Пряники на Новий 2019 рік Свині | новорічний рецепт

Традиція пекти ароматні пряники на Новий рік прийшла в Росію порівняно недавно. І відразу ж припала до вподоби багатьом. Сьогодні в багатьох будинках ці ласощі є одним з головних прикрас новорічного столу. Існує кілька рецептів цієї випічки і секретів їх створення, дотримуючись яких результат обов’язково сподобається навіть самим великим вередунам.

Вважається, що батьківщина різдвяних пряників — Англія. Насправді ж вперше ароматну випічку приготували пекарі ще в Стародавньому Єгипті. Саме їм в голову прийшла ідея класти в тісто прянощі, щоб продовжити термін придатності смачних творів. Чому ж деякі впевнені, що ця випічка — спадщина англійців? Виявляється, на початку 17 століття в містечку Макет Дрейтон (Англія) був створений пряник за рецептом, який сьогодні називають класичним. А через 100 років він став невід’ємним атрибутом різдвяного свята в усіх країнах Європи.

Новорічні пряники

хитрощі створення

Щоб спекти справжні імбирні пряники на Новий рік 2019, які будуть смачні, ароматні і красиві, необхідно дотримати деякі тонкощі їх приготування.

  1. Використовуйте тільки якісні інгредієнти — натуральне вершкове масло, яйця, сметану.
  2. Додавайте пшеничне борошно другого сорту або житнє.
  3. Мед купуйте у перевірених продавців, віддаючи перевагу гречаний, вересковий або лісовому.
  4. Ретельно вимішуйте тісто, можливо, на це буде потрібно від 20 до 40 хвилин.
  5. Тесту обов’язково дайте полежати в холодильнику хоча б ніч, а щоб воно не зовсім свіжого, оберніть його плівкою.
  6. Прикрашайте пряники на 2019 рік у формі свині тільки після того, як вони повністю охолонуть. Остуджувати їх треба на рівній поверхні, деякі пекарі і зовсім радять класти на них дощечку, щоб уникнути їх деформування.

Нерідко печиво використовують в якості ялинкових іграшок. Для цього перед випіканням в заготовках потрібно зробити отвір за допомогою соломки для коктейлів.

Пряники на ялинці

Приготовану з дотриманням технологій імбирну солодкість можна зберігати до півроку.

рецепти

Незважаючи на те, що в основі імбирного десерту — борошно, масло, цукор, спеції, існує кілька варіацій цих ласощів.

класичний

Саме за цим рецептом готують різдвяну випічку в Старому Світі.

Вам будуть потрібні:

  • борошно — 350 г;
  • цукрова пудра — 150 г;
  • масло вершкове — 130 г;
  • жовтки курячих яєць — 2 шт .;
  • мед — 4 ст. л .;
  • імбир сухий мелений — 2 ч. л .;
  • кориця — 2 ч. л .;
  • сода — 1/2 ч. л .;
  • сіль — щіпка.

приготування:

  1. Змішуємо сухі інгредієнти і кілька разів їх просіюємо.
  2. Попередньо заморожене масло рубаємо ножем і максимально швидко з’єднуємо його з сухою сумішшю.
  3. Додаємо мед і жовтки.
  4. Всипаємо цукрову пудру. Замішуємо тісто. Воно повинно збиратися в кого, якщо ж воно кришиться, додаємо ще трохи меду. Обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на добу.
  5. Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5 мм і вирізаємо печиво. Для зустрічі нового 2019 року радимо використовувати форми свінюшек, але підійдуть і зірочки, ялинки і чоловічки.
  6. Випікаємо при температурі 170 градусів приблизно чверть години.

Пряники на новий рік

заварний

З приготованого за цим рецептом тіста можна пекти не тільки пряники, але і навіть медовий торт.

Вам будуть потрібні:

  • борошно — 280 г;
  • цукор — 100 г;
  • масло вершкове — 35 г;
  • яйце — 1 шт .;
  • мед — 1 ст. л .;
  • сода — 1 ч. л .;
  • імбир — 1/2 ч. л .;
  • кориця — 1/4 ч. л .;
  • мускатний горіх — 1/4 ч. л .;
  • гвоздика мелена — 1/4 ч. л .;
  • куркума — 1/4 ч. л.

приготування:

  1. На водяній бані розтоплюємо вершкове масло, цукор і мед.
  2. В окремій мисці міксером збиваємо яйця з содою.
  3. Яєчну масу вливаємо в олійно-медово-цукрову суміш. Тримаємо на водяній бані ще пару хвилин, помішуючи.
  4. Після того як склад трохи охолоне, всипаємо туди просіяне борошно і спеції.
  5. Замішуємо тісто. Обертаємо плівкою. Відправляємо в холодильник.
  6. На наступний день приступаємо до випічки. Оптимальна температура — 180 градусів. Час випікання — 8-13 хвилин.

Пряники на Новий рік 2019

З шоколадом

Вам будуть потрібні:

  • борошно — 500 г;
  • мед — 200 г;
  • масло вершкове — 130 г;
  • цукор — 100 г;
  • яйце — 1 шт .;
  • ванільний цукор — 2 ст. л .;
  • какао порошок — 1 ст. л .;
  • розпушувач — 2 ч. л .;
  • імбир мелений — 1 ч. л .;
  • кориця — 1/2 ч. л .;
  • мускатний горіх — 1/2 ч. л.

приготування:

  1. Змішуємо мед з цукром і розтоплюємо їх на водяній бані.
  2. Всипаємо в солодку масу спеції зі списку, какао-порошок і розпушувач.
  3. Постійно помішуючи, продовжуємо нагрівати до отримання кремоподібної маси.
  4. Додаємо вершкове масло кімнатної температури і добре перемішуємо.
  5. Вбиваємо яйце. Замішуємо тісто, поступово всипаючи просіяне борошно.
  6. Всього через пару годин розгортаємо в пласт товщиною 5 мм, вирізаємо печиво і випікаємо їх протягом 10-15 хвилин в духовці, прогрітій до 180 градусів.

Шоколадні пряники на новий рік

покриті глазур’ю

Перед красою розписних імбирних пряників мало хто може встояти, адже нерідко вони є справжніми витворами мистецтва. Створення таких красенів вимагає часу, вправності і терпіння, але результат того вартий.

Вам будуть потрібні:

  • борошно — 310 г;
  • масло вершкове — 110 г;
  • цукор — 100 г;
  • мед — 90 г;
  • крохмаль кукурудзяний — 40 г;
  • яйця — 2 шт .;
  • розпушувач — 1 ч. л .;
  • кориця — 1/2 ч. л .;
  • імбир мелений — 1/2 ч. л.

Для глазурі:

  • білок курячого яйця — 1 шт .;
  • сік лимонний — 1 ч. л .;
  • цукрова пудра — 200-240 г .;
  • харчові барвники.

Новорічні пряники Свинки

приготування:

  1. Вершкове масло рубаємо в блендері або ножем.
  2. Додаємо борошно, крохмаль і розпушувач.
  3. Слідом всипаємо спеції.
  4. Вбиваємо яйця і вливаємо мед (він повинен бути рідким, якщо у вас засахарівшійся, то розтопіть його під струменем гарячої води або в мікрохвильовій печі).
  5. Замішуємо тісто. Це можна робити міксером або руками. Але врахуйте, що воно не терпить тепла, тому робимо все максимально швидко. Збираємо його в кулю і, загорнувши в харчову плівку, прибираємо в холодильник.
  6. Готове тісто розгортаємо в пласт товщиною 4 мм.
  7. Вирізаємо прянички бажаної форми.
  8. Викладаємо заготовки на застелений пергаментом деко і випікаємо в духовці протягом 10 хвилин.

Новорічний пряник до року Свині

Десерт готовий! Можна вживати в такому вигляді. Але декорований глазур’ю він не тільки привабливішою, але і смачніше. Тому займемося її приготуванням.

  • Білок збиваємо з лимонним соком за допомогою міксера, поступово підвищуючи швидкість до максимальної.
  • Як тільки з’явиться піна, вводимо цукрову пудру, просіюючи її через сито. Продовжуємо збивати.

Увага: кількість цукрової пудри залежить від того, яка глазур необхідна. Для створення контура потрібно густа глазур, приготована з 220-240 грамів пудри. Для заповнення малюнка — більш рідка, для якої досить 150-180 грамів.

  • Додаємо в глазур барвники необхідного кольору і творимо.
  • Прикрашені пряники повинні добре просохнути, тому приберіть їх в недосяжне для дітей і домочадців місце на добу.

Майстер-клас з приготування пряників на Новий рік: відео

Тепер ви знаєте, як самостійно приготувати красиві і смачні пряники на 2019 рік Свині. Не шкодуйте часу і сил на їх створення. В результаті ви отримаєте дивовижне ласощі, яке обов’язково стане прикрасою святкового столу, новорічної ялинки, а при необхідності — і відмінним подарунком рідним і близьким.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector