий сир — 200 грам;
  • цибуля ріпчаста — середня цибулина;
  • майонез — 150 грам;
  • оливки — 5 штук;
  • оцет — 2 столові ложки;
  • кріп — 15-20 грам.

Послідовність дій:

  • цибулю порізати кільцями і замаринувати в оцті, змішаному з невеликою кількістю води — експозиція — 1 година (щоб прибрати гіркоту, можна використовувати щіпку цукру, буквально на кінчику ложки);
  • м’ясо ріжемо соломкою, сир тремо на тертці, яйця можна порізати кільцями або натерти на крупній тертці;
  • викладаємо все м’ясо і змащуємо майонезом;
  • другий шар — маринований цибулька теж промащується майонезом;
  • наступний шар — яйця, мажемо зверху майонезом;
  • зверху посипаємо тертим цибулею;
  • прикрашаємо гілочками кропу і маслинами.

салат «Чоловічі мрії»

Салат дуже ситний, незвичайний смак надає маринована цибуля.

з баранини

Найважливішим етапом приготування страв з баранини є вибір м’яса. Головне, знайти вирізку молодого баранчика, нежирну, з тонкими плівками. Інакше не уникнути двох проблем: специфічного смаку і швидко застигає жиру. Але якщо вибір правильний, то проблем з приготуванням не буде. Зі спецій найкраще підходять гірчиця, м’ята, розмарин, кінзу, часник, лимон. Її можна запекти шматком. Технологія аналогічна запіканню телятини, але приправи можна урізноманітнити: використовуйте селера, розмарин, часник, лимонний сік, чебрець і корінь петрушки.

Баранина хороша як окрему страву, так і в закусках. Рецепти м’ясних страв з баранини на Новий 2019 рік на перший погляд можуть здатися важкувато. Але таке враження справляє кількість інгредієнтів, баранчик «любить» приправи. Але результати стоять докладених зусиль — ваші старання будуть марними.

баранина

Тушкована у вині

Складові:

  • баранина — 1 кілограм;
  • цибуля ріпчаста — 2 штуки;
  • часник — 1 середня головка;
  • вино десертне — 200 мілілітрів;
  • спеції: сіль за смаком, перець і коріандр — по 2 чайні ложки, лавровий лист — 1 штука, розмарин — 5 гілочок.

Послідовність дій:

  • баранину відокремити від жиру і плівок, помити, порізати середніми шматками;
  • порізати цибулю кільцями, часник почистити і залишити цілими часточками, посолити, поперчити, додати коріандр і перемішати все (треба, щоб цибуля пустила сік);
  • перекласти все в жаростійкий посуд, залити вином і поставити на 1 годину в духовку, розігріту до 180 градусів;
  • додати лавровий лист, зверху покласти гілочки розмарину і відправити нудитися ще на годину.

При всій простоті, результат відмінний — навіть ті, хто не особливо любить баранчика, оцінять смак. При подачі можна додати відварну брокколі.

Баранина тушкована у вині

баранячі ребра

Складові:

  • ребра — 0,5 кг;
  • баклажан — 1 штука;
  • помідори — 100 грам (можна свіжі або консервовані у власному соку);
  • томатна паста — 1 столова ложка;
  • цибуля червоний — 1 штука;
  • часник — 3 зубці;
  • вода — півлітра;
  • спеції: сіль, перець, коріандр і кмин — за смаком, паприка мелена — пів чайної ложки.

Послідовність дій:

  • ребра обсмажити;
  • додати порізані цибулю (півкільця) і часник і поставити гасити на 15 хвилин (цибуля має стати м’яким);
  • додати спеції, помідори і томатну пасту, перемішати, залити водою і тушкувати 30 хвилин;
  • покласти виноград і продовжити гасіння стільки ж;
  • окремо обсмажити товсті кільця баклажана, додати їх і акуратно перемішати;
  • довести до готовності (на цьому етапі зазвичай достатньо 10 хвилин).

баранячі ребра

Ось такі смачні м’ясні страви можна приготувати на Новий 2019 рік.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector