Є кілька салатів, які називають «Свинка». Їх рецептура відрізняється, кожен смачний по-своєму. Новий 2019 рік проходитиме під знаком Жовтої Свині. «Господиня» року дуже любить поїсти. Можна вибрати потрібний рецепт і подати його на новорічний стіл. Для більшого ефекту блюдо можна зробити у формі свині.
Новорічний салат «Свиня» приготувати нескладно: все рецепти досить прості, в той же час оригінальні. Будь-яка господиня зможе прикрасити їм святковий стіл і відсвяткувати Новий 2019 рік разом з його символом.
На свинячий серцем
Спробуйте до 2019 року приготувати оригінальний салат «Свиня». Його головним інгредієнтом буде свиняче серце. Хоча воно вважається субпродуктом, не відкидайте ідею відразу. Смак у страви цікавий і незвичайний. Для приготування потрібно:
- свиняче серце — 1 кг;
- болгарський перець — 3 шт .;
- цибуля ріпчаста — 1 шт .;
- часник — 3 зубці;
- оцет 9% — 30 мл;
- цукор — 5 г;
- зелень, зелена цибуля (3 пера), салатні листя.
Спосіб приготування:
- У підсолену воду холодну воду покласти добре промите серце і варити протягом 1,5 годин. Остудити прямо в бульйоні, дістати, нарізати невеликими смужками.
- Ріпчасту цибулю очистити, нарізати тонкими півкільцями, додати цукор, оцет, переміщати, додати півсклянки холодної води і маринувати протягом 10 хвилин. Потім віджати.
- Перець очистити, помити, порізати смужками
- Зелень і зелену цибулю дрібно порізати, часник подрібнити.
- Всі інгредієнти змішати, заправити олією, додати спецій за смаком.
Можна прикрасити зеленню і подавати на стіл.
Є інша рецептура, для приготування знадобляться:
- серце свиняче — 1 кг;
- сир твердий і плавлений — по 100 г;
- часник — 3 зубчики;
- майонез.
Для прикраси потрібно 2 маслини і варена ковбаса.
Спосіб приготування:
- як і в попередньому рецепті, серце відварюється, остуджують, ріжеться соломкою;
- сир натирається на тертці;
- часник пропускається через давилку.
Всі інгредієнти змішуються. Можна підсолити і поперчити за смаком і залишити трохи тертого сиру для прикраси. Потім заправляються майонезом і викладаються на тарілку гіркою. Її змащують майонезом, посипають тертим сиром, з маслин роблять очі, зі шматочків ковбаси — вушка і п’ятачок.
З копченою свининою і ананасами
На новий 2019 рік можна приготувати салат «Свиня» з інших продуктів. Для цього знадобиться:
- копчена свинина — 300 г;
- яйце — 3 шт .;
- ананаси консервовані — половина банки;
- авокадо — 1 шт .;
- сіль, перець, майонез.
Цей рецепт дуже простий: яйця відварюються і дрібно нарізати, м’ясо ріжеться соломкою, ананаси і авокадо — невеликими кубиками. Все перемішати, посолити і заправити майонезом. Прикрасити можна так само, як в попередньому рецепті.
щаслива свинка
Салат «Щаслива свинка» також підійде до новорічного столу в 2019 році. Для його приготування потрібно:
- Помідори — 2 шт .;
- Яйця — 3 шт .;
- Шинка — 200 г;
- Сир твердих сортів — 200 г.
Для прикраси крім маслин і огірків буде потрібно свіжий огірок, гілочки петрушки.
Спосіб приготування:
Яйця відварити і натерти на крупній тертці (можна дрібно нарізати). Сир натерти. Помідори нарізати кубиками, шинку — кубиками або соломкою. Все перемішати, заправити майонезом, викласти гіркою. На тарілку навколо викласти півколом скибочки порізаних огірків. З ковбаси зробити вушка і п’ятачок, з маслин — очі.
Ось такі прості, і в той же час, смачні салати можна приготувати до новорічного свята. А для тих, хто вірить у прикмети, і вважає, що свинину на стіл в цьому році ставити не потрібно, є альтернативний варіант. Всім відомо, що символ цього року — тварина всеїдна. Можна приготувати «Свиню в городі». Рецептура досить проста, потрібно:
- куряча грудка (копчена) — 300 г;
- кукурудза консервована — 0,5 банки;
- горошок консервований — 0,5 банки;
- печериці стерилізовані — 300 г;
- корейська морквина і буряк — по 100 г;
- картопля — 2 шт.
Приготування не займе багато часу, адже практично всі інгредієнти вже готові. Картоплю можна відварити в мундирах і натерти на дрібній тертці або посмажити у фритюрі.
Копчену грудку порізати дрібними кубиками. В середину блюда поставити склянку і навколо нього гіркою викласти всі інгредієнти. Стакан прибрати, на його місце покласти майонез. Подають його в такому вигляді, перемішують перед вживанням. Блюдо виходить барвистим і дуже смачним. Його незаперечна перевага — швидкість приготування і взаємозамінність продуктів. Наприклад, якщо хтось не любить корейську моркву і буряк, можна використовувати свіжий огірок.
Головне, що в цій страві багато овочів, а саме їх краще «господиня року», їй явно буде до вподоби така увага.